[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

Registrovaný: 13.11.06
Prihlásený: 23.08.14
Príspevky: 169
Témy: 54 | 54

Zdravím. Som laik amatér. No mám jeden problém nad ktorým sedím už druhý deň. Moje znalosti sú chabé. (len skúšam si niečo spraviť) Potreboval som dostať 2 premenne ($ucet21 a $zosta) do PHP kde by sa vypísali a vložili do databazy (teda len $ucet21 a $zosta by ešte prešla prepočtom). Pre lepšie pochopenie vkladám stranku so scriptom. $zosta spočíta a aj uloží. Večí problém je $ucet21 ktorý nechce vložiť do databazy. Ďakujem za rady a aj kritiku čo robím zle.

Kód:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Platby</title>
   <script src="../include/jscal2.js"></script>
    <script src="../include/lang/sk.js"></script>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../css/jscal2.css" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../css/border-radius.css" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../css/steel/steel.css" />
</head>
<body>
   <?php
      session_start();
         if($_SESSION['prihlaseny'] != 'ano')
         die('<script> window.location.href="include/login.php";</script>');
   ?>   
   <?php
      include('../include/spojenie.php');
         if($spojenie)
            {echo '';}
         else
            {echo"chyba je v ", mysql_connect_error();
      exit();
            }

   mysql_select_db("$databaza",$spojenie);
         $id=$_GET['nazov'];
         $_POST['ucet2'];
include ('../include/zostatok.php');
         $datum=$_POST['datum'];
         $ucet=$id;
         $vlastnik=$_SESSION['user'];
         $typ=$_POST['typ'];
         $kategoria=$_POST['kategoria'];
         $operacia=$_POST['prijemca'];
         $ciastka=$_POST['suma'];
         $poznamka='Prevod na účet'.$ucet21;
         $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
         $userik=$_SESSION['user'];

      if (!($ciastka))
         {echo '';}
      else{mysql_query("INSERT INTO ucto_pohyby (datum,ucet,transakcia,vlastnik,typ,kategoria,operacia,ciastka,zostatok,poznamka,ip) VALUES('$datum','$ucet',2,'$vlastnik','$typ','$kategoria','$operacia',-$ciastka,$zostatok_st-$ciastka,'$poznamka','$ip')");}

      
      $poznamka_2='Prevod z účtu'.$ucet;
      $vypis_pdate=mysql_query("SELECT MAX(datum) AS maximum_p FROM ucto_pohyby WHERE ucet='$ucet21'");
      $riadok_pdate=mysql_fetch_array($vypis_pdate);
      $ap=$riadok_pdate['maximum_p'];
echo $ucet21;
      $vypis2p=mysql_query("SELECT zostatok AS zostatok_2 FROM ucto_pohyby WHERE ucet='$ucet21' AND datum='$ap'");
      $riadok2p=mysql_fetch_array($vypis2p);
      $zostatok_st_2=$riadok2p['zostatok_2'];

   if (!($datum))
      {echo '';}
   else{mysql_query("INSERT INTO ucto_pohyby(datum,ucet,transakcia,vlastnik,typ,kategoria,operacia,ciastka,zostatok,poznamka,ip)
VALUES('$datum','$ucet21',2,'$vlastnik','$typ','$kategoria','$operacia',+$ciastka,$zosta+$ciastka,'$poznamka_2','$ip')");}
?>

<form name="platby" action="" method="post">
<table align="center" border="1">
<tr>
   <td>Datum</td>
   <td><input size="20" id="f_date1" name="datum" value="<?php echo Date ("Y-m-d H:i:s"); ?>" /><button id="f_btn1"><img src="../images/kalendar.png" title="Kalendár" /></button><?php include('../include/kalendar.php'); ?></td>
</tr>


<tr title="Zvoľ účet">
   <td>Na účet</td>
   <td><select name="ucet2">
      <option value="">&nbsp;&nbsp;&nbsp;Vyber príjemcu</option>
      <?php
include('include/spojenie.php');
mysql_select_db("$databaza",$spojenie);
$userik=$_SESSION['user'];
$vypis_ucet=mysql_query("SELECT * FROM ucto_ucty WHERE activ=1 AND vlastnik='$userik'");
while ($riadok_ucet=mysql_fetch_array($vypis_ucet))
   {
$ident=$riadok_ucet['id'];
      echo '<option value="$ucet21=',$ident,'; $zosta=',$zostatok_st_2,';">',$riadok_ucet['nazov'],'</option>';

   }
      ?></select></td>
   <td valign="middle"><img src="../images/required.gif" title="Povinný údaj" /></td>
</tr>
<tr title="Suma ktorá sa odráta z účtu">
   <td>Suma</td>
   <td><input type="text" name="suma" />€</td>
   <td><img src="../images/required.gif" title="Povinný údaj" /></td>
</tr>
<tr>
   <td>Poznámka</td>
   <td><textarea name="poznamka"></textarea></td>
</tr>
</table>
<br /><br />
<div align="center"><button><input type="image" src="../images/transfer.png" onsubmit="submit-form();"></button><button "javascript:;" onClick="window.close();"><img src="../images/cancel.png" title="Zatvoriť okno" width="15" height="15" /></button></div>
</form>
</body>
</html>


Ďakujem za rady.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

Premennej $ucet21 nikde nepriradujes hodnotu.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

Registrovaný: 13.11.06
Prihlásený: 23.08.14
Príspevky: 169
Témy: 54 | 54
Napísal autor témyOffline : 25.11.2012 10:45 | chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

Kód:
$vypis_ucet=mysql_query("SELECT * FROM ucto_ucty WHERE activ=1 AND vlastnik='$userik'");
while ($riadok_ucet=mysql_fetch_array($vypis_ucet))
   {
$ident=$riadok_ucet['id'];
      echo '<option value="$ucet21=',$ident,'; $zosta=',$zostatok_st_2,';">',$riadok_ucet['nazov'],'</option>';

   }


tuto by malo $ucet 21 priradiť $riadok_ucet['id'] či sa mýlim ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Áno, mýliš sa. Vidíš tam niekde takýto zápis:
Kód:
$ucet21 = $riadok_ucet['id']

? Ja nie.

Celkovo je ten riadok s echo zle zapísaný.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

Registrovaný: 13.11.06
Prihlásený: 23.08.14
Príspevky: 169
Témy: 54 | 54
Napísal autor témyOffline : 25.11.2012 12:15 | chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

asi som neschopný neviem nájsť riešenie. Je možné nejako aby mi formulár dokázal nejak inak poslať 2 hodnoty ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce

shaggy ...cely script je podla mna zle napisany..
dafo .. nechapem naco to tak cele komplikujes.. naco tolko includov.. naco kombinovat JS a PHP a este takymto spôsobom.. Ak som spravne pochopil, tak ty chces vlastne len spracovat nejaky formular a vlozit udaje do DB..tak to urob cele v php. A ak chces uz pouzit JS na spracovanie formulara, tak pouzi Ajax..
Citácia:
Je možné nejako aby mi formulár dokázal nejak inak poslať 2 hodnoty ?

Formular ti odosle tolko hodnôt kolko chces.. Aj 50..nie len 2..len si to musis pravne napisat..
Skus si do googlu zadat frazy typu: php, mysql, odoslanie formulara


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

Registrovaný: 13.11.06
Prihlásený: 23.08.14
Príspevky: 169
Témy: 54 | 54
Napísal autor témyOffline : 25.11.2012 16:00 | chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

ako píšem som len prplič a nie profesilnal. Som rad ze dokazem niečo naprogramovať a funguje to. Javascript používam len na vkladanie dátumu (aj to len neajaký staihnutý z netu) a zatvorenie okna. Nakoľko neviem javascript ani len v urovni užívatela, AJAX bude pre mňa takpovediac neprístupný. Ako píšete a vidíte podla zdrojáku - neživým sa tým a to čo viem som sa naučil max len tak že som skúšal. Proste v tomto riešenie neviem nájsť ako to cca spraviť tak musím zrejme popremýšlať nad nejakým iným riešením a prepísať to na novo.


 [ Príspevkov: 7 ] 


chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upozornenie na nedefinovanu premennu

v PHP, ASP

22

503

24.09.2011 11:05

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako dostat premennu (hodnotu)

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

327

20.02.2009 16:02

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

$_POST

v PHP, ASP

11

825

13.02.2008 12:57

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vlozenie PHP premennu do sql vypisu

v PHP, ASP

6

179

12.05.2013 10:36

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecnost $_POST

v PHP, ASP

26

666

15.01.2015 23:57

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana $_POST

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

42

1663

07.01.2010 18:50

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s $_POST

v PHP, ASP

17

619

10.03.2008 11:16

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

guestbook - vyprazdnenie $_POST a ...

v PHP, ASP

2

688

19.01.2009 20:58

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filtrovanie $_POST, viacrozmerne pole

v PHP, ASP

7

382

24.11.2008 8:14

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

$_POST['pole']['item'] kombinácia viacerých typov inputov

v PHP, ASP

20

614

30.08.2011 19:46

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pouzit premennu vytvorenu cez "as" vo where - mysql

v Databázy

4

104

08.12.2013 23:54

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Neznáma chyba.

v Sieťové a internetové programy

0

2394

26.02.2011 11:36

000kiko000

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nenacita ovladac

v Operačné systémy Microsoft

14

352

02.10.2007 19:33

Rbot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nenačita Windows

v Operačné systémy Microsoft

2

248

18.12.2011 14:35

stanospeed

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nenačíta HDD

v Pevné disky a radiče

2

272

03.03.2012 15:32

gilmour

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nenacita stranku

v Sieťové a internetové programy

3

379

23.01.2010 17:18

Watik



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF