[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 23.01.2009 15:27 | phpMailer form s udajmi

Zdravim chcem na odosielanie mailu pouzivat php mailer ale neviem ako urobit aby mi to odoslalo udaje z formu

Odosielaci script je:

Kód:
<?php
  require "class.phpmailer.php";
  $mail = new PHPMailer();
  $mail->IsSMTP();  // k odeslání e-mailu použijeme SMTP server
  $mail->Host = "xxx";  // zadáme adresu SMTP serveru
  $mail->SMTPAuth = true;               // nastavíme true v případě, že server vyžaduje SMTP autentizaci
  $mail->Username = "xxx";   // uživatelské jméno pro SMTP autentizaci
  $mail->Password = "xxx";            // heslo pro SMTP autentizaci
  $mail->From = "$odosielatel";   // adresa odesílatele skriptu
  $mail->FromName = "$meno_odos"; // jméno odesílatele skriptu (zobrazí se vedle adresy odesílatele)

  $mail->AddAddress("kajbo@atlas.sk");  // přidáme příjemce

  $mail->Subject = "Mail z kontaktného formuláru tuft.sk";    // nastavíme předmět e-mailu
  $mail->Body = "telefón: $telefon /n Zaslaná správa: $sprava";  // nastavíme tělo e-mailu
  $mail->WordWrap = 50;   // je vhodné taky nastavit zalomení (po 50 znacích)
  $mail->CharSet = "utf-8";   // nastavíme kódování, ve kterém odesíláme e-mail

  if(!$mail->Send()) {  // odešleme e-mail
     echo 'Došlo k chybě při odeslání e-mailu.';
     echo 'Chybová hláška: ' . $mail->ErrorInfo;
  }
  else
  {
     echo 'E-mail byl v pořádku odeslán.';
  }
?>


Pridal som si tam svoje premenne napr do Body, from, fromName a formular mi vyzera taktko:
Kód:
<form action="odosli.php" method="post">
<input type="text" name="meno_odos" class="form_cena"> Meno <br>
<input type="text" name="telefon" class="form_cena"> Telefón <br>
<input type="text" name="odosielatel" class="form_cena"> E-mail <br>
<textarea class="form_cena" rows="4" name="sprava">Vaša správa ...</textarea>  <br>

   <input type="submit" value="ODOSLAŤ" class="form_odosli">
</form>

odosle len tu cast ktora je pevne napisana napr v subjekte a v body ale premenne to nedosadi takze nic nedojde vlastne co som odoslal cez formular. ako to mam vyriesit?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
phpMailer form s udajmi

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.01.2009 15:32 | phpMailer form s udajmi

pouzivaj $_POST['var'] namiesto $var


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 23.01.2009 15:48 | phpMailer form s udajmi

dik, viem ako to myslis ale mam problem.
pise mi to:
Kód:
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /server/web/px2.biz/htdocs/sub/wdesign/pracovna/11108/odosli.php on line 9


viem ze problem je s uvodzovkami a neviem ako ich zapisat .. prosimta mohol by si mi to upravit do prveho scriptu alebo aspon jeden riadok pre priklad upravit kde mam svoje premenne? dikk


Offline

Správca fóra
Správca fóra
phpMailer form s udajmi

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.01.2009 15:53 | phpMailer form s udajmi

Kód:
<?php
  require "class.phpmailer.php";
  $mail = new PHPMailer();
  $mail->IsSMTP();  // k odeslání e-mailu použijeme SMTP server
  $mail->Host = "xxx";  // zadáme adresu SMTP serveru
  $mail->SMTPAuth = true;               // nastavíme true v případě, že server vyžaduje SMTP autentizaci
  $mail->Username = "xxx";   // uživatelské jméno pro SMTP autentizaci
  $mail->Password = "xxx";            // heslo pro SMTP autentizaci
  $mail->From = $_POST['odosielatel'];   // adresa odesílatele skriptu
  $mail->FromName = $_POST['meno_odos']; // jméno odesílatele skriptu (zobrazí se vedle adresy odesílatele)

  $mail->AddAddress("kajbo@atlas.sk");  // přidáme příjemce

  $mail->Subject = "Mail z kontaktného formuláru tuft.sk";    // nastavíme předmět e-mailu
  $mail->Body = "telefón: ".$_POST['telefon']." /n Zaslaná správa: ".$_POST['sprava'];  // nastavíme tělo e-mailu
  $mail->WordWrap = 50;   // je vhodné taky nastavit zalomení (po 50 znacích)
  $mail->CharSet = "utf-8";   // nastavíme kódování, ve kterém odesíláme e-mail

  if(!$mail->Send()) {  // odešleme e-mail
     echo 'Došlo k chybě při odeslání e-mailu.';
     echo 'Chybová hláška: ' . $mail->ErrorInfo;
  }
  else
  {
     echo 'E-mail byl v pořádku odeslán.';
  }
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 23.01.2009 16:04 | phpMailer form s udajmi

dik pomohlo :)

//lock


 [ Príspevkov: 5 ] 


phpMailer form s udajmi



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kalendar s udajmi

v PHP, ASP

9

467

18.06.2010 18:46

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky s udajmi z databazy

v Redakčné systémy

0

211

13.12.2011 14:13

niqueo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prestavka medzi údajmi s db

v PHP, ASP

5

246

10.04.2009 0:00

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Instalacia Win7 na hardisk s udajmi

v Operačné systémy Microsoft

3

72

11.09.2014 20:24

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybný win/disk s dôležitými údajmi

v Operačné systémy Microsoft

2

153

12.04.2012 20:50

matthew_tv

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Assembler - Rozdiel medzi dvoma casovymi udajmi

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

323

10.12.2009 19:50

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

navrat na formular s udajmi ktore uzivatel zadal

v PHP, ASP

6

216

14.04.2009 10:53

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPmailer

v PHP, ASP

8

924

20.06.2009 9:28

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer

v PHP, ASP

3

449

18.04.2009 21:37

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPMailer

v PHP, ASP

5

184

23.01.2017 9:11

mackooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer

v PHP, ASP

15

438

24.01.2014 0:30

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunkcny phpmailer

v PHP, ASP

2

330

08.09.2009 21:21

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer chyba

v PHP, ASP

14

516

05.10.2008 10:41

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

class PHPMailer

v PHP, ASP

3

165

30.09.2012 12:19

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer smtp error

v PHP, ASP

1

245

03.02.2011 13:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Manuál: Používame PHPMailer

v Články

29

11131

24.06.2010 18:20

dartanan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF