[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.06
Prihlásený: 21.09.16
Príspevky: 96
Témy: 48 | 48
NapísalOffline : 09.02.2008 11:18 | $_POST

Ahojte,
nikde som nenasiel ci a ak ano ako sa da pouzit $_POST aj inak ako s formularom. Sukal som to asi takto:

Kód:
$_POST['jahoda']="sladka";


Dal som odkaz na dalsiu stranku a tam uz $_POST['jahoda'] neexistuje.
Neviete ako to mozem preniest? Nechcem to cez $_GET, lebo by sa to dalo zneuzit,
dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
$_POST

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 09.02.2008 12:16 | $_POST

mozno si cital o session alebo cookies nato je prikaz session_start(); ktory musis mat na tom subore na ktory sa odkazujes a na tom z ktoreho ides si musis nastavit tie premenne alebo pouzijes
Kód:
bool setcookie  ( string $name  [, string $value  [, int $expire  [, string $path  [, string $domain  [, bool $secure  [, bool $httponly  ]]]]]] )

a pritupujes k nim ako $_COOKIE[$name].


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
$_POST

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 09.02.2008 14:16 | $_POST

$_POST sa prenasa v hlavicke, session je o inom a ze cookies s tym tiez nic nemaju :)


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
$_POST

Registrovaný: 02.09.05
Prihlásený: 17.11.10
Príspevky: 156
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 10.02.2008 13:34 | $_POST

eiger33 píše:
Ahojte,
nikde som nenasiel ci a ak ano ako sa da pouzit $_POST aj inak ako s formularom. Sukal som to asi takto:

Kód:
$_POST['jahoda']="sladka";


Dal som odkaz na dalsiu stranku a tam uz $_POST['jahoda'] neexistuje.
Neviete ako to mozem preniest? Nechcem to cez $_GET, lebo by sa to dalo zneuzit,
dik
Existuje moznost preniest hodnotu premennej napr. pomocou formulara, teda zapisanim hodnoty premennej "jahoda" do skryteho prvku formulara : <input type="hidden" name="jahoda" value="<?php echo $_POST['jahoda']; ?>">
A v nasledovnej stranke mozes hodnotu premennej "jahoda" ziskat standartnym sposobom, teda $_POST['jahoda'];


_________________
Múdry nie je ten, čo veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba. (Thomas Alva Edison)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
$_POST

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 10.02.2008 20:13 | $_POST

programator píše:
Existuje moznost preniest hodnotu premennej napr. pomocou formulara, teda zapisanim hodnoty premennej "jahoda" do skryteho prvku formulara : <input type="hidden" name="jahoda" value="<?php echo $_POST['jahoda']; ?>">
A v nasledovnej stranke mozes hodnotu premennej "jahoda" ziskat standartnym sposobom, teda $_POST['jahoda'];


myslim ze chcel pouzit inak ako s formularom;) ja by som doporucil session =>
session_start();
$_SESSION['jahoda'] = 'sladka';


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
$_POST

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 11.02.2008 8:28 | $_POST

Teda ak by zapisal session_start();
$_SESSION['jahoda'] = 'sladka'; a potom by presiel na druhu stranku, tam by to mohol zobrazit napr. echo $jahoda ?

a potom treba nejako ukoncit session?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
$_POST

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 11.02.2008 8:49 | $_POST

napr na hlavnej stranke si hodis nejaku hodnotu do session, napr ta tvoja jahoda, a na kazdej stranke, kde xces pouzivat session premenne musis dat vzdy ten session_start() a odkazujes sa na kazdu premennu jej menom, cize ked uz, echo "$_SESSION['jahoda']; by malo fungovat. a nacoze potrebujes ukoncovat session ?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
$_POST

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 11.02.2008 14:12 | $_POST

no bolo by dobre pre bezpecnost a vyuzitie (skor to vyuzitie). unset($_SESSION['jahoda']). a ten neolitov priklad vyuziva register globals on takze tym sposobom by som to nerobil co ak nebudes vediet ci to je session alebo len pomocna premenna.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
$_POST

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 11.02.2008 16:32 | $_POST

el mariachi píše:
... a nacoze potrebujes ukoncovat session ?


co tak napr login/logout? :D session moze ukoncovat z roznych pricin. a ukoncuju sa bud unsetom alebo je na to pekna fcia session_destroy() :)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.02.2008 12:19 | $_POST

na ujasním to čo bolo povedané: skladá sa to z dvoch stránok,
1,
Kód:
session_start();
session_register("Jahoda"); //vraj sa nemusí používať, ale pre stabilitu uvádzam
$_SESSION["Jahoda"]="sladká"; //určil som hodnotu Jahoda

2,
Kód:
session_start();
echo $_SESSION["Jahoda"]; //vypíše "sladká"

pokial potrebuješ zrušiť session, ako napísal vl4kn0, použiješ session_destroy()

viac informácií a ďalšie funkcie nájdeš na www.php.net


Offline

Užívateľ
Užívateľ
$_POST

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 13.02.2008 12:49 | $_POST

Diky.

Len taka otazocka na okraj: vedel by som teda definovat v SESSION aj taketo viacrozmerne pole?

Kód:
$kateg=array ("jano","peter","fero");


a potom na dalsej stranke normalne vyvolat
Kód:
echo $kateg[1]; $kateg[2];
atd...?

bude si pamatat aj vsetky tie polia?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
$_POST

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.02.2008 12:57 | $_POST

so session premennymi mozes nakladat ako s klasickymi, ktore poznas z php:
Kód:
$_SESSION['kateg'] = array("jano","peter","fero");

Vypis:
Kód:
echo $_SESSION['kateg'][1]; //peter


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 12 ] 


$_POST



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana $_POST

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

42

1661

07.01.2010 18:50

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecnost $_POST

v PHP, ASP

26

666

15.01.2015 23:57

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s $_POST

v PHP, ASP

17

619

10.03.2008 11:16

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filtrovanie $_POST, viacrozmerne pole

v PHP, ASP

7

382

24.11.2008 8:14

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

guestbook - vyprazdnenie $_POST a ...

v PHP, ASP

2

688

19.01.2009 20:58

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

v PHP, ASP

6

208

25.11.2012 16:00

dafo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

$_POST['pole']['item'] kombinácia viacerých typov inputov

v PHP, ASP

20

614

30.08.2011 19:46

camo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF