[ Príspevkov: 153 ] 1, 2, 3, 4, 5, 6
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 03.04.2008 21:46 | Ochrana PHP skriptov a vy

Zdravim,
pomocou
javascript: void(document.forms[0].elements[0].value='volaco');
viem menit hodnoty poli vo forme, ale co v pripade, ze tam form nieje, ale iba inputy type="text" alebo hidden a jeden type="button", ktory to asi odosiela??

da sa to aj tak zmenit?? diki

rozmyslam, ze je to bezpecnejsie ako form


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 03.04.2008 22:01 | Ochrana PHP skriptov a vy

A ako to súvisí s ochranou php skriptov?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 03.04.2008 22:22 | Ochrana PHP skriptov a vy

ze ti vedia menit hiddeny vo forme... a to nechcem.. ale ked to nedam ako form, da sa to tiez?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 03.04.2008 23:10 | Ochrana PHP skriptov a vy

Úprimne - ak máš nejaký hidden input, vieš si ho meniť aj ty, bez javascriptu. Preto si musíš všetko kontrolovať na strane servera, nevyužívať na to kontrolu na strane používateľa. Problém je v tom, že ak už raz odosielaš nejaké dáta na server, môžu byť podvrhnuté. Takže nezáleží, akým spôsobom sa vkladajú, ide iba o to, či máš dostatočne dobrú kontrolu na strane servera.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.04.2008 15:18 | Ochrana PHP skriptov a vy

aha.. cize najlepsie je, moc tie hiddeny nepouzivat, ale radsej zapisovat do session ??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 04.04.2008 16:04 | Ochrana PHP skriptov a vy

Kludne pouzivaj aj hidden input fields, ale myslim, co chcel shaggy povedat, ze najdolezitejsia je validacia po odoslani formy a teda vsetkeho, co prichadza od uzivatela. Proste co najlepsie ako len vies filtrovat vsetky vstupy.

TO je napr. ak vies, cez person_id ma by len int cislo, tak ho na to kontroluj, ked zadavaju meno, priezvisko tak po odoslani skontroluj len povolene znaky a to pismena a napr. pomlcka este moze byt v mene, ak zadavaju vek, zase len int cislo, ktore moze byt od 1-110 dajme tomu atd. atd. -> existuje strasne toho vela.

Proste nikdy never svojim uzivatelom :) a ich vstupom :).
CEST


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 04.04.2008 16:19 | Ochrana PHP skriptov a vy

Presne tak - je jedno, či hidden políčka používaš, alebo nie. Podstatné je, či ich kontroluješ pri každom odoslaní.
Nie, že do nich vložíš niečo, čo si predtým skontroloval a viackrát to nebudeš kontrolovať.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.04.2008 16:52 | Ochrana PHP skriptov a vy

diki chlapy.. idem teraz do velkeho projektu dost, tak viem coho sa vyvarovat...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 02.06.2008 18:20 | Ochrana PHP skriptov a vy

ako zmazat prebytocne zariadkovanie, ktore niekto pouzil v textarei ??
pouzil som funkciu nl2br() pre prevod na br tagy, ale mam napr takto:
Kód:
nejaky text
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
dalsi text

a ako docielit, aby tam mohla byt max 1 medzera??

inac co je lepsie, davat tieto funckie ako prve a zapisat tak do db, alebo az pri vypise ich pouzit?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 02.06.2008 18:42 | Ochrana PHP skriptov a vy

Až pri výpise. Tak isto, ako to máš pri BBCode. Výhoda je v tom, že to môžeš pri vypisovaní meniť. Ale čo raz dáš do DB, už nezmeníš (myslím úpravy v texte, teraz).

Skús toto:

Kód:
while (ereg("\r\n\r\n", $string)) {
$string = str_replace("\r\n\r\n", "\r\n", $string);
}


Tuto je príklad:

Kód:
<?

$string = $_POST['ss'];

while (ereg("\r\n\r\n", $string)) {
$string = str_replace("\r\n\r\n", "\r\n", $string);
}
echo $string;

?>
<form method="post">
<textarea name="ss"></textarea> <input type="submit">
</form>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.06.2008 19:07 | Ochrana PHP skriptov a vy

Uz to tu raz bolo riesene: http://www.pcforum.sk/odstranenie-prazdnych-riadkov-vt35146.html#317332


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 02.06.2008 20:09 | Ochrana PHP skriptov a vy

diki chlapy za rychlu odpoved..
hladal som, ale nie dostatocne, sorry..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 01.10.07
Prihlásený: 03.02.14
Príspevky: 747
Témy: 152 | 152
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.06.2008 21:12 | Ochrana PHP skriptov a vy

nejak sa do php nevyznam a co som tu pozeral nieco tu hovorite o include. Pouzivam na svjovom webe include
Kód:
<? Include("nieco.php"); ?>
aby som nemusel prepisovat vzdy po nejakej zmene vsetky subory, ale len ten nieco.php. Da sa to nejak zneuzit? popripade ako sa proti tomu ochranim.

lebo ak dobre viem tak zle to moze dopadnut len s <?php include $_GET[ "nieco.php" ] ?>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 02.06.2008 21:17 | Ochrana PHP skriptov a vy

v tomto pripade ako to uvadzas ty to nieje zneuzitelne


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 09.07.2008 8:14 | Ochrana PHP skriptov a vy

proti php injection, ako to tu nazývate, používam to, že nepoužijem somarinu typu
Kód:
include($_GET['filename'].'.jpg')
, ale switch case, ak sa to dá použiť, prípadne filtrovanie dát pomocou preg_match, v lepšom prípade ak to je číslo, tak niekde hodím intval() alebo settype().

proti sql injection to je o čosi zložitejšie, samozrejme pri číslach viď vyššie, iné hodnoty pomocou preg, mysql_real_escape_string, prípadne ak sa to dá, tak skomprimovať pomocou zlib alebo niečoho iného a dáta sa uložia v binárnej forme.

Rád by som upozornil na to, že nemôžete veriť ani $_SERVER['HTTP_REFERER'], $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] a pod., keďže sú to hodnoty prichádzajúce od klienta. Všetko, čo prichádza od klienta je potencionálne nebezpečné

Pozor aj na buffer overflow, odporúčam hodiť do googla.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 09.07.2008 16:19 | Ochrana PHP skriptov a vy

da sa nejak "podvrhnut session"? Viem ye je to na strane servera takye teoreticky by sa to nemalo dat, ale predsa sa radsej pytam.


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 09.07.2008 17:04 | Ochrana PHP skriptov a vy

Stačilo by, ak by si "niekto" poslal odkaz na stránku, pričom by sa v adrese objavilo ID relácie. Ty by si len vložil toto ID relácie do cookies (vo Firefoxe bez problémov) a je to. Máš prístup ku kontu "niekoho"...Ovšem, ak bol prihlásený


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 09.07.2008 19:13 | Ochrana PHP skriptov a vy

ja som myslel nieco taketo:

login.php

session_start();
if ($_POST['heslo']=="tajne")
{ $_SESSION['prihlaseny']=true;
header("location: lenpreprijhlasenych.php");
}
else die("Zle heslo");



lenpreprijhlasenych.php

session_start();
if ($_SESSION['prihlaseny']==true) echo "Si prihlaseny";






Da sa toto nejako zneuzit, teda prihlasit sa bez toho, aby si vedel heslo<?


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 09.07.2008 19:29 | Ochrana PHP skriptov a vy

Dá sa to napríklad aj cez nezabezpečený príkaz do databázy - SQL injection. Alebo ukradnutím relácie (ako som písal ja 3 príspevky hore).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 09.07.2008 19:30 | Ochrana PHP skriptov a vy

pepek92, mozes uviest kod ukradnutím relácie implikovany na moj skript?


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 09.07.2008 19:33 | Ochrana PHP skriptov a vy

Ale veď na to nie je kód :lol: Ako som napísal, stačí aby ti niekto poslal link na nejakú stránku, na ktorej je prihlásený, typ:

http://www.nejakastranka.sk/skryta-stranka.php?sid=XYZ

Ty potom (neviem, či sa to dá bez rozšírenia) vo (napr.) Firefoxe pridáš cookies k danej stránke, kde sa bude nachádzať ID relácie - v tomto prípade XYZ - , alebo stačí ak zadáš do prehliadača rovnakú adresu, ako ti dotyčná osoba poslala. Tým pádom "zhrabneš" jeho konto, v stave prihlásenia (pokiaľ sa nestihne odhlásiť).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 09.07.2008 19:37 | Ochrana PHP skriptov a vy

...ale to by niekto musel vediet spravny sid, nie?


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 09.07.2008 19:39 | Ochrana PHP skriptov a vy

Veď ten "správny SID" by sa preniesol v adrese. Táto možnosť by padla, kebyže dotyčná osoba odstráni z adresy ID relácie (=SID).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 09.07.2008 19:54 | Ochrana PHP skriptov a vy

prepac, moc sa v tom nevyznam. A ten sid sa kam uklada (do cookies?? ) ? Lebo ja ked si robim na localhoste, tak nevidim za url nijake "sid"...


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 09.07.2008 19:57 | Ochrana PHP skriptov a vy

Áno, aj v tom je ten háčik :) Pre tých, čo majú zakázané v prehliadači cookies sa automaticky pridá do url sid=XYZ. Avšak, ak to máš v PHP povolené. Defaultne sa ukladá ID relácie do cookies.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 09.07.2008 20:08 | Ochrana PHP skriptov a vy

takze kvoli tomu bacha ba xss utoky, tominator ( http://www.pcforum.sk/slovakchat-vt34730-300.html ).

pepek92, a ako sa da tomu zabranit, ak uzivatel ma vypnute cookies a odosiela sa sid potencionalnemu utocnikovi?? Existuje nejaka vylepsena forma prihlasovania cez session, aby sa to nedalo zneuzit?


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 09.07.2008 20:13 | Ochrana PHP skriptov a vy

No napríklad, že by si overal aj IP adresu užívateľa, browser a podobne :) Najlepším riešením je jednoducho odmietnuť užívateľa prihlásiť sa bez zapnutých cookies. Áno, viem, nie je to príliš najvhodnejšie riešenie z pohľadu prístupnosti, ale stále lepšie, ako vyhadzovať SID do adresy.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 09.07.2008 21:52 | Ochrana PHP skriptov a vy

OK, diky pepek92. Urcite to momohlo viacerym.


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 10.07.2008 10:36 | Ochrana PHP skriptov a vy

Ty tvrdíš, že iba v zle nastavených serveroch? A ako potom chceš prepojiť užívateľa (+ identifikátor relácie) s danou reláciou? Lanom?

Citácia:
SESSION k svojmu správnemu fungovaniu využíva COOKIEs. Samotná relácia je riadená priradeným popisovačom čo je vlastne PHP ID (zašifrované náhodné číslo ktoré je uložené u klienta ako COOKIEs), to odkazuje na SESSION uložené na serveri.


http://blog.peteroravec.net/zaklady-ses ... acii-v-php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.07.2008 10:39 | Ochrana PHP skriptov a vy

www.linuxsoft.cz píše:
Použije buďto cookie, nebo předá identifikátor session jako parametr do url

v podstate iba identifikátor a ten je zašifrovaný, session hodnoty cez cookies či URL nezmeníš :)


 [ Príspevkov: 153 ] 1, 2, 3, 4, 5, 6


Ochrana PHP skriptov a vy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sprava PHP skriptov

v PHP, ASP

1

291

12.07.2009 13:00

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

antispam ochrana na PHP forum

v Redakčné systémy

1

1425

28.03.2006 20:42

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis adresára cez PHP + Ochrana heslom

v Články

3

2455

27.04.2008 14:42

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aka ochrana zariadenia (bleskoistka, prep. ochrana)

v Siete

2

227

06.10.2012 18:38

peto007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spam ochrana, sql ochrana

v PHP, ASP

14

546

08.01.2011 23:56

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rezidentná ochrana vs. rezidentná ochrana

v Antivíry a antispywary

6

886

23.04.2008 22:56

strongy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

928

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana

v Antivíry a antispywary

8

755

24.01.2008 14:20

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Antivíry a antispywary

73

2826

05.06.2008 15:51

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana

v Antivíry a antispywary

2

561

20.12.2007 12:42

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana

v Elektronika

3

616

31.01.2008 16:53

bugi512

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana notebooku

v Antivíry a antispywary

13

671

12.12.2008 12:58

tantum

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana kolien

v Zdravie, medicína, choroby a liečenie

4

556

18.09.2011 14:50

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepäťová ochrana

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

9

514

21.09.2013 9:41

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rezidentná ochrana

v Antivíry a antispywary

3

735

24.12.2006 14:50

okramslayer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF