IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @409
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Ako zvládnuť účtovníctvo?

Vyskúšajte ekonomický software KROS, pomôže Vám. Vyskúšajte demo zadarmo! www.kros.sk

Hľadáte CRM softvér?

SunSoft.CRM • množstvo funkcií • možnosť individuálnych úprav • výhodná cena crm.sunsoft.sk

Účtovníctvo, Faktúry, Sklady

jednoducho ovládateľné programy od MRP za 20 rokov cez 100000 inštalácií www.mrp.sk

Zbavte sa viazanosti

Za Xperia Mini Pro so strieborným O2 Paušálom zaplatíte teraz 53 €! pausal.o2.sk

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

Ochrana PHP skriptov a vy

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
pitrik1
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.01.2007

PríspevokZaslal: Št 24.01.08 17:07Odpovedať s citátomNávrat hore

hmm... Mohli by ste mi vypisat nejake najdolezitejsie funkcie na ochranu pred hecknutim alebo niecim podobnym? pripadne nake caste chyby zacaíatocnikov aby som sa ich vyvaroval

Vážne... neklamem! Ja som admin VRZone.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
suchy
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: Št 24.01.08 17:32Odpovedať s citátomNávrat hore

filtrovat vsetky vstupy a vystupy. najlepsie sposobom nazyvanym whitelist. znamena to odfiltrovat vsetko co nieje povolene. funkcii na osetrovanie vstupov a vystupov php zopar ma, najdes ich na php.net. pre svoje ucely si mozes dopisat vlastne. dalej je potrebne potencialne nebezpecne data skryvat pred uzivatelom, napriklad chybove hlasenia php pasera, pripadne mysql servera, neukladat mena s heslami do cookies. tiez ti pomoze kontrolovat odkial data prisli, akou metodou, ich datovy typ, atd.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 24.01.08 17:55Odpovedať s citátomNávrat hore

dikes

chiwo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.06.2007

PríspevokZaslal: Ut 29.01.08 0:55Odpovedať s citátomNávrat hore

suchy napísal:
na tvoj konkretny skript je sql injection nepouzitelna. co sa tyka ochrany pred nim, mame tu trebars direktivu magic_quotes_gpc, alebo funkcie mysql_real_escape_string() pripadne addslashes(). zakladom ochrany je filtrovat uzivatelsky vstup, v pripade xss aj vystup. napriklad odfiltrovat nechcene tagy, ci atributy tagov, pripadne odfiltrovat vsetko okrem plaintextu. dalej je dobre mat osetrene chybove hlasenia, bo tie dokazu tiez dost napovedat a takto by sme mohli pokracovat. ohladom bezpecnosti webaplikacii je to na dlhsiu debatu, vysla o tom aj celkom zaujimava kniha Zranitelny kod.

ja tu knizku mam celkom zaujimave citanie a dost ma to naucilo Neni este nieco? alebo toto ked dostanem do praxe bez chyb tak budem proti noobikom zahojeny? proti detom co si stahnu nejaky soft a idu hackovat? co ani riadok kodu nedokazu napisat? Lebo mi je jasne ze ked nekdo(myslim tym trosku(trosku ako trosku ) zbehlejsieho cloveka v takychto praktikach) si povie za ma hackne tak ma hackne A ak mas nejake podrobnejsie clanky k konkretnym typom problematiky tak posli linky pls ak sa ti nechce tak nechaj tak
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
vl4kn0
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 29.01.08 14:36Odpovedať s citátomNávrat hore

chiwo napísal:
ja tu knizku mam celkom zaujimave citanie a dost ma to naucilo Neni este nieco? alebo toto ked dostanem do praxe bez chyb tak budem proti noobikom zahojeny? proti detom co si stahnu nejaky soft a idu hackovat? co ani riadok kodu nedokazu napisat? Lebo mi je jasne ze ked nekdo(myslim tym trosku(trosku ako trosku ) zbehlejsieho cloveka v takychto praktikach) si povie za ma hackne tak ma hackne A ak mas nejake podrobnejsie clanky k konkretnym typom problematiky tak posli linky pls ak sa ti nechce tak nechaj tak

dolezite je mysliet ako lamer co sa ti snazi naburat chod tvojej sajty.. ked vies ake prostriedky moze hacker pouzit vies aj ako sa proti nim branit

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQZobraziť autorove WWW stránky
kmsa
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.07.2006

PríspevokZaslal: Ut 29.01.08 15:48Odpovedať s citátomNávrat hore

vl4kn0 napísal:
dolezite je mysliet ako lamer co sa ti snazi naburat chod tvojej sajty.. ked vies ake prostriedky moze hacker pouzit vies aj ako sa proti nim branit

podobnymi slovami sa riadil kamarat mno ale nejak sa to otocilo ked zacal do toho sturat a teraz je na druhom brehu ale nie taky lamerko ale tak trosku viacej

CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkype
vl4kn0
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 29.01.08 17:31Odpovedať s citátomNávrat hore

kmsa napísal:
podobnymi slovami sa riadil kamarat mno ale nejak sa to otocilo ked zacal do toho sturat a teraz je na druhom brehu ale nie taky lamerko ale tak trosku viacej

ono. ked mas zaklad a nieco sa ti podari tak musis uznat ze to dost laka

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQZobraziť autorove WWW stránky
mondzo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.02.2007

PríspevokZaslal: Ut 29.01.08 18:14Odpovedať s citátomNávrat hore

ono je to pravda, ja som bol na tom tak, ze som mal vzdy strach (zacnem nieco a odhalia ma) a nakoniec som sa ku nicomu nedostal a nic sa mi nepodarilo .
Avsak sestrin frajer bol v tom profik, robil tuto peknu zabavku dlhe roky ale len vo veci zabavy, ziadny zarobok, no nechal toho a teraz robi v oblasti internetovej bezpecnosti.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
kmsa
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.07.2006

PríspevokZaslal: Ut 29.01.08 19:58Odpovedať s citátomNávrat hore

jj prosto mas vzdy naviber ako manipulovat z informaciami ci uz pojdes cestou skodcu a mas sancu zarobyt bud prachy alebo basu abo mas sancu na pracu a moznost uplatnit nadobudnute informacie a tiez sa dostat ku peniazom

na take a rozne ine otazky by sa dalo diskutovat, takze radzej sa venujme vyhnut napadnutiu vasim strankam a informaciam

CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkype
pitrik1
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 14.02.08 8:16Odpovedať s citátomNávrat hore

Teraz som vyhrabal celkom užitočný seriál Je tam niečo aj o bezpečnosti atp: http://pc.server.sk/---programovanie-php--category-je-19

suchy
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: Po 17.03.08 19:58Odpovedať s citátomNávrat hore

zopar uzitocnych clankov o security http://www.hakin9.org/prt/view/clanky.html

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 21.02.2007

PríspevokZaslal: Po 17.03.08 21:00Odpovedať s citátomNávrat hore

suchy konečne niečo čo som potreboval ... keby mal niekto viac článkov (stručných) o hackovaní tak by som potrosil. Chcel by som to vedieť so strany útočníka. Mám Hacking bez tajemství, som na nejakej 40 strane a vôbec ma to nebaví. Pripadá mi to ako hackovanie Win95.
Ja osobne by som to chcel vedieť výborne a chcel by som si kúpiť nejakých bezpečnostných profíkov aby som to mal bezpečné ...
shaggy
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Po 17.03.08 21:43Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja mám knihu Zraniteľný kód a tam sa dočítaš o chýbach, ktorých sa môžeš dopustiť...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
Tominator
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 21.02.2007

PríspevokZaslal: Po 17.03.08 22:27Odpovedať s citátomNávrat hore

no ja sa chýb nedopúšťam

ok pozriem si ju
pepek92
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.01.2007

PríspevokZaslal: Ut 18.03.08 18:54Odpovedať s citátomNávrat hore

shaggy napísal:
Ja mám knihu Zraniteľný kód a tam sa dočítaš o chýbach, ktorých sa môžeš dopustiť...

Veľmi pekne ďakujem, už ju mám aj objednanú
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď