[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie pola do DB

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 06.04.2008 13:41 | vkladanie pola do DB

nazdar..
v nakupnom kosiku ukladam produkty do pola
Kód:
$_SESSION["kosik"][$id] = intval($pocet)

vypisujem ho takto
Kód:
$result = mysql_query("SELECT * FROM tovar WHERE id IN ('" . implode("', '", array_keys($_SESSION["kosik"])) . "')");
    while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
     $mnozstvo = $_SESSION["kosik"][$row["id"]];
     $id=$row["id"];
     echo "<tr><td>$id</td><td>$mnozstvo</td></tr>"   
    }
    mysql_free_result($result);


a problem je v tom, ze neviem, ako vlozim do databazy produkty, ktore sa nachadzaju v nakupnom kosiku... skusal som uz vselico, ale nic mi nefungovalo :( (asi tomu dostatocne nechapem :lol:)

prosim vas, ako to vlozim do DB?? dakujem


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie pola do DB

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 06.04.2008 14:11 | vkladanie pola do DB

neviem c dobre royumiem, ale skus nieco ako:

$sql="INSERT INTO meno_tabulky (tovar, mnozstvo) values('$_SESSION[kosik][$id]','$_SESSION[kosik][$pocet]')";
mysql_query($sql);


premenne si samoyrejme prisposob


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie pola do DB

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 06.04.2008 15:13 | vkladanie pola do DB

uz som to vyriesil inak....
ale teraz mám iný problém :lol:

z DB vyberám objednané produkty tak, že ich dostanem v tvare
Kód:
id_produktu:mnozstvo.id_produktu.mnozstvo

a takto ich oddelujem..
Kód:
$b=explode(".", $a);
echo '<table>';
echo "<tr><td>" . implode("</td><tr><td>", $b) . "</td></tr>\n";
echo "</table>"


a potom dostanem tabulku, kde v kazdom riadku bude jeden produkt a to v tvare id_produktu:mnozstvo... a teraz chcem, aby aby mi aj to rozdelilo a vypísalo.. tak aby som dostal riadok kde budu dve bunky.. v jednej ID a v druhej mnozstvo... ako to dosiahnem? :oops: a stavím sa, že pre toto, čo chcem, mám celý základ zle :lol:

(polia su mojou slabou strankou :( )


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Správca fóra
Správca fóra
vkladanie pola do DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.04.2008 16:06 | vkladanie pola do DB

zbytocne si komplikujes zivot, ked ziskavas produkty z db v tomto tvare, na co je to dobre?

Ale ked to chces uz vypisovat, tak asi pomocou niecoho takehoto:
Kód:
$b = explode(".",$a);
if(count($b)>0)
{
   echo '<table>';
   for($i=0;$i<count($b);$i++)
   {
      $c = explode(":",$b[$i]);
      echo '<tr><td>'.$c[0].'</td><td>'.$c[1].'</td></tr>';
   }
   echo '</table>';
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vkladanie pola do DB

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 07.04.2008 15:37 | vkladanie pola do DB

diky stenley, to je to čo som potreboval... ale hadže mi to chybu Undefined offset na riadku kde je echo '<tr><td>'.$c[0].....'; už som sa s tou chybou stretol, ale neviem ako som to opravil :lol:

btw. zato to tak mám, lebo ked si do DB uložim obsah session kde s utie polia tak mi tam vloží iba "Array".. a neviem či tam uloží celé pole alebo iba ten text Array, pretože som súšal si z DB vytiahnúť to Array a vypísať to tak ako to vypisujem keď to mám ešte uložené v session... ale nešlo to :(

a už som písal, že polia sú mojou slabou stránkou :lol:


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 5 ] 


vkladanie pola do DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie do pola

v PHP, ASP

2

241

17.01.2009 15:29

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie obrazkov

v PHP, ASP

8

1139

10.07.2006 9:17

wlacho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

938

26.02.2008 16:15

nestorko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie obrazkov

v PHP, ASP

5

359

18.09.2011 17:31

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie blokov HTML

v PHP, ASP

5

346

16.11.2009 19:30

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sony vegas vkladanie animacii

v Video programy

0

249

22.11.2010 13:27

boraicho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu podľa vzoru

v PHP, ASP

2

180

27.05.2012 22:27

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LibreOffice Writer - vkladanie obrázkov

v Ostatné programy

0

70

27.10.2013 19:23

Juice

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu cez button

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

225

14.11.2011 11:48

Tomasko19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie údajov do ListView

v Delphi, Visual Basic

2

315

10.01.2011 13:09

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie (include) suborov do main

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

243

12.07.2011 14:37

v.tkac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie grafiky do C programu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

457

30.01.2011 13:33

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tabulkovy program na vkladanie uzivatelov

v Ostatné programy

0

400

03.05.2008 10:12

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kniha navstev, pokazene vkladanie prispevkov

v PHP, ASP

6

644

04.12.2007 21:35

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu do hudobných CD

v Audio programy

16

328

21.01.2015 20:09

arrooas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie udajov do viacerych tabuliek naraz

v Databázy

4

620

14.05.2008 18:10

asken



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF