[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
NapísalOffline : 03.10.2009 16:35 | Odovzdavanie premennej

Zdravim.
Potreboval by som poradit s tymto:
Mam klasicky formular a v jednom policku od uzivatela ziadam textovy retazec, ktory ulozim do premennej.
Premennu potom volam v dalsom "hidden" policku vo value kde je prednastavena cast kodu
Kód:
<a href="admin.php?stranka=<?$menu1?>"><?$menu1?></a>
. Do databazy vsak ulozi len tu hodnotu $menu1. Vsetko ostatne vymaze.
Ukazka kodu:
Kód:
 <tr>
            <td width=60 class=textpola>Menu1:</td><td><input class="pole" name="menu1" type="text"  size="25" maxlength="300"  value="<?echo $menu1?>" onchange="menu.value=value"></td>
        </tr>
       
        <tr>
      <td> <input type="text" name="menu" size="40" maxlength="300"  value=' <a href="admin.php?stranka=<?$menu1?>"><?$menu1?></a> ' ></td>
       </tr>

Nevie ci na to idem dobre, mozno sa to da riesit celkom inac. Dakujem.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Odovzdavanie premennej

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 03.10.2009 17:14 | Odovzdavanie premennej

a vkladanie do db?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Odovzdavanie premennej

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.10.2009 17:32 | Odovzdavanie premennej

Kód:
<?$menu1?>

Neviem, co to ma robit, ale na vypisanie ti tam chyba echo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 03.10.2009 19:32 | Odovzdavanie premennej

Malo by to naplnit $menu1 v
Kód:
<a href="admin.php?stranka=<?$menu1?>"><?$menu1?></a>
a zapisat do databazy.
Admin by teda uviedol len nazov stranky. Vsetko je tak ako potrebujem, pokial cely ten "href" zadam rucne. Chcem ale to ulachcit aby to zvladol aj menej skuseny clovek.
Mne to vsak cely kod zmaze a ulozi len obsah premennej. To echo situaciu neriesi.
Neviem ci na to idem spravne, mozno je na to iny figel. Dik. [/code]


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Odovzdavanie premennej

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.10.2009 19:37 | Odovzdavanie premennej

Nehnevaj sa, ale ja ti vobec nerozumiem. Popis svoj problem podrobne, hovor vsetky kroky, co robit ma a co to robi. A daj cely kod a podla moznosti aj odkaz na zivu ukazku.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 04.10.2009 12:53 | Odovzdavanie premennej

Ďuri píše:
... hovor vsetky kroky, co robit ma a co to robi. A daj cely kod a podla moznosti aj odkaz na zivu ukazku.

Zdravim.
Ak sa pozries na http://www.konstrukta-ke.sk/test/admin.php
zrejme to bude jasnejsie.
Potrebujem do datab vlozit niekolko aktualit. Aby som k nim zabezpecil pristup vlozil som do predposledneho stlpca:
Kód:
<a href="admin.php?stranka=Nieco">Nieco</a>

Dalej v admin.php je kod, ktory spracuje "stranku":
Kód:
$stranka = $_GET["stranka"];
if ($stranka == "$stranka") {include "select.php";}

Dalsi krok, select vyberie z datab text k danemu odkazu a zobrazi ho:
Kód:
echo '<table cellspacing="0" cellpadding="2" border="1" bordercolor="#676767" rules="all">';
      $dopyt =  mysql_query("SELECT * FROM aktuality WHERE nazov = '$stranka'");
        while($row = mysql_fetch_array ($dopyt))
                {             
  $vypis = "<tr><td width='140' class="strankatabulka"> [stranka] </td></tr>\n";
 
  $vypis = str_replace('[stranka]', $row['stranka'], $vypis);
               
     echo $vypis."\n";
                }
echo '</table>';

Ja vsak cely ten "href" nechcem zadavat zucne preto som si vyrobil MENU1. Tu by som potreboval vlozit len nazov aktuality a ten by sa mal ulozit do
Kód:
 <td> <input type="text" name="menu" size="40" maxlength="300"  value='<a href="admin.php?stranka=<? echo $menu1?>"><?echo $menu1?></a>'></td>

prostrednictvom <?php echo $menu1?>.
A potom z MENU uz s konkretnymi hodnotami do datab.
Mne to vsat ten moj kod, ktory som pripravil v MENU, prepise a do datab vlozi len hodnotu zadanu v MENU1. Tak to nevznikne ziaden odkaz len obycajny text.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Odovzdavanie premennej

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.10.2009 13:18 | Odovzdavanie premennej

A nie je to len problem Javascriptu?
Kód:
onchange="menu.value=value"

Do Menu tymto vlozis len to, co zadas do Menu1 a teda sa to s odkazom nevlozi ani do databazy.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 04.10.2009 13:49 | Odovzdavanie premennej

Prave som ten JS zrusil a teraz neulozi nikde nic.
Nevies ci sa to neda poriesit celkom inak? Staci napad, myslienka, tie moje dochadzaju.
Dik.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Odovzdavanie premennej

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.10.2009 15:30 | Odovzdavanie premennej

A mas problem vytiahnut obsah z menu1 a do DB ulozit '<a href="admin.php?stranka='.$menu1.'">'.$menu1.'</a>'?
Budem potrebovat uplne cely kod, vratane SQL na vytvorenie tabulky, nech to mozem otestovat. Hod ho napriklad sem. Lebo bud som taky blby, ze stale nechapem, v com je presne problem, alebo to robis strasne nezmyselne a komplikovane.
Vyskusaj si na zaciatok skriptu dat
Kód:
error_reporting(E_ALL);
aby si videl pripadne mensie chyby.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.10.2009 8:15 | Odovzdavanie premennej

No fajn, ale tak kašli na Menu, ty to urob takto v PHP pri odosielaní:

$menu = '<a href="admin.php?stranka='.$_POST["menu1"].'">'.$_POST["menu1"].'</a>';

A toto uložíš do DB, teda nebudeš to vraciať späť do scriptu, ale pošleš to rovno vyplnené do DB. Neviem či sa rozumieme, ale jeden krok odburaš (ak správne rozumiem má to vyzerať tak, že on zadá menu1, odošle, jemu v menu vypíše kód, a zase odošle. Takto len zadá do menu1 kód a je to vyriešené, nič sa mu nevracia)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 05.10.2009 9:24 | Odovzdavanie premennej

Super!
Presne to som potreboval. Nejak intuitivne som to citil, ale nevedel som tomu dat formu.
Este raz dakujem.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.10.2009 9:45 | Odovzdavanie premennej

Niet zač :)


 [ Príspevkov: 12 ] 


Odovzdavanie premennej



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

deklaracia premennej

v PHP, ASP

7

814

19.08.2009 12:14

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorenie premennej...

v PHP, ASP

6

410

24.09.2008 22:43

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena $premennej

v PHP, ASP

9

422

03.02.2010 14:55

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

existencia premennej

v PHP, ASP

3

361

25.08.2008 12:45

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

predanie premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1618

15.10.2009 12:20

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dlzka premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

374

10.06.2009 19:37

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nazov premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

314

07.01.2010 23:28

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správanie premennej $_SESSION

v PHP, ASP

1

162

15.06.2012 17:59

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

asm - inicializacie premennej

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

364

10.04.2010 14:24

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ziskanie globalnej premennej

v PHP, ASP

2

341

21.09.2010 15:21

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Max velkost premennej

v PHP, ASP

4

211

21.04.2010 22:00

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] volanie premennej

v PHP, ASP

2

251

13.02.2009 13:50

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[DELPHI] adresa premennej

v Delphi, Visual Basic

1

314

24.02.2010 14:56

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistovanie typu premennej

v PHP, ASP

2

349

17.11.2007 17:44

PHP zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql nacitanie do premennej

v Databázy

9

1400

11.07.2006 13:20

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahrada textu v premennej

v PHP, ASP

3

203

01.05.2010 14:18

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF