[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
NapísalOffline : 25.08.2008 12:22 | existencia premennej

zdravim ucim sa podla jednej knihy php a hned pri zaciatku je kapitola ako zistit existenciu premennej, problem je v tom ze vzorovy priklad mi neide, kde moze byt chyba?
Kód:
<?php

  $hokus = 42;

  if(isset($hokus))

    {print "Promìnná \$hokus existuje.<br />"}

  else

    {print "Promìnná \$hokus neexistuje.<br />"}

  if(isset($pokus))

    {print "Promìnná \$pokus existuje.<br />"}

  else

    {print "Promìnná \$pokus neexistuje.<br />"}



?>

v prehliadaci mi to vypise chybu
Kód:
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /var/www/1/k02/list_02_05.php on line 4

ide vam tento kod?.. alebo potrebujem nieco nastavit aby to slo.... zatial som nenastavoval nic... iba podla navodu na wiki ubuntu nainstaloval LAMP server a php myadmin, ostatne priklady, ktore som zatial skusal tak sli...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
existencia premennej

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 25.08.2008 12:28 | existencia premennej

za uvodzovky pred } partria bodkociarky


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 25.08.2008 12:29 | existencia premennej

Takto to ide:
Kód:
<?php

  $hokus = 42;

  if(isset($hokus))

    print "Prominná \$hokus existuje.<br />";

  else

    print "Prominná \$hokus neexistuje.<br />";

  if(isset($pokus))

    print "Prominná \$pokus existuje.<br />";

  else

    print "Prominná \$pokus neexistuje.<br />";



?>


//presne tak, neboli tam bodkociarky... :)


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 25.08.2008 12:45 | existencia premennej

dakujem


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
 [ Príspevkov: 4 ] 


existencia premennej



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Existencia prehladnej farby?

v HTML, XHTML, XML, CSS

16

877

24.05.2007 20:34

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Existencia databazy, tabulky, zaznamu

v Databázy

3

715

23.06.2008 16:15

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

existencia optimalizačných nástrojov vo vyhladávačoch

v Internetový marketing, SEO, reklama

3

722

06.03.2009 13:59

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odriadkovanie v ShowMessage v delphi + existencia suboru

v Delphi, Visual Basic

4

845

13.01.2009 11:55

chiwo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena $premennej

v PHP, ASP

9

420

03.02.2010 14:55

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

predanie premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1618

15.10.2009 12:20

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odovzdavanie premennej

v PHP, ASP

11

595

05.10.2009 9:45

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

deklaracia premennej

v PHP, ASP

7

814

19.08.2009 12:14

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorenie premennej...

v PHP, ASP

6

410

24.09.2008 22:43

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nazov premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

312

07.01.2010 23:28

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dlzka premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

371

10.06.2009 19:37

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

asm - inicializacie premennej

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

364

10.04.2010 14:24

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ziskanie globalnej premennej

v PHP, ASP

2

341

21.09.2010 15:21

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistovanie typu premennej

v PHP, ASP

2

349

17.11.2007 17:44

PHP zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Max velkost premennej

v PHP, ASP

4

211

21.04.2010 22:00

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[DELPHI] adresa premennej

v Delphi, Visual Basic

1

314

24.02.2010 14:56

Fico



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF