neopagan píše:
na ftp na ten web som sa neprihlasil uz minimalne 3 mesiace.. a hacknute to bolo presne dnes, 1.5. takze cez ftp to nebolo. Hosting mam u Axfone uz roky, doteraz problem nebol.
Vyzera to na nejaky utok Kurdskych islamistov na hosting.
Ale ako zabezpecim, aby sa nedal v buducnosti prepisat index.php? Je jasne, ze ak by sli cez moje FTP tak nijako, ale ak cez server, tak htaccess, prava zapisu na index?
mozes zmenit prava, ale ak ma niekto taky isty pristup k tvojmu adresaru kde mas web, tak tie prava zmeni tak ci tak, ak je to ale nieco automatizovane co nepocita s tym ze subor nema prava na upravovanie tak to tomu moze pomoct, zamedzit sa da tomu trebars zmenou hostingu, zmenou hesiel, kontrolou ci nemas vo webe niekde bezp. dieru ktora by to mohla sposobovat, mozes trebars kontrolovat index.php jeho kontrolny sucet a ak sa zmenil tak automaticky obnovit z nejakej zalohy, aspon tak nejako to riesi wordpress co som si nedavno vsimol, co nie je az tak odveci, kontrolovat ale asi jedine cez cron ak to umoznuje ak nie, tak pouzit nejaku free sluzbu