[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
hromadny mail

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 17.06.2010 10:37 | hromadny mail

mam v databaze 500.000 uzivatelov. Potrebujem kazdemu odoslat obchodny mail.

Zo skusenosti viem, ze naraz v cykle odoslat tolko mailov je nonsense a server padne hned po prvych 500 mailoch.

Preto by som to chcel nejak vyriesit, ale aby to odoslalo automaticky - napr. nacasujem cron na serveri a v noci by ten script spustilo.

Moja predstava: V cykle by odoslalo 100 mailov, potom by cakalo nejaky cas, opat dalsich 100 mailov, zase pauza atd az po 500000, aby server nepadol.

Po kazdych 100 mailoch by mohlo vypisat info - kolko bolo uspesne odoslanych.

Viete mi prosim s tymto poradit?

diky


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 17.06.2010 11:37 | hromadny mail

a co ma odosielanie mailu spolocne s php, asp ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
hromadny mail

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 17.06.2010 13:04 | hromadny mail

asi to, ze to chcem spravit pomocou PHP :)

normalnou funkciou mail () v cykle... problem je len s mnozstvom odosielanych mailov... a ako tam dat tu pauzu po kazdych 100 mailoch


Offline

Správca fóra
Správca fóra
hromadny mail

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.06.2010 13:15 | hromadny mail

mozes skusit sleep(), ale pri takom pocte ti to urcite nezbehne do konca, takze rovno mozes prejst k druhej moznosti, a to nastavenie cron, aby sa ti spustal skript napr. kazdych 20min, v ktorom sa posle naraz urcity pocet mailov (podla nastaveni mailserveru)... zostava ti uz len vyriesit mechanizmus, ako spravne vybrat emailove adresy, ktorym sa ma v danej varke poslat mail...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
hromadny mail

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.06.2010 13:33 | hromadny mail

a postupne po 100 mailoch napriklad ?
Neslo by to tak, ze by si vyberal z db s limitom...
A ked dobehne script tak presmerujes:
header("Location: subor.php?limit=2");
a dalsich 100 mailov posle a zas presmeruje:
limit=3
atd atd..
len nahlas rozmyslam :)

Alebo toto iste, len cez AJAX..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
hromadny mail

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.06.2010 13:37 | hromadny mail

problem bude zrejme max. pocet zaslanych mailov za urcity cas... ak tu hodnotu prekrocis, tak uz neposles nic :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 17.06.2010 13:46 | hromadny mail

ta myslel som ze PHP je na generovanie webstranok a nie na davkove odosielanie mailov. hm, zeby som ja pre zmenu skusil v javascripte napisat autocad ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
hromadny mail

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.06.2010 19:13 | hromadny mail

coldak - asi si ešte veľa vecí nevidel, ale to neznamená, že tu budeš trepať blbosti. Robil som vo firmách, kde fungovali mailingové systémy postavené na php. Tak ako to môže fungovať napr. v asp.net, nevidím dôvod, prečo by to nemohlo ísť cez php (samozrejme v spolupráci s inými "technológiami" na serveri ako cron a pod.).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 17.06.2010 22:43 | hromadny mail

shaggy, netvrdim ze sa pomocou PHP neda posielat mail, ved mail sa da posielat aj zo storovanej procedury PL/SQL v oracle databaze :) viac by ma zaujimalo ako neopagan zisti smtp reply code ak mu odosielanie mailu spadne ? myslim : http://www.greenend.org.uk/rjk/2000/05/ ... plies.html vdaka takemu kodu by vedel ci ma opakovat odosielanie alebo to spadlo na nejakej chybe ktora sa casom sama neodstrani a bolo by zbytocne opakovat odosielanie mailov. aspon vo firmach pre ktore som programoval ja sa take veci robili :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
hromadny mail

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.06.2010 23:14 | hromadny mail

coldak píše:
ta myslel som ze PHP je na generovanie webstranok a nie na davkove odosielanie mailov

vs
coldak píše:
netvrdim ze sa pomocou PHP neda posielat mail


Odporuješ si, nemyslíš?

On chce rozposlať hromadný mailing s nízkou účinnosťou, myslím že zisťovanie, či má opakovať odoslanie je v tomto prípade neefektívne.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 18.06.2010 7:52 | hromadny mail

shaggy ano napisal som "ta myslel som ze PHP je na generovanie webstranok a nie na davkove odosielanie mailov" nenapisal som ze PHP to nedokaze :) tak isto ako traktor nieje na prevoz ludi ale ked ich nahadzes na vlecku tak ich odvezie.
ma poslat 500 000 mailov, ak mu smtp server spadne uplne po odoslani prvej varky cca 500 mailov tak aspon mna osobne by zaujimalo ci padol smtp server uplne a ja by som bol debil posielat dalsie tisice mailov alebo je len busy a casom sa to moze zmenit a ja by som mohol odoslat zvysok mailov.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
hromadny mail

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.06.2010 18:44 | hromadny mail

Dobre, dobre.
Samozrejme - php na to nie je ideálne. Ale myslím, že nebude pre neho problém napísať skript, ktorý v dávkach odošle správy.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 12 ] 


hromadny mail



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hromadny mail

v Sieťové a internetové programy

2

324

04.02.2011 1:42

KatjushaMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje hromadný mail.

v Redakčné systémy

4

707

30.03.2008 22:29

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadny mail zo SQL

v PHP, ASP

3

441

13.03.2008 10:38

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hromadný mail - problém s odosielaním

v Sieťové a internetové programy

0

57

28.10.2014 8:12

Jojušo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

outlook odošle mail ale mail nikdy nepríde...

v Ostatné programy

0

265

17.11.2011 20:52

Jamesnr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadny email

v Webhosting a servery

5

219

07.09.2014 12:38

vilo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadny email, cez PHP

v PHP, ASP

4

246

09.11.2012 14:54

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skript na hromadny select

v Sieťové a internetové programy

6

176

28.07.2012 23:29

vladoff

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadny import/update z XML

v Databázy

4

279

20.02.2012 11:59

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadný download obrázkov z celého servera

v Sieťové a internetové programy

5

840

09.03.2008 21:53

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail

v Ostatné

7

379

03.07.2010 14:41

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail

v PHP, ASP

0

392

06.02.2009 9:46

say

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail()

v PHP, ASP

2

183

27.07.2012 8:32

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mail + db

v PHP, ASP

5

611

19.09.2008 21:35

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

E-mail

v Sieťové a internetové programy

16

1804

13.04.2006 11:12

Carlos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

E-mail

v Sieťové a internetové programy

5

486

16.03.2008 13:39

TricK



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF