[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.08
Prihlásený: 28.10.11
Príspevky: 152
Témy: 42 | 42
NapísalOffline : 04.08.2008 12:25 | pomoc s odkazmi

Caute,potrebujem pomoc ohladom odkazov,napr. ked mam na stranke menu a pridavam donho odkazy,a potom pomocu cyklu switch urcim aby sa mi obsah tych odkazov zobrazoval trebars v strede stranky-"content"....mam problem s tym ze odkazujem na subor s formularom v ktorom je jednoduchy skript,ze ked zadam spravne meno a heslo ta mi to ma zobrazit hlasku Caute do toho spominaneho contentu...a neviem ako to mam docielit aby sa mi to tam zobrazilo...bud mi to zobrazi na uplne novu stranku...al. tam zadam taky skript ze mi to nezobrazi vobec...neviem ako to mam vyriesit...pomozte mi pls.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pomoc s odkazmi

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 04.08.2008 12:28 | pomoc s odkazmi

Trošku ťažkopádne si to opísal, tak nám radšej ukáž svoje zdrojáky, rýchlejšie sa zorientujeme.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.08
Prihlásený: 28.10.11
Príspevky: 152
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 04.08.2008 13:29 | pomoc s odkazmi

index.php


Kód:
<div id="container">

   <div id="header">
      <img src="images/logo.png" class="logo" alt="Your Logo"/>
   </div>
   
      <div id="headerbar">
      </div>
      
         <div id="navigation">
               <a href="index.php?page=home" class="home">home</a>
            <a href="index.php?page=formular" class="navlink">menu 2</a>
            <a href="" class="navlink">menu 3</a>
            <a href="" class="navlink">menu 4</a>
            <a href="" class="navlink">menu 5</a>
           </div>
         
   
      <div id="content">
      <? switch ($page)
            {
              case 'home':
               echo "<h1 class=\"areatitle\">Page Title</h1>";
               echo "<p class=\"areatext\">Main page content</p>";
               break;
         
              case 'formular':
               echo "<h1 class=\"areatitle\">Formular</h1>";
              include 'form.php';
              break;
             
              default:
              echo "<h1 class=\"areatitle\">Page Title</h1>";
               echo "<p class=\"areatext\">Main page content</p>";
              break;
            }
         ?>
      </div>
      
   <div id="footer">
      <a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/check/referer" class="css_val">css validation</a>
         <a href="http://validator.w3.org/check?uri=referer" class="html_val">(x)html |</a>
   </div>

</div>




form.php

Kód:
<?
if (!empty($meno) && !empty($heslo))
{
echo "caute";
}
else
{
?>
<form action="form.php" method="post">
<table>
<tr><td>meno</td><td><input type="text" name="meno" /></td></tr>
<tr><td>heslo</td><td><input type="password" name="heslo" /></td>
<td><input type="submit" value="odoslat" /></td></tr>
</table>
</form>
<? } ?>



chcem aby sa mi "Caute" zobrazilo v index.php v sekcii content..neviem ako to mam napisat...proste aby ked zadam udaje do form. tak aby sa namieto formulara zobrazilo caute,presne tam kde bol formular


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pomoc s odkazmi

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 04.08.2008 14:37 | pomoc s odkazmi

Kód:
if (!empty($_POST["meno"]) && !empty($_POST["heslo"]))


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.08
Prihlásený: 28.10.11
Príspevky: 152
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 04.08.2008 15:17 | pomoc s odkazmi

diki za spravnejsi zapis,ale ako mam vyriesit tu vec aby mi ten text caute nevypisalo na prazdnu stranku.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s odkazmi

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 04.08.2008 17:12 | pomoc s odkazmi

sak to tam mas ze ak to neje prazdne tak sa nevypise formular. ale ty pouzivas globalne premenne sa cudujem ze sa v tom aj vyznas.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.08
Prihlásený: 28.10.11
Príspevky: 152
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 04.08.2008 19:41 | pomoc s odkazmi

no hej ale obsah toho formulara sa mi vypise na prazdnu stranku a to nechcem...chcem aby to zobrazovalo v layoute a konkretne v dive content

aby si videl ako to je chod na stranku http://flaber.fl.funpic.de/index.php?page=formular a zadaj tam lubovolne udaje a uvidis kde ta to hodi

ja som este uplny zaciatocnik tak sa v tom az tak nevyznam....mam v tom aj niekedy trochu chaos...ake su to global. premenne ?...napr. $_POST,$_REQUEST ???


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pomoc s odkazmi

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 04.08.2008 20:28 | pomoc s odkazmi

No, keď odošleš formulár, musíš ho spracovať a presmerovať, alebo zobraziť, ale len v šablóne. Lenže pri odosielaní formulára máš nastavené, že sa to odošle priamo na form.php. Teraz - nie je to asi najšťastnejšie riešenie z pohľadu celkového návrhu takej jednoduchšej aplikácie - ale môžeš spraviť jednoduchú fintu: neodosielať formulár priamo na form.php ale na index.php?page=formular. Teda vo form.php:
Kód:
<form action="index.php?page=form" method="post">

Najlepšie by bolo spraviť si tú schému v index.php trochu inak, a síce oddeliť aplikačnú logiku od zobrazovacej logiky. Čo sa za tým skrýva?

Ty máš v index.php najprv nejaký HTML kód, nejaké formátovanie. Až potom niekde v strede je ten switch ktorý rozhoduje o tom, čo sa vlastne zobrazí. Lepšie by bolo mať tento switch úplne na začiatku, pred akýmkoľvek iným textovým výstupom, pretože potom môžeš nejakú stránku presmerovať na inú stránku funckiou header. Môže sa to hodiť práve pri spracúvaní formulára. Príklad takejto schémy je napr. tu: http://www.pcforum.sk/frame-vt31728-30.html#287683


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.08
Prihlásený: 28.10.11
Príspevky: 152
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 04.08.2008 20:41 | pomoc s odkazmi

uooo...super...dikees vazne..uz som myslel ze to zabalim...vobec som nevedel na to prist hoci som bol blizko k rieseniu...ten tvoj odkaz si idem nastudovat ze akym sposobom sa to robi


ako dlho sa uz venujes php ?..si profik :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pomoc s odkazmi

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 04.08.2008 20:51 | pomoc s odkazmi

:) Dík za kompliment. Dnes mám za sebou tak 4-5 rokov práce s PHP (naozaj si presne nepamätám, kedy som začal), ale dôležitejší údaj je skôr počet napísaných riadkov kódu a prečítaných stránok manuálu.

Ono keď sa dostaneš ďalej v štúdiu PHP, oplatí sa prečítať si nejakú teóriu k návrhu aplikácii (prípadne si preštudovať nejaký existujúci projekt, alebo sa dlho a pracne učiť na vlastných chybách). Dnes je celkom "populárny" [url=http://cs.wikipedia.org/wiki/Objektově_orientované_programování]OOP[/url] prístup (v aplikáciách všeobecne, aj v desktopových), konkrétnejšie v internetových aplikáciách návrhový vzor MVC.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
 [ Príspevkov: 10 ] 


pomoc s odkazmi



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem ... s odkazmi a zobrazenim

v PHP, ASP

2

252

02.10.2008 16:14

r3po

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

v PHP, ASP

15

457

02.07.2009 10:54

arnie16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pomoc prosim nefunguje internet

v Ovládače

7

216

09.09.2017 20:37

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v PHP, ASP

2

436

02.02.2008 17:17

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

541

15.05.2009 20:15

firewall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v ATI/AMD grafické karty

3

555

02.01.2008 7:51

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v Monitory, televízory a projektory

2

570

19.02.2008 13:40

patqo_he

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v nVidia grafické karty

1

637

02.02.2007 10:51

Harlequin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc?

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

92

09.08.2017 20:01

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v PHP, ASP

6

457

01.08.2008 16:27

Darkeye18

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v ATI/AMD grafické karty

10

585

10.01.2008 8:48

kasom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC ???

v Delphi, Visual Basic

2

901

27.03.2008 14:32

Martinek6

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v Audio programy

4

678

05.02.2008 10:06

raikonen11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc!

v Procesory

6

669

02.02.2008 18:27

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc !

v Ovládače

1

647

18.08.2007 16:07

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ostatné

30

1572

27.09.2009 20:01

workoholik16



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF