[ Príspevkov: 30 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 4000
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : Ned 05.04.09 16:48 |

Manuál: Používame PHPMailer


PHPMailer je trieda vytvorená Worx International Inc.
Stiahnete ju na ich oficiálnej stránke: http://phpmailer.codeworxtech.com/
V čase písania tohto článku bola najnovšia verzia 5.0 vydaná 3.4.2009 tu je link [PHP 5/6]: http://dfn.dl.sourceforge.net/sourcefor ... v5.0.0.zip

Ktorú verziu si vybrať?
Pre vybratie verzie musíte vedieť na akom serveri má fungovať. PHPMailer je dostupné pre PHP verziu 4 a pre verziu 5(6) zvlášť. Takže si stiahnite takú verziu pre akú má Váš server podporu.

Celý manuál je písaný pre PHP5! (Avšak základná funkčnosť by mala byť rovnaká).

Pracujeme
Potom ako ste si stiahli celý zip, ho otvorte (alebo niekde rozbaľte). Zo všetkých súborov nám treba práve jeden. Súbor class.phpmailer.php, ktorý nájdete v koreňovej zložke zipka. Pre testovacie účely si vytvorte niekde na localhoste zložku, kde budeme programovať. Do tejto zložky (ďalej to bude phpmailer zložka), si nakopírujte tento class.phpmailer.php. Vytvorte si index.php, kde budete vkladať obsah.

Inicializácia
Do prvého riadku kódu, si najskôr načítame súbor phpmailer. Teda Váš súbor by teraz mal vyzerať takto:
Kód:
<?php

require("class.phpmailer.php"); // voláme súbor

?>


Teraz máme načítaný súbor, teda môžeme vytvoriť instanciu triedy PHPMailer(), čo nám umožní ďalej pracovať s Mailerom. Instanciu vytvoríme, klasicky pomocou [$premenna] = new PHPMailer(). Tento zápis funguje u všetkých PHP tried (nie iba u Mailera), pričom $premenna môžete nahradiť za ľubovoľnú premennú (ja som zvolil $mail). Váš index.php by teraz mal vyzerať takto:
Kód:
<?php

require("class.phpmailer.php"); // voláme súbor

$mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru
?>


Kto som - odosielateľ
Pre určenie odosielateľa používa PHPMailer dve šikovne nazvané premenné a to From a FromName. Do From vypĺňame našu mailovú adresu, alebo adresu kontaktného človeka. Do FromName dávame svoje meno, príp. meno spoločnosti.

Komu odosielame - prijímateľ
Aby Mailer vedel, komu má mail poslať, musíte vyplniť adresy prijímateľov. Tie vyplníte pomocou funkcie AddAddress(). Jej tvar je: AddAddress("[Mailová adresa]", "[Meno prijímateľa]");
Meno prijímateľa nie je potrebné, stačí adresa. V mailových klientoch vypĺňate rovnaké hodnoty v "To:". Pre každú adresu musíte vytvoriť novú instanciu funkcie (viď príklad).

Váš súbor by mal vyzerať takto:
Kód:
<?php

require("class.phpmailer.php"); // voláme súbor

$mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru

$mail->From = "bot@pcforum.sk"; //moja adresa
$mail->FromName = "Fiktívny bot PCfora"; //moje meno

$mail->AddAddress("bot@google.com", "Google Bot"); //adresa a meno prijímateľa
$mail->AddAddress("bot@yahoo.com"); // Adresa prijímateľa

?>


Dopĺňajúce poznámky:
Dodatky píše:
1. SetFrom()
PHPMailer obsahuje funkciu SetFrom(), ktorá je alternatíva ku zápisu Form a FromName. Zápis:
SetName("[Vaš mail]", "[Vaše meno]"); // Vaše meno je nepovinný prvok, teda
SetName("[Vaš mail]"");

2. AddReplyTo()
Funkcia AddReplyTo() je v mailoch označovaná za "Reply-to". Použitie je:
AddReplyTo("[Adresa]","[Meno]"); // pričom parameter Meno je opäť nepovinný, teda
AddReplyTo("[Adresa]");


Sekanie slov - WordWrap
Keď budete robiť funkcie kde budú užívatelia môcť posielať maily, toto určite nezabudnite. Premenná WordWrap Vám zaručí, že človek na druhej strane to bude schopný prečítať. Ide totiž o sekanie slov. Pokiaľ by užívateľ napísal dlhšie slovo ako je povolené tak ho rozsekne. Preto túto premennú odporúčam nastaviť. zvyčajne sa používa na 50 znakov, pretože aj "slovo" ekonomicko-poľnohospodársko-priemyselný má iba 39 znakov.

Prílohy
Príloha je multimediálny obsah, ktorý nás zaujíma viac ako samotný text správy :) (preto sa cez ne posielajú víry). Pomocou PHPMaileru môžete aj Vy posielať prílohy (ale víri neodporúčam). Na prílohy slúži funkcia AddAttachment(). Jej zápis je AddAttachment("[presná cesta ku prílohe]", "[nové meno súboru]"); , pričom nové meno súboru je nepotrebné. Prílohou nemôže byť URL (teda: http://stranka.sk/obr.jpg), ale len súbor na vašom serveri.

HTML
Mailom môžete posielať aj celé stránky. Na "zapnutie" HTML značiek sa používa funkcia IsHTML(). Jej zápis je IsHTML(bool);.Miesto bool doplňte buď true, pokiaľ si želáte posielať HTML kód, alebo false pokiaľ si to neželáte.

Váš súbor by teraz mohol vyzerať takto:
Kód:
<?php

require("class.phpmailer.php"); // voláme súbor

$mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru

$mail->From = "bot@pcforum.sk"; //moja adresa
$mail->FromName = "Fiktívny bot PCfora"; //moje meno

$mail->AddAddress("bot@google.com", "Google Bot"); //adresa a meno prijímateľa
$mail->AddAddress("bot@yahoo.com"); // Adresa prijímateľa

$mail->WordWrap = 50;                                 // po 50 znaku slova rozdel slovo
$mail->AddAttachment("/img/ico.jpg");         // príloha
$mail->AddAttachment("/img/skoda_120.jpg", "BMV.jpg");    // príloha s novým menom
$mail->IsHTML(true);

?>


Predmet a Obsah
Po všetkých tých nastaveniach je čas na podstatnú časť a to predmet a obsah. Pre predmet slúži premenná Subject a pre obsah je stanovená Body. Keďže klienti sú dnes rôzny PHPMailer má premennú kde môžete vložiť čistý text, ktorý sa zobrazí práve tým, ktorý nemajú podporu HTML. Jej reálne využitie si neviem poriadne predstaviť ale aj tak ju tu uvádzam. Ide o AltBody.

Náš index.php teraz obsahuje:
Kód:
<?php

require("class.phpmailer.php"); // voláme súbor

$mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru

$mail->From = "bot@pcforum.sk"; //moja adresa
$mail->FromName = "Fiktívny bot PCfora"; //moje meno

$mail->AddAddress("bot@google.com", "Google Bot"); //adresa a meno prijímateľa
$mail->AddAddress("bot@yahoo.com"); // Adresa prijímateľa

$mail->WordWrap = 50;                                 // po 50 znaku slova rozdel slovo
$mail->AddAttachment("/img/ico.jpg");         // príloha
$mail->AddAttachment("/img/skoda_120.jpg", "BMV.jpg");    // príloha s novým menom
$mail->IsHTML(true);

$mail->Subject = "Toto je predmet!";
$mail->Body    = "Toto je HTML text v obsahu, ktorý je navyše <b>tučný!</b>";
$mail->AltBody = "Toto je obsah v čistom texte (plain text) pre klientov nepodporujúcich HTML";

?>


Odosielame
Keď už máme všetko vyplnené odosielame správu. Správu odošlete pomocou funkcie Send(). Funkcia Send() má návratovú hodnotu true pri úspechu alebo false pri neúspechu, čo vieme využiť.

Ukážkový kód:
Kód:
<?php

require("class.phpmailer.php"); // voláme súbor

$mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru

$mail->From = "bot@pcforum.sk"; //moja adresa
$mail->FromName = "Fiktívny bot PCfora"; //moje meno

$mail->AddAddress("bot@google.com", "Google Bot"); //adresa a meno prijímateľa
$mail->AddAddress("bot@yahoo.com"); // Adresa prijímateľa

$mail->WordWrap = 50;                                 // po 50 znaku slova rozdel slovo
$mail->AddAttachment("/img/ico.jpg");         // príloha
$mail->AddAttachment("/img/skoda_120.jpg", "BMV.jpg");    // príloha s novým menom
$mail->IsHTML(true);

$mail->Subject = "Toto je predmet!";
$mail->Body    = "Toto je HTML text v obsahu, ktorý je navyše <b>tučný!</b>";
$mail->AltBody = "Toto je obsah v čistom texte (plain text) pre klientov nepodporujúcich HTML";

if(!$mail->Send())
{
   echo "Správa nebola zaslaná. <p>";
   echo "Nastala chyba: " . $mail->ErrorInfo;
   exit;
}

echo "Správa úspešne zaslaná";
?>



Testujeme - prvá správa
Je čas otestovať, to čo sme urobili. Nebudeme teraz pre rýchlosť a jednoduchosť vyrábať obrázky, ale zašleme si jednu ľahkú správu, a budete mi musieť veriť, že funguje všetko ostatné :D

Preto si teraz nahraďte obsah súboru index.php za tento:
Kód:
<?php

require("class.phpmailer.php"); // voláme súbor

$mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru

$mail->From = "adsence@google.com"; //moja adresa
$mail->FromName = "Google Company"; //moje meno

$mail->AddAddress("mojmail@gmail.com"); //Vas mail

$mail->WordWrap = 50;                                 // po 50 znaku slova rozdel slovo
$mail->IsHTML(true);

$mail->Subject = "Vyhrali ste!";
$mail->Body    = "Vyhrali ste v súťaži od Google AdSence 5,000,000.00$ za úspešný test!";
$mail->AltBody = "Používate chabého klienta, takže nevyhrávate ani len link na poriadneho!";

if(!$mail->Send())
{
   echo "Správa nebola zaslaná. <p>";
   echo "Nastala chyba: " . $mail->ErrorInfo;
   exit;
}

echo "Správa úspešne zaslaná";
?>


Upravte mojmail@gmail.com na Váš vlastný (aby ste dostali správu) v riadku:
Citácia:
$mail->AddAddress("mojmail@gmail.com"); //Vas mail


Teraz to (index.php + class.phpmailer.php) nahrajte na nejaké FTP. Dôrazne upozorňujem, že z localhostu to nepošlete.

Spustite index.php cez internet. Ak ste to urobili správne mala by Vám prísť správa od Googlu :-D

------------------------

Dodatky:
Jazyk a kódovanie:
Samozrejme PHPMailer má aj svoje jazykové nastavenia. Dobre nastavený jazyk Vám vyrieši mnoho problémov.

1, Kódovanie správy
Nie teraz nejde o šifrovanie ale o nastavenia interpretácie znakov. Default hodnota je iso-8859-1. Túto môžete zmeniť pomocou premennej CharSet, teda
Citácia:
$mail->Charset = "utf-8";


2, Jazyk zobrazovača chýb
Niekedy sa Vám podarí urobiť chybu, možno aj neúmyselne :D. PHPMailer Vám napíše kde ste urobili chybu cez ErrorInfo (použili sme aj v príklade). Táto chyba je však po anglicky. Pokiaľ po anglicky vôbec nerozumiete, tak je tu podpora aj pre Vás v podobe českého prekladu. Tento preklad nájdete odzipovanej zložke v adresári language.

Postup inštalácie:
1, skopírujte súbor PHPMailer_v5.0.0.zip\language\phpmailer.lang-cz.php do svojej phpmailer zložky

2, do index.php po instancií PHPMaileru pridajte riadok:
Citácia:
$mail->SetLanguage("cz", "/");
Kde prvý parameter určuje jazyk a druhý cestu ku súboru.


SMTP
PHPMailer má podporu aj pre SMTP, tú sú základné funkcie aj ich použitie:
Kód:
$mail->IsSMTP();                                      // nastavíme Mailer aby použil SMTP
$mail->Host = "smtp1.example.com;smtp2.example.com";  // špecifikujeme základný a zálohovací server
$mail->SMTPAuth = true;     // zapneme SMTP autentifikáciu
$mail->Username = "jswan";  // SMTP username
$mail->Password = "secret"; // SMTP password

Pre správnu funkčnosť SMTP nakopírujte súbor class.phpmailer do rovnakej zložky ako phpmailer.

Všetky premenné PHPMailera
Tu je zoznam premenných, ktoré môžete nastavovať, aj s ich opismi default hodnotami. Pre porozumenie potrebujete ovládať základy PHP. Je to veľmi kostrbatý preklad ale snáď pomôže.

Kód:
  /**
   * Nastavuje prioritu Email-u (1 = Vysoká, 3 = Normálne, 5 = Nízka).
   * @var int
   */
  public $Priority          = 3;

  /**
   * Nastavuje kódovanie správy.
   * @var string
   */
  public $CharSet           = 'iso-8859-1';

  /**
   * Nastavuje základný Content-type správy.
   * @var string
   */
  public $ContentType       = 'text/plain';

  /**
   * Nastavuje bitovú hĺbku Encoding v správe. Možnosti sú
   *  "8bit", "7bit", "binary", "base64", ahold "quoted-printable".
   * @var string
   */
  public $Encoding          = '8bit';

  /**
   * Nezobrazí základné chyby (nie je špecifikované nastavenie)
   * @var string
   */
  public $ErrorInfo         = '';

  /**
   * Nastavuje základú odosielaciu emailovú schránku.
   * @var string
   */
  public $From              = 'root@localhost';

  /**
   * Nastavuje základné meno odosielateľa
   * @var string
   */
  public $FromName          = 'Root User';

  /**
   * Nastavuje spôsob odoslania správy (Return-path). Pokiaľ ho nechcete nechať prázdny,
   * nastavte -f pre sendmail alebo 'MAIL FROM' pre smtp mód.
   * @var string
   */
  public $Sender            = '';

  /**
   * Nastavuje predmet správy.
   * @var string
   */
  public $Subject           = '';

  /**
   * Nastavuje obsah správy.  Múže to byť ako bežný text tak aj HTML.
   * Pokiaľ chcete HTML tak spustite IsHTML(true).
   * @var string
   */
  public $Body              = '';

  /**
   * Nastavuje iba textovú podobu správy. Tá je automaticky
   * poslaná ako multipart/alternative.  Táto správa je čítateľná pre
   * klientov, ktorý nemôžu alebo nedokážu prečítať Obsah v
   * HTML podobe
   * @var string
   */
  public $AltBody           = '';

  /**
   * Nastavuje rozdeľovanie slov, podľa počtu písmen, ktoré nastavíte
   * @var int
   */
  public $WordWrap          = 0;

  /**
   * Nastavuje metódu odoslania správy: ("mail", "sendmail", alebo "smtp").
   * @var string
   */
  public $Mailer            = 'mail';

  /**
   * Cesta pre sendmail program.
   * @var string
   */
  public $Sendmail          = '/usr/sbin/sendmail';

  /**
   * Cesta pre PHPMailer pluginy. Je užitočné mať SMTP class
   * v rovnakom priečinku ako PHPMailer.
   * @var string
   */
  public $PluginDir         = '';

  /**
   * Nastavuje mailovú schránku, kde má príjsť odpoveď o prečítaní správy
   * @var string
   */
  public $ConfirmReadingTo  = '';

  /**
   * Nastavuje hostname pre použitie Message-Id a Received hlavičiek
   * a prednastavý je reťazec HELO. Pokiaľ je prázdne, hodnota vráti
   * SERVER_NAME ktorý je používaný alebo 'localhost.localdomain'.
   * @var string
   */
  public $Hostname          = '';

  /**
   * Nastavuje ID správy používanú v Message-Id hlavičke.
   * Pokiaľ ju nezadáte, tak bude automatický vygenerovaná unikátna.
   * @var string
   */
  public $MessageID         = '';

  /////////////////////////////////////////////////
  // NASTAVENIA PRE SMTP
  /////////////////////////////////////////////////

  /**
   * Nastavuje SMTP host-y. Všetky host-y musia byť oddelená
   * bodkočiarkou. Môžte taktiež nastaviť aj odlišný port
   * pre každý host, použitým tohto formátu: [hostname:port]
   * (príkl.: "smtp1.example.com:25;smtp2.example.com").
   * Host-y budú skúšané poporadí.
   * @var string
   */
  public $Host          = 'localhost';

  /**
   * Nastavuje predvolený SMTP port.
   * @var int
   */
  public $Port          = 25;

  /**
   * Nastavuje správu SMTP HELO (Predvolený je v $Hostname).
   * @var string
   */
  public $Helo          = '';

  /**
   * Nastaví prefix pripojenia.
   * Možnosti sú "", "ssl" alebo "tls"
   * @var string
   */
  public $SMTPSecure    = '';

  /**
   * Nastavuje SMTP autentifikáciu.
   * @var bool
   */
  public $SMTPAuth      = false;

  /**
   * Nastavuje SMTP username.
   * @var string
   */
  public $Username      = '';

  /**
   * Nastavuje SMTP password.
   * @var string
   */
  public $Password      = '';

  /**
   * Nastaví SMTP server timeout v sekundách.
   * Nefunguje vo win32 verziách.
   * @var int
   */
  public $Timeout       = 10;

  /**
   * Nastavuje spracovávanie SMTP triedy.
   * @var bool
   */
  public $SMTPDebug     = false;

  /**
   * Chráni SMTP pripojenie pred uzavretím po odoslaní každého z mailov.
   * Pokiaľ je nastavený na true zavrie spojenie požiadovkom na funkciu
   * SmtpClose().
   * @var bool
   */
  public $SMTPKeepAlive = false;

  /**
   * Umožnňuje nastaviť či sa má posialť každému príjemcovi mail zvlášť.
   * @var bool
   */
  public $SingleTo      = false;

  /**
   * Umožňuje zmenu oddelovača riadkov
   * @var string
   */
  public $LE              = "\n";


------------

Záver:
Tak ja pevne dúfam, že Vám tento fakt dlhočízny manuál pomohol. Že teraz už viete základy používanie PHPMailera, že na mňa budete spomínať len v dobrom :)

----------------------------
Manuál vytvoril Tomáš Bončo (Tominator), výhradne pre PCForum. Je zákázané kopírovať ho, alebo jeho súčasti na iné stránky, bez môjho písomného povolenia či súhlasu. Copyright 2009. Všetky práva vyhradené.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 11.10.14
Príspevky: 631
Témy: 97 | 97
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : Sob 18.04.09 8:48 |

Manuál: Používame PHPMailer


Ďakujem za článok a mám jednu otázku.
Všetky premenné PHPMailera:
mám ich zadávat v tare
Kód:
$mail->LE = "\n";
???
Ďakujem


_________________
Pesimista vidí problém pri každej príležitosti. Optimista vidí príležitosť pri každom probléme. ~ Winston Churchill

Link na blog v profile
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 4000
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : Ned 19.04.09 15:31 |

Manuál: Používame PHPMailer


áno


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : Sob 06.06.09 11:37 |

Manuál: Používame PHPMailer


mam problem s kodovanim znakov..
pouzil som $mail->Charset = "utf-8";
..na webmailoch to funguje spravne ale v outlooku vykresluje tie nepekne stvorceky; neviete co s tym?


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 4000
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : Uto 09.06.09 15:41 |

Manuál: Používame PHPMailer


skús sa pozrieť na kódovanie súborov, alebo kódovanie outlooku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : Str 10.06.09 13:57 |

Manuál: Používame PHPMailer


kodovanie suboru mam v poriadku..
akurat ze pozerat u zakaznika kodovanie jeho mailera mi nepride prilis vhodne..

neexistuje trebars nejaka hlavicka ktoru pridam do mailu aby spracovavalo utf8 ?


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 4000
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : Uto 16.06.09 10:43 |

Manuál: Používame PHPMailer


$mail->Charset = "utf-8";

je to spomenuté v článku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 22.11.14
Príspevky: 2271
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : Str 17.06.09 16:52 |

Manuál: Používame PHPMailer


No takze rozbalim a nahodim na server a :
oficialne testovacia verzia co je v tom zipe mi vyhadzuje toto : Parse error: syntax error, unexpected '{' in /data/a/r/artsite.sk/web/test/testemail.php on line 10 - pritom tam chyba nikde nie je.
no a tominatorova testovacia stranka s prepisanou mojou adresou mi vyhadzuje toto : Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /data/a/r/artsite.sk/web/mail/class.phpmailer.php on line 53

Vsetko som len kopiroval a nic neupravoval :)


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.06.09
Prihlásený: 20.09.14
Príspevky: 101
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Prievidza
NapísalOffline : Str 17.06.09 16:57 |

Manuál: Používame PHPMailer


Ešte by som chcel doplniť, že z localhostu to pošlete :) Teda aspon ja mám WAMP seerver a fičí to :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 11.10.14
Príspevky: 631
Témy: 97 | 97
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : Str 17.06.09 17:14 |

Manuál: Používame PHPMailer


tak WAMP ma asi zabudovany SMTP server, ale ak nastavite externy SMTP server tak to poslete odkialkolvek


_________________
Pesimista vidí problém pri každej príležitosti. Optimista vidí príležitosť pri každom probléme. ~ Winston Churchill

Link na blog v profile
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 4000
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : Str 17.06.09 17:47 |

Manuál: Používame PHPMailer


Verzia PHP?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 22.11.14
Príspevky: 2271
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : Str 17.06.09 17:58 |

Manuál: Používame PHPMailer


PHP5 :)


//edit : problem vyrieseny :) Bol na strane servera a mal som defaultne nastavene ine spracovavanie suborov a pripon :)


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.07.09
Prihlásený: 22.09.09
Príspevky: 3
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : Štv 09.07.09 9:07 |

Manuál: Používame PHPMailer


Cawte,

snažil som sa odoslať e-mail cez SMTP server Gmailu. Správa došla,ale bez obsahu. Nevie niekto,kde môže byť chyba?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 4000
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : Ned 12.07.09 13:26 |

Manuál: Používame PHPMailer


Možno preklepom. Potrebujem zdrojové kódy.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.09
Prihlásený: 16.06.14
Príspevky: 194
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : Str 29.07.09 21:03 |

Manuál: Používame PHPMailer


Toto mi vyhadzuje v čom je problém? Could not instantiate mail function Som na platenom serveri s podporou PHP5, MySQL, CGI, WebMail tak neviem prečo mi to nejde.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 11.10.14
Príspevky: 631
Témy: 97 | 97
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : Str 29.07.09 21:09 |

Manuál: Používame PHPMailer


to robilo aj mne, este raz som skopcil a upravil kod a uz mi to islo


_________________
Pesimista vidí problém pri každej príležitosti. Optimista vidí príležitosť pri každom probléme. ~ Winston Churchill

Link na blog v profile
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.09
Prihlásený: 16.06.14
Príspevky: 194
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : Str 29.07.09 21:41 |

Manuál: Používame PHPMailer


Spravil som to všetko odznova le nepomohlo mi to :(

Toto tam mám
Posta.php
Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<?php
require("class.phpmailer.php");

$arrMail = @file("mailinglist.txt");   //zoznam e-mail. adries

if(!empty($arrMail)) {               
   $mail = new PHPMailer();
   $mail->IsHTML(false);
   $mail->CharSet = "utf-8";
   $mail->From = "gulapko@gmail.com";         //adresa odosielatela
   $mail->FromName = "Marek Kovac";      //meno, od koho
   
   $mail->Subject = "Dobry den";      //predmet
   $mail->Body = "ijopi  jiíji opéíwerí wíéeu sksi rípsé";         //text emailu

   foreach($arrMail as $addr) {
      $mail->AddAddress($addr);
      $mail->Send();
      $mail->ClearAddresses();   
   }
}
?>
</body>
</html>


class.phpmailer.php som si vytiahol z http://dfn.dl.sourceforge.net/sourcefor ... v5.0.0.zip
a mailinglist.txt s menami ktoré mám pod sebou


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 11.10.14
Príspevky: 631
Témy: 97 | 97
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : Str 29.07.09 21:43 |

Manuál: Používame PHPMailer


stiahni tu verziu mailer na ktoru je robeny tento navod


_________________
Pesimista vidí problém pri každej príležitosti. Optimista vidí príležitosť pri každom probléme. ~ Winston Churchill

Link na blog v profile
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.09
Prihlásený: 16.06.14
Príspevky: 194
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : Str 29.07.09 21:46 |

Manuál: Používame PHPMailer


A to je ktorá?? návod mám s tadiaľto http://www.pcforum.sk/adresa-prijemcu-p ... tml#626139


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 11.10.14
Príspevky: 631
Témy: 97 | 97
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : Str 29.07.09 21:50 |

Manuál: Používame PHPMailer


pouzi adresu uzivatelia@tvojweb.sk a do BBC daj setkych tvojich klientov


_________________
Pesimista vidí problém pri každej príležitosti. Optimista vidí príležitosť pri každom probléme. ~ Winston Churchill

Link na blog v profile
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.09
Prihlásený: 16.06.14
Príspevky: 194
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : Str 29.07.09 22:02 |

Manuál: Používame PHPMailer


Nepomohlo :( :( dal som tam presne moju adresu ktorú mam vytvorenú spolu z webom adamin@tojanie.com stránka tojanie.com a nič


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 11.10.14
Príspevky: 631
Témy: 97 | 97
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : Str 29.07.09 22:04 |

Manuál: Používame PHPMailer


myslel som mimo phpmailer, s tym ti poradi asi len Tominator


_________________
Pesimista vidí problém pri každej príležitosti. Optimista vidí príležitosť pri každom probléme. ~ Winston Churchill

Link na blog v profile
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.09
Prihlásený: 16.06.14
Príspevky: 194
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : Str 29.07.09 22:11 |

Manuál: Používame PHPMailer


Ty mi náhodu nevieš poradiť ako posielať hromadnú poštu?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 11.10.14
Príspevky: 631
Témy: 97 | 97
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : Str 29.07.09 22:17 |

Manuál: Používame PHPMailer


http://sk.php.net/manual/en/function.mail.php, prípadne ručne cez mailových klientov a este su taketo programy (neskusal som)

ja ked nieco robim tak najskvor skusam phpmailer, a ked mi nejde tak puzijem funkciu mail()


_________________
Pesimista vidí problém pri každej príležitosti. Optimista vidí príležitosť pri každom probléme. ~ Winston Churchill

Link na blog v profile
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.09
Prihlásený: 16.06.14
Príspevky: 194
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : Str 29.07.09 22:26 |

Manuál: Používame PHPMailer


a nepomohlo by keby použijem aj SMTP?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 11.10.14
Príspevky: 631
Témy: 97 | 97
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : Štv 30.07.09 8:46 |

Manuál: Používame PHPMailer


ak si na localhoste tak urcite :) ak nie skus aj tak, odporucam gmail


_________________
Pesimista vidí problém pri každej príležitosti. Optimista vidí príležitosť pri každom probléme. ~ Winston Churchill

Link na blog v profile
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Manuál: Používame PHPMailer

Registrovaný: 10.11.06
Prihlásený: 13.09.13
Príspevky: 41
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : Uto 12.01.10 11:27 |

Manuál: Používame PHPMailer


Caute, mail mi zasiela v pohode, ale iba ak zadam adresu napevno, ak dosadzam mail a meno cez premennu, nic neodosle.

Ak si dam premenne vypisat pred alebo po, su spravne naplnene.

Prvy riadok ide v pohode, druhy ani za svet...
Kód:
$mail->AddAddress("ferko@mrkva.com", "Ferko Mrkva");

echo $adresaMail;
$mail->AddAddress($adresaMail, $adresaMeno);


Neviete prosim, kde by mohol byt problem? Dakujem.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 4000
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : Uto 12.01.10 19:36 |

Manuál: Používame PHPMailer


To bude problém s PHP ... pošli celý zdroják (má hodnotu $adresaMeno?)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 4000
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : Ned 21.02.10 19:50 |

Manuál: Používame PHPMailer


Na tento manuál poskytujem podporu už iba na skype.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 146
Témy: 43 | 43
NapísalOffline : Štv 24.06.10 18:20 |

Manuál: Používame PHPMailer


nejde píše:
Ešte by som chcel doplniť, že z localhostu to pošlete :) Teda aspon ja mám WAMP seerver a fičí to :)

a ako si nakonfiguroval to pripojenie, mne stale vypisuje, ze nie je mozne pripojit


 [ Príspevkov: 30 ] 


Manuál: Používame PHPMailer



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Inštalujeme a používame programy bez zanášania Windows

v Novinky

4

231

Uto 15.05.07 14:57

st.jimmy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer

v PHP, ASP

3

429

Sob 18.04.09 21:37

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer

v PHP, ASP

15

311

Pia 24.01.14 0:30

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPmailer

v PHP, ASP

8

878

Sob 20.06.09 9:28

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

class PHPMailer

v PHP, ASP

3

132

Ned 30.09.12 12:19

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer chyba

v PHP, ASP

14

489

Ned 05.10.08 10:41

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunkcny phpmailer

v PHP, ASP

2

310

Uto 08.09.09 21:21

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPmailer a smtp

v PHP, ASP

5

702

Pon 22.10.07 19:20

ser1a

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer - neprichadza mail

v PHP, ASP

9

414

Sob 06.03.10 13:45

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpmailer smtp error

v PHP, ASP

1

223

Štv 03.02.11 13:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s PHPmailer-om

v PHP, ASP

6

271

Štv 11.06.09 21:37

Draex



Powered by phpBB 3.x.x © 2005 - 2015 PCforum, webhosting by WebSupport, edited by JanoF