[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s prikazom pre mysql

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 11.10.17
Príspevky: 141
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Prievidza
NapísalOffline : 01.03.2015 17:56 | Problem s prikazom pre mysql

Ahojte,
po dlhej dobe som sa rozhodol vratit k programovaniu v php a coto som už pozabudal, tak skusam na pripomenutie jednoduchu aplikaciu spravit ale narazil som na problem s touto častou kodu.

Kód:
  if (isSet($_POST['sklad_k']) && isSet($_POST['sklad_pridat'])){
     if (!isSet($_POST['sklad_novy'])){
        $chyba = "<small class='info'>Nezadali ste názov skladu!</small>";
     }else{
            include ("../dbase.php");
            $sklad_novy = addslashes(trim($_POST['sklad_novy']));
            $skratka = substr($sklad_novy, 0,3);           
            $sql = "INSERT INTO `Sklady` ('Nazov','Skratka','pPoloziek','Hodnota','Aktivny')
                     VALUES ('".$sklad_novy."','".$skratka."','','','Ano')";                     
                     if(@mysql_query($sql)){
                      $chyba = "<small class='info'>Vyskytla sa neočakávaná chyba, akciu opakujte neskôr, prosím.</small>";
                     }else{
                $sklad = "<small class='info'>Sklad ".$sklad_novy." bol úspešne vytvorený.</small>";               
        }
     }
  }


Neviem si vobec rady s tym že vobec mi nechce vkladat data do databazy. Uz som skusal aj cisto len samu cast
Kód:
mysql_query("INSERT INTO `Sklady` ('Nazov','Skratka','pPoloziek','Hodnota','Aktivny') VALUES ('"test."','"test"','','','Ano')")


Ale stale nic. To iste aj ked chcem vytvorit tabulku. Chybu mi žiadnu nevypise, najskor som si myslel že je problem v subore dbase.php ze mam zle zadane spojenie s DB ale zaujimave je že to bude asi v poriadku lebo SELECT z db mi funguje .

Za kazdu radu budem vdacny.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.12.10
Prihlásený: 22.03.17
Príspevky: 85
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Bratislava
Vek: 20
NapísalOffline : 01.03.2015 18:07 | Problem s prikazom pre mysql

Skús
Kód:
$sql = "INSERT INTO `Sklady` (Nazov, Skratka, pPoloziek, Hodnota, Aktivny) VALUES ('test.','test','','','Ano')";


malo by to fungovať (aspoň myslím)


_________________
PC: Intel Pentium G3258 3.6GhZ, 8GB DDR3 1333MhZ, Nvidia GeForce 750ti, 1TB HDD, Windows 8.1 64-bit
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s prikazom pre mysql

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.03.2015 18:26 | Problem s prikazom pre mysql

nesúvisí to síce priamo s problémom, ale funkcie mysql_ nepoužívaj.. miesto toho minimálne mysqli alebo pdo
čo sa týka samotného problému, máš blbo úvodzovky.. keby si používal parametrizované príkazy, tak takýto problém nikdy mať nebudeš a ešte by si mal poriešenú aj ochranu voči sql injection...

mimochodom, keby si nešvahol @ pred príkaz, tak by ti to vyhodilo chybu a ľahko by si ju našiel aj sám...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s prikazom pre mysql

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 11.10.17
Príspevky: 141
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Prievidza
Napísal autor témyOffline : 01.03.2015 19:13 | Problem s prikazom pre mysql

Dakujem za radu uz to funguje. Ten zavinac som si pomylil s! A vobec ma to netrklo.. Dakujem za radu poučím sa z toho :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s prikazom pre mysql

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 2065
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Považská By...
NapísalOffline : 01.03.2015 19:35 | Problem s prikazom pre mysql

Použivaj pdo, mysqli alebo dibi. mysql_query je zastarale a nebezpečne


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
 [ Príspevkov: 5 ] 


Problem s prikazom pre mysql



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potrebujem pomoc s 1 príkazom!

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

480

07.05.2008 9:35

arnie16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stiahnutie vsetkych obrazkov z webu 1 prikazom

v PHP, ASP

4

741

11.01.2012 23:57

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql select pre autocomplete

v Databázy

0

104

17.06.2013 12:02

general667

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky v mysql pre viac uzivatelov

v Databázy

2

170

04.07.2014 14:12

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql query problem

v Databázy

4

395

16.07.2011 23:29

arnie16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s mysql

v Databázy

16

1773

29.09.2007 6:33

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

274

17.05.2010 12:07

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s mysql

v PHP, ASP

2

305

27.12.2008 14:28

rann14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql + php problem

v PHP, ASP

3

441

21.04.2007 14:08

lukasmakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MySQL servorm

v Databázy

5

947

06.02.2007 16:25

masterdead

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php mysql problem s podmienkou

v PHP, ASP

5

125

04.10.2014 21:38

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] problem s mysql update

v PHP, ASP

11

421

18.02.2009 14:23

rann14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém zo zápisom do MySql

v Databázy

15

2131

15.06.2007 11:18

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP,MySQL problem s vypisom

v PHP, ASP

7

296

18.05.2010 17:10

Ecko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MySQL - error 28

v Databázy

1

414

14.02.2009 21:10

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpBB2 problem chat a Mysql

v Redakčné systémy

1

588

10.04.2008 16:24

sparco8888



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF