[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.06.07
Prihlásený: 23.10.08
Príspevky: 28
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 01.10.2007 18:43 | Počítadlo prístupov

ako sa robí počítadlo prístupov na web? ja viem, že sa to dá hocikde stiahnúť, ale chcem si spraviť sám.

stačím mi na to si v databáze spraviť jednu tabuľku a tam ukladať IP prístupov, časy atď? alebo ktoré údaje konkrétne si od užívateľov musím ukladať?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 19.09.07
Prihlásený: 09.06.14
Príspevky: 198
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 01.10.2007 19:13 | Počítadlo prístupov

pocitadlo.php
Citácia:
<html>
Počet prístupov na stránku: <? include ("pocitadlo.inc");?>
</html>

pocitadlo.inc
Citácia:
<?
function pristupu ()
global $SCRIPT_NAME;
$pocitadlo_soubor = "pocitadlo.txt";
if( !file_exists ($pocitadlo_soubor) )

{touch ($pocitadlo_soubor, time ());
}
$fp = fopen ($pocitadlo_soubor, "r");
while(!feof($fp))
{
$line = fgets( $fp, 255);
if( ereg("(.*)\t([0-9]+)",$line,$regs))
{$pristupu[$regs[1]] = $regs[2];
}
}
fclose( $fp);
$pristupu[ $SRIPT_NAME]++;
$fp = fopen ($pocitadlo_soubor, "w");
reset( $pristup);
while(list($strana,$pocet) = each($pristup)){
fputs( $fp, "$strana\t$pocet\n");
}
fclose($fp);
echo ($pristup[ $SCRIPT_NAME]);
}
pristupu();
?>


skus takto..neviem ci to bude fungovat...som to opisal z knihy...aktam je chyba tak to orpavte...


_________________
HP ProBook 4720s
Intel Core i3 2.4GHz, 4GB RAM, ATI Mobility Radeon™ HD 4330, cipova sada Mobile™ Intel® HM57 Express 4096 MB DDR3 1333MHz,
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 01.10.2007 21:21 | Počítadlo prístupov

preco to ma koncovku .inc ? co to je?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 01.10.2007 21:32 | Počítadlo prístupov

Na koncovke nezáleží.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 01.10.2007 21:43 | Počítadlo prístupov

hmm, ok, ale z niecoho musel vzniknut a niekde som ju uz videl.. je to nieco pobobne, ako php ??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 01.10.2007 23:01 | Počítadlo prístupov

Inc je skratka pre included -> vložený súbor. Pre "funkciu" include() je však koncovka irelevantná, obsah súboru sa nakopíruje na jej miesto.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.09.06
Prihlásený: 05.01.16
Príspevky: 47
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Bratislava,...
NapísalOffline : 02.10.2007 12:10 | Počítadlo prístupov

Nesúhlasím s názorom, že na koncovke nezáleží a varujem. Dávajte si pozor na používanie koncovky .inc. Pretože v prípade, že webový server nie je nakonfigurovaný tak, aby spracovanie súborov s touto koncovkou predal PHP parseru (alebo inému), súbor sa užívateľovi odošle ako plain/text a užívateľ teda uvidí priamo zdrojový kód vo svojom prehliadači. Toto je veľká bezpečnostná chyba.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 02.10.2007 18:14 | Počítadlo prístupov

Codik dobre hovorí, nikdy nevieš, kedy ti iniciatívny admin pripraví takúto "lahôdku". Takže pre všetky súbory koncovku .php. A ešte dobrou obranou je mať všetky includované súbory v jednom priečinku a mať v ňom aj súbor .htaccess s obsahom "deny from all" (ak používate webový server Apache). Tým pádom sa tento priečinok nebude dať zobraziť v prehliadači.

Samozrejme, dá sa to riešiť mnohými inými spôsobmi, ale toto je celkom nenáročné a spoľahlivé.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 18.10.2007 16:23 | Počítadlo prístupov

Preco to neurobite cez databazu??? Je to ovela jednoduchsie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 09.05.2008 13:41 | Počítadlo prístupov

jsakac: da sa aj cez databazu, ale zeby jednoduchsie ako zapisovat do txt suboru? Pre laikov urcite nie, pre ostatnych mozno ano :)

a kde je problem premenovat .inc na .php? Funguje ti to aj tak...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 09.05.2008 13:42 | Počítadlo prístupov

ja som laik a jednoduchsie na pochopenie je databaza podla mna


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 09.05.2008 13:43 | Počítadlo prístupov

jaj no ano blackshadow, ty si jedna z vynimiek :)

mimochodom je ten scriptik zabezpeceny proti tomu, aby nepocitalo navstevy alebo refresh stranky z jedneho pocitaca viackrat trebars za jeden den??? hm?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.05.2008 15:06 | Počítadlo prístupov

myslím že nie
prečo TXTťáky? pre prípad že nemôžeš použiť databázu, a nechceš uchovávať veľa údajov

prečo MYSQL? ľahšie pre laikov, ľachšia úprava (pokiaľ nemáte parsere a ja neviem čo), samo o sebe ochránené (neriešim chyby na stránke)
Citácia:
stačím mi na to si v databáze spraviť jednu tabuľku a tam ukladať IP prístupov, časy atď? alebo ktoré údaje konkrétne si od užívateľov musím ukladať?

prakticky tam môžeš mať ID s auto increment a ojedinelým kľúčom...
potom asi takto:
mysql_query("INSERT INTO statistikaprepcforum VALUES (NULL)");

a čítaš ...
$ll=mysql_query("SELECT * FROM statistikaprepcforum");
echo "celkovo prístupov".mysql_num_rows($ll);


to je najjednoduchšie :) v reálne by som však na toto "databázové riešenie" použil TXT, do DB sa ukladá čas, IP, dátum, ..., všetko čo vieš zistiť :) (a je toho dosť :) )


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 13.05.2008 17:51 | Počítadlo prístupov

inak len tak medzi recou, poznate google analytics? nieje to lepsi sposob sledovania pristupov na web a okrem toho aj roznych inych udajov, ako na kolene zbuchane pocitadlo ktore ti toho aj tak vela nenapovie?


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.05.2008 20:28 | Počítadlo prístupov

suchy .. keď myslíš ... ja zisťujem IP, Čas, Dátum, OS, Prehliadač, rozlíšenie ...
a viem ťe sa dá aj krajina, stránka z ktorej prichádzaš a pod. zisťujem si toho dosť ...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Počítadlo prístupov

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 13.05.2008 21:07 | Počítadlo prístupov

Tominator, napriek tomu si môžeš byť 100% istý, že tvoj systém lepší ako Google Analytics (resp. iný nástroj, trebárs aj W3Counter) nie je.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.05.2008 21:08 | Počítadlo prístupov

to máš pravdu ...


 [ Príspevkov: 17 ] 


Počítadlo prístupov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie počtu prístupov na Apache

v Webhosting a servery

11

581

13.06.2009 12:04

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo

v HTML, XHTML, XML, CSS

19

2266

29.12.2008 22:04

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počítadlo

v PHP, ASP

4

345

29.05.2009 15:26

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počítadlo

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

423

31.03.2009 10:58

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo

v PHP, ASP

24

1051

09.10.2009 11:05

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo

v Redakčné systémy

2

414

09.02.2007 14:38

koudy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitadlo internetu

v Sieťové a internetové programy

0

269

11.03.2009 17:54

Svetlik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počítadlo návštev

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

1192

03.01.2008 17:46

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počitadlo dat

v Sieťové a internetové programy

2

446

30.01.2010 14:05

Obie

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitadlo navstev

v Redakčné systémy

1

1458

04.04.2007 13:19

bruno.b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

forum pocitadlo

v PHP, ASP

2

543

08.02.2007 15:51

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitadlo downloadu

v PHP, ASP

3

573

27.03.2008 14:57

PedroFuture

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo stiahnuti

v PHP, ASP

4

532

15.10.2007 14:50

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo online uzivatelov

v PHP, ASP

5

1268

02.06.2006 8:22

wlacho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počitadlo na sedemsegmentovke

v Elektronika

2

400

27.02.2009 20:20

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitadlo prenesenych dat

v Sieťové a internetové programy

4

7327

18.02.2009 19:59

lio



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF