[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vkladanie obrazkov

Registrovaný: 26.02.07
Prihlásený: 24.04.16
Príspevky: 276
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 17.09.2011 23:17 | Vkladanie obrazkov

Cavte,
chcem si urobit na stranke vkladanie obrazkov, co mi teda funguje po samotne vlozenie obrazku do suboru na localhoste, ale potom by som chcel vlozit adresu obrazku do databazy mysql, ale to mi nejako nejde, nevviem tu adresu zistit. Ako sa to da urobit?
Dik


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Vkladanie obrazkov

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.09.2011 8:38 | Vkladanie obrazkov

Uz sa ti podarilo urobit samotny upload? Server si sam nevymysli, kam uploadnuty obrazok ulozi, tu adresu musis pouzit ako druhy argument fcie move_uploaded_file, preto ak vies spravit upload, tu cestu k obrazku mat budes.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vkladanie obrazkov

Registrovaný: 26.02.07
Prihlásený: 24.04.16
Príspevky: 276
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 18.09.2011 12:27 | Vkladanie obrazkov

no, myslim, ze hento som uz zvladol, tam je ale ze $_FILE['nieco'][tmp_name] a to tmp_name by mala byt ta cesta, pokial viem, lenze ked si to poziriem, tak mi to da adresu nejaku ze ..../.../xx.tmp, alebo tak nejako a to neviem vyuzit, myslim, ze by som mal dosta nieco, co mi odkazuje an ten obrazok v subore napr. galeria na localhost-e, teda: localhost/galeria/xx.jpg napriklad a tu cestu by som si potom ulozil do databazy a to nejako neviem urobit


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Vkladanie obrazkov

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.09.2011 13:44 | Vkladanie obrazkov

Nie, tmp_name je len docasna cesta (kam server uklada subor pocas uploadu). Ty tuto cestu sice vyuzijes v move_uploaded_file (prvy argument), ale ake bude skutocne umiestnenie a nazov suboru, o tom rozhodujes ty sam. Uz akym sposobom budes tento nazov suboru generovat, je na tebe, mozes ich napriklad cislovat (pozries, ake cislo ma posledny obrazok a novy obrazok bude mat cislo o jedno vacsie).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vkladanie obrazkov

Registrovaný: 26.02.07
Prihlásený: 24.04.16
Príspevky: 276
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 18.09.2011 14:52 | Vkladanie obrazkov

ok, to chapem... ale teraz mi docvaklo s tou cesto, ja nepotrebujem ukladat do databazy cestu ako adresu, ale ako nazov obrazku v podstate len, ano?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 18.09.2011 17:31 | Vkladanie obrazkov

ak pouzivas na servery vzdy ten isty adresar kde budes uploadnute obrazky ukladat, tak ano, teoreticky ti staci do DB ukladat nazov toho obrazku.


 [ Príspevkov: 6 ] 


Vkladanie obrazkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie obrazkov

v PHP, ASP

8

1139

10.07.2006 9:17

wlacho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LibreOffice Writer - vkladanie obrázkov

v Ostatné programy

0

70

27.10.2013 19:23

Juice

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MS Office 2007 - vkladanie a popis obrazkov

v Ostatné programy

0

462

09.02.2011 14:42

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

938

26.02.2008 16:15

nestorko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie do pola

v PHP, ASP

2

241

17.01.2009 15:29

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie blokov HTML

v PHP, ASP

5

346

16.11.2009 19:30

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie údajov do ListView

v Delphi, Visual Basic

2

315

10.01.2011 13:09

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie pola do DB

v PHP, ASP

4

332

07.04.2008 15:37

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu cez button

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

225

14.11.2011 11:48

Tomasko19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu podľa vzoru

v PHP, ASP

2

180

27.05.2012 22:27

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sony vegas vkladanie animacii

v Video programy

0

249

22.11.2010 13:27

boraicho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tabulkovy program na vkladanie uzivatelov

v Ostatné programy

0

400

03.05.2008 10:12

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie (include) suborov do main

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

243

12.07.2011 14:37

v.tkac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie grafiky do C programu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

457

30.01.2011 13:33

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kniha navstev, pokazene vkladanie prispevkov

v PHP, ASP

6

644

04.12.2007 21:35

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie textu do hudobných CD

v Audio programy

16

328

21.01.2015 20:09

arrooas



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF