[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 23.10.2011 13:20 | Problem s Header (Content-Type)

Nazdarek. Dnes som sa pokusal kreslit nejake obrazky pomocou GD kniznice, no narazil som na dost vazny problem..A to, ze mi nechce zobrazit ziadny obrazok. Presnejsie, pri pouziti funkcie header:
Kód:
header("Content-Type: image/png");

Mi to zakazdym zobrazi chybove hlasenie typu:
Citácia:
Obrázok “http://localhost/stranka/index.php” sa nedá zobraziť, pretože obsahuje chyby.

Skusil som hadam vsetky priklady zi stranky php.net no vysledok zakazdym rovnaky..Neviete prosim, v com by mohol byt problem??


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problem s Header (Content-Type)

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 23.10.2011 15:03 | Problem s Header (Content-Type)

Skus ten Content-Type zatial nepouzivat a pozri, ci ti to nevypisuje nejaku chybu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 23.10.2011 16:41 | Problem s Header (Content-Type)

To som skusil..No nevykreslilo mi to žiadny obrazok, iba mi to vypisalo nejake znaky.. to bolo vsetko..


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problem s Header (Content-Type)

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 23.10.2011 16:51 | Problem s Header (Content-Type)

Ukaz kod, ktorym sa snazis vykreslit nejaky obrazok. Najlepsie co najjednoduchsi.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 23.10.2011 16:51 | Problem s Header (Content-Type)

Skús ten obrázok stiahnuť pomocou nejakého programu, alebo nejakého download managera a pozri sa, či okrem obrázku neobsahuje aj nejaké upozornenie prípadne chybu (a skontroluj aj, či tam náhodou nemáš BOM).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 23.10.2011 18:06 | Problem s Header (Content-Type)

OK..Tak tu je jednoduchy priklad z php.net, ktory mi tiez nefunguje:
Kód:
// Create a blank image and add some text
$im = imagecreatetruecolor(120, 20);
$text_color = imagecolorallocate($im, 233, 14, 91);
imagestring($im, 1, 5, 5,  'A Simple Text String', $text_color);

// Set the content type header - in this case image/jpeg
header('Content-Type: image/jpeg');

// Output the image
imagejpeg($im);

// Free up memory
imagedestroy($im);

Vravim..nech skusim akykolvek priklad s header('Content-Type: image/jpeg') stale mi to vypise namiesto obrazka tu hlasku, ze nemôze zobrazit obrazok.. :(


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 23.10.2011 18:18 | Problem s Header (Content-Type)

A ja zase vravím, aby si ten obrázok nejako stiahol (wget, curl, čokoľvek iné) a pozrel sa, čo to naozaj obsahuje (a ak sa v tom nebudeš vyznať, daj sem link na ten súbor a niekto sa na to pozrie).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 24.10.2011 11:55 | Problem s Header (Content-Type)

chrono..myslim, ze ti celkom nerozumiem..Ako si mam stiahnut ten obrazok, ak neexistuje?? Okrem toho..to mam stiahnut obrazky zo vsetkych prikladov na stranke php.net?? Pretoze som odtial skusil asi 20 prikladov a ani jeden nefungoval..teda presnejsie, zakazdym bol vysledok ten isty..Obrazok sa nezobrazil..Ja si nemyslim ze by chyba bola v samotnom obrazku.. :(


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problem s Header (Content-Type)

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 24.10.2011 14:24 | Problem s Header (Content-Type)

Preco by neexistoval? Nejaky vystup predsa dostanes, akurat je chybny.
Ak mas Vistu/7, tak co som vygooglil, spusti PowerShell (WinKey+R -> powershell) a pouzi:
Kód:
(New-Object System.Net.WebClient).DownloadFile("http://localhost/stranka/index.php", "vystup.jpg")
vystup.jpg sa ti ulozi do domovskeho adresara. Alternativne mozes pouzit napr. wget for Windows.
Ked uz budes mat vystup ulozeny (staci ktorykolvek obrazok, ktory robi problemy), pouzi nejaky hex editor (napr. HxD), aby si si pozrel obsah tohto vystupu. Hlavne nas zaujima prvych pat-sest bytov (kazdy byte je oznaceny dvojmiestnym hexadecimalnym cislom), tie sem kludne napis, a dalej sa pozri v tom pravom stlpci, kde budes vidiet ASCII hodnotu jednotlivych bytov, ci niektore netvoria sekvenciu "normalneho" textu (napr. chybove hlasenie PHP).
Ak si s niecim nebudes vediet poradit a chyba sa bude prejavovat aj vtedy, ked svoje skripty nahras niekam na freehosting, posli nam kludne link, pozrieme sa na to.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 24.10.2011 14:46 | Problem s Header (Content-Type)

no v prvom prispevku pises ze mas image/png a v priklade vidim image/jpeg tak sa rozhodni co tam vlastne mas


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s Header (Content-Type)

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 24.10.2011 17:46 | Problem s Header (Content-Type)

popripade si pozri log apachu..
najdes v
Kód:
/var/log/apache2/error.log


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 11 ] 


Problem s Header (Content-Type)



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Content-type

v PHP, ASP

5

536

25.03.2007 11:30

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie v Custom content type manager

v Redakčné systémy

0

97

14.06.2013 14:58

frenkacik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém z typom adresy [address type]

v Siete

2

271

05.08.2008 20:52

datlik9

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neobvyklý header problém

v PHP, ASP

15

488

21.04.2010 15:51

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Header(location:Problem)

v PHP, ASP

15

824

18.08.2011 15:05

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s header

v PHP, ASP

19

917

27.11.2008 16:19

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s header 404

v PHP, ASP

7

661

07.10.2011 16:52

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Data to Excel problem: file type is not correct

v PHP, ASP

5

471

23.08.2009 10:41

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress content

v Redakčné systémy

5

160

21.09.2014 15:47

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

css: content

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

480

28.09.2008 18:00

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

content lenght

v PHP, ASP

12

247

27.07.2010 13:14

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

content switch

v PHP, ASP

12

456

29.07.2007 5:57

stanke

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress code box v content

v Redakčné systémy

0

73

13.11.2014 16:25

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Co je to original content?

v Internetový marketing, SEO, reklama

5

924

17.09.2007 13:39

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Book Type

v Optické zariadenia

1

1191

21.08.2005 15:34

Carlos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie externej stranky - file get content

v PHP, ASP

3

135

19.12.2014 16:34

chrono



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF