[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie obrazkov

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
NapísalOffline : 08.07.2006 20:11 | vkladanie obrazkov

dufam ze uz dobry nazov temy :)

Kód:
if ($ok)
if ($fotka_type=="image/jpeg" || $fotka_type=="image/pjpeg" || $fotka_type=="image/gif" || $fotka_type=="image/x-png")
copy ($fotka, "./photos/$fotka_name");
echo "<p align=\"center\">\n<img src=\"./photos/$fotka_name\" alt=\"Foto : $jmeno\">\n";
echo "<br><big><b>$jmeno</b></big>\n";
echo "<br>Velikost: $fotka_size bajtu</p>\n";

a nechce mi nacitat obrazky :(


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie obrazkov

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 09.07.2006 8:50 | vkladanie obrazkov

skús to takto:
Kód:
$fotka_name = ($_FILES["fotka"]["name"]);
$fotka_type = ($_FILES["fotka"]["type"]);
$fotka_tmp = ($_FILES["fotka"]["tmp_name"]);
$fotka_size = ($_FILES["fotka"]["size"]);
 if (is_uploaded_file($fotka)) { if ($fotka_type == "image/jpeg" OR $fotka_type == "image/pjpeg" OR $fotka_type == "image/x-png" ) {
      if (move_uploaded_file ($fotka_tmp, "./photos/$fotka_name")) { print "OK"; }
   else {print "CHYBA!"; } }  else { print "MIME FAILURE!"; } }
echo "<p align=\"center\">\n<img src=\"./photos/$fotka_name\" alt=\"Foto : $jmeno\">\n";
echo "<br><big><b>$jmeno</b></big>\n";
echo "<br>Velikost: $fotka_size bajtu</p>\n";

tu je pravdepodobne chyba, má tam byť namiesto $fotka takto $fotka_tmp
Kód:
copy ($fotka, "./photos/$fotka_name");

lenže to by si ten obrázok nemal nahratý do toho adresára, (máš ho tam vôbec?)a teda nemôže ti ho následne zobraziť

ak nemáš ošetrené chybové hlášky, ťažko hľadáš prečo to nejde,

v podstate je jedno či použiješ príkaz COPY alebo MOVE, lebo sa to najprv ukladá do TEMP a odtiaľ to musíš dostať do svojho adresára, prv než sa script ukončí


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie obrazkov

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
Napísal autor témyOffline : 09.07.2006 12:22 | vkladanie obrazkov

mam najprv nahrat ten obrazok do adresara alebo co??teraz mierne nechapem


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie obrazkov

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 09.07.2006 13:19 | vkladanie obrazkov

scooby píše:
mam najprv nahrat ten obrazok do adresara alebo co??teraz mierne nechapem

nie, tmp je docasny adresar na serveri, kam pri uploade sa docasne uklada fotka a nasledne sa kopiruje do pozadovaneho adresara


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie obrazkov

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
Napísal autor témyOffline : 09.07.2006 13:40 | vkladanie obrazkov

tak ho mam vytvorit alebo co?


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie obrazkov

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 09.07.2006 20:09 | vkladanie obrazkov

samozrejme ten adresár (photos) musíš najprv vytvoriť, a musíš mu dať CHMOD 777, aby si doňho mohol tie súbory zapisovať


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie obrazkov

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 10.07.2006 7:18 | vkladanie obrazkov

scooby píše:
tak ho mam vytvorit alebo co?

adresar tmp je systemovy, ten nevytvaras


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie obrazkov

Registrovaný: 04.07.06
Príspevky: 229
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Sereď
Napísal autor témyOffline : 10.07.2006 9:15 | vkladanie obrazkov

oki a blba otazka asi...ako sa vytvori te chmod 777


_________________
scobby's PC: procesor - AMD Sempron 3000+ 1.81 GHz pamet RAM - 1 Gb HDD - 250 Gb SATA II WD Grafika - ATI Radeon Shapire 9550 256 MbMys : Razer Copperhead 2000dpi chaoz green DVD RW - LG
I wanna play a game
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie obrazkov

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 10.07.2006 9:17 | vkladanie obrazkov

total commander -- cez ftp


 [ Príspevkov: 9 ] 


vkladanie obrazkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie obrazkov

v PHP, ASP

5

357

18.09.2011 17:31

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LibreOffice Writer - vkladanie obrázkov

v Ostatné programy

0

70

27.10.2013 19:23

Juice

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MS Office 2007 - vkladanie a popis obrazkov

v Ostatné programy

0

460

09.02.2011 14:42

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

938

26.02.2008 16:15

nestorko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie blokov HTML

v PHP, ASP

5

345

16.11.2009 19:30

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie do pola

v PHP, ASP

2

238

17.01.2009 15:29

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sony vegas vkladanie animacii

v Video programy

0

249

22.11.2010 13:27

boraicho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu cez button

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

220

14.11.2011 11:48

Tomasko19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu podľa vzoru

v PHP, ASP

2

180

27.05.2012 22:27

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie údajov do ListView

v Delphi, Visual Basic

2

315

10.01.2011 13:09

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie pola do DB

v PHP, ASP

4

332

07.04.2008 15:37

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie grafiky do C programu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

457

30.01.2011 13:33

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kniha navstev, pokazene vkladanie prispevkov

v PHP, ASP

6

644

04.12.2007 21:35

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tabulkovy program na vkladanie uzivatelov

v Ostatné programy

0

400

03.05.2008 10:12

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie (include) suborov do main

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

243

12.07.2011 14:37

v.tkac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu do hudobných CD

v Audio programy

16

328

21.01.2015 20:09

arrooas



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF