[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
NapísalOffline : 02.07.2009 8:33 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

Ahojte mam problem pri vypisani odkazu na konkretny obsah v databaze

vypisuje stale chybu :


Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in C:\wamp\www\scripty\vypis clankov.php on line 19

Zdrojovy kod na vypis udajov je nasledovny:

while($riadok=mysql_fetch_array($poziadavka))
{
echo $riadok['nazov'], '<br>';
echo $riadok['uvod'],'<br>';
echo "<a href= 'vypis clankov.php?id=$riadok['id']&&$riadok['obsah']'>viac</a>";
echo '<hr>';


}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.07.2009 8:43 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

arnie16 píše:
Ahojte mam problem pri vypisani odkazu na konkretny obsah v databaze

vypisuje stale chybu :


Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in C:\wamp\www\scripty\vypis clankov.php on line 19

Zdrojovy kod na vypis udajov je nasledovny:

while($riadok=mysql_fetch_array($poziadavka))
{
echo $riadok['nazov'], '<br>';
echo $riadok['uvod'],'<br>';
echo "<a href= 'vypis clankov.php?id=$riadok['id']&&$riadok['obsah']'>viac</a>";
echo '<hr>';


}


Použi toto:
Kód:
while($riadok=mysql_fetch_array($poziadavka))
      {
        echo $riadok['nazov']. '<br>';
      echo $riadok['uvod'].'<br>';
      echo "<a href= 'vypis clankov.php?id={$riadok['id']}&&{$riadok['obsah']}'>viac</a>";
      echo '<hr>';
      
      
      }


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

fuj, to je škaredý zápis. Skús to takto:
Kód:
printf('<a href="vypis clankov.php?id=%d&amp;%s">viac</a>',$riadok['id'],$riadok['obsah']);

alebo ten od tominatora.
Osobne preferujem printf a sprintf, aj keď niektorí ľudia to nemajú radi.
ps.1 - v html na ohraničenie hodnoty atribútu používaj úvodzovky, nie apostrofy
ps.2 - nepochopil som, čo znamená &&, to bude asi nejaký preklep
ps.3 - naozaj máš medzeru v názve súboru? Ak áno, daj ju preč


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.07.2009 9:06 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

este jedna vec..
ako zabezpecit aby vypisalo obsah toho dotazu..pretoze ked kliknem na dotaz zobrazi opat to iste


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.07.2009 9:15 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

Vlastne teraz som si prečítal čo si napísal ... (myslím to PHP) ... môžeš mi vysvetliť čo v tom chceš robiť?

Konkrétne časť: $riadok['id']&&$riadok['obsah']

Ty do linku dáš celý článok?? Nie je to trošičku hlúposť :) ??

2.: Tomu nejnovšiemu príspevku nerozumiem, skús to napísať obširnejšie, daj viac faktov :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.07.2009 9:23 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

Takze chcem aby mi na stranke vypisalo zoznam clankov z Mysql konkretne ich nazov,strucny obsah a odkaz, na ktory ked sa klikne tak sa zobrazi celkovy obsah pre dany riadok z databaze okrem id a uvodu ...

Dufam ze si uz pochopil co myslim.

takto vyzera tabulka pre clanky:
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewIma ... 76dbba701b


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.07.2009 9:27 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

no hej ale ty nikde nevypisuješ Obsah ... a do linku by som ho určite nedával :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.07.2009 9:29 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

to chcem prave zabezpecit ze ked kliknem nan otvori sa mi novy php subor a tam sa to zobrazi


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.07.2009 9:49 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

Skús toto:

Kód:
while($riadok=mysql_fetch_array($poziadavka))
      {
        echo $riadok['nazov']. '<br>';
      echo $riadok['uvod'].'<br>';

if($_GET["show"]=="1")
echo $riadok['obsah'];
else {
      echo "<a href= 'vypis clankov.php?id={$riadok['id']}&show=1'>viac</a>";
      echo '<hr>';
}       
       
      }


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.07.2009 9:57 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

je to chybne pretoze to vypise hlupost popletie to ...

Hoooj
arfasafafaf
dffdfsfsdfsdfsdfsfdfsfdsfsdfsfjksfhkjsfhksjfhksjfHoooj
arfasafafaf
dffdfsfsdfsdfsdfsfdfsfdsfsJoooj
arfasafafaf
dffdfsfsdfsdfsdfsfdfsfdsfsAhoj
arfasafafaf
dffdfsfsdfsdfsdfsfdfsfdsfs

a ja chcem abz to bolo tak,ze co strana to clanok


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.07.2009 10:07 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

tak ale to by si mi musel dať celý kód :) lebo ide konkrétne o SQL dopyt ... tam musíš pridať podmienku WHERE


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.07.2009 10:10 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

Kód:
   <?php
      $spojenie=mysql_connect('localhost','root','') or die ('Spojenie s databazou neprebehlo');
     mysql_select_db('pokus',$spojenie);
     $sql='Select *from clanky order by id desc ';
     $poziadavka=mysql_query($sql,$spojenie);
    
     while($riadok=mysql_fetch_array($poziadavka))
      {
       echo $riadok['nazov']. '<br>';
      echo $riadok['uvod'].'<br>';
     if($_GET["show"]=="1")
         echo $riadok['obsah'];
      else
     {
      echo "<a href= 'vypis clankov.php?id={$riadok['id']}&show=1'>viac</a>";
      echo '<hr>';
      }
      }
     ?>
   


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.07.2009 10:13 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

Riadok:
Kód:
 $sql='Select *from clanky order by id desc ';

zmeň na:
Kód:
 $sql= ($_GET["show"] !== "1")? 'Select *from clanky order by id desc ' : 'SELECT * FROM clanky WHERE id='. $_GET["id"];


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.07.2009 10:20 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

vysvetli mi prosimta cely tento prikaz

Kód:
$sql= ($_GET["show"] !== "1")? 'Select *from clanky order by id desc ' : 'SELECT * FROM clanky WHERE id='. $_GET["id"];


a uz to ide..Velmi pekne dakujem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 02.07.2009 10:23 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

Toto je ekvivalentny zapis, ktory by si mal pochopit:
Kód:
if ($_GET["show"] !== "1")
{
    $sql = 'Select *from clanky order by id desc ';
}
else
{
    $sql = 'SELECT * FROM clanky WHERE id='. $_GET["id"];
}
Je to ternarny operator.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.07.2009 10:54 | Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

jasnee uy tou hapem lepsie...
Diky chalani posunuli ste ma tym dalej v studiu


 [ Príspevkov: 16 ] 


Problem s odkazmi na obsah v MYSQL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

obsah mysql --> html tabulka

v PHP, ASP

12

508

10.06.2013 14:32

t-pack25

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL: obsah tabulky sa mi nezobrazi spravne

v Databázy

4

373

27.02.2010 15:36

locksmith

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem ... s odkazmi a zobrazenim

v PHP, ASP

2

252

02.10.2008 16:14

r3po

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s odkazmi

v PHP, ASP

9

391

04.08.2008 20:51

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s mysql

v Databázy

16

1773

29.09.2007 6:33

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql query problem

v Databázy

4

395

16.07.2011 23:29

arnie16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql + php problem

v PHP, ASP

3

438

21.04.2007 14:08

lukasmakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s mysql

v PHP, ASP

2

305

27.12.2008 14:28

rann14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

271

17.05.2010 12:07

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MySQL servorm

v Databázy

5

944

06.02.2007 16:25

masterdead

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] problem s mysql update

v PHP, ASP

11

421

18.02.2009 14:23

rann14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

XAMPP - problem so startovanim MySQL

v Ostatné

2

390

12.02.2008 10:24

Digidig

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MySQL - error 28

v Databázy

1

414

14.02.2009 21:10

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém zo zápisom do MySql

v Databázy

15

2131

15.06.2007 11:18

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php mysql problem s podmienkou

v PHP, ASP

5

125

04.10.2014 21:38

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP,MySQL problem s vypisom

v PHP, ASP

7

292

18.05.2010 17:10

Ecko



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF