[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)

Registrovaný: 18.02.07
Prihlásený: 31.08.10
Príspevky: 45
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Prievidza

čafte,

ako možem nastaviť funkciu include (PHP) tak, aby načítavalo všetky súbory v istom priečinku zostupne?

Pre bližšiu ukážku: mám tam súbory

text001.dat
text002.dat
text003.dat
text004.dat
text005.dat

a aby sa všetky vložili do stránky, ale v poradí:

text005.dat
text004.dat
text003.dat
text002.dat
text001.dat

ďk


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62

<body>
<?php include "text005.dat";>
<?php include "text004.dat";>
<?php include "text003.dat";>
<?php include "text002.dat";>
<?php include "text001.dat";>
</body>
dopredu upozorňujem, že riešení je niekoľko, tu máš jeden príklad,
a ak si to myslel ináč, tak to druhý raz napíš jasnejšie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 28.06.15
Príspevky: 2294
Témy: 45 | 45
Bydlisko: ZA

mokus píše:
<body>
<?php include "text005.dat";>
<?php include "text004.dat";>
<?php include "text003.dat";>
<?php include "text002.dat";>
<?php include "text001.dat";>
</body>
dopredu upozorňujem, že riešení je niekoľko, tu máš jeden príklad,
a ak si to myslel ináč, tak to druhý raz napíš jasnejšie

on asi myslel vlozenie vsetkych co sa nachadzaju v nejakom priecinku...asi, neviem :lol:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Fakt ťažko z tohoto popisu zistiť, aká je skutočná situácia... Každopádne, ak by ti nestačilo mokusove riešenie, tak stačí všetky súbory (teda ich názvy) načítať do poľa, to zoradiť a potom vo foreach cykle includovať.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26

nieco som vyhutal:

Kód:
<?php
$dir= "zlozka_so_subormi_na_vlozenie";
$handle= opendir("$dir/");
while(false !== ($files =readdir($handle))){
if($files != "." && $files != ".."){
$i[] = $files;
$a = count($i);
}
}

while($a > 1)
{
$a--;
include("$dir/text00$a.dat");
}
?>


skus to. Malo by to ist :).

ak mas v tej zlozke aj ine subori okrem tych na vlozenie tak uprav riadok :
Kód:
$a = count($i);

na
Kód:
$a = count($i) - (pocet_zvysnych_suborov);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE

takymto sposobom musia mat nadefinovate meno..

do pola i ukladaj nazvy suborov, usporiadaj ich abecedne, a potom pojednom includni


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)

Registrovaný: 18.02.07
Prihlásený: 31.08.10
Príspevky: 45
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Prievidza
Napísal autor témyOffline : 10.05.2007 20:17 | vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)

No taq uz som to vyriesil :)

Kód:
<?php

function s2p($mask)
{
   $translate = Array(
      "." => "\\.",
      "*" => ".*",
      "?" => ".?",
      "+" => "\\+",
      "[" => "\\[",
      "]" => "\\]",
      "(" => "\\(",
      ")" => "\\)",
      "{" => "\\{",
      "}" => "\\}",
      "^" => "\\^",
      "\$" => "\\\$",
      "\\" => "\\\\",
   );
   return "/^".strtr($mask, $translate)."$/";
}

function include_files($dir, $mask)
{
   $mask = s2p($mask);

   $files = array();

   if (!preg_match("/\/$/", $dir)) {
      $dir .= "/";
   }

   if (is_dir($dir)) {
      if ($dh = opendir($dir)) {
         while (($filename = readdir($dh)) !== false) {
            if ($filename != "." && $filename != ".." && is_file($dir . $filename) && preg_match($mask, $filename))
               $files[] = $dir . $filename;
         }
         closedir($dh);
      }
   }
   rsort($files);
   foreach ($files as $filename) {
      include($filename);
   }
}

include_files("files", "text*.txt");
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE

pekne si to vyriesil, musim povedat ze som ta podcenil

pekna praca :) ltd


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
 [ Príspevkov: 8 ] 


vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie (include) suborov do main

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

243

12.07.2011 14:37

v.tkac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie udajov do viacerych tabuliek naraz

v Databázy

4

620

14.05.2008 18:10

asken

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie suborov v C - zaciatocnicky problem

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

292

04.01.2012 19:17

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie viacerych suborov

v PHP, ASP

2

252

04.06.2007 14:07

geoge046

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie viacerych suborov naraz

v PHP, ASP

3

333

23.04.2008 17:33

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pouzitie viacerych css suborov naraz

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

191

11.09.2012 11:51

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kopirovanie textu z viacerych suborov naraz

v Ostatné programy

0

260

12.03.2011 9:46

SMOKEYoriginal

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress plugin - nacitanie php suboru +include css suborov

v Redakčné systémy

9

838

20.03.2014 7:23

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu cez button

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

225

14.11.2011 11:48

Tomasko19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie udajov do tabuliek cez formular

v Databázy

1

394

28.10.2011 10:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie menu s css cez php

v PHP, ASP

5

347

09.05.2012 10:31

Ophelia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie dát cez mysql konzolu - kódovanie

v Databázy

6

382

24.09.2011 19:54

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na refresh stranky vlozenej cez include?

v PHP, ASP

2

417

28.04.2007 12:33

m@-nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ linkovanie viacerých .o súborov do jedného .o súboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

612

07.11.2010 12:46

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdieľanie suborov cez wifi

v Siete

1

510

02.04.2011 20:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdielanie suborov cez internet

v Sieťové a internetové programy

10

1398

15.10.2006 21:44

Supernatural



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF