[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 04.10.2008 12:08 | phpmailer chyba

Takze dnes som si spravil clenov aby mi to z DB vyberalo clenov a hned aj vypisovalo ale
1. problem nechce mi to vypisat napr prizvysko v ktorom je mekcen :? akurat si pozeram DB a mne to v polickach kde je mekcen bud to pismeno nenapse abo tam nenapise nic ak je napr Š na zaciatku slova
2. ked sa registrujem tak mi phpmailer vyhodi chybu ak je email neplatny on to asi neako overuje ale ja mam mail az po podmienkach ktore zabezpecuju dualnost mien a pod teda mi vypise ze registracia nebola uskutocnena ale do DB mi ho to zapise teda v clenoch ho to aj vypise
3. php mailer vypisuje chybu a neviem co s tym takisto po registraci ked sa uz odosielalo vypise
Kód:
Warning: socket_set_timeout() has been disabled for security reasons in /storage/www1/9/site44079/wwwroot/class.smtp.php on line 140

Please help
// a este samozrejme na localhoste ide vsetko good ale uz na serveri to robi debility


Offline

Čestný člen
Čestný člen
phpmailer chyba

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 04.10.2008 12:13 | phpmailer chyba

na serveri to robi debility, pretoze z bezpecnostnych dovodov maju zakazanu funkciu socket_set_timeout() ktora je pouzita v class.smtp.php
sa nauc citat chybove hlasky


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 04.10.2008 12:18 | phpmailer chyba

ved ale to ja som pochopil neviem preco si myslite ze si to neviem prelozit :roll: ale tu ide o to ze nevie ako to opravit to sa mam ako teraz tam babrat v tom ich zlozitom kode ved to uz uplne do**** :-D


Offline

Čestný člen
Čestný člen
phpmailer chyba

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 04.10.2008 12:19 | phpmailer chyba

no myslim, ze jednoduchsie riesenie by bolo spytat sa na podpore, ci ti tu funkciu nemozu povolit, alebo pouzit inu kniznicu.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 04.10.2008 12:45 | phpmailer chyba

mno takze takto tato chyba je ta najmensia dam reporting:0 a je to bo emaily to posila good takze to je to najmenej skor tie prve dve chyby ma viac trapia :cry:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 04.10.2008 16:41 | phpmailer chyba

1. Asi máš niekde zle nastavenú znakovú sadu (lenže to my nemáme ako zistiť).

2. Nejako nechápem, čo presne robíš. Prečo sa phpMailer dostane k ten nesprávnej adrese? Nemal by si to pred tým, ako chceš niečo poslať otestovať? Prečo si myslíš, že zlyhanie odosielania e-mailu cez phpMailer musí nejako ovplyvniť, čo sa ti uloží do DB? Máš tam nejakú podmienku, ktorá by sa o niečo také starala?

3. Babrať sa v zložitom kóde? Veď ti presne píše, v ktorom súbore a v ktorom riadku je tá funkcia. Asi to mohli urobiť tak, aby sa dalo zakázať použitie tej funkcie, ale kto by mohol čakať, že niekde budú povolené sockety a nebude povolené nastavovať pre ne timeout (rozumný dôvod pre taký zákaz neexistuje).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 04.10.2008 16:53 | phpmailer chyba

mno takze na 1 to aj mne prislo na um ale som teda v DB nastavil UTF8 sk ale stale to robi
2. mno ked sa da phpmaileru emailova adresa ktora neexistuje tak sa ten mail neposle a vypise to som teda ja to tak spravil ze vypise ze je chibny mail lenze ono to posiela mail az ked sa uz vsetky podmienky odkontrolovali a kontrolu spravnosti emailu robi neaka funkcia v phmaileri ja takunapisat neviem ze by som si to sam este aj pred tym odkontroloval potom by sa to vyriesilo lenze to neviem :(
3 som nepochopil ja akoze oni su teraz akoze divny ze to zakazali pretoze sa to nemusi :? bo mne by tiez vyhovovalo keby to spristupnia musim im asi napisat na php5.sk a tu je ten kod registracie
Kód:
  if (!empty($_POST)) // uĹľ se odeslalo
  {
    if (prezyvkavdb($_POST["prezyvka"], $link)) echo "<span style=\"color:red;\">Zadaná prezývka je už registrovaná!</span>";
    elseif (celemenovdb ($_POST["celemeno"], $link)) echo "<span style=\"color:red;\">Uvedene meno je už registrovane!</span><br>";
    elseif (!JeEmail($_POST["email"])) echo "<span style=\"color:red;\">Nezadali ste platný email!</span><br>";
    elseif (emailvdb($_POST["email"], $link)) echo "<span style=\"color:red;\">Na tento email je už registrovaný jeden užívateľ!</span><br>";
    elseif ((strlen ($_POST["prezyvka"])>30) | strlen ($_POST["prezyvka"])<4)echo "<span style=\"color:red;\">Prezývka musí mať od 4-30 znakov!</span><br>";
    elseif ((strlen ($_POST["heslo"])>40) | strlen ($_POST["heslo"])<3) echo "<span style=\"color:red;\">Heslo musí mať 4-40 znakov!</span><br>";
    elseif (($_POST["heslo"]) !== ($_POST["heslo_overenie"])) echo "nespravne heslo!!!!!!!!!!!!!";
    elseif (empty ($_POST["bydlisko"])) echo "<span style=\"color:red;\">Vyplnte bydlisko!</span>";
    elseif (empty ($_POST["rocnik"]) || !(ereg("^(19)|(20)[0-9]{2}$", $_POST["rocnik"])) || $_POST["rocnik"] > date('Y')) echo "<span style=\"color:red;\">Nezadali ste platny datum narodenia!</span><br>";
    elseif (strlen ($_POST["rocnik"])>4) echo "<span style=\"color:red;\">Rocnik musi mat 4 znaky v tvare \"yyyy\"</span><br>";
    elseif (empty ($_POST["suhlasreg"])) echo "<span style=\"color:red;\">Musite chciet stat sa clenom SMTBT!</span>";
    else
    {
      // kontolou jsme prošli
      // podÄ›kujeme uĹľivateli
      $BudemeZobrazovat=false;
      mysql_query ("insert into uzivatelia (prezyvka, heslo, celemeno, priezvysko, email, bike, bydlisko, avatar, rocnik) values ('".$_POST["prezyvka"]."', '".$_POST["heslo"]."', '".$_POST["celemeno"]."', '".$_POST["priezvysko"]."', '".$_POST["email"]."', '".$_POST["bike"]."', '".$_POST["bydlisko"]."', 'img/hair.jpg', '".$_POST["rocnik"]."');", $link);
      /*echo "Dakujeme za Registraciu teraz sa mozete <a href=\"prihlasenie.php\">prihlasit</a>"; */
 

.... php mailer a potom ide este co je sucast phpmaileru
Kód:
 if(!$mail->Send()) {
  echo 'Registracia nebola dokoncena! Pravdepodobne ste zadali zlu emailovu adresu!<br><br><a href="registracia.php">Registracia</a><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>';
 } else {
  echo '<span>Dakujeme za Registraciu ktora prebehla uspesne teraz sa mozete<br> <a href="prihlasenie.php"><b>P</b>rihlasit</a>.</span><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>';
 }

please help teda ete skosim nastavit znakovu sadu samotnemu php


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 04.10.2008 17:09 | phpmailer chyba

1. Nestačí zmeniť jednu časť "reťazca" na nejaké kódovanie. Všetko to musí byť v správnom kódovaní (už sa o tom písalo veľa krát aj na tomto fóre).
2. Nastavenie údajov pre phpMailer a odosielanie emailu presun do tej podmienky, ktorá sa vykoná po skontrolovaní údajov. Teda niekam ku komentáru "// kontolou jsme prošli". A tam, podľa toho, či sa e-mail odošle, uložíš tie údaje do DB, alebo zobrazíš chybu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 04.10.2008 17:18 | phpmailer chyba

takze to kodovanie neake nefunguuje v DB mam kodovanie
utf8_slovak_ci
a v php takisto
Kód:
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8_slovak_ci");

a k 2. ved ja to tak mam lenze ty vidis iba cast kodu ale ja mam celu cast phpmaileru v casti ze sme presli podmienkami tymito
pod tym !empty proste vsetkymi podmienkami lenze ja plnim iba moje podmienky typu nie vecsie ako 3 znaky abo heslo sa nesmie zhodovat tieto podmienky dodrzim lenze ak zadam neplatnu email teda ja overujem iba tvar ale nie pravost emailu ale phpmailer aj pravost takze tam padom mi to mail neodosle pretoze neni prava emailova ale do DB mi to zapise ja by som musel spravit vlastnu podmienku na pravost emailov aby mi to slo :loony:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 04.10.2008 17:23 | phpmailer chyba

1. mysql_query("SET CHARACTER SET utf8_slovak_ci"); je zlé. Keď už, tak mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");

2. Nemáš to tak. Máš tam podmienky, potom else, potom zápis do DB a potom možno ten phpMailer. Ja som písal o tom, že to má byť v inom poradí. Teda podmienky, else, phpMailer a až potom zápis do DB.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 04.10.2008 18:20 | phpmailer chyba

takze to utf8 som malô na zaciatku a potom som to zmenil ale asi budem musiet dat win 1250 ako pouzivam normal ale ako sa tato sada vola v mysql?
2. diki opravene uz to funguje
3. Uz ani na localhoste mi nefunguje to s tym ťžťžý a pod takze to bude tou sadou budem musiet daku aku som mal na zaciatku :lol:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
phpmailer chyba

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 04.10.2008 18:23 | phpmailer chyba

cp1250


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 04.10.2008 19:09 | phpmailer chyba

a ktore presnejsie to ceske? :?
// dal som to general a stale to nejde ono to v DB na miestach tych znakov ako napr. ščťžýáí nenapise nic a za nimi ked su aj normal znaky tak ich tiez nenapise :cry:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 04.10.2008 23:11 | phpmailer chyba

Mohol by si napísať, ako presne to máš urobené? Neviem, či sa niekomu chce hádať, aké kódovania máš nastavené (všade)...

Čo znamená, že to v DB nepíše? Pokiaľ viem, tak DB nepíše nikdy nič. Písať niečo môže nejaké rozhranie, ktoré je na tú DB pripojené.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 05.10.2008 10:41 | phpmailer chyba

Takze uz je problemo vyrieseno :lol: dal som vsade to cp1250 ale to cz a uz to ide ale velka vdaka vsetkym co mi tu radili a dokopali ma k tomu :slaver:


 [ Príspevkov: 15 ] 


phpmailer chyba



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer

v PHP, ASP

15

438

24.01.2014 0:30

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPMailer

v PHP, ASP

5

182

23.01.2017 9:11

mackooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPmailer

v PHP, ASP

8

921

20.06.2009 9:28

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer

v PHP, ASP

3

449

18.04.2009 21:37

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunkcny phpmailer

v PHP, ASP

2

330

08.09.2009 21:21

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

class PHPMailer

v PHP, ASP

3

165

30.09.2012 12:19

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Manuál: Používame PHPMailer

v Články

29

11129

24.06.2010 18:20

dartanan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer smtp error

v PHP, ASP

1

245

03.02.2011 13:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPmailer a smtp

v PHP, ASP

5

733

22.10.2007 19:20

ser1a

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer - neprichadza mail

v PHP, ASP

9

473

06.03.2010 13:45

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s PHPmailer-om

v PHP, ASP

6

292

11.06.2009 21:37

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpMailer form s udajmi

v PHP, ASP

4

340

23.01.2009 16:04

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPMailer na php5.sk

v PHP, ASP

24

681

24.11.2011 19:44

Hawkie

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vloženie podmienky do phpmailer

v PHP, ASP

5

130

05.08.2014 10:22

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spam: phpMailer vs mail();

v Ostatné

3

366

02.09.2008 21:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpMailer - odosielanie mailov z freehostia.com

v PHP, ASP

6

418

05.09.2007 9:19

whitewash



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF