[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.10.07
Prihlásený: 13.09.11
Príspevky: 34
Témy: 14 | 14
NapísalOffline : 01.07.2008 13:21 | GD kniznica

Mam problem s kniznicou GD. Skontroloval som nastavenia v php.ini -> php_gd2.dll je odkomentovane cize by to mohlo ist. No ale ked spustim nejaky skript tak sa mi vygeneruje obrazok do ktoreho mi vpise adresu obrazku?!?! (http://localhost/...) pls poradte...diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
GD kniznica

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 01.07.2008 13:30 | GD kniznica

Zadefinoval si typ suboru (cez header) v skripte ktory generuje tvoj obrazok ?

Napr.:

Kód:
header("Content-type: image/jpeg");


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
GD kniznica

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 01.07.2008 13:31 | GD kniznica

hod sem php kod, moze to byt tym ze mas chybu v kode najskor,
skus tento jednoduchy priklad http://pabi3.com/blog/praca-s-gd-kniznicou-1-diel/


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
GD kniznica

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 01.07.2008 13:32 | GD kniznica

moc ti nerozumiem - nezobrazi ti to obrazok vobec, alebo len vypise adresu (ziadny obrazok), alebo prazdna stranka alebo uplne nic?

v kazdom pripade pouzivas header?

//sry chalani, prispevky boli moc po serbe


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.10.07
Prihlásený: 13.09.11
Príspevky: 34
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 01.07.2008 13:45 | GD kniznica

Kód:
<?php
header ("Content-type:image/jpeg");
$obrazek = ImageCreate(75,75);
$barva_cerna = ImageColorAllocate($obrazek,255,255,255);
ImageJpeg ($obrazek);
ImageDestroy ($obrazek);
?>

Po pouziti tohoto zdroju som zistil ze obrazok sa vygeneruje(ked som ho dal stiahnut tak bol taky aky by mal byt v tomto pripade cierny 75x75) ale v prehliadaci mi zobrazi obrazok s velkostou 0x0 a textom v nom http://localhost/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
GD kniznica

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 01.07.2008 13:46 | GD kniznica

Podla mna to bude tym headerom, mne to na localhoste robilo tiez. Proste odosles ten obrazok, ale ma nespravny MIME type, cize browser ho nezobrazi


_________________
duri je gej
Offline

Správca fóra
Správca fóra
GD kniznica

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.07.2008 13:59 | GD kniznica

nie je 255 255 255 nahodou biela farba? ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.10.07
Prihlásený: 13.09.11
Príspevky: 34
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 01.07.2008 14:00 | GD kniznica

no ano trosku som sa sekol :D


Offline

Správca fóra
Správca fóra
GD kniznica

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.07.2008 14:10 | GD kniznica

cize ti to funguje ako ma alebo nie? s tym textom som to nejak nepochopil, nema ti preco vpisovat do obrazku adresu... pripadne daj screen, ako to u teba vyzera v browseri...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.10.07
Prihlásený: 13.09.11
Príspevky: 34
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 01.07.2008 14:45 | GD kniznica

ano v podstate ono ten obrazok vygeneruje spravne ale pravdepodobne je problem v zobrazenie v prehliadaci
mozila
Kód:
http://i25.tinypic.com/2m3r96u.jpg

opera
Kód:
http://i32.tinypic.com/2h4maus.jpg


Offline

Správca fóra
Správca fóra
GD kniznica

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.07.2008 14:59 | GD kniznica

z tohto usudzujem, ze ti nevygeneruje vobec ziadny obrazok... skusal som ten kod u seba, vsetko ide v pohode, cize chyba bude asi u teba v nastaveniach...
hmm, skus si pre zaciatok skontrolovat cez phpinfo() v sekcii GD, ci mas vsetko zapnute...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.10.07
Prihlásený: 13.09.11
Príspevky: 34
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 01.07.2008 15:16 | GD kniznica

toto by malo byt ono:
Kód:
http://i29.tinypic.com/2vjyccp.jpg


Offline

Správca fóra
Správca fóra
GD kniznica

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.07.2008 15:29 | GD kniznica

heh, tak teraz uz fakt neviem, v com bude chyba... nemas len vypnute obrazky v browseri? :) ale to asi nie...

je to pre mna zahada, s tymto som sa este nestretol, ale kazdopadne, ak na to prides, daj vediet, v com bol problem, aby ostatni, ktori sa s tym stretnu, vedeli o co ide a ako to vyriesit...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.10.07
Prihlásený: 13.09.11
Príspevky: 34
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 01.07.2008 16:01 | GD kniznica

ach no tak nakoniec som na to prisiel...ja som vzdy ten zdrojak hadzal do noveho xhtml dokumentu cize automaticky mi tam vlozilo tie zakladne veci: doctype, meta tagy, atd no a vlastne ten tzv "content-type" uz bol zadefinovany a preto funkcia header to nevedela prepisat...skolacka chyba :oops:


Offline

Správca fóra
Správca fóra
GD kniznica

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.07.2008 16:50 | GD kniznica

aha, tak nabuduce treba postnut kompletny kod skriptu, s ktorym je nejaky problem, lebo potom tu riesime problem, ktory ani problemom nie je ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
GD kniznica

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 09.07.2008 8:59 | GD kniznica

Z vlastnej skúsenosti viem, že sa často stáva, že máš zapnutý error_reporting a vyhodí to nejaký trápny E_NOTICE alebo čosi také a tým pádom je v keli celý obrázok.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 09.07.2008 17:21 | GD kniznica

mimochodom v tejto téme by som uviedol ešte jednu radu, pre tých ktorý si inštalovali PHP pod WIN zo ZIPka keby ste chceli GD knižnicu musíte ju nakopírovať do WINDOWS/system32/ teda zo zložky kde máte PHPčko je adresár ext a odiaľ nakopíruje súbor php_gd2.dll do zložky WINDOWS/system32/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 25.10.09
Príspevky: 58
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 09.07.2008 17:54 | GD kniznica

mne to funguje aj bez toho a to som si jak apache tak php instaloval manualne


 [ Príspevkov: 18 ] 


GD kniznica



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

KNIŽNICA DLL

v Operačné systémy Microsoft

5

941

04.07.2007 16:42

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Allegro kniznica

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

35

1504

24.05.2011 21:44

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kniznica allegro

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

467

18.10.2009 9:13

arnie16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

email-kniznica

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

45

1287

23.07.2008 18:38

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

2D drawing kniznica

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

122

30.05.2014 13:21

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kniznica pri spusteny

v Operačné systémy Microsoft

8

364

28.02.2011 22:50

Jani

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JS kniznica kde

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

471

21.03.2008 18:42

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FLAC knižnica s tagmi

v Audio programy

1

175

18.04.2012 21:15

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP: Kniznica na kryptovanie

v PHP, ASP

4

416

30.06.2008 9:26

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kniznica C [Visual Studio]

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

20

719

19.06.2012 15:25

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybajuca kniznica msicay32.dll

v Operačné systémy Microsoft

3

190

07.03.2012 15:04

aktivator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wmp 12 a kniznica

v Audio programy

2

360

27.05.2010 15:10

MiGi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kniznica pre upravovanie videa

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

88

25.03.2014 0:26

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

gd2 kniznica - zataz na server

v PHP, ASP

3

166

17.06.2012 13:59

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

QT knižnica v dev-cpp

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

862

29.09.2010 17:50

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s SSH kniznica Granados

v Technológia .NET

0

701

19.04.2010 0:08

skorec1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF