[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
NapísalOffline : 07.03.2008 11:30 | pomoc s $_POST

mam takyto problem na ochranu ci boli vyplnene vsetky polia pouzivam takyto kod

if(!$_POST['text']) {
echo 'Chyba! Musíte napísat text!';
die;
}

toto funguje ale mam jeden input s nazvom MAX_FILE_SIZE do ktoreho pridavam obrazky ale tu nastava problem pretoze chcem aby ak uzivatel neprida obrazok spravil nieco a ak prida aby spravil nieco ine, skusam to takto

if (!$_POST['MAX_FILE_SIZE']){
nieco
}

else if ($_POST['MAX_FILE_SIZE'] >= 0 && $_POST['MAX_FILE_SIZE'] >= $_FILES['file']['size']) {
nieco ine
}

ten druhy riadok funguje dobre, no ten prvy nie. aj ked je MAX_FILE_SIZE prazdne a vobec nic sa s nim nerobi tak mi okamzite prejde na to druhe esle if.diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s $_POST

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 07.03.2008 11:50 | pomoc s $_POST

Preco kontrolujes max file size? To je predsa velkost suboru. Ty chces kontrolovat ci bol zadany obrazok, alebo nie. Ved mas
Kód:
<input type="file" name="upload" >


tak to otestujes

Kód:
if (!$_POST['upload']){
nieco
}

else {
nieco ine
}


nejako tak... neskusal som...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s $_POST

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.03.2008 11:53 | pomoc s $_POST

takto urcite nie, v podmienke ma byt if(!empty($_FILES['upload']))...


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 07.03.2008 11:54 | pomoc s $_POST

aj to som skusal potom mi ale spravi to ze aj ked bude vlozeny obrazok urobi mi opat to prve a obrazok mi nevlozi cize k tomu else if sa ani nedostane a vzdy spravi len tu prvu podmienku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 07.03.2008 11:58 | pomoc s $_POST

Drako píše:
takto urcite nie, v podmienke ma byt if(!empty($_FILES['upload']))...
teraz som to skusal ale nefunguje mi to vzdy mi spravi len tu prvu podmienku aj ked pridam obrazok tak mi to vyhodnoti ako keby som ho nespravil


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s $_POST

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.03.2008 12:05 | pomoc s $_POST

prva podmienka sa vykona vtedy ak ho tam pridas cize ked nie(!)je prazdny(empty)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 07.03.2008 12:08 | pomoc s $_POST

nie je chcem aby prva podmienka mi ho nepridala a druha mi ho prida lebo ta testuje aky je velky a ci je vlastne vlozeny


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s $_POST

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.03.2008 12:13 | pomoc s $_POST

tak vymaz ten vykricnik


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 07.03.2008 12:16 | pomoc s $_POST

samozrejme ze som dal prec vykricnik ale spravilo mi to opat to iste zi mi preskocil tu prvu podmienku a obrazok mi pridal cize presne to co som nechcel


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s $_POST

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.03.2008 12:35 | pomoc s $_POST

daj sem cely kod


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 07.03.2008 12:41 | pomoc s $_POST

&nbsp;Priložiť obrázok : <br>
<input type="file" name="file" class="obrazok">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="96000">
<br>
<input type="submit" name="Submit" value="Odoslať">

if (empty($_FILES['file'])){
$sql = sprintf("INSERT INTO inzerat (kategoria_id, nazov, meno, kontakt, text, cena, vytvorene)
VALUES ($kategoria_id, '$nazov', '$meno', '$kontakt', '$text', $cena, '" . date("Y-m-d h:m")."')");
$data = mysql_query($sql) or die(mysql_error() . $sql);
$id = mysql_insert_id();
echo "<font color='red'>Vas inzerat bol uspesne odoslany! bez obrazku</font>";

}
else if ($_POST['MAX_FILE_SIZE'] >= 0 && $_POST['MAX_FILE_SIZE'] >= $_FILES['file']['size']) {

$sql = sprintf("INSERT INTO inzerat (kategoria_id, nazov, meno, kontakt, text, cena, vytvorene)
VALUES ($kategoria_id, '$nazov', '$meno', '$kontakt', '$text', $cena, '" . date("Y-m-d h:m")."')");
$data = mysql_query($sql) or die(mysql_error() . $sql);
$id = mysql_insert_id();


$sql = "INSERT INTO obrazok VALUES(null, " . $id . ", '')";
$data = mysql_query($sql) or die(mysql_error() . $sql);
$id = mysql_insert_id();

$file_name = $id . strrchr($_FILES["file"]["name"], ".");
$sql = "UPDATE obrazok SET nazov = '" . $file_name . "' WHERE obrazok_id = $id";
$data = mysql_query($sql);

resize_image($_FILES["file"]["tmp_name"], './obrazky/small' . $file_name, 60, 50);
resize_image($_FILES["file"]["tmp_name"], './obrazky/big' . $file_name, 300, 240);

//print_r($_FILES);


echo "<font color='red'>Vas inzerat bol uspesne odoslany!</font>";


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s $_POST

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.03.2008 12:52 | pomoc s $_POST

tam nema byt >= ale <= a naco tam mas toto $_POST['MAX_FILE_SIZE'] >= 0 by ma tiez zaujimalo to zmas pretoze vzdycky je vacsie jak nula ked mu zadas hodnotu 96000


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 07.03.2008 12:57 | pomoc s $_POST

zmazal som to ale aj tak to nic neriesi, ja nemam problem s druhou podmienkou ta sa vykonava spravne mam problem ze ta prva podmienka nefunguje jednoducho ju prebehne a ide na tu druhu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.03.2008 13:38 | pomoc s $_POST

Napis co presne chces aby ti to robilo, lebo som z toho nejaky domotany. co chces uploadnut a co ma kontrolovat prva a co druha podnienka.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 07.03.2008 13:53 | pomoc s $_POST

prva podmienka spravi toto : ak nieje prilozeny obrazok ulozi do db len inzerat
kontroluje ci je pole file prazdne, ak nie prejde na druhu podmienku
druha podmienka spravi toto : ak je prilozeny obrazok prida inzerat aj z obrazkom
a kontroluje velkost obrazku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.03.2008 20:01 | pomoc s $_POST

sorry, ale musel som odist. skus to takto:
Kód:
<form method="POST" enctype="multipart/form-data">
&nbsp;Priložiť obrázok : <br>
<input type="file" name="file" class="obrazok">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="96000">
<br>
<input type="submit" name="Submit" value="Odoslať">
</form>
<?php
if (isset($_POST['Submit'])){
$obrazok = $_FILES['file']['name'];
if (!$obrazok){
$sql = sprintf("INSERT INTO inzerat (kategoria_id, nazov, meno, kontakt, text, cena, vytvorene)
VALUES ($kategoria_id, '$nazov', '$meno', '$kontakt', '$text', $cena, '" . date("Y-m-d h:m")."')");
$data = mysql_query($sql) or die(mysql_error() . $sql);
$id = mysql_insert_id();
echo "<font color='red'>Vas inzerat bol uspesne odoslany! bez obrazku</font>";
}
else if ($_POST['MAX_FILE_SIZE'] >= $_FILES['file']['size']){
$sql = sprintf("INSERT INTO inzerat (kategoria_id, nazov, meno, kontakt, text, cena, vytvorene)
VALUES ($kategoria_id, '$nazov', '$meno', '$kontakt', '$text', $cena, '" . date("Y-m-d h:m")."')");
$data = mysql_query($sql) or die(mysql_error() . $sql);
$id = mysql_insert_id();


$sql = "INSERT INTO obrazok VALUES(null, " . $id . ", '')";
$data = mysql_query($sql) or die(mysql_error() . $sql);
$id = mysql_insert_id();

$file_name = $id . strrchr($_FILES["file"]["name"], ".");
$sql = "UPDATE obrazok SET nazov = '" . $file_name . "' WHERE obrazok_id = $id";
$data = mysql_query($sql);

resize_image($_FILES["file"]["tmp_name"], './obrazky/small' . $file_name, 60, 50);
resize_image($_FILES["file"]["tmp_name"], './obrazky/big' . $file_name, 300, 240);

//print_r($_FILES);


echo "<font color='red'>Vas inzerat bol uspesne odoslany!</font>";
}
}
?>


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 08.03.2008 10:00 | pomoc s $_POST

diky moc funguje to :) fakt si mi pomohol


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 10.03.2008 11:16 | pomoc s $_POST

... NEJAK som si nevsimol, ze tu bola aj 2.stranka a ze problem bol uz vyrieseny a moj nasledujuci prispevok bezpredmetny... :)

neviem, ci je toto spravna podmienka na ten tvoj test, ale skus nasledovne:

Kód:
if (!isset($_FILES['file']['name']))
  {
  // prva podmienka
  }
else if ...atd


 [ Príspevkov: 18 ] 


pomoc s $_POST



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

$_POST

v PHP, ASP

11

825

13.02.2008 12:57

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana $_POST

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

42

1665

07.01.2010 18:50

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecnost $_POST

v PHP, ASP

26

666

15.01.2015 23:57

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filtrovanie $_POST, viacrozmerne pole

v PHP, ASP

7

382

24.11.2008 8:14

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

guestbook - vyprazdnenie $_POST a ...

v PHP, ASP

2

688

19.01.2009 20:58

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

$_POST['pole']['item'] kombinácia viacerých typov inputov

v PHP, ASP

20

614

30.08.2011 19:46

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba vo formluari - nenačíta premennu z $_POST

v PHP, ASP

6

208

25.11.2012 16:00

dafo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pomoc prosim nefunguje internet

v Ovládače

7

219

09.09.2017 20:37

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v PHP, ASP

2

436

02.02.2008 17:17

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

542

15.05.2009 20:15

firewall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v Kôš

1

37

25.04.2017 20:16

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v ATI/AMD grafické karty

3

555

02.01.2008 7:51

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v Počítačové hry

2

207

13.06.2012 18:02

PepeTheDragon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ostatné

30

1572

27.09.2009 20:01

workoholik16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v nVidia grafické karty

1

637

02.02.2007 10:51

Harlequin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v ATI/AMD grafické karty

3

466

04.03.2008 15:00

Mir



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF