[ Príspevkov: 33 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.03.08
Prihlásený: 14.09.09
Príspevky: 14
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 29.03.2008 14:28 | Problem s datumom v PHP

Zdravim,
mam taky problem, ze datum sa mi zobrazuje v anglickom formate, cize rok mesiac den.
Neviete mi niekto s tym prosim Vas pomoct?

problem je tu : http://www.renelacko.com/web/concerts.php

neviete niekto co znamena to array?



datum v je databaze nastaveny na typ Date (0000-00-00)

toto je cas kodu(ak treba cely, tak ho sem poslem)


while ($zaznam = mysql_fetch_array ($vysledok)):

echo $zaznam .date("j.n.Y",$row ["Datum"]).", ";

echo $zaznam ["Miesto"].", ";

echo $zaznam ["Mesto"].", ";

echo $zaznam ["Cas"];


vopred dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 29.03.2008 16:00 | Problem s datumom v PHP

Kód:
$zaznam = mysql_fetch_array ($vysledok)
uz to tam mas napisane v nazve tej funkcie ze kazdy riadok tabulky vybere a ulozi vybrate stlpce do $zaznam v podobe pola(cize array po anglicky) .
Kód:
echo $zaznam .date("j.n.Y",$row ["Datum"]).", ";
znamena ze vypise premennu $zaznam co je pole a jednotlive prvky su $zaznam ["Miesto"], $zaznam ["Mesto"] atd.
z tohto zapisu sa zda ze datum mas ulozeny bud v inej tabulke alebo ho mas len tak vytvoreny.
vymaz tam ten zaznam s bodkou malo by to vypadat takto.
Kód:
echo date("j.n.Y",$row ["Datum"]).", ";


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.03.08
Prihlásený: 14.09.09
Príspevky: 14
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 29.03.2008 16:53 | Problem s datumom v PHP

ok, dik

datum je ulozeny v databaze, respektive v tabulke ako hovoris.

To co si mi poradil zabralo ale len tym ze zmizol napis Array, nevies co by este mohlo pomoct?
Som uz fakt zufaly, dik

tu je screen struktury tej tabulky:
http://www.renelacko.com/web/nahlad_koncerty.jpg


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2008 17:06 | Problem s datumom v PHP

preco tam mas $row["Datum"], nema tam byt $zaznam["Datum"]?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.03.08
Prihlásený: 14.09.09
Príspevky: 14
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 29.03.2008 17:08 | Problem s datumom v PHP

cau, diky za ochotu ale ani ked som toto skusil tak to nepomohlo


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2008 17:12 | Problem s datumom v PHP

skus to upravit priamo v sql query cez:
Kód:
date_format(Datum,'%e.%c.%Y')


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.03.08
Prihlásený: 14.09.09
Príspevky: 14
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 29.03.2008 17:14 | Problem s datumom v PHP

cez sql quer som asi este nic nerobil, to je to spusti SQL dopyt?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2008 17:19 | Problem s datumom v PHP

ale uz si robil, len o tom asi nevies :) najdi si riadok, kde pouzivas mysql_query a skopiruj sem ten select, ak nevies, ako tam mas zapracovat ten date_format...

alebo ak sa ti nechce "babrat" s sql, tak
Kód:
date("j.n.Y", strtotime($zaznam["Datum"]))


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.03.08
Prihlásený: 14.09.09
Príspevky: 14
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 29.03.2008 17:24 | Problem s datumom v PHP

toto je ten kod:
$vysledok=mysql_query(
"select * from koncerty ORDER BY Datum DESC", $spojenie) ;
//vyberie vsetky udaje z tabulky osobne udaje
//ziskane udaje si PHP nacita do pola po riadkoch
// a po riadkoch ich aj vypisuje

while ($zaznam = mysql_fetch_array ($vysledok)):

echo date("j.n.Y",$zaznam ["Datum"]).", ";

echo $zaznam ["Miesto"].", ";

echo $zaznam ["Mesto"].", ";

echo $zaznam ["Cas"];


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2008 17:27 | Problem s datumom v PHP

ok, tak v tomto pripade (pri pouziti * v selecte) je lepsie pouzit php funkciu uvedenu v mojom predchadzajucom prispevku...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.03.08
Prihlásený: 14.09.09
Príspevky: 14
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 29.03.2008 17:28 | Problem s datumom v PHP

tuto? date_format(Datum,'%e.%c.%Y')

a kde ju mam pouzit, mam v tom nejaky zmatok


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2008 17:30 | Problem s datumom v PHP

namiesto
Kód:
echo date("j.n.Y",$zaznam ["Datum"]).", ";

das
Kód:
echo date("j.n.Y", strtotime($zaznam["Datum"])).", ";


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.03.08
Prihlásený: 14.09.09
Príspevky: 14
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 29.03.2008 17:31 | Problem s datumom v PHP

diky ti moc !!!!
nakoniec mi pomohlo toto:

echo date("j.n.Y", strtotime($zaznam["Datum"])).", ";




este taka mala otazka na okraj ak mas cas... nevies ako zmenim font generovaneho textu? vies ze je to nejako cez funckiu echo ale neviem presne syntax,
este raz velka vdaka :D :D


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2008 17:36 | Problem s datumom v PHP

font generovaneho textu? ak myslis klasicky text a nie generovany napr. v obrazku cez php, tak to si mozes nastavit cez css...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 29.03.2008 20:55 | Problem s datumom v PHP

da sa aj takto, ale sprav radsej cez echo, ako hovori stenley

echo "<font color=green size=4> $text </font>";


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 30.03.2008 23:51 | Problem s datumom v PHP

Ja by som mal tiez jednu otazku k datumom: V databaze mam polozku, kde je uvedeny buduci datum /t.j. napr. k dnesnemu datumu + 7 dni/-to zada uzivatel, dovtedy si predplati sluzbu. Potrebujem to zapisat do Query, ze ak dnesny datum je vacsi ako datum v databaze, tak skoncila platnost.

Teda konkretnejsie: dnes je 30.3.2008 23:41 /v takomto formate to chcem mat/. V tabulke mam datum 6.4.2008 23:41 . Ak dnesny datum uz presiahol tento datum, teda je napr. 7.4.2008 tak vymaz z databazy. Cize ak datum uz presiahol datum v databaze.

Nieco taketo by mohlo fungovat?
Kód:
DELETE FROM kategoria WHERE ABS(DATEDIFF(datum, NOW())) > 0;
Nebude tato podmienka platit aj ked je napr.5.4.2008 co je 1 den pred tym datumom? To prave nechcem. Ale to je tiez 1 den rozdiel, cize datediff je vacsie ako 0, nie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 31.03.2008 8:46 | Problem s datumom v PHP

kde je problem to vyskusat ? tak sa naucis viac ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.03.2008 8:55 | Problem s datumom v PHP

neviem, ci mozes pouzit datediff spolu s datumom vo formate, ktory si uviedol - skor by som povedal, ze nie ako ano.
A navyse datediff vracia rozdiel v dnoch, cize ak by bol "buduci cas" v db trebars 31.3.2008 10:15 a prave by bolo 31.3.2008 23:01 (patricne prekonvertovane pre pouzitie v datediff), tak by sa rozdiel rovnal 0, co asi nechces - v datediff sa neberie do uvahy casova zlozka, ale len datumova.

V com vidis problem pri pouziti formatu YYYY-MM-DD HH:MM:SS? Potom by si datediff ani nemusel pouzit, stacilo by porovnat datum, ci je mensi alebo vacsi a nemal by si take problemy ako teraz...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 31.03.2008 13:26 | Problem s datumom v PHP

Problem je ze uzivatelovi potrebujem vypisat datum takto: DD.MM.YYYY H:I:S, preto to mam aj tak ulozene v databaze, ale ked to tak pojde tym tvojim sposobom stenley, skusim nieco poriesit.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.03.2008 16:14 | Problem s datumom v PHP

a co ti v tom brani? ved si upravis ten format v db na aky len chces


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 31.03.2008 19:54 | Problem s datumom v PHP

no sorry ale s manipulaciou s datumami nemam ziadne skusenosti, doteraz som to nepotreboval. Uvital by som mensiu radu, ako to teda mam vlastne spravit. Mam dnesny datum DD.MM.YYYY H:M:S, do databazy by som ho teda mal ulozit ako YYYY-MM-DD H:M:S, ale pri vypise z databazy to musi byt opat DD.MM.YYYY H:M:S. Ako to prekonvertujem...a neni to zbytocne tolkokrat konvertovat?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.03.2008 19:57 | Problem s datumom v PHP

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_date-format


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 31.03.2008 20:44 | Problem s datumom v PHP

hm, je to sice pekne, ze su tam tie parametre rozpisane, ale netusim ako to zapisat. Mam toto
Kód:
$datum = Date("d.m.Y H:i:s");

$end = DATE_FORMAT('$datum' ,'%Y %m %d %H %i %s');
ale takto mi vypisuje chybu Warning: date_format() expects parameter 1 to be DateTime...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.03.2008 20:48 | Problem s datumom v PHP

datum ma byt vo formate YYYY-MM-DD HH:MM:SS (pripadne YYYY-MM-DD) a ta funkcia sa pouziva v sql, nie "priamo" v php kode...

Napr:
Kód:
SELECT date_format(datum,'%e.%c.%Y %H:%i:%s')

cize ak v stlpci datum je hodnota 2008-03-31 21:02:00, tak ti vrati 31.3.2008 21:02:00


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 03.04.2008 0:53 | Problem s datumom v PHP

no tak som to trochu skusal... takze v databaze uz mam datum v tomto formate: "Y-m-d H:i:s". Takto mi to uz aj pekne porovnava.

Problem vsak mam este stale s tym vypisom. Mam takto
Kód:
@$vypis = MySQL_Query("SELECT * FROM clanky ORDER BY ID DESC");

         $data = mysql_fetch_array($vypis);

a potom ... Nazov : <? echo $data[1]; ?>
                Datum:<? echo $data[2]; ?>
Ako tu zapisem, aby sa vypis datumu <? echo $data[2]; ?> zobrazil v takomto formate: d.m.Y H:i:s ?
Skusal som taketo nieco
Kód:
@$vypis = MySQL_Query("SELECT DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y %H:%i:%s'), * FROM clanky ORDER BY ID DESC");
ale tu mi vypisuje nejaku syntax chybu.Takto to nejde.Skusal som aj takto
Kód:
$data[2]=date('d.m.Y H:i:s', strtotime($row['datum']));
ale takto mi vypise vsade 1.1.1970.Uz si fakt neviem rady...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.04.2008 8:20 | Problem s datumom v PHP

Kód:
@$vypis = MySQL_Query("SELECT *, DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y %H:%i:%s') AS datum2 FROM clanky ORDER BY ID DESC");

kde pozadovany format datumu je v stlpci datum2


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 03.04.2008 19:47 | Problem s datumom v PHP

hm, a odkial naberie ten stlpec datum2? To musim vytvorit dalsi stlpec v databaze? Potom by bolo jednoduchsie hned ukladat datum v dvoch stlpcoch v dvoch formatoch, nie?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.04.2008 19:51 | Problem s datumom v PHP

datum2 je len alias pre date_format(...), proste si to vyskusaj a pochopis...

Pre lepsiu predstavu: ak mas v tabulke napr. stlpce id, text a datum, tak ten select ti vrati nieco taketo
Problem s datumom v PHP


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 03.04.2008 21:16 | Problem s datumom v PHP

aha, no ale ako to dostanem von? Kedze ja mam zapis takto - ako som uz predtym pisal
Kód:
Nazov : <? echo $data[1]; ?>
                Datum:<? echo $data[2]; ?>
Cely vypis je v cykle podla ID, a napr.nazov - $data[1] je prva polozka v databaze, datum $data[2] je druha, atd... ale ked datum2 je len virtualny stlpec, neviem ako to vypisat...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s datumom v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.04.2008 21:37 | Problem s datumom v PHP

ked uz pouzivas ciselne indexy, tak to zalezi od toho, kolko poloziek ziskavas a podla toho to bude mat aj index, cize najvacsi...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 33 ] 1, 2


Problem s datumom v PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s datumom v PHP

v PHP, ASP

6

785

19.10.2006 11:29

miskoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

manipulacia s datumom

v PHP, ASP

2

233

05.03.2008 12:52

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s dátumom

v PHP, ASP

15

713

12.02.2008 15:15

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príspevky z dnešným dátumom

v Databázy

2

536

09.01.2009 14:43

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP problem

v PHP, ASP

15

825

30.03.2007 8:19

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s PHP

v PHP, ASP

17

219

05.06.2014 20:04

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql + php problem

v PHP, ASP

3

441

21.04.2007 14:08

lukasmakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s PHP

v Operačné systémy Unix a Linux

2

544

01.03.2007 22:33

--==[Lu-Boss]==--

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

my php problem

v PHP, ASP

2

332

23.04.2007 21:48

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s php

v PHP, ASP

0

215

14.02.2010 12:23

sparco8888

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP-Shell problem

v PHP, ASP

4

330

25.03.2008 11:32

socket

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

274

17.05.2010 12:07

ricco24

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem s php

v PHP, ASP

5

338

02.12.2009 22:37

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem v PHP

v PHP, ASP

3

241

26.01.2012 20:29

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s PHP kódom

v PHP, ASP

4

110

03.01.2013 12:42

saboter14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpbb problem: login.php

v Redakčné systémy

6

471

27.01.2007 11:46

xyz



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF