[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.01.14
Prihlásený: 13.01.17
Príspevky: 203
Témy: 58 | 58
Bydlisko: Martin
Vek: 19
NapísalOffline : 01.06.2014 17:05 | Problém s PHP

Keď do editoru na mojej stránke zadám značku <?php, ihneď sa zmení na celú bielu plochu a nenačíta sa žiaden údaj: http://filipjanci.hodnykluk.cz/potvrdenie_formularu.php


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 01.06.2014 17:07 | Problém s PHP

Daj aj kód toho potvrdenie_formularu.php a upresni trocha, čo vlastne robíš.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.01.14
Prihlásený: 13.01.17
Príspevky: 203
Témy: 58 | 58
Bydlisko: Martin
Vek: 19
Napísal autor témyOffline : 01.06.2014 17:21 | Problém s PHP

Som len začiatočník a snažím sa urobiť formulár, ktorý mi len odošle informácie o každom, kto vyplní formulár na môj e-mail. Ten formulár vyzerá takto: http://filipjanci.hodnykluk.cz/prihlaso ... rmular.php. Keď niekto klikne na Odoslať, má sa načítať PHP skript (CGI program), ktorý spracuje získané údaje a vypíše ich na potvrdenie. Problém je v tom, že sa mi PHP skript nenačíta.

Kód je takýto:
Kód:
<!DOCTYPE HTML>

<html>
  <head>
  <link rel="icon" type="image/ico" href="http://static.tsviewer.com/images/games/lol.gif"/>
    <title> PHP skript </title>
    <meta name="wot-verification" content="4b774130f34e02bde184"/>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset="UTF-8">
    <meta name="description" content="Vitajte na stránkach Filipa Jančiho!">
    <meta name="keywords" content="Stránka Filipa Jančiho">
  </head>
 
  <body link="lime" vlink="lime" alink="lime" background="http://i.imgur.com/IrptUP0.jpg">
   <?php include_once("analyticstracking.php") ?>
    <div align="center">
 
    <br><b><a href="http://filipjanci.hodnykluk.cz/">Späť</a></b>
    <br><br><br><br>
    </div>
   <h1> Potvrdenie údajov</h1>
   <pre>
   <h2>Načítanie parametrov</h2>
    <?php
     echo "<h3>Potvrdenie údajov</h3>"
     echo "/n<font size=/"+1/">Uživateľ</font>:/n"
     echo "<b>Meno:</b>    $_POST[Meno]/n"
?>
</pre>
     </body>
</html>


Chcem sa ešte spýtať: dokáže ten skript načítavať premenné načítavať aj z iných súborov?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 01.06.2014 17:28 | Problém s PHP

Vidím že tam máš ako action potvrdenie_formularu.php. Máš ten súbor a v ňom odpovedajúci kód? A čo je to vlastne za kód, čo si sem dal?

K tej druhej otázke: dozvieš sa, keď sa budeš ďalej učiť. Z učebných textov odporúčam napríklad http://www.linuxsoft.cz/php/ Nájdeš tam odpoveď snáď na všetko.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.01.14
Prihlásený: 13.01.17
Príspevky: 203
Témy: 58 | 58
Bydlisko: Martin
Vek: 19
Napísal autor témyOffline : 01.06.2014 19:01 | Problém s PHP

Toto je kód potvrdenie_formularu.php


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 01.06.2014 19:23 | Problém s PHP

No tak buď je to syntaktickou chybou, ktorú ti nevypíše - pretože tam máš $_POST[Meno], čo nie je syntakticky správne, má byť $_POST["meno"] -
alebo je to nejaká iná zapeklitá vec. V tom prípade skús všetko v súbore potvrdenie_formularu.php zmazať a dať tam len riadok
Kód:
<?php var_dump($_POST); ?>
a napíš, či to niečo vypíše.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.01.14
Prihlásený: 13.01.17
Príspevky: 203
Témy: 58 | 58
Bydlisko: Martin
Vek: 19
Napísal autor témyOffline : 01.06.2014 19:38 | Problém s PHP

vypísalo
Kód:
array(3) { ["meno"]=> string(0) "" ["heslo"]=> string(0) "" ["Odoslať"]=> string(7) "Odoslať" }


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 01.06.2014 19:53 | Problém s PHP

No tak potom všetko funguje a bude to tou syntaktickou chybou.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.01.14
Prihlásený: 13.01.17
Príspevky: 203
Témy: 58 | 58
Bydlisko: Martin
Vek: 19
Napísal autor témyOffline : 02.06.2014 16:47 | Problém s PHP

Aj tak to stále nejde...

A ešte mám jednu otázku: na čo sú tie nové časti v HTML5, (ako napr. footer, aside, header) keď sa tie údaje aj tak nezaradia na správne miesto? Napr. keď zadám footer, umiestni to normálne k textu.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problém s PHP

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.06.2014 23:38 | Problém s PHP

Tieto nové elementy nemajú slúžiť na štýlovanie (na to slúži CSS). Slúžia len na priradenie "významu" jednotlivým blokom obsahu - ak to dáš do footera, tak zariadenie vie, že ide o pätičku (rovnako, ako napr. v textovom dokumente).
Ale momentálne je ich prínos nulový.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 03.06.2014 8:24 | Problém s PHP

FJanči píše:
Aj tak to stále nejde...

Ukáž, ako si opravil kód v potvrdenie_formularu.php


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 03.06.2014 8:31 | Problém s PHP

preco na konci riadku s echo nemas bodkociarky???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.01.14
Prihlásený: 13.01.17
Príspevky: 203
Témy: 58 | 58
Bydlisko: Martin
Vek: 19
Napísal autor témyOffline : 03.06.2014 15:10 | Problém s PHP

Kód:
<!DOCTYPE HTML>

<html>
  <head>
  <link rel="icon" type="image/ico" href="http://static.tsviewer.com/images/games/lol.gif"/>
    <title> Stránky Filipa Jančiho </title>
    <meta name="wot-verification" content="4b774130f34e02bde184"/>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html" charset="UTF-8">
    <meta name="description" content="Na mojich stránkach nájdete málo vecí, hlavne nie to podstatné a to, čo by Vám pomohlo. Takže ak nechcete strácať čas, radšej toto ani nečítajte.">
    <meta name="keywords" content="Stránka Filipa Jančiho">
  </head>
 
  <body link="lime" vlink="lime" alink="lime" background="http://i.imgur.com/0TugbQI.png">
     <pre>
     <h2> Potvrdenie údajov</h2>
 
   <?php
    if ( $_SERVER[QUERY_STRING] ){
    echo "<h3>Načítanie parametrov</h3>
    echo "/n<font size=/"+1/">Uživateľ</font>:/n";
    echo " <b>Meno:</b>              $_POST["meno"];
    echo " <b>Heslo:</b>             $_POST["heslo"];
   
    } else {
    echo "CGI program nezískal žiadne parametre/n";
    }

    echo "/n<font size=/"+1/">Dátum</font>:/n";
     $my_t[day]. $my_t[mon]. $my_t[year];

   ?>

</pre>
 
   </body>
</html>
   


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 03.06.2014 15:24 | Problém s PHP

Stále tam máš syntaktické chyby. Pár si ich opravil a ďalšie si narobil.
Skús si dať na úplný začiatok súboru tento riadok
Kód:
<?php error_reporting(E_ALL) ?>

Možno tak konečne uvidíš chyby, ktoré ti to píše. Napíš, či naozaj a keď áno, pošli sem tie chyby.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.01.14
Prihlásený: 13.01.17
Príspevky: 203
Témy: 58 | 58
Bydlisko: Martin
Vek: 19
Napísal autor témyOffline : 03.06.2014 20:00 | Problém s PHP

nenapísalo nič


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 03.06.2014 20:07 | Problém s PHP

V tom prípade si na skúšanie php-ka vyber iný hosting, alebo lepšie, stiahni si program xampp a skúšaj si to u seba. Tam tie chybové výpisy uvidíš a môžeš z nich vyvodiť chybu. Určite je dobré naučiť sa chápať chybové hlášky.

(V tom kóde je kopec chýb. Zámerne ti ich neopravím, lebo neskôr s ďalšími si tu zas. Zariaď, aby sa ti zobrazovali chybové hlášky a môžeme sa baviť ďalej)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problém s PHP

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 05.06.2014 19:36 | Problém s PHP

Mozno bude treba nastavit display_errors v php.ini.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 05.06.2014 20:04 | Problém s PHP

To mu je pri tom divnom free hostingu asi na prt...


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
 [ Príspevkov: 18 ] 


Problém s PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP problem

v PHP, ASP

15

825

30.03.2007 8:19

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql + php problem

v PHP, ASP

3

441

21.04.2007 14:08

lukasmakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s PHP

v Operačné systémy Unix a Linux

2

544

01.03.2007 22:33

--==[Lu-Boss]==--

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

my php problem

v PHP, ASP

2

332

23.04.2007 21:48

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s php

v PHP, ASP

0

215

14.02.2010 12:23

sparco8888

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP-Shell problem

v PHP, ASP

4

330

25.03.2008 11:32

socket

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

274

17.05.2010 12:07

ricco24

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem s php

v PHP, ASP

5

338

02.12.2009 22:37

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem v PHP

v PHP, ASP

3

241

26.01.2012 20:29

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP & SQL problem

v PHP, ASP

6

184

05.08.2013 13:52

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s PHP kódom

v PHP, ASP

4

110

03.01.2013 12:42

saboter14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpbb problem: login.php

v Redakčné systémy

6

471

27.01.2007 11:46

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s instalaciou PHP

v PHP, ASP

11

287

22.12.2010 14:02

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s config.php

v Redakčné systémy

5

408

22.04.2007 16:51

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so začiatkom PHP

v PHP, ASP

14

249

16.10.2011 13:11

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a XML (problem)

v PHP, ASP

3

104

08.12.2012 21:06

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF