[ Príspevkov: 23 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
NapísalOffline : 25.10.2013 14:11 | zapisanie dat z databazy do suboru

Ahojte,
potreboval by som poradit ako spravit aby po kliknuti na button sa mi podla checkboxov vytvoril subor exelu s datami s databazy ?

Kód:
<div class="tabulka2">
        <form name="podrobnosti" method="post">
          <table class="tab_2" id="tab_2">
                <tr>
                    <td><input id="" class="" type="button" value="Gen XLS" /></td>
                    <td><input id="" class="" type="button" value="Gen XLS" /></td>
                    <td><input id="" class="" type="button" value="Gen XLS" /></td>
                    <td><input id="" class="" type="button" value="Gen XLS" /></td>
                    <td><input id="" class="" type="button" value="Gen XLS" /></td>
                </tr>
            <tr>
                <td class="h" align="center"><b>Inspection Date</b></td>
                <td class="h" align="center"><b>Model</b></td>
                <td class="h" align="center"><b>SN from</b></td>
                <td class="h" align="center"><b>SN to</b></td>
                <td class="h" align="center"><b>Reason</b></td>
                <td class="h" align="center"><b>Blocked Qty</b></td>
                <td class="h" align="center"><b>OK Qty</b></td>
                <td class="h" align="center"><b>NG Qty</b></td>
                <td class="h" align="center"><b>Waiting Qty</b></td>
            </tr>
            <?php
$co="SELECT DISTINCT ID, produce_datum, datum, model, sn_od, sn_do, reason
     FROM   projekt
     ORDER BY ID ASC"; 
$vypis=mysql_query($co) or die($vypis. "<br/>" .mysql_error());

while (list($ID, $produce_datum, $datum, $model, $sn_od, $sn_do, $reason) = mysql_fetch_row($vypis))
{
$sn_roz = intval(substr($sn_do, -5))-intval(substr($sn_od, -5))+1;
$sql1 ="select count(IDx) as ok from db_sn where status='OK' and IDx = $ID";
$sql2 ="select count(IDx) as ng from db_sn where status='NG' and IDx = $ID";
$roz1 = mysql_fetch_assoc(mysql_query($sql1));
$roz1x = $roz1['ok'];
$roz2 = mysql_fetch_assoc(mysql_query($sql2));
$roz2x = $roz2['ng'];
$wait = $sn_roz-$roz1x-$roz2x;

echo '<tr>
    <td align="center"><input id="" type="text" name="datum" size="12" value="'.$datum.'" readonly="readonly" /></td>
    <td align="center"><input id="" type="text" name="model" size="18" value="'.$model.'" readonly="readonly" /></td>
    <td align="center"><input id="" type="text" name="sn_od" size="18" value="'.$sn_od.'" readonly="readonly" /></td>
    <td align="center"><input id="" type="text" name="sn_do" size="18" value="'.$sn_do.'" readonly="readonly" /></td>
    <td align="center"><textarea id="area" name="area" class="area" cols="20" rows="1" readonly="readonly">'.$reason.'</textarea></td>
    <td align="center">'.$sn_roz.'</td>
    <td align="center">'.$roz1x.'<input id="" type="checkbox" name="ok_qty" size="15" value="" /> </td>
    <td align="center">'.$roz2x.'<input id="" type="checkbox" name="ng_qty" size="15" value="" /> </td>
    <td align="center">'.$wait.'<input id="" type="checkbox" name="waiting_qty" size="15" value="" /> </td>
    <td align="center"><input id="'.$ID.'" class="show" name="'.$ID.'" value="show sn" type="button" style="cursor: pointer;" onclick="return openWin('.$ID.');" /> </td>
    <td align="center"><input id="" class="" type="button" value="Gen XLS" /></td>
    </tr>';
}
mysql_close();
          ?>
          </table>
        </form>
</div>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 25.10.2013 15:25 | zapisanie dat z databazy do suboru

Excel ti kľudne prečíta csv súbor, mohlo by to stačiť
http://php.net/manual/en/function.fputcsv.php


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 04.11.2013 9:02 | zapisanie dat z databazy do suboru

Dakujem , vo svojej podstate to funguje , len to ma jeden hacik , nejako nestastne som to napisal a stahuje mi to dva subory co by nebol az taky problem , ale v jednom sa nezobrazuju pismena s diakritikou a v druhom to je vsetko v pohode s casu na cas . Dalsia vec excel mi vyhadzuje problem s koncovkou, ze je to iny format ako je koncovka. Este jedna vec subor mi to vytvori pod localhostom na windowse , ale ked sa to nahodi na server ktori bezi pod linuxom tak to do suboru vypise error hlasku 1. nemozno otvorit a zapisat do suboru.

toto v subore file.php
Kód:
function query_to_csv($query, $filename, $attachment = false, $headers = true)
{
        if($attachment)
        {
            $fc = iconv('windows-1250', 'utf-8', file_get_contents($filename));
            header( 'Content-Type: text/csv' );
            header( 'Content-Disposition: attachment;filename='.$filename);
            $fp = fopen('File/data_db.xls', 'w') or die("1. Nemozno otvorit a zapisat do suboru.");
        }
        else
        {
            $fp = fopen($filename, 'w') or die("2. Nemozno otvorit a zapisat do suboru.");
        }
       
        $result = mysql_query($query) or die( mysql_error() );
       
        if($headers)
        {
            $row = mysql_fetch_assoc($result);
            if($row)
            {
                fwrite($fp, $fc);
                fputcsv($fp, array_keys($row));
               
                mysql_data_seek($result, 0);
            }
        }
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
            fputcsv($fp, $row);
        }
        fclose($fp);
        header("Location: ".$_SERVER['SERVER_ROOT']."index.php");
    }
   
    $sql = "SELECT * FROM db_sn";
   
    query_to_csv($sql, "test.csv", true);

    query_to_csv($sql, "test.csv", false);
?>


a tu sa to spusta
Kód:
<form action="file.php" name="podrobnosti" method="post">
          <table class="tab_2" id="tab_2">
                <tr>
                    <td></td>
                    <td></td>
                    <td></td>
                    <td></td>
                    <td></td>
                    <td></td>
                    <td></td>
                    <td><input id="xls" class="xls" type="submit" name="xls" value="Gen XLS" style="cursor: pointer;" /></td>
                    <td><input id="xls" class="xls" type="submit" name="xls" value="Gen XLS" style="cursor: pointer;" /></td>
                    <td><input id="xls" class="xls" type="submit" name="xls" value="Gen XLS" style="cursor: pointer;" /></td>
                    <td><input id="xls" class="xls" type="submit" name="xls" value="Gen XLS" style="cursor: pointer;" /></td>
                    <td><input id="xls" class="xls" type="submit" name="xls" value="Gen XLS" style="cursor: pointer;" /></td>
                </tr>
...
</form>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 04.11.2013 9:32 | zapisanie dat z databazy do suboru

Tých háčikov je tam viac.
1.) Keď použiješ Content-Disposition attachement, tak sa do súboru uloží to, čo vypíšeš štandardne (napr. pomocou echo). Takže žiadne ukladanie do súboru cez fopen nie je potrebné. Cez fputcsv som to robil napríklad takto
Kód:
function outputCSV($data) {
    $output = fopen("php://output", "w"); // otvorí štandardný výstup php
    foreach ($data as $row) {
        fputcsv($output, $row);
    }
    fclose($output);
}

Alebo použi len fopen a fputcsv a header daj preč. Ale takto je to krajšie, keď ti ponúkne uloženie.
2.) Máš tam nekonečnú rekurziu a to je dosť na hovno. Neviem, na čo tam máš na konci tie dva rekurzívne volania, ale odhoď to.
3.) Čo sa tých znakov týka, pravdepodobne nemáš správne nastavené kódovanie súboru. Ulož súbor so zdrojákom ako utf-8
4.) Vzhľadom na prvý bod je to nepodstatné, ale keď ti nechce otvoriť súbor, buď nemáš vytvorenú zložku File, alebo nemáš oprávnenie vytvárať v nej súbory.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 04.11.2013 10:34 | zapisanie dat z databazy do suboru

no nastavene utf -8 mam.
Skusal som iba tak namatkovo aj to tvoje ale nic to nerobi tak isto ako uz aj to moje :D
po kliknuti sa to prehodi na to php prazdna stranka

Kód:
function query_to_csv($query, $filename, $attachment = false, $headers = true)
{
        if($attachment)
        {
            $fc = iconv('windows-1250', 'utf-8', file_get_contents($filename));
            header( 'Content-Type: text/csv' );
            $fp = fopen('file/data.xls', 'w') or die("1. Nemozno otvorit a zapisat do suboru.");
        }
        else
        {
            $fp = fopen($filename, 'w') or die("2. Nemozno otvorit a zapisat do suboru.");
        }
       
        $result = mysql_query($query) or die( mysql_error() );
       
        if($headers)
        {
            $row = mysql_fetch_assoc($result);
            if($row)
            {
                fwrite($fp, $fc);
                fputcsv($fp, array_keys($row));
                mysql_data_seek($result, 0);
            }
        }
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
            fputcsv($fp, $row);
        }
        fclose($fp);
        header("Location: ".$_SERVER['SERVER_ROOT']."index.php");
    }


Popravde taketo nieco som este nerobil a toto je moje poprve ... tak neviem presne co s tym


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 04.11.2013 11:43 | zapisanie dat z databazy do suboru

Skús to takto, všetko v súbore file.php
Kód:
<?php
function outputCSV($data) {
    $output = fopen("php://output", "w"); // otvorí štandardný výstup php
    foreach ($data as $row) {
        fputcsv($output, $row);
    }
    fclose($output);
}


if( isset($_POST["xls"]) )
{
    header('Content-type: text/csv');
   header('Content-Disposition: attachment; filename="data.csv"');
   header('Pragma: no-cache');
   
    $headers = array( 'stlpec1', 'stlpec2', 'stlpec3' ); // mená stlpcov sa musia zhodovať so stĺpcami v databáze!
    $result = mysql_query($query) or die( mysql_error() );
    $csvData = array($headers);

   // Pripravím si dáta pre funkciu outputCSV
   foreach( $result as $row )
   {
      $out = array();
      foreach($headers as $key)
         $out[] = $row[$key]; // vytvorím riadok
      $csvData[] = $out; // pridám do dát
   }
   outputCSV($csvData);

    exit();
}
?>

<form action="file.php" method="POST">
<input id="xls" class="xls" type="submit" name="xls" value="Gen XLS" style="cursor: pointer;" />
</form>

A súbor file.php ulož(!!!) s kódovaním utf-8


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 04.11.2013 13:19 | zapisanie dat z databazy do suboru

no tak som to vyskusal a poznatky :
1. vedel som ze to nepojde ale tak ako si to tu poslal tak som to vyskusal , dobre som si myslel preco to nepojde , prazdne query
2. po pridani $query = "SELECT * FROM db_sn"; vypise do subora len array teda nazvy stlpcov


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 04.11.2013 13:26 | zapisanie dat z databazy do suboru

Poznatky:
1. Ja viem, to si mal doplniť podľa seba
2. Presvedč sa, že máš správny formát dát (a že tam vôbec nejaké máš). Trochu sa na ten kód pozri a skús ho pochopiť.

Prejav aj ty trochu iniciatívy, neurobím ti to tu všetko


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 04.11.2013 13:34 | zapisanie dat z databazy do suboru

Ved to ani nechcem aby si vsetko spravil , to v ziadnom pripade.

No som aj doplnil ale este mi to nejde al snat na to dnes pridem ... trochu som sa uz pozrel ... okej ... zatial mockrat Dakujem za pomoc


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 22.11.2013 9:58 | zapisanie dat z databazy do suboru

Skusal som spravit , ale stale sa mi tam nieco vyskytlo preco to neslo a toto je co sa mi podarilo, ale stale to ma problemi
Kód:
$table = 'db_sn';
$filename = tempnam(sys_get_temp_dir(), "csv");
if( isset($_POST["xls"]))
{
    $file = fopen($filename,"w");

    $result = mysql_query("show columns from $table");
    for ($i = 0; $i < mysql_num_rows($result); $i++)
    {
        $colArray[$i] = mysql_fetch_assoc($result);
        $fieldArray[$i] = $colArray[$i]['Field'];
    }
    fputcsv($file,$fieldArray);

    $result1 = mysql_query("select * from $table");
    for ($i = 0; $i < mysql_num_rows($result1); $i++)
    {
        $dataArray[$i] = mysql_fetch_assoc($result1);
    }
    foreach ($dataArray as $line)
    {
        fputcsv($file,$line);
    }

    fclose($file);

    header("Content-Type: application/csv");
    header("Content-Disposition: attachment;Filename=sn-models.csv");

    readfile($filename);
    unlink($filename);
}

no a do suboru mi to pise:
?š??žýáíéúôä? miesto ľščťžýáíéúôäň, a na konci suboru mi v dvoch riadkoch vypisuje html :
<form action="subor.php" method="POST">
<input id="xls" class="xls" type="submit" name="xls" value="Gen XLS" style="cursor: pointer />

Ako sa da spravit (ak sa da) aby mi to napriklad meno zapisalo do bunky A1, priezvysko do bunky B2, datum do bunky C3 atd ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 22.11.2013 12:52 | zapisanie dat z databazy do suboru

Prvé bude problém kódovania. Ulož súbor so zdrojákom ako utf-8, malo by to stačiť.
Druhé je problém. Na to už budeš potrebovať inteligentnejší nástroj pre prácu s excelom, nie len hlúpe csv.
Napríklad http://phpexcel.codeplex.com/


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 22.11.2013 13:08 | zapisanie dat z databazy do suboru

No medzicasom sa mi podarilo co to najst na nete a spravit cosi taketo :
Kód:
$query = "SELECT sn, meno, status FROM db_sn";
$res = mysql_query($query);

function xlsBOF() {
echo pack("ssssss", 0x809, 0x8, 0x0, 0x10, 0x0, 0x0);
return;
}
function xlsEOF() {
echo pack("ss", 0x0A, 0x00);
return;
}
function xlsWriteNumber($Row, $Col, $Value) {
echo pack("sssss", 0x203, 14, $Row, $Col, 0x0);
echo pack("d", $Value);
return;
}
function xlsWriteLabel($Row, $Col, $Value ) {
$L = strlen($Value);
echo pack("ssssss", 0x204, 8 + $L, $Row, $Col, 0x0, $L);
echo $Value;
return;
}

$file_name = "subor_".date('Y-m-d_His');
header("Pragma: public");
header("Expires: 0");
header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
header("Content-Type: application/force-download");
header("Content-Type: application/octet-stream");
header("Content-Type: application/download");;
header("Content-Disposition: attachment;filename=$file_name.xls ");
header("Content-Transfer-Encoding: binary ");

xlsBOF();

xlsWriteLabel(0,0,"Data - CSV");

xlsWriteLabel(2,0,"Sn");
xlsWriteLabel(2,1,"Name");
xlsWriteLabel(2,2,"Status");

$xlsRow = 3;

while($row=mysql_fetch_array($res)){

xlsWriteLabel($xlsRow,0,$row['sn']);// 0 indicates column number
xlsWriteLabel($xlsRow,1,$row['meno']);
xlsWriteLabel($xlsRow,2,$row['status']);

$xlsRow++;
}
xlsEOF();
exit();

je to sice asi trochu pracne ale funguje to :) co na to vravis ?

Subory s kodom zasadne ukladam vzdy do utf-8 (general-ci).


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 22.11.2013 13:35 | zapisanie dat z databazy do suboru

Ak to funguje, ta je to dobre. Ale to xlsBof vyzerá divne. Radšej by som použil nejakú abstraktnejšiu triedu, hlavne pre prehľadnosť, jednoduchosť a asi aj viac možností.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 22.11.2013 13:42 | zapisanie dat z databazy do suboru

Co na nej vyzera divne ? Aku by si radsej pouzil ? Mne staci ked to stahuje data a konec. Nic viac s tym nebudem teda zatial a snat ani nebudem viac robit, teda ineho, robit.
Ano funguje to, len k tomu potrebujem este jednu chybicku krasy odstranit a to je to nech sa stlpce prisposobia dlzke bunky, nech po otvoreni nemusim s tym nic robit.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 22.11.2013 14:01 | zapisanie dat z databazy do suboru

Tie funkcie pracujú s excelom na tej najnižšej úrovni - na úrovni bajtov v binárnom súbore. To je akoby si otvoril excelovský súbor v hexa-editore a ručne písal priamo bajty. A to vlastne aj tie funkcie robia.
Naozaj, keď budeš chcieť robiť niečo takéto (a nie len s excelom, ale napr aj s pdf, či inými formátmi), nájdi si nejaký, čo najkrajšií a najjednoduchší nástroj. Vidíš, takto vieš akurát zapisovať čísla a stringy. Keby si použil nejakú krajšiu triedu, tak tam máš omnoho viac možností, ktoré sa ti možno aj zídu (možno tam nájdeš aj úpravu šírky stĺpcov)
A druhá, vec, keď to po tebe niekto bude čítať, alebo upravovať, otvorí súbor a vybafnú tam na neho takéto hrozné funkcie. Za to keby tam bolo pekne niečo ako $xls = new PHPExcel(); $xls->upravHento(); $xls->zapisHentoTam(); atď, hneď sa v tom lepšie orientuje. A zober si to tak, že ten niekto môžeš byť aj ty, keď to znovu otvoríš po dvoch mesiacoch (o dva mesiace si veru nebudeš pamätať, čo si to tam stváral)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 22.11.2013 14:13 | zapisanie dat z databazy do suboru

dobre tak si zoberme ze moznost stiahnut a nainstalovat (co ani nemam) tem program co si mi sem hodil link (dakujem) , tak ten kod co som sem dal dnes ako prvy (s celej temy predposledny) ma svoje chyby ale ako tak funguje , co mam teda robit? ako to spravit ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapisanie dat z databazy do suboru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 22.11.2013 15:34 | zapisanie dat z databazy do suboru

BX píše:
Druhé je problém. Na to už budeš potrebovať inteligentnejší nástroj pre prácu s excelom, nie len hlúpe csv.
Preco by malo byt CSV hlupe? Samozrejme sa da spravit CSV take, ze vo vysledku bude obsah v bunkach, ktore si clovek praje.
Je tu este moznost poslat HTTP header Content-Type: application/vnd.ms-excel a vypisovat beznu HTML tabulku, malo by to takisto fungovat.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 23.11.2013 9:12 | zapisanie dat z databazy do suboru

Ďuri, tak nie "potrebovať", ale "by si mal použiť". Jasné, že sa to dá aj takto, len sa ho snažím naviesť na používanie tried, ktoré mu uľahčia život.

Elrohir, vidím, že ty si ešte neprišiel do styku s OOP a takýmito triedami. V tom prípade to nechaj tak, ako to máš. Uč sa ďalej, študuj a keď sa dostaneš k OOP a triedam, tak sa pozri aj napríklad na ten phpexcel. Uvidíš, že to nie je nič zložité a ušetrí ti to kopu roboty :)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapisanie dat z databazy do suboru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 23.11.2013 17:21 | zapisanie dat z databazy do suboru

BX píše:
Ďuri, tak nie "potrebovať", ale "by si mal použiť". Jasné, že sa to dá aj takto, len sa ho snažím naviesť na používanie tried, ktoré mu uľahčia život.
Samozrejme, ze kazdy priemerny programator by mal byt s OOP zoznameny. Ale to je kanon na vrabce. Moze si to hadzat do dvojrozmerneho pola, pak spravit join("\n", array_map(function($_) { return join(',', $_) }, $pole)) (ak si spravne pamatam PHP, mozno tam bude chybka, ale myslienka sa z toho pochopit da) a zapisat do CSV suboru, hotovo. Nie je treba zbytocne zrat moc pamati. To potom cloveku pripomina tych "programatorov", ktori zacinaju web budovat tak, ze si stiahnu framework pozostavajuci z trilionu suborov, z ktorych vyuziju tak 2%, stratia sa v komplikovanych zapisoch a udrziavatelnost je biedna.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 24.11.2013 11:46 | zapisanie dat z databazy do suboru

No dobre, excel je ešte inteligentný, tam to fakt netreba.
Len si neviem predstaviť, že o mesiac bude chcieť generovať trebárs obsah pdf-ka a bude to robiť nejakými funkciami na úrovni bajtov, alebo niečoho podobného. Tak som toto spomenul ako možnosť, aspoň si to teraz pozrie :)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 25.11.2013 10:23 | zapisanie dat z databazy do suboru

Co sa OOP tyka tak par kodov som spravil ale nie tolko aby som mohol povedat ze zaklady s toho mam.

Tak v tom prvom kode mam CSV a ako tam zapisem nech mi to zapisuje do buniek ?

No ja momentalne nepouzivam ziaden framework ale ucim sa Nette, co si o nom myslite ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.13
Prihlásený: 12.12.13
Príspevky: 64
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Senec
Napísal autor témyOffline : 28.11.2013 11:01 | zapisanie dat z databazy do suboru

Teda otazky mam : ako zapisem teda CSV do buniek , pomohla by rada a druha ako spravim to aby mi to stiahlo data s db podla zaskrtnutych checkboxov a este k tomu aj ci je to riadok alebo stlpec ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 28.11.2013 11:14 | zapisanie dat z databazy do suboru

1.) Veď si to skús, aha
Kód:
;;;;;
nieco;nieco;nieco;nieco;nieco
;;;nieco;nieco


2.) Ako len chceš, to je na tebe ako to spravíš. Vieš spracovať checkboxy (vo forme a trebárs $_POST) a tiež vieš SQL.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
 [ Príspevkov: 23 ] 


zapisanie dat z databazy do suboru



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapisanie formulara do databazy

v PHP, ASP

15

1100

11.07.2006 11:19

ronny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obnová dát databázy

v Databázy

5

482

02.05.2011 22:48

calimero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posielanie dát do databázy

v Databázy

4

125

12.08.2017 16:10

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

načitanie dát z databazy do javascriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

15

582

05.09.2011 21:20

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

čítanie a zapisovanie dát do-z databázy

v PHP, ASP

5

431

05.02.2009 13:09

uUsErR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pripojenie a vypis dat z access databazy (ASP)

v PHP, ASP

0

379

30.06.2010 12:17

laceky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis dat z databazy pomocou php - nevypise mi prvy riadok

v PHP, ASP

16

1449

27.08.2011 22:48

xanderhell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie dát z formulára do iného súboru HTML

v PHP, ASP

3

131

13.01.2017 9:59

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

v Databázy

8

1128

31.10.2008 20:08

El_locco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytiahnuť audio z AVI a dať ho do druhého AVI súboru?

v Audio programy

4

1739

10.08.2009 14:42

senti125

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapisanie

v PHP, ASP

1

130

10.07.2012 20:50

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapisanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

58

12.12.2012 18:14

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapisanie hranic

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

267

01.03.2009 12:25

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na zapísanie logu

v Ostatné programy

0

44

14.03.2013 4:53

M19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapísanie a vypínanie HDD

v Pevné disky a radiče

7

126

25.08.2014 16:26

neXor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie cesty a zapisanie do playlistu

v Ostatné

8

332

27.02.2009 19:17

dafo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF