[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
NapísalOffline : 04.03.2010 17:53 | Formatovaný text v textarea

Čavte, potreboval by som poradiť čo musím urobiť aby mi text, ktorý bude písaný v textarea a bude formatovaný napr. hrubé písmo, novy riadok a pod. bol uložený v databáze a následne na stránke zobrazený s tým formatovaním ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Formatovaný text v textarea

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.03.2010 19:05 | Formatovaný text v textarea

Neda sa, samotna textarea stylovat nejde. Taketo WYSIWYG editory sa vacsinou riesia cez <div contenteditable=true> v spojeni s Javascriptom, ale to je vyssia liga.
Alebo chces len nieco ako tu na fore, vkladanie obycajnych [znaciek], ktore sa preformatuju potom PHPckom, ale pri pisani to bude len holy text?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 04.03.2010 19:07 | Formatovaný text v textarea

v podstate ano .. niečo na ten spôsom že dam tu značku ale už výsledok bude formatovaný text.


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Formatovaný text v textarea

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.03.2010 19:09 | Formatovaný text v textarea

Vysledok priamo v prehliadaci pri pisani, alebo staci vysledok po odoslani formulara a znovuzobrazeni stranky?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 04.03.2010 19:10 | Formatovaný text v textarea

výsledok až priamo na stránke


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Formatovaný text v textarea

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.03.2010 19:14 | Formatovaný text v textarea

No, tak potom je to jednoduche. Spravis si Javascriptom buttony, ktore budu vkladat taketo BBKody do textarei (nieco som robil aj ja, kuk, len treba prerobit < a > na [ a ], ak poznas JS, nic tazke. Ten moj skript ti mozno bude vyhovovat, ale nie je to nic extra), potom PHPckom prevedies BBKody na HTML - skript.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 04.03.2010 19:23 | Formatovaný text v textarea

Tak s JS som málo toho robil... možem použiť skript na tej stránke ?


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Formatovaný text v textarea

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.03.2010 19:27 | Formatovaný text v textarea

Kludne. Upravena verzia kodu medzi <script> a </script> tak, aby vkladala [znacky] miesto <znacky>. Keby si potreboval podporu k tomuto skriptu, napis mi na jabber alebo SS.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 04.03.2010 19:34 | Formatovaný text v textarea

funguje to. veľmi pekne ďakujem


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
 [ Príspevkov: 9 ] 


Formatovaný text v textarea



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v PHP, ASP

8

568

27.10.2008 20:53

TommyHot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v PHP, ASP

7

451

06.11.2008 14:23

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

322

13.07.2011 11:26

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

460

09.10.2009 7:52

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

570

03.06.2009 12:33

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea value

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

276

26.10.2009 18:37

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formatovanie TEXTAREA

v PHP, ASP

7

298

29.03.2008 16:00

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvacsenie textarea

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

492

07.06.2009 20:44

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Submit textarea?

v PHP, ASP

1

325

15.09.2009 17:59

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<textarea></textarea>

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

371

03.08.2009 14:23

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nieco ako textarea

v JavaScript, VBScript, Ajax

12

532

21.02.2008 14:36

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea - zalomovanie riadkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1065

09.09.2009 23:38

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strong v textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

254

10.09.2008 12:38

MISPULIN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea a vypis

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

278

03.12.2009 21:21

wronker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea language/checker

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

235

26.10.2009 21:16

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TEXTAREA a premenna

v PHP, ASP

3

226

13.03.2008 10:35

Blackshadow



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF