[ Príspevkov: 153 ] 1, 2, 3, 4, 5, 6
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.08
Prihlásený: 26.07.16
Príspevky: 82
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 02.09.2009 19:38 | Ochrana PHP skriptov a vy

SHA1 ešte prekonané nebolo a v súčastnosti je najbezpečnejšie.
Salt je dobrá metóda na obranu (není možnosť že v databáze budú dve heslá rovnaké). Okrem hesla by som už nič nehashoval.
Príklad: pri registrácii do db uložím zadaný nick a heslo ktoré sa bude skladať zo zahashovaného nicku+hesla+nejakých blbostí typu hatlamatla stanovených serverom. Pri prihlasovaní overím nick a to heslo (zasa si ho zložím zo zadaného nicku+hesla+tých blbostí) overím s tým čo mám v databáze ak ok tak ok. Ak mi niekto ukradne databázu, nič sa nestane, ak aj prístup ku kódu, tiež nič. Ak niekto získa prístup na server s plnými právami som v peknej :shit: ale proti tomu nič neexistuje.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.09.2009 21:37 | Ochrana PHP skriptov a vy

Sha1 prekonané BOLO.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.10.08
Prihlásený: 26.07.16
Príspevky: 82
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 02.09.2009 21:52 | Ochrana PHP skriptov a vy

No OK tak bolo, ale sha1 sa dá prelomiť iba útokom brute-force čo je dosť ťažké. Existujú teda v php iné bezpečnejšie riešenia hashovania ako pomocou sha1?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 03.09.2009 8:42 | Ochrana PHP skriptov a vy

Co znamena bezpecnejsie? Ak ti ide o to aby nikto z hashovaneho stringu nedostal heslo, tak to z velkej casti riesi salto ;)
Pripadne sha1(md5(heslo + salto)) ale to uz su uchylnosti ;)

shaggy: to je salt, nie salto :lol:


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.09.2009 8:55 | Ochrana PHP skriptov a vy

http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... ge_id=3922


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 14.10.2009 16:19 | Ochrana PHP skriptov a vy

pokial beriem nieco cez get a viem ze nieje retazec dlhsi ako 10 staci ako ochrana strlen(), a ak ano aky najkratsi retazec by ma mohol ohrozit?
edit...do DB


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 14.10.2009 16:37 | Ochrana PHP skriptov a vy

or 1=1
:D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 14.10.2009 16:50 | Ochrana PHP skriptov a vy

dobra pripomienka az ma zamrazilo :D
ale to iba v pripade ze dosadim GET do WHERE a tam pustam iba num


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 14.10.2009 17:02 | Ochrana PHP skriptov a vy

napríklad, ja $_GET proste ošetrujem nejak takto
Kód:
preg_replace("([^a-zA-Z0-9])", "", $_GET[nieco]);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.07.08
Prihlásený: 15.03.16
Príspevky: 36
Témy: 10 | 10
Bydlisko: City 17
NapísalOffline : 11.11.2009 15:35 | Ochrana PHP skriptov a vy

Nazdar, niekto tu spominal hashovanie Nicku a e-maliu.. (podla mna to je blbost) ale ako napr. chranit udaje ako Adresa, telefónne číslo. to je podľa mňa dôležitejšie ako Nick.

a ešte jedna vec, ja ošetrujem vstupy len pomocou htmlspecialchars() nevidim vyznam tam davat ešte aj addslashes. alebo by sa to dalo neako obísť ? dik vopred.


_________________
"We are willing to suffer, to die for the things we care about. For love, for the right choices."
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 11.11.2009 15:45 | Ochrana PHP skriptov a vy

ochrana dat a ochrana scriptov su 2 uplne rozdielne veci.
ak mam v systeme data ktore potrebujem chranit aj pre pripad uspesneho utoku na system (pristup utocnika k datam a zdrojakom), tak pouzivam sifrovanie pomocou dvojice klucov (data su sifrovane public klucom ktory je na serveri a utocnik ho pravdepodobne zisti, ale desifrovanie je mozne len pomocou privatneho kluca ktory mam len ja a na servery nikde nie je)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 11.11.2009 15:45 | Ochrana PHP skriptov a vy

keď nepoužiješ addslashes a budeš chcieť vložiť ' tak ti to prinajlepšom vyhodí chybu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.07.08
Prihlásený: 15.03.16
Príspevky: 36
Témy: 10 | 10
Bydlisko: City 17
NapísalOffline : 11.11.2009 16:30 | Ochrana PHP skriptov a vy

Citácia:
ochrana dat a ochrana scriptov su 2 uplne rozdielne veci.
Preto mam medzi otazkami medzeru :D
ale k teme Goodwill dik uplne som zabudol že sa dáta dajú aj tak šifrovať aby sa dali dešifrovať.
Citácia:
keď nepoužiješ addslashes a budeš chcieť vložiť ' tak ti to prinajlepšom vyhodí chybu.

ja addslashes nepoužívam. a samo mi dáva pred uvodzovky lomitka, takže to asi robia magic_quotes.
keby som mal magic_quotes vypnute, tak by mi to hadzalo chyby?
a ešte jedna vec, teda ak mam tie Quotes zapnute a dam tam aj addslashes nebude sa to šahať?

DIKI moc všetkym už som to pochopil :D, niekedy stači tak malo


_________________
"We are willing to suffer, to die for the things we care about. For love, for the right choices."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 11.11.2009 16:52 | Ochrana PHP skriptov a vy

mna by zaujmalo ci ta ochrana if is_numeric je sama osebe neprekonatelna tj ci ceznu nieco neprejde zabalene v specialnych znakoch, pouzivam totiz ciselny hash ID-u


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 11.11.2009 17:07 | Ochrana PHP skriptov a vy

Je to bezpecne, ale ak pouzivas prirodzene cisla, skus is_int() || ctype_digit().


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.02.2010 22:15 | Ochrana PHP skriptov a vy

Dnes som natrafil na jednu zaujímavú funkciu, ktorá by mohla toho vyriešiť dosť za nás:
http://php.net/manual/en/function.filter-var.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.04.10
Prihlásený: 14.05.10
Príspevky: 12
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.05.2010 1:09 | Ochrana PHP skriptov a vy

miso250593 píše:
napríklad, ja $_GET proste ošetrujem nejak takto
Kód:
preg_replace("([^a-zA-Z0-9])", "", $_GET[nieco]);


Myslim ze to je nie postacujuce...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 12.05.2010 16:00 | Ochrana PHP skriptov a vy

a čo bys tam ešte dal?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 13.05.2010 8:28 | Ochrana PHP skriptov a vy

hm, preco riesite sqlinjection na urovni filrtovania vstupu do php ? keby ste pouzivali prepare http://www.php.net/manual/en/mysqli-stmt.prepare.php tak by " or 1=1" ostalo stale hodnotou a nie sucastou commandu.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.05.2010 8:43 | Ochrana PHP skriptov a vy

asi preto, lebo nie kazdy ma moznost pouzivat mysqli a hodnoty z $_GET sa nepouzivaju len na pracu s db ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 13.05.2010 10:58 | Ochrana PHP skriptov a vy

no dobre ale selectovanie typu "select 'a' from table" hadam existuje v MySql :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.05.2010 11:12 | Ochrana PHP skriptov a vy

existuje, ale narazal som na prepared statement (vstavanu funkciu)
mozno niekomu pomoze: SQL Injection Cheat Sheet


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 13.05.2010 13:29 | Ochrana PHP skriptov a vy

smutne ze prepared statement nieje standardne k dispozicii. priznam sa ze o MySql a PHP viem minimum az takmer nic ale mohlo by zafunngovat nieco taketo :
Kód:
create table dual (dummy varchar(1));
insert into dual(dummy) values ('X');
select a.pass
  from TABLEXX as a,
       (select $_GET[nieco] as COL1 from DUAL) as B
 where a.login = b.col1;


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.05.2010 14:02 | Ochrana PHP skriptov a vy

v mysql je ps dostupne, ale v php nie je na to podpora, a tak je jednoduchsie osetrit vstup priamo v php, ako to zlozitejsie riesit v sql...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.05.2010 20:02 | Ochrana PHP skriptov a vy

tak to je riadna dekadencia pisat este v php 4


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.05.2010 20:16 | Ochrana PHP skriptov a vy

nj, ale cudoval by si sa, na kolkych firemnych serveroch je este nainstalovana stara verzia php...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 14.05.2010 7:06 | Ochrana PHP skriptov a vy

poznam jeden velmi velky portal, ktory nemoze prejst na 5 kvoli spatnej nekompatibilite jedneho modulu. Ale ak sa nemylim, php4 uz nema ani security updates

Mimochodom, niektore frameworky vedia simulovat prepared statements. Nakoniec aj tak iba escapuju, ale nemusite to robit rucne. Mne sa lepsie pise
Kód:
$objekt->funkcia("select ... where x=?", $_GET["meno"])
ako
Kód:
"select ... from ... ".mysql_real_escape_string($_GET["meno"])."..."
samozrejme ak ide o cislo, pouzivam intval alebo nieco pribuzne


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.11.08
Prihlásený: 23.06.16
Príspevky: 123
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 13.01.2011 0:36 | Ochrana PHP skriptov a vy

vytvoril som si testovaci skript, kde je iba MySQL dopyt
Kód:
$blabla = mysql_query("SELECT stlpec FROM tabulka WHERE id='$_GET[id]'")

nie je to teda nijak chranene a prepisanim linku v adress bare browsera je mozny sql injection. je tak?
potom by teda sql injection mohol vyzerat v adress bare takto
Kód:
http://www.stranka.sk?id=1';DROP TABLE tabulka


tu je ale moj "problem" alebo skor otazka, ze preco mi to tak nejde? mysql dopyt sa vykona s tou jednotkou, ale dalej ten dopyt proste nepokracuje a ziadny DROP sa nevykona. takisto, ked do skriptu napisem rovno ten dopyt takto
Kód:
mysql_query("SELECT stlpec FROM tabulka WHERE id='1';DROP TABLE tabulka")

vykona sa iba jeho prva cast, teda SELECT.

ako je to mozne? som teda voci sql injection imunny a ziadne operacie uz s tym $_GET[id] robit nemusim?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 13.01.2011 2:08 | Ochrana PHP skriptov a vy

misko16 píše:
Kód:
http://www.stranka.sk?id=1';DROP TABLE tabulka


myslim ze chyba je v tom, ze dotaz DROP TABLE nemas ukonceny bodkociarkou, a taktiez by asi trebalo "odstranit" ukoncovaci apostrof, medzi ktore vkladas premennu '$_GET[id]'

skus na koniec dopisat bodkociarku a dve pomlcky, cize
Kód:
http://www.stranka.sk?id=1';DROP TABLE tabulka; --


EDIT: neviem ako ti to zobere prehliadac, kedze to je link s medzerou, ale ak by si to dal do vstupneho textoveho pola formulara, malo by to ist :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ochrana PHP skriptov a vy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.01.2011 9:10 | Ochrana PHP skriptov a vy

http://ferruh.mavituna.com/sql-injectio ... ingQueries


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 153 ] 1, 2, 3, 4, 5, 6


Ochrana PHP skriptov a vy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sprava PHP skriptov

v PHP, ASP

1

291

12.07.2009 13:00

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

antispam ochrana na PHP forum

v Redakčné systémy

1

1425

28.03.2006 20:42

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis adresára cez PHP + Ochrana heslom

v Články

3

2455

27.04.2008 14:42

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aka ochrana zariadenia (bleskoistka, prep. ochrana)

v Siete

2

227

06.10.2012 18:38

peto007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spam ochrana, sql ochrana

v PHP, ASP

14

546

08.01.2011 23:56

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rezidentná ochrana vs. rezidentná ochrana

v Antivíry a antispywary

6

886

23.04.2008 22:56

strongy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

816

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

928

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana

v Antivíry a antispywary

8

755

24.01.2008 14:20

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Antivíry a antispywary

73

2826

05.06.2008 15:51

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana

v Antivíry a antispywary

2

561

20.12.2007 12:42

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana

v Elektronika

3

616

31.01.2008 16:53

bugi512

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana notebooku

v Antivíry a antispywary

13

671

12.12.2008 12:58

tantum

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana kolien

v Zdravie, medicína, choroby a liečenie

4

556

18.09.2011 14:50

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepäťová ochrana

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

9

514

21.09.2013 9:41

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rezidentná ochrana

v Antivíry a antispywary

3

735

24.12.2006 14:50

okramslayer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF