[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
NapísalOffline : 08.07.2006 9:41 | Zapisanie formulara do databazy

ako sa hodnoty s formularu zapisu niekam do registra?napr do databazy alebo na nejaky novy register kde by sa zapisovali vsetky hodnoty s formulara klasicky textovy dokument ab to bol



//JanoF: upraveny nazov


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 10.04.06
Prihlásený: 05.06.11
Príspevky: 212
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Poprad, Slo...
NapísalOffline : 08.07.2006 11:37 | Zapisanie formulara do databazy

no pomocou SQL prikazov


_________________
Hawkeye: Jestli se odsud na chvíli nedostanu, začnu trhat kytky na tapetách. Měl jsem včera sen, že jsem spal, zdálo se mi to a já jsem byl vzhůru.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
Napísal autor témyOffline : 08.07.2006 12:07 | Zapisanie formulara do databazy

mohol by si ich napisat plz aspon nejaky priklad


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 10.04.06
Prihlásený: 05.06.11
Príspevky: 212
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Poprad, Slo...
NapísalOffline : 08.07.2006 18:07 | Zapisanie formulara do databazy

INSERT INTO

CREATE TABLE

ALTER TABLE


_________________
Hawkeye: Jestli se odsud na chvíli nedostanu, začnu trhat kytky na tapetách. Měl jsem včera sen, že jsem spal, zdálo se mi to a já jsem byl vzhůru.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
Napísal autor témyOffline : 08.07.2006 19:09 | Zapisanie formulara do databazy

to mam len do scriptu napisat?


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 09.07.2006 9:25 | Zapisanie formulara do databazy

Kód:
<?
$host   = "localhost";   //server, kde hostuješ
$user   = "name";  //tvoje prihlasovacie meno do DB   
$psw   = "password";  //tvoje heslo   
$db   = "xxyyzz";  //názov tvojej databázy
    
//pripojenie k mysql
$spojenie   = mysql_connect("$host", "$user", "$psw");
   if(!$spojenie):
   echo " CHYBA - nepodarilo sa spojiť s MySQL !";
exit;
endif;

//výber databázy
$sel   = mysql_select_db ("$db", $spojenie);
   if(!$sel):
   echo " CHYBA - nepodarilo sa vybrať DB !";
exit;
endif;

//zápis do tabulka v DB
$write = mysql_query("INSERT INTO tabulka VALUES ('polozka_0','polozka_1', 'polozka_2')");
   if(!$write):
   echo "CHYBA - zápis nebol vykonaný";
exit;
endif;
mysql_close();

?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
Napísal autor témyOffline : 09.07.2006 14:03 | Zapisanie formulara do databazy

a tu tabulku values musim vytvorit ako som spravne pochopil ze??ake ma mat parametre?


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 09.07.2006 14:46 | Zapisanie formulara do databazy

vytvor si tabulku v tej databaze , stlpcov si daj tolko kolko xces zapisat udajov napr:::

Kód:
  +--------------+----------------+---------------------+
            |    meno       |     heslo        |         vek             |
            +--------------+----------------+---------------------+       


polozka_0 bude meno, polozka_1 bude heslo,polozka_2 bude vek


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
Napísal autor témyOffline : 09.07.2006 17:35 | Zapisanie formulara do databazy

aLE JA POTREBUJEM CELU STRUKTURU TABULKY AJ TYP DLZKU ATD...


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 09.07.2006 20:02 | Zapisanie formulara do databazy

tabulka sa nevolá VALUES, tabulka sa volá "tabulka" a jeho parametre závisia od tvojich požiadavkov a to si nevycucám z prsta, a VALUES sú jednotlivé položky v tabulke, ktoré tam pridávaš

snažil som sa, snažil, ale čo dodať:
k tomu by som ti už doporučil len toto: naštuduj si túto problematiku, lebo ty nemáš ani šajnu o čom je reč,
ty len chceš aby ti to niekto kompletne spravil


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 10.07.2006 7:24 | Zapisanie formulara do databazy

mozno daco take:
create table tabulka (
id int not null auto_increment,
meno varchar(25) not null,
heslo varchar(X) not null, // podla toho ake budes pouzivat cryptovanie
vek int not null,
primary key(id)
);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
Napísal autor témyOffline : 10.07.2006 9:12 | Zapisanie formulara do databazy

wlacho diky....mokus ja sa len ucim ax


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 10.07.2006 11:37 | Zapisanie formulara do databazy

ja sa tiež len učím, ale nielen otázkami na tomto fore, chytám do rúk aj príslušnú literatúru


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
Napísal autor témyOffline : 10.07.2006 11:42 | Zapisanie formulara do databazy

a ked v prislusnej literature co drzim pred sebou neni prakticky priklad na db tak si to mam vylizat s prsta??


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 10.07.2006 12:42 | Zapisanie formulara do databazy

možno nemáš tú správnu literatúru,
ale nechajme to, nechce sa mi hádať, a ani nie je o čom


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapisanie formulara do databazy

Registrovaný: 28.06.06
Prihlásený: 20.09.07
Príspevky: 48
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Petrzka
NapísalOffline : 11.07.2006 11:19 | Zapisanie formulara do databazy

no tak kasli zatial na db a hraj sa iba s php-ckom. ..

na to mas casu dost a ked budes vedet dobre php (dufam, ze som ta neurazil), potom sa moze ucit MySQL a urcite ti to pojde lepsie. ...

(myslim, ze uz som ti niekam napisal, ale opakovanie je matkou mudrosti (aj cez prazdniny))

a potom si kup aj nejaku literaturu ohladom MySQL


_________________
szuppa web programmer :lammer:
 [ Príspevkov: 16 ] 


Zapisanie formulara do databazy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapisanie dat z databazy do suboru

v PHP, ASP

22

293

28.11.2013 11:14

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapisanie

v PHP, ASP

1

130

10.07.2012 20:50

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapisanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

58

12.12.2012 18:14

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapisanie hranic

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

267

01.03.2009 12:25

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na zapísanie logu

v Ostatné programy

0

44

14.03.2013 4:53

M19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapísanie a vypínanie HDD

v Pevné disky a radiče

7

126

25.08.2014 16:26

neXor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie cesty a zapisanie do playlistu

v Ostatné

8

332

27.02.2009 19:17

dafo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapisanie a editovanie address v css

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

199

09.03.2010 14:49

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

183

26.07.2012 21:52

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie formulara

v Ostatné programy

0

75

16.09.2013 16:31

kati123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

355

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba formulara

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

379

15.08.2007 14:15

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v Ponuka práce

0

297

28.10.2011 9:13

alwe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravenia formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

311

17.02.2009 18:57

EmO_DQ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Osetrenie formulara

v PHP, ASP

2

326

25.01.2010 16:36

Slappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potvrdenie odoslania formulara

v PHP, ASP

26

1051

12.01.2011 18:40

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF