[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP: problem so STRTR

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 17.02.2009 16:17 | PHP: problem so STRTR

No som tu zas s hadam drobnym problemom.
Chcem si napisat funkciu, ktora mi nahradi znaky s diakritikou znakmi bez diakritiky. Ak vsak pouzijem toto:

Kód:
<?php echo VytvorURL("Ž",1); ?>


pricom

Kód:
function VytvorURL($nadpisURL,$idURL)
   {
    $nepovolene="ščťžýáíéňäúôěďŠČŤŽÝÁÍÉŇÄÚÔĚĎ";
    $povolene="sctzyaienauoedSCTZYAIENAUOED";
    $bezDiakritiky=strtr($nadpisURL,$nepovolene,$povolene);
    return $bezDiakritiky;
   }


namiesto Ž mi to vrati Ta (proste vracia to blbosti). preco?

P.S. skusal som aj

Kód:
function VytvorURL($nadpisURL,$idURL)
   {
    $bezDiakritiky=iconv("utf-8","ascii//TRANSLIT//IGNORE",$nadpisURL);
    return $bezDiakritiky;
   }


no to mi nevracia vobec nic...


DIK.


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP: problem so STRTR

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.02.2009 16:26 | PHP: problem so STRTR

problem bude v tom, ze pouzivas kodovanie utf-8, pamatam si, ze s tym boli problemy pri strtr, preto vznikla aj tato verzia skriptu pre odstranenie diakritiky


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP: problem so STRTR

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 17.02.2009 16:32 | PHP: problem so STRTR

pomohlo (mohol som viac popatrat na fore pred vytvorenim topicu, ze? :D )

DIK.

//jj, presne ako pises, do buducna budes hadam uz vediet :) (stenley)


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.11.10
Prihlásený: 05.11.10
Príspevky: 3
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.11.2010 14:46 | PHP: problem so STRTR

Ahojte,

mam rovnaky problem. Skusal som strtr, a dalsich neviem kolko skriptov, no stale sa mi nezobrazi text korektne.

Ked sosm skusal :
$convert_name = strtr('detská stolička', 'áäčďéěëíĺňóöřšťúůüýžÁÄČĎÉĚËÍĹŇÓÖŘŠŤÚŮÜÝŽ', 'aacdeeeilnoorstuuuyzAACDEEEILNOORSTUUUYZ');
vystup bol spravny.

Ked som skusil to iste s funkciou, s tym ze vystupom funkcie je "detská stolička" tak vystup bol "detská stoliTKa"
$convert_name = strtr(tep_get_products_name($aaa), 'áäčďéěëíĺňóöřšťúůüýžÁÄČĎÉĚËÍĹŇÓÖŘŠŤÚŮÜÝŽ', 'aacdeeeilnoorstuuuyzAACDEEEILNOORSTUUUYZ');

Skusal som aj menit znakove sady, pretoze mam texty v UTF-8, no na nic som neprisiel.

Nejaky napad ?

Peter


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP: problem so STRTR

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 05.11.2010 15:21 | PHP: problem so STRTR

Pochybujem, ze vystupom fcie tep_get_products_name je naozaj "detská stolička" v spravnej znakovej sade. Nic ine tam robit problem nemoze.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.11.10
Prihlásený: 05.11.10
Príspevky: 3
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.11.2010 15:41 | PHP: problem so STRTR

Nasiel som riesenie : http://php.vrana.cz/vytvoreni-pratelskeho-url.php

function friendly_url($nadpis) {
setlocale(LC_ALL, 'cs_CZ.UTF-8');
$url = $nadpis;
$url = preg_replace('~[^\\pL0-9_]+~u', '-', $url);
$url = trim($url, "-");
$url = iconv("utf-8", "us-ascii//TRANSLIT", $url);
$url = strtolower($url);
$url = preg_replace('~[^-a-z0-9_]+~', '', $url);
return $url;
}

Docital som sa mimo ine ze pri znakovej sade UTF-8 je strst nie prave idealne.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP: problem so STRTR

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.11.2010 17:04 | PHP: problem so STRTR

to si sa mohol docitat aj o par postov vyssie ;) tak isto ta funkcie friendly_url() nie vzdy a vsade funguje korektne...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.11.10
Prihlásený: 05.11.10
Príspevky: 3
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.11.2010 17:12 | PHP: problem so STRTR

ta funkcia friendly_url z postu vyssie mi nefungovala. Ja som zanechal nazov a zmenil iba obsak pri teste. :) A od radosti ze po 6 hodinach mam konecne funkcne riesenie som to nemenil.


 [ Príspevkov: 8 ] 


PHP: problem so STRTR



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UTF-8 v str_replace/strtr

v PHP, ASP

3

115

09.04.2014 22:21

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP problem

v PHP, ASP

15

825

30.03.2007 8:19

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s php

v PHP, ASP

0

215

14.02.2010 12:23

sparco8888

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql + php problem

v PHP, ASP

3

438

21.04.2007 14:08

lukasmakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s PHP

v PHP, ASP

17

219

05.06.2014 20:04

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s PHP

v Operačné systémy Unix a Linux

2

541

01.03.2007 22:33

--==[Lu-Boss]==--

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

271

17.05.2010 12:07

ricco24

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem s php

v PHP, ASP

5

338

02.12.2009 22:37

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem v PHP

v PHP, ASP

3

241

26.01.2012 20:29

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

my php problem

v PHP, ASP

2

332

23.04.2007 21:48

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP-Shell problem

v PHP, ASP

4

330

25.03.2008 11:32

socket

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpbb problem: login.php

v Redakčné systémy

6

471

27.01.2007 11:46

xyz

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem s php rezervaciou...

v PHP, ASP

5

295

11.05.2011 23:28

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s config.php

v Redakčné systémy

5

408

22.04.2007 16:51

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s kapacitou ?? (PHP)

v PHP, ASP

9

153

01.02.2013 2:31

math-ew

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Php GET problem

v PHP, ASP

4

350

21.02.2009 20:12

Xardas



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF