[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena $premennej

Registrovaný: 02.03.09
Prihlásený: 28.12.14
Príspevky: 116
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Blava
NapísalOffline : 02.02.2010 16:58 | Zmena $premennej

dobry den,

velmi vas prosim o pomoc.
Mam jedno policko input na text
mam ulozene premenne v config.php
ked dam do tohto policka ahoj a stlacim tlacitko "upravit", premenna $premenna1 sa zmeni na ahoj.
Vopred dakujem za kazdu aj malu pomoc :) .
myslim to inputko na login. a ak mozete prosim uvedte aj na ten textarea vacsi, ak tam su niake podstatne zmeny.

P.S:Už som dobrý chlapec :)


_________________
Moj Notebook: ASUS K70IC | LCD: 17,3" | CPU: 2.2Ghz Duo T6600 | GFX: Nvidia GeForce GT 220M 1GB | RAM: 4GB | ODD: DVD Sup.MTL | OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit Genuine | Wireless: 802.11n
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena $premennej

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 02.02.2010 17:58 | Zmena $premennej

schc..chsc.chscschschs...chco? co ty chces?
Citácia:
velmi vas prosim o pomoc.
Mam jedno policko input na text
mam ulozene premenne v config.php
ked dam do tohto policka ahoj a stlacim tlacitko "upravit", premenna $premenna1 sa zmeni na ahoj.
Vopred dakujem za kazdu aj malu pomoc
to spamujes ci chces s niecim pomoct?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena $premennej

Registrovaný: 02.03.09
Prihlásený: 28.12.14
Príspevky: 116
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Blava
Napísal autor témyOffline : 02.02.2010 18:15 | Zmena $premennej

juho píše:
schc..chsc.chscschschs...chco? co ty chces?
Citácia:
velmi vas prosim o pomoc.
Mam jedno policko input na text
mam ulozene premenne v config.php
ked dam do tohto policka ahoj a stlacim tlacitko "upravit", premenna $premenna1 sa zmeni na ahoj.
Vopred dakujem za kazdu aj malu pomoc
to spamujes ci chces s niecim pomoct?

asi si ma nepochopil, skusim dat inak tu otazku, ako zmenim premennu $var1 v subore config.php cez prehliadač a, tak aby som cez ten prehliadac konkretne nemohol zmenit ine, iba premennu $var1 napriek tomu ze v config.php je uvedene aj $var2 a $var3. Proste aby som mohol cez edit.php menit premenne ala CMS.
Vopred dakujem aj za malu pomoc.


_________________
Moj Notebook: ASUS K70IC | LCD: 17,3" | CPU: 2.2Ghz Duo T6600 | GFX: Nvidia GeForce GT 220M 1GB | RAM: 4GB | ODD: DVD Sup.MTL | OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit Genuine | Wireless: 802.11n
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zmena $premennej

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.02.2010 19:56 | Zmena $premennej

Jednoducho.
Cez prehliadač si načítaš nejakú stránku, kde bude jeden input.
Do toho inputu môže používateľ/admin zadať hodnotu, ktorá sa má zapíšať do $var1.
Zmeniť premennú v tom súbore môžeš dvoma spôsobmi:
1.) includovať config.php, tým pádom sa ti načítajú premenné $var2 a $var3, potom cez file_put_contents zapíšeš novú hodnotu var1 + staré hodnoty var2 a 3,
2.) načítať hodnotu súboru cez file_get_contents, rozparsovať, zmeniť hodnotu var1 a zapísať cez file_put_contents.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zmena $premennej

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.02.2010 7:20 | Zmena $premennej

juho píše:
schc..chsc.chscschschs...chco? co ty chces? to spamujes ci chces s niecim pomoct?
ze si nepochopil otazku sa da napisat aj menej arogantne.

riki píše:
...
menit premenne v config.php cez prehliadac, to sa nerobi. Na to su databazy.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena $premennej

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 03.02.2010 9:58 | Zmena $premennej

rooobertek píše:
ze si nepochopil otazku sa da napisat aj menej arogantne.
nauc sa rozoznavat aroganciu od zmatenia.
Citácia:
menit premenne v config.php cez prehliadac, to sa nerobi. Na to su databazy.
no mas aspon jedneho ktory to tak robi cize sa to robi. popripade by sa dali pouzit regulerne vyrazy
Kód:
echo preg_replace("/\$var1=[^;]+/","$nova",file_get_contents($subor));


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zmena $premennej

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.02.2010 10:01 | Zmena $premennej

možno si to napísal inak, ako si chcel, ale vyznelo to ako čistá arogancia
ten jeden poradil, ako spraviť to, čo chcel druhý. Druhý ale nevedel, že to, čo chce, je veľmi veľmi škaredé.


Naposledy upravil rooobertek dňa 03.02.2010 10:03, celkovo upravené 1

_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena $premennej

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 03.02.2010 10:02 | Zmena $premennej

rooobertek píše:
že to tak robí jeden je známka toho, že ten jeden nevie, ako sa to má robiť
aaale tyyy teraz si to nemozem opravit zatvorky mi tam este chybu....
Kód:
echo preg_replace("/(\$var1=)[^;]+/","$1$nova",file_get_contents($subor));
aj tak som to neodskusal takze neviem ci to je dobre


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zmena $premennej

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.02.2010 14:00 | Zmena $premennej

juho
Nie je to dobre, minimalne v regexpe miesto \$ pouzi \\$ (tiez som s tym mal kedysi problem). Rovnako si to treba zabezpecit, ak novu hodnotu $var1 beries od uzivatela.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zmena $premennej

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.02.2010 14:55 | Zmena $premennej

ked uz, tak \\\$ :) ale aj tak to je cele na hovno, radsej to sprav inak


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
 [ Príspevkov: 10 ] 


Zmena $premennej



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ZMENA PREMENNEJ V SLUCKE

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

357

14.10.2009 11:22

tvoja.mutter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP- zmena hodnoty premennej po kliknuti na tlacitko

v PHP, ASP

11

473

11.04.2008 16:54

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obrazka pri nadideni z myslov.../...Zmena pozadia

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

664

11.09.2007 22:42

rik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

predanie premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1618

15.10.2009 12:20

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nazov premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

314

07.01.2010 23:28

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dlzka premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

371

10.06.2009 19:37

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

existencia premennej

v PHP, ASP

3

361

25.08.2008 12:45

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

deklaracia premennej

v PHP, ASP

7

814

19.08.2009 12:14

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorenie premennej...

v PHP, ASP

6

410

24.09.2008 22:43

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odovzdavanie premennej

v PHP, ASP

11

595

05.10.2009 9:45

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[DELPHI] adresa premennej

v Delphi, Visual Basic

1

314

24.02.2010 14:56

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správanie premennej $_SESSION

v PHP, ASP

1

162

15.06.2012 17:59

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Max velkost premennej

v PHP, ASP

4

211

21.04.2010 22:00

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

asm - inicializacie premennej

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

364

10.04.2010 14:24

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ziskanie globalnej premennej

v PHP, ASP

2

341

21.09.2010 15:21

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistovanie typu premennej

v PHP, ASP

2

349

17.11.2007 17:44

PHP zaciatocnik



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF