[ Príspevkov: 25 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 07.10.2009 22:33 | pocitadlo

mam takyto jednoduchy cyklus

Kód:
for ($pocet = 1; $pocet  <= 1000; $pocet ++){
echo $pocet.' z 1000'; }


Chcem toto iste dosiahnut, ale aby mi cisla nevypisoval pod seba, ci vedla seba, ale aby sa na jednom mieste stale menila ta cislica pocet. Proste by vypisalo

1 z 1000, potom namiesto tej jednotky bude 2 atd...

Ako by sa to co najjednoduchsie dalo?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 07.10.2009 22:57 | pocitadlo

Najjednoduchsie by sa to dalo cez JS


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.05.08
Prihlásený: 07.11.14
Príspevky: 43
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 07.10.2009 22:57 | pocitadlo

Musis pouzit bud javascript alebo zakazdym nanovo nacitat stranku.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 07.10.2009 23:08 | pocitadlo

Napr.
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  <script>
  var cislo = 0; // Uvodna hodnota

  function count(){
  document.getElementById("zobraz").innerHTML = cislo;
  if(cislo < 1000){  // Konecna hodnota
     cislo++;
     setTimeout("count()", 500);   // Rychlost
     }
  }
  </script>
  </head>
  <body onload="count();">
    <div id="zobraz"></div>
  </body>
</html>


Daal som ti tam aj rychlost, pretoze bez toho by sa skript vykonal tak rychlo ze by si uvidel hned 1000-ku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 07.10.2009 23:26 | pocitadlo

vyborne riesenie, avsak ja to potrebujem zahrnut do php. Totiz ja tie pocty vyberam z dtb - cize ten cyklus for co som napisal musi byt zachovany.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 07.10.2009 23:32 | pocitadlo

eMPiko
Citácia:
Musis pouzit bud javascript alebo zakazdym nanovo nacitat stranku.


Nemusi zakazdym nacitat stranku, existuju aj asynchonne poziadavky

neopagan

Nerozumiem o co presne ide. Ty vyberas z databazy cislo,( v tomto pripade ta tisicka) a teda vyberies napr. 200 a chces aby to pokracovalo 1 z 200, 2 z 200 ... ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 07.10.2009 23:52 | pocitadlo

no ide vlastne o to, ze ja z databazy taham emaily uzivatelov, ktorych je aj 50000 a stale viac v dtb.

no a chcem im v cykle odosielat mail, a po kazdom odoslani by sa ten pocet uz odoslanych menil.

Cize Odosielam 1 z 50000, potom namiesto tej jednotky 2 z 50000, atd az po 50000 z 50000...

aby som mal prehlad ze prebieha ten proces...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.10.2009 0:01 | pocitadlo

Aha tak uz mi je to rosku jasnejsie. Tak asi ako prve by som zistil pocet uzivatelov v tabulke. Kazdy uzivatel ma asi ID takze by som zacal od 1 az po max. pocet uzivatelov, ktory som si zistil predtym. A tymto sposobom mozes vykonat cyklus, ktory asynchronnou poziadavkou bude vykonavat skript cez ktory to bude jednotlivo posielat. Tento skript ti moze vracat ci odoslanie prebehlo uspesne a mal by si tam aj este jeden div, kde by sa ti zobrazovali neuspesne pokusy.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 08.10.2009 0:22 | pocitadlo

no ono cely ten cyklus odosielania je v pohode, to mi funguje. v cykle odosielam doradu vsetkym uzivatelom. Toto neni problem.

Islo mi len o ten efekt vypisu meniacich sa cisiel pri odosielani


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.10.2009 0:28 | pocitadlo

Ako vravim AJAXom to spravis ale iba PHPčkom nie. Ak chces tak na tom popracuj ,ak ti to nestoji za tu pracu tak si to nechavaj napr. zobrazovat pod seba. Viem presne o co ti islo aj ze cyklus mas vporiadku ale tak ako si to predstavujes to nejde spravit iba s PHP


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 08.10.2009 0:37 | pocitadlo

Vo vodach Ajaxu este nelovim, takze asi to necham zatial bez toho... pod seba vypisovat to by nemalo zmysel, nakolko sa jedna o vyse 50000 cisiel potom.

ALe neni to tak dolezity ten efekt.

Este ma napadla jedna vec, nadviazem na nu v tejto teme - odoslalo by prvych 1000 mailov /stanovim to limitom/, a potom by vysla hlaska a cakala na potvrdenie - ked potvrdim pokracuje odosielanie dalej atd...

to uz asi moc spekulujem, len chcem vediet ci take nieco existuje. Javascriptovskym alertom by to bolo v pohode, ale v php take nieco asi nebude... poznam funkciu sleep, ale ta spravi len pauzu na zadane sekundy, ale to neni presne to co som chcel. V podstate toto nemusi byt tiez, len sa informujem ako sa to da..ale asi opat len ajax?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.10.2009 0:53 | pocitadlo

Tak AJAX je na tieto veci elegantny a spravis si presne co potrebujes. Ja viem, ze je to dost neprijemne ked mas 50 000 mailov poslat a vykonava sa cyklus a ty len cakas a v podstate nemas ziadnu kontrolu nad tym co sa deje a pod. ale co sa tyka cisto PHP tak su to fakt strasne tazkopadne riesenia :loony: a nic elegantne ma nenapada


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 08.10.2009 7:02 | pocitadlo

preco by to neslo pekne z php? akurat vzdy po tych tisic emailoch nastane reload - cez POST posles cislo priktorom si skoncil a ciklus pustis znova odtial


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.10.2009 13:04 | pocitadlo

A tomu hovoris pekne? Sprav to tak, ja to spravim v AJAXe a uvidime co bude krajsie :P


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 08.10.2009 13:32 | pocitadlo

ja by som si to tiez v ajaxe ale ked nechce tak nema a v admine ajtak nezalezi velmi na disajne a odklikavat chce tak citak :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 08.10.2009 15:00 | pocitadlo

nno nakoniec som zistil, ze v databze je vyse 240 000 uzivatelov, ktorym potrebujem odoslat maily. Rozdelil som to pekne po skupinach: 1- 5000, 5001-10000, 10001-15000 atd - admin si zvoli zo selectu a odosle postupne.

Avsak uz len pri odosielani prvym 5000 uzivatelom to cele trva vyse 4 hodiny a ziadny vysledok ...

A neviem ani vypisat komu prave odosiela mail, kedze najprv na serveri prebieha cely cyklus a mail a len potom idu vystupy echo.

Skusal som to s malym poctom mailov - script funguje bez problemov, odosiela to. Ale na ostro uz ani prvych 5000 nezvlada...

Velmi by sa zislo napr. hoci aj tym ajaxom aby clovek vedel ci spadol server, ci to odosiela alebo co vlastne robi... Ak by ste vedeli konkretny priklad s tym ajaxom, pomohlo by.

Alebo nejaka ina rada ako odoslat hromadne maily vyse 240000
uzivatelom?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
pocitadlo

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.10.2009 15:11 | pocitadlo

problem je v tom, ze mail server zvladne napr. za 10min spracovat 300 emailov, a ked ho ty takto zahltis, vsetky zvysne emaily sa zaradia do fronty a posielaju sa postupne alebo to mnozstvo vyhodnoti ako spam a neposle vobec nic... preto musis posielat emaily davkovo... netvrdim, ze to tak je, lebo sa do toho moc nevyznam, ale takto by to mohlo fungovat v reali...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 08.10.2009 15:42 | pocitadlo

tak ma napadlo pri neodoslani niektoreho mailu ulozit to id do dalsieho pola a po dokonceni prveho cyklu spustit dalsi z neodoslanymi


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 08.10.2009 16:22 | pocitadlo

takze som opat nieco zistil - tie maily tym prvym 5000 boli nakoniec odoslane /mozno nie uplne vsetkym/, lebo niektori uzivatelia odpisovali a prislo to aj na moj mail.

Avsak asi ma stenley pravdu, nestiha to spracovat, preto to trva strasne dlho a prvych 5000 by mozno odoslalo za pol dna ak by nepadol server.

davkovo posielat to hej, ale v akych davkach?

Ked dam napr. po 1000, alebo nebodaj po 300 aby to nejak zvladalo, tak pri 200000 uzivateloch to po davkach moznoze do Vianoc odoslem :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.10.2009 17:04 | pocitadlo

Tak co neskusis ten ajax? Za pokus nic nedas... Ja by som bol tiez zvedavy akou rychlostou by to islo a aspon by si videl jednotlivy priebleh. Ked chces tak ti s tym pomozem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 08.10.2009 18:29 | pocitadlo

hm doteraz co som pouzival ajax, tak som nasiel na nete, pripadne trochu upravil a prisposobil...

ale neviem kde najst nieco taketo...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.10.2009 20:12 | pocitadlo

Podľa mňa by bolo vhodné použiť command line. Všetky echá vidíš okamžite a môžeš to jednoducho stopnúť. Predpokladám, že admin má ssh, v horšom prípade telnet


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 09.10.2009 0:12 | pocitadlo

tak v tomto som mimo... ssh ci telnet. Radsej by som ostal pri tom ajaxe, len kde nieco podobne najst...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 09.10.2009 0:14 | pocitadlo

Naco hladat? Ved je to to par jednoduchych skriptov. Takto sa asi nepohneme, zajtra skusim nieco napisat...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pocitadlo

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 09.10.2009 11:05 | pocitadlo

neopagan, v tom sa nemusíš vyzmať. Admin sa má. Normálne spustí skript pomocou "/usr/bin/php /var/www/s.ajkdslfj/ladskjf/lksadf|/tvoj/skript.php" alebo niečo podobné a ty v tom skripte nerobíš nič špeciálne, robíš iba to čo by si robil normálne a iba echuješ bez html. Ja to robím pomerne často a je to pohodička. Lepšie ako sa srať s nejakým ajaxom.


 [ Príspevkov: 25 ] 


pocitadlo



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počítadlo

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

423

31.03.2009 10:58

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo

v HTML, XHTML, XML, CSS

19

2266

29.12.2008 22:04

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo

v Redakčné systémy

2

411

09.02.2007 14:38

koudy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počítadlo

v PHP, ASP

4

345

29.05.2009 15:26

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitadlo downloadu

v PHP, ASP

3

573

27.03.2008 14:57

PedroFuture

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo stiahnuti

v PHP, ASP

4

532

15.10.2007 14:50

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitadlo navstev

v Redakčné systémy

1

1457

04.04.2007 13:19

bruno.b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

forum pocitadlo

v PHP, ASP

2

543

08.02.2007 15:51

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitadlo internetu

v Sieťové a internetové programy

0

268

11.03.2009 17:54

Svetlik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počítadlo návštev

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

1192

03.01.2008 17:46

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počítadlo prístupov

v PHP, ASP

16

3091

13.05.2008 21:08

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počitadlo dat

v Sieťové a internetové programy

2

444

30.01.2010 14:05

Obie

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo online uzivatelov

v PHP, ASP

5

1264

02.06.2006 8:22

wlacho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitadlo prenesenych dat

v Sieťové a internetové programy

4

7326

18.02.2009 19:59

lio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

anketa, počitadlo, kalkulačka....

v Webdesign

9

235

05.07.2014 15:00

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitadlo SMS, MMS

v Smartfóny a tablety

3

493

03.05.2012 20:54

ac.milan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF