[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 08.04.11
Príspevky: 16
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 20.07.2007 15:54 | Pomoc s dátumom

Prosím o pomoc. Mám ziskany dátum rozdeleny v troch premennách: $n_den, $n_mesiac, $rok. Potrebujem z tohto získať dátum s ktorým môžem robiť matematické operácia. Aká je na to funkcia? Ďakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 21.07.2007 13:05 | Pomoc s dátumom

ak ti mozem poradit tak urcite nepouzivaj datum tak ako ho chces pouzivat pouzi funkciu time() ta ti vrati pocet sekund od Januar 1 1970 00:00:00 GMT pricom sa da potom lahko s tym pracovat napriklad

Kód:
$time = time();
$convert = date("Y-m-d, H:i:s",$time);


toto ti vrati nieco ako
2007-21-07, 12:53:25

na fomratovanie totho timestampu sluzi

Kód:
date("Y-m-d, H:i:s",$time);


to Y-m-d, H:i:s je ako sa ma formatovat timestamp vsetky moznosti su tu

Kód:
http://www.php.net/manual/en/function.date.php


s tym timestampoom sa daju robit aj lahke matematicke operacie

napriklad dni medzi datumami

Kód:
$start = $timestamp;
$end = time();
$dates = round(abs($start-$end)/ 86400));


/ 86400 je co chces ziskat v tomto pruipade dni tak 60*60*24 to je 86400 keby si chcel hodiny tak 60*60 ked sekundy tak len 60 keby tyzdne 60*60*24*7


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 08.04.11
Príspevky: 16
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 21.07.2007 13:12 | Pomoc s dátumom

to ano, dakujem aj za toto, ale ide o to, ze ten datum zadava uzivatel (datum narodenia) a ten potrebujem previest na take cislo, aby sa dalo zistit kolko ma rokov a podobne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 21.07.2007 18:26 | Pomoc s dátumom

hej aj to je jednoduche spravis si listboxy v html kde budes mat roky mesiace dni a timestamp vygenerujes nasledovne
[code]
$timestamp = mktime ($hodina,$minuta,$sekunda,$mesiac,$den,$rok);
[code]


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 08.04.11
Príspevky: 16
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 21.07.2007 18:33 | Pomoc s dátumom

Mavericker píše:
hej aj to je jednoduche spravis si listboxy v html kde budes mat roky mesiace dni a timestamp vygenerujes nasledovne
[code]
$timestamp = mktime ($hodina,$minuta,$sekunda,$mesiac,$den,$rok);
[code]



ale ked tam dam mensi rok, tak zacne vypisovat zapornu hodnotu :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 22.07.2007 0:15 | Pomoc s dátumom

aky mensi rok? ako 2007 ? ci aky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 08.04.11
Príspevky: 16
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 27.07.2007 13:49 | Pomoc s dátumom

Mavericker píše:
aky mensi rok? ako 2007 ? ci aky



Ked zadam datum mensi ako 1.1.1970 (napr.: 1.1.1950), tak mi z toho spravi datum 31.12.1969 :(

Zdrojovy kod:

$n_datum = mktime(0,0,0,$n_mesiac,$n_den,$n_rok);
echo date("d.m.Y",$n_datum);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.07.2007 15:27 | Pomoc s dátumom

ano najmenis timestmap je 1.1.1970 zaciatok unixovje epochy .... tak to budesm use vymyslet nejak inac nejaky priznak ako to pripocitavat neviem fakt ako ti poradit


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Pomoc s dátumom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.07.2007 18:12 | Pomoc s dátumom

nevies od aktualneho roku odpocitat rok, ktory zadal uzivatel? :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s dátumom

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 28.07.2007 20:32 | Pomoc s dátumom

stenley píše:
nevies od aktualneho roku odpocitat rok, ktory zadal uzivatel? :)

chces nieco ako thento uzivatel ma presne 20rokou 30dni a 6h ?


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 08.04.11
Príspevky: 16
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 31.07.2007 14:26 | Pomoc s dátumom

kmsa píše:
chces nieco ako thento uzivatel ma presne 20rokou 30dni a 6h ?


No to by sa mi tiez zislo. Vies nieco na to?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 01.08.2007 10:37 | Pomoc s dátumom

tak to nomrlane odpocitaj

jeho rok
jeho mesiac
jeho den

dnesny rok
dnesny mesiac
dnesni den

jr - dr
jm -dm
jd - dd


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s dátumom

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 11.02.2008 19:00 | Pomoc s dátumom

Oprášim tuto staru temu ;) ja som vyuzil Mavericker-ov prvy post ale mne to vypisalo ze rok pridania je 638286 a pritom v db mam ulozene 20080211183657 kod som pouzil:
Kód:
$time = date("d.m.Y, H:i",$vypis_clanky["datum"]);
//a nasledne vypis
echo $time;
nechapem kde je chyba. Vdaka za odpovede


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.02.2008 12:41 | Pomoc s dátumom

Drako ukladaj to postupne ako Rok - Mesiac - Den - Cas
a môžeš vlastne dať
cez fukciu Date si zistíš dnešný Rok - Mesiac - Den - Cas a odrátašľ od získaného ->
Kód:
$dnesny_rok=Date("Y");
$zadany_rok=$rok; // trebars z databazy
$ako_stary_na_rok=$dnesny_rok - $zadany_rok;
echo "Uživateľ má niečo okolo $ako_stary_na_rok rokov";

dá sa to kombinať prepočtami napr.
Kód:
$na_dni=$ako_stary_na_rok*365;
$zadany_den=$den; // vo forme date("z")
$dni=$na_dni + $zadany_den;
echo "Uživateľ bol vytvorený pred $dni dňami";


Myslím, že by to malo fungovať


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s dátumom

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 12.02.2008 14:59 | Pomoc s dátumom

ale ja to nepotrebujem odratavat ale len vyberat, lenze ja to ukladam do TIMESTAMPU cez funkciu NOW() tak to nevviam akospravim


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.02.2008 15:15 | Pomoc s dátumom

asi nechapem však vypwer jak potrebuješ a cez regularne vyrazy uprav


 [ Príspevkov: 16 ] 


Pomoc s dátumom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

manipulacia s datumom

v PHP, ASP

2

233

05.03.2008 12:52

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príspevky z dnešným dátumom

v Databázy

2

536

09.01.2009 14:43

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s datumom v PHP

v PHP, ASP

6

785

19.10.2006 11:29

miskoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s datumom v PHP

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1001

06.04.2008 20:53

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pomoc prosim nefunguje internet

v Ovládače

7

219

09.09.2017 20:37

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v PHP, ASP

2

436

02.02.2008 17:17

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ostatné

30

1572

27.09.2009 20:01

workoholik16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v ATI/AMD grafické karty

3

555

02.01.2008 7:51

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v Monitory, televízory a projektory

2

570

19.02.2008 13:40

patqo_he

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc?

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

96

09.08.2017 20:01

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v PHP, ASP

6

457

01.08.2008 16:27

Darkeye18

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v ATI/AMD grafické karty

10

588

10.01.2008 8:48

kasom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v Audio programy

4

678

05.02.2008 10:06

raikonen11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

545

15.05.2009 20:15

firewall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc!

v Procesory

6

669

02.02.2008 18:27

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v Počítačové hry

2

208

13.06.2012 18:02

PepeTheDragon



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF