[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.09.12
Prihlásený: 25.05.13
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 05.10.2012 19:55 | obsah mysql --> html tabulka

Ahojte,

vedel by mi niekto poradit ako docielim aby sa mi vypisala databaza napr. produktov do html tabulky s tym, ze ich chcem mat napr. v jednom riadku 3


....proste aby sa vypisali 3 polozky vedla seba v tabulke a 4ta sa uz automaticky vypisala do noveho riadku.


Dakujem pekne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.08.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 2338
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Turany/Brno
Vek: 21
NapísalOffline : 05.10.2012 20:02 | obsah mysql --> html tabulka

Skusal si uz nieco ? Skusal si nieco hladat ? Myslis ze ti niekto napise vsetko len tak. Ak zadas do googlu vypis z MySql tak neverim ze nenajdes riesenie.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.09.12
Prihlásený: 25.05.13
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 05.10.2012 20:03 | obsah mysql --> html tabulka

no skusal.....a problem mam v tom...ze mi vypisuje mysql kazdy zaznam do noveho riadku...ja by om potreboval napr. 3 vedla seba a az potom novy riadok a zase 3 vedla seba....


Offline

Správca fóra
Správca fóra
obsah mysql --> html tabulka

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 05.10.2012 20:30 | obsah mysql --> html tabulka

Potrebuješ dva cykly (napríklad pomocou for). Jedným vypisuješ riadky <tr> tabuľky (počet riadkov získaš ako pomer počtu záznamov a požadovaného počtu stĺpcov zaokrúhlené nahor - odporúčam požadovaný počet stĺpcov určiť ako premennú). V rámci hlavného cyklu medzi tagy <tr> a </tr> (hranica jedného riadku tabuľky) ešte potrebuješ vypísať jednotlivé bunky.
Niekam na začiatok skriptu nastav ľubovoľnú voľnú premennú (napr. $u a nech sa rovná na začiatku počtu záznamov. Teda ak máš počet v premennej $pocet, tak $u = $pocet). Každým prebehnutím hlavného cyklu znižuješ $u vždy o jedna. To znamená, že ak budeš mať sedem záznamov v databáze, vypíše sa (pri troch stĺpcoch) tabuľka s veľkosťou 3x3, čo je 9, takže posledné dva záznamy musia ostať prázdne.
Jednotlivé bunky môžeš vypisovať vedľajším cyklom, ktorý je v hlavnom cykle. V premennej $u máš vlastne počet zostávajúcich záznamov, ktoré musíš vypísať. Ak je $u väčšie ako nula, vypíšeš záznam. Ak nie, prázdny tag <td></td>.
Schématicky asi takto:
Kód:
<?php
// ostatne potrebne premenne (pocet zaznamov, pocet stlpcov,...)
$u = $pocet;
for(...)
{
// hlavný cyklus vypisuje celé riadky tabuľky
echo "<tr>";
   for(...)
   {
   // vedľajší cyklus vypisuje jednotlivé bunky - overenie podmienkou
   $u = $u-1;
      if($u >= 0){
         echo "<td>vypises zaznam</td>";
      } else {
         echo "<td>[prazdne]</td>";
      }
   }
echo "</tr>";
}
?>


_________________
always is always wrong
Offline

Správca fóra
Správca fóra
obsah mysql --> html tabulka

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.10.2012 9:05 | obsah mysql --> html tabulka

Len doplnim, ze sa to da spravit aj cez jeden cyklus, pripadne aj bez neho...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
obsah mysql --> html tabulka

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.10.2012 9:31 | obsah mysql --> html tabulka

Kto sa nespýta, ostane hlúpy...
Jedným cyklom samozrejme, v tom máš 100% pravdu, ale bez cyklu? Mohol by si dať ukážku na vypísanie obsahu kolekcie do html tabuľky bez akéhokoľvek cyklu?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
obsah mysql --> html tabulka

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.10.2012 10:22 | obsah mysql --> html tabulka

Samozrejme som vychadzal z toho, ze vsetky data ziskane z db su ulozene v jednom poli, potom nie je problem vypisat udaje aj bez cyklu. Pre lepsiu predstavu uvediem este cast kodu. Zaklad by mohol vypadat napriklad takto:
Kód:
array_walk(array_chunk($data, $cols), 'printr', $cols);

kde $cols predstavuje pozadovany pocet stlpcov tabulky a $data je pole so vsetkymi potrebnymi udajmi z db. Cez funkciu printr sa uz len vypisu jednotlive riadky tabulky.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.05.13
Prihlásený: 10.06.13
Príspevky: 2
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 25.05.2013 17:53 | obsah mysql --> html tabulka

vedel by mi niekto pomôcť a zahrnúť mi to do môjho kódu ? Chcel by som to isté, iba s inými parametrami a neviem ako to tam mám zakomponovať. Proste 3 produkty do jedného riadku a ďalšie 3 do ďalšieho atď. Vedel by mi s tým niekto pomôcť ?
Kód:
<?
//nastavenia pripojenia k DB

$sql="SELECT * FROM $tbl_name";
$result=mysql_query($sql);
?>
<?
while($rows=mysql_fetch_array($result)){
?>
<table bgcolor="green">
<tr>
<td><img src="<? echo $rows['foto']; ?>" style="height:120px;"></td>
</tr>
<tr>
<td><font color="white" face="Arial" size="2"><? echo $rows['meno']; ?></font></td>
</tr>
</table>
<?}?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.10.09
Prihlásený: 25.10.17
Príspevky: 278
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Kysucké Nov...
NapísalOffline : 09.06.2013 1:26 | obsah mysql --> html tabulka

Ja by som dodal, že to čo požaduješ by možno bolo lepšie riešiť inou cestou ako tabuľkami. Teda napríklad nečislovaným zoznamom <ul> a položkami <li> pričom by si mal <li> cez CSS nastylované tak, aby sa na každý riadok vošli 3. (samozrejme môžeš použiť aj <div> prípadne hocičo iné, zoznam som uviedol iba ako príklad.)


_________________
cpu intel c2q9550, 2.83GHz @ 3.91 GHz gpu asus eah4890 hdti 1GD5 1Gb ddr5 pcx zakl.doska asus p5q e HDD samsung 1Tb sata2 32Mb ram a-data ddr2 4x2Gb 1066+MHz Extreme zdroj fortron everest 600w 80+ skrinka enermax staray blue monitor LG 23" LCD W2343T-PF 2ms FULL HD DVI reproduktory Creative T6100 5.1
Offline

Čestný člen
Čestný člen
obsah mysql --> html tabulka

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 09.06.2013 18:40 | obsah mysql --> html tabulka

Vsak vypisuje tabulkove data, naco by pouzival cokolvek ine ako tabulky?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
obsah mysql --> html tabulka

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
NapísalOffline : 09.06.2013 18:51 | obsah mysql --> html tabulka

Podla mna ma pravdu, ze sa do jedneho riadku dava zoznam(<ul>) lepsie ako tabulky. Ked uz tabulky asi by som na to siel tak ze ked je zvysok po deleni tromi rovny 0 dal by som tam </tr><tr>.


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.05.13
Prihlásený: 10.06.13
Príspevky: 2
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 10.06.2013 13:53 | obsah mysql --> html tabulka

vedeli by ste mi to presne do kódu dosadiť ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.10.09
Prihlásený: 25.10.17
Príspevky: 278
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Kysucké Nov...
NapísalOffline : 10.06.2013 14:32 | obsah mysql --> html tabulka

Ďuri píše:
Vsak vypisuje tabulkove data, naco by pouzival cokolvek ine ako tabulky?


Pretože to až tak úplne tabuľkové dáta nie sú, keďže sám píše, že potrebuje vypísať 3 produkty do riadku. Ak by sme sa bavili o čistom pojme tabuľkové dáta, je to niečo také, že máš hore hlavičku (napr.: ID, Názov, Dátum, ..., Akcia - Vymazať, Upraviť,...) a v riadkoch máš jednotlivé položky.
Ono nechcem sa hádať o tabuľkových dátach, iba som načrtol jednoduchšie riešenie, nemusí sa dopočítavať počet buniek na konci a podobne, ak si všimneš väčšina eshopov to má rovnako ako píšem.


_________________
cpu intel c2q9550, 2.83GHz @ 3.91 GHz gpu asus eah4890 hdti 1GD5 1Gb ddr5 pcx zakl.doska asus p5q e HDD samsung 1Tb sata2 32Mb ram a-data ddr2 4x2Gb 1066+MHz Extreme zdroj fortron everest 600w 80+ skrinka enermax staray blue monitor LG 23" LCD W2343T-PF 2ms FULL HD DVI reproduktory Creative T6100 5.1
 [ Príspevkov: 13 ] 


obsah mysql --> html tabulka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL tabulka vo Wordpresse

v Redakčné systémy

1

116

12.09.2013 19:14

Dadko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s odkazmi na obsah v MYSQL

v PHP, ASP

15

463

02.07.2009 10:54

arnie16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL: obsah tabulky sa mi nezobrazi spravne

v Databázy

4

373

27.02.2010 15:36

locksmith

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML, CSS - skombinovat <DIV> a <p>

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

244

28.04.2016 18:08

doubleR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Praha - PHP, MySQL, HTML, Joomla

v Ponuka práce

0

1008

31.07.2007 17:01

Blue Media

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

novinky: ukladat do html alebo mysql

v PHP, ASP

7

414

23.08.2009 18:46

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladam programatora (php, MySQL, html, java script)

v Ponuka práce

2

1209

29.01.2008 8:21

mond

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programator (PHP, MySQL, HTML, CSS) Prešov, alebo KE

v Ponuka práce

0

818

30.06.2008 10:22

noveL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WWW stranky (HTML, CSS, PHP, MySQL) na mieru

v Ponuka práce

0

736

07.03.2009 19:44

r0bino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladam programatora + kodera (php, MySQL, html, java script)

v Ponuka práce

1

767

18.01.2008 14:12

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML -> Joomla

v Ponuka práce

3

705

16.08.2009 21:36

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PDF => HTML

v PHP, ASP

5

265

20.05.2010 0:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RSS Atom => HTML

v PHP, ASP

2

293

01.08.2009 10:53

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Access -> MySQL (?)

v Databázy

9

593

12.08.2008 10:00

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

visual foxpro -> mysql

v Ostatné

0

448

26.01.2009 11:24

kolinany



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF