[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
content lenght

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 23.07.2010 22:24 | content lenght

coldak mi tu: http://www.pcforum.sk/opozdene-lt-title ... 41-15.html napísal:
Citácia:
ktory posielas v headri HTTP responsu ako "Content-Length". pri statickom contente je to nepotrebne nakolko je to subor ktory svoju velkost ma uvedenu na filesysteme.

To je čo a načo?
Prečo som sa s niečím podobným doteraz nestretol?
Je to preto, že som začiatočník, alebo preto, že trpaslíkov bolo sedem??


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
content lenght

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 23.07.2010 22:42 | content lenght

prečo si to prosím ťa nepichneš do googla?
máš aspoň cca šajnu, ako funguje webstránka? (nemyslím php, html...) t.j. http protokol a podobne?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
content lenght

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 24.07.2010 9:12 | content lenght

Áno cca šajnu o http mám, a napriek tomu som sa s nijakou ,,content lenght,, nestretol. A práve na to sa pýtam. Ak sa ti nechce odpovedať, tak ťa znásilňovať nebudem, ale ani ty mňa nenúť čítať tvoje zasvätené pripomienky. Čítať o týchto veciach v angličtine je pre mňa stále dosť obtiažne, nechcem riskovať, že niečo zle pochopím... Preto som nesiahol po Googli.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
content lenght

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 24.07.2010 10:23 | content lenght

camo, keby to nebolo v slovenčine, tak by som to nepísal... keby si ten google aspoň zbežne pozrel, tak nájdeš viacero odkazov,
napr. tu: http://neuron-ai.tuke.sk/~hudecm/Tutori ... tokol.html

a konkrétne odpoveď na tvoju otázku:
Citácia:
Cotent-Length
udáva dĺžku tela v bajtoch(presnejšie v oktetoch).


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 24.07.2010 10:27 | content lenght

content-length hovori klientovi aky velky content ma ocakavat. na zaklade toho ti napriklad browser moze v statusbare ukazovat priebeh stahovania stranky lebo vie kolko uz stiahol a kolko toho celkovo je. na zaklade toho ti zobrazuje progressbar aj downloader. vyhodne je to hlavne pri pomalsom pripojeni kde klient moze cakat na jednotlive packety dlhsiu dobu. ak nevie aky je velky content tak netusi ci este nieco pride a ma dalej cakat alebo je uz content kompletny a uz nemusi cakat na dalsie packety.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
content lenght

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 24.07.2010 16:47 | content lenght

Z toho ale vyplýva, že to nieje potrebné. Aj keď je pekné, že vidno, kolko sa už nahralo...
Ešte som to nečítal, tak sa ešte opýtam: Do akej miery je toto štandardný postup??


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 24.07.2010 19:25 | content lenght

skor by som to definoval ze potrebne to je, no nieje to povinne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
content lenght

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 26.07.2010 10:52 | content lenght

Ešte raz mi prosím ťa povedz, načo je to podľa teba potrené, okrem toho, že vidno koľko sa nahralo??
Ja tieto percentá moc neevidujem na weboch...
A nespomaľuje to načítanie, keď sa robia nejaké zložitejšie manipulácie napr. vyhodnocujú nejaké regulárne výrazy, alebo čo už...
Lebo ak to chápem dobre, tak najprv sa musí všetko spracovať, až potom sa odosiela?
A čo tá flexibilita???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
content lenght

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 26.07.2010 12:36 | content lenght

Je jasne ze nebudes davat progressbar na nacitanie webu s dvoma obrazkami..

Ale sprav si nejaky web, kde budes vediet uploadovat dokumenty a tam sa progressbar hodi, kedze niekto nevie odhadnut, kolko mu bude uploadovat 10MB subor pri jeho rychlosti (kedze vacsina BFU netusi ake ma pripojenie a taktiez nevie, aky velky subor zvolil)..

A je pre uzivatela viac user-friendly vidiet, ako mu nabiehaju percenta, ako pozerat sa na presypacie hodiny.

(pretoze z prehliadacov som si vsimol len u Chrome, ze ukazuje v statusbare percenta uploadu. V FF to ide s addonom, v IE som sa s tym nestretol)


Ale osobne neviem, ako to spravit - ako vytiahnut tu informaciu, ale velmi by ma to zaujimalo !


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
content lenght

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 26.07.2010 20:07 | content lenght

Ten záujem v poslednej vete je irónia na moju adresu, alebo fakt, že niesom sám...?? :-)

No a vyzerá to tak, že to má zmysel pri tých väčších dokumentoch, aj keď prvé čo ma napadlo keď som uzrel tých 10MB, že to treba zazipovať a dať na stiahnutie.
Web má mať predsa cca user-friendly 200kb.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
content lenght

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 26.07.2010 20:11 | content lenght

Myslel som vazne, ze neviem ako na to.. Nerobil som to este..
Ale na googli by sa urcite nieco naslo, ale este som to nepotreboval, takze neviem..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 26.07.2010 21:37 | content lenght

camo píše:
Ešte raz mi prosím ťa povedz, načo je to podľa teba potrené, okrem toho, že vidno koľko sa nahralo??
Ja tieto percentá moc neevidujem na weboch...
A nespomaľuje to načítanie, keď sa robia nejaké zložitejšie manipulácie napr. vyhodnocujú nejaké regulárne výrazy, alebo čo už...
Lebo ak to chápem dobre, tak najprv sa musí všetko spracovať, až potom sa odosiela?
A čo tá flexibilita???

je normalne ze je lepsie ked sa vsetko najprv spracuje a az potom sa odosle content klientovi. predstav si ze mas MySql server a s klientom budes komunikovat synchronne cize akonahle mu budes mat co odoslat tak mu to odosles a kym ti neposle potvrdzovaci packet tak budes cakat so spracovavanim , tento postup bude znamenat ze budes blokovat jednu connection do db pokial neprijme klient vsetky data. potom uz len staci aby mali klienti pomale pripojenia alebo by im blblo spojenie a stracali by sa packety a tebe by zrazu zacali pribudat otvorene connections do DB a po case by ti to zacalo padat na Too many connections http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/too-many-connections.html. takto by si neodstavil iba apache ale aj db. tiez ak poziadaju dvaja klienti o rovnaky content je blbost znovu a znovu zatazovat DB ak je mozne vyuzit webcache.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
content lenght

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 27.07.2010 13:14 | content lenght

coldak:
No to už dáva lepší zmysle...
Zaujímavé...


 [ Príspevkov: 13 ] 


content lenght



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Content-type

v PHP, ASP

5

536

25.03.2007 11:30

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress content

v Redakčné systémy

5

160

21.09.2014 15:47

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

css: content

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

480

28.09.2008 18:00

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

content switch

v PHP, ASP

12

456

29.07.2007 5:57

stanke

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress code box v content

v Redakčné systémy

0

73

13.11.2014 16:25

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s Header (Content-Type)

v PHP, ASP

10

325

24.10.2011 17:46

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Co je to original content?

v Internetový marketing, SEO, reklama

5

924

17.09.2007 13:39

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie externej stranky - file get content

v PHP, ASP

3

135

19.12.2014 16:34

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Eclipse content assist nedoplna len triedy

v PHP, ASP

0

78

15.03.2013 9:27

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie v Custom content type manager

v Redakčné systémy

0

97

14.06.2013 14:58

frenkacik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

import content from template - ako zalohovat a obnovit ?

v Redakčné systémy

2

89

25.09.2013 15:09

GIGN1987

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vaše pripojenie nie je súkromné / This site is blocked due to content filtering.

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Sieťové a internetové programy

30

501

07.10.2017 21:31

Adia48

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec) vs Creative Labs SB0570 PCI Sound Blaster Audigy SE

v Zvuk

1

135

16.11.2015 18:57

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

"Hide" content

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

372

11.10.2009 19:46

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CUSTOM CSS FOR MAIN CONTENT AREA ONLEY FOR MAIN PAGE

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

140

29.10.2013 15:21

Beatdownhaus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<meta name="KEYWORDS" content=" ">

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

441

24.04.2009 14:49

lio



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF