[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.08
Prihlásený: 31.08.08
Príspevky: 37
Témy: 10 | 10

Nazdarek. Neviem ci sa to uz na tomto fore riesilo, no ja som nic nenasiel a preto pridavam tento topic.
Mam spraveny formular, kde uzivatel zada nejake udaje a vlozi subor (obrazok). Udaje sa nasledne odoslu do databazy a a obrazok sa skopiruje do adresara. Chcem vas poziadat, ci by mi niekto neporadil ako upravit skript pre odoslanie viacerych obrazkov naraz. Alebo ak by ste mohli hodit nejaky link, kde je nieco take riesene. Vopred dik za kazdu pomoc. ;)

Tu su skripty, ktore pouzivam na spracovanie obrazka. :
formular:
<html>
<head>
<title>Upload obrázku</title> </head>
<body>
<table width="50%">
<tr> <form action="spracuj.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<td>Názov obrázku:</td>
<td align="right"><input type=text name=popis></td>
</tr>
<tr>
<td>Info o obrázku:</td>
<td align="right"><input type=text name=info></td>
</tr>
<tr>
<td>Obrázok:</td>
<td align="right"><input type=file name=imageURL></td>
</tr>
<tr>
<td colspan=2 align="right"><input type=submit value="Odeslat" name=submit></td>
</form>
</tr>
</table>
</body>
</html>

Spracuj.php :

<?
session_start ();
if (!$_SESSION["uzivatel"]) {
echo "Nemáte prístup do tejto sekcie!!";
Header("Location: prihlas.php");
exit;
}

if ($popis!="" && $info!="" && $imageURL_size<500000 && $imageURL_type=="image/pjpeg" || $imageURL_type=="image/gif")
{
$s=@mysql_connect("XXXX","XXXX","XXX");
if (!$s) {
die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
}
$r=@mysql_select_db("xxxxx");
if (!$r)
{
die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
}
$r=@mysql_query("SELECT Max(Id) AS Pocet FROM obrazky");
if (!$r)
{
die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
}
if ($imageURL_type=="image/pjpeg")
{
$ext = ".jpg";
}
elseif ($imageURL_type=="image/gif")
{
$ext = ".gif";
}
else
{
echo "Prepáčte, ale tento typ obrázka je nevyhovujuci.";
exit;
}
$vys=mysql_fetch_array($r);
$more=$vys["Pocet"]+1;
$uzivatel = $_SESSION["uzivatel"];
$den="$uzivatel" . date("Ymd_Gis");
$URL="$den" . "$ext";
$size=GetImageSize($imageURL);
$sirka=$size[0];
$vyska=$size[1];
$r=@mysql_query("INSERT INTO obrazky VALUES ($more, '$uzivatel', '$popis', '$info', '".Date("d.m.Y")."', '$URL', '$sirka', '$vyska')");
if (!$r)
{
die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
}
Copy($imageURL,"obrazky/$URL"); echo "Obrázek bol úspešne odoslaný.";
}
else
{
echo "Nevyplnili ste vsetky údaje, alebo obrázok nespĺňa požadované parametre!(max 50 kB)!";
}
?>


No a chcel by som aby mohol uzivatel odoslat aspon 4 obrazky naraz s tym, ze sa zapisu do databazy a nakopiruju do adresara...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.04.2008 17:08 | Odosielanie viacerych suborov naraz

scripty myslím ani neboli potrebné
možnosti sú 2:
pokiaľ presne vieš koľko bude tých fotiek urob si polia v tabuľke ... a postup je rovnaký ako pri prvej ...
pokiaľ nevieš koľko ich je, cez JS si urobíš "klikatko" ktoré ti bude pridávať inputy a pri spracovaní budeš názvy vkladať do databázy oddelované bodkočiarkami


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.08
Prihlásený: 31.08.08
Príspevky: 37
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 23.04.2008 17:24 | Odosielanie viacerych suborov naraz

Tominator, dik za radu..Ale ja sa prave ucim php a mysql, takze ak by si bol ochotny ukazat mi to na nejakom skripte, moc by som to privital...
Neviem ci som to spravne pochopil, ale ak mas na mysli v tom prvom pripade nieco take, ze si vytvorim inputy a nazvem ich napr. imageURL1,imageURL2, taktiez do databazy vlozim URL1,URL2
tak to som uz skusal. lenze mi to neslo..niekde som robil chybu...
A ten druhy spôsob..tomu celkom nerozumiem.. Ja jednoducho potrebujem vidiet skript aby som si ho mohol prejst krok po kroku a pochopit ho..To je moj spôsob ucenia .. :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.04.2008 17:33 | Odosielanie viacerych suborov naraz

áno vytvoríš viac inputov a viac polí v tabuľke v databáze ... a ide to skúšal som aj ja
druhý prípad je že vlastne by ti inputy generovalo samo a ich hodnoty by si najskôr nahral na server potom oddelil názvy bodkočiarkami a vložil do jedného poľa ... dá sa aj cez PHP ale cez JS je to bez refreshu ...

ak nepochpíš ukážem napíšem aj kódy, ale tie čo som mal, už som vymazal ...


 [ Príspevkov: 4 ] 


Odosielanie viacerych suborov naraz



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pouzitie viacerych css suborov naraz

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

204

11.09.2012 11:51

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kopirovanie textu z viacerych suborov naraz

v Ostatné programy

0

276

12.03.2011 9:46

SMOKEYoriginal

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Update viacerých záznamov naraz.

v PHP, ASP

24

1009

05.04.2012 13:23

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie vo viacerych tabulkach naraz

v Databázy

1

496

09.11.2010 16:53

camo

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

rychlejsie nacitanie viacerych obrazkov naraz

v HTML, XHTML, XML, CSS

21

875

03.08.2010 17:32

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie udajov do viacerych tabuliek naraz

v Databázy

4

640

14.05.2008 18:10

asken

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s IPTV na viacerých zariadeniach naraz

v Siete

11

232

18.12.2016 20:20

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie viacerych suborov

v PHP, ASP

2

272

04.06.2007 14:07

geoge046

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem z internetom odosielanie suborov

v Sieťové a internetové programy

4

354

04.02.2007 17:31

homerea

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stiahnutie mnohých súborov naraz

v Sieťové a internetové programy

2

163

03.03.2013 15:32

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie viacerých súborov cez include (ZOSTUPNE)

v PHP, ASP

7

393

10.05.2007 20:24

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

v PHP, ASP

12

355

14.02.2011 11:27

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ linkovanie viacerých .o súborov do jedného .o súboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

628

07.11.2010 12:46

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat zopar suborov do image *.nrg suborov?

v Ostatné programy

7

817

30.08.2007 12:33

paulix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odosielanie SMS

v PHP, ASP

3

638

19.05.2011 14:08

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie emailov

v Ostatné programy

0

75

20.08.2013 20:43

samson3333



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF