[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 01.03.2008 9:25 | uprava dat v db

cawko...potreboval by som poradit...mam formular ktory mi odosle nejaky text do databazy a potom ukazuje na stranke a chcem sa spytat ako to mam spravit aby som potom vedel ten text upravit..cize aby mi ho nacitalo spat do nejakeho formularu a potom aby som ho vedel upravit napriklad ked su tam gram chyby alebo prosto ked chcem nieco pridat...nechcem aby mi vytvaralo zas dalsi clanok s dalsim id ale upravit ten predchadzajuci...mozno to tu je tak sry newedel som ako presne to mam pomenovat....


Offline

Správca fóra
Správca fóra
uprava dat v db

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.03.2008 9:45 | uprava dat v db

nacitas si udaje z db do formulara, poupravujes text, das odoslat a vtedy pouzijes UPDATE pre opravu. Napr:
Kód:
UPDATE tblname SET text='nova hodnota' WHERE id=3


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
uprava dat v db

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 01.03.2008 9:57 | uprava dat v db

no budeme predpokladat ze ten text mas uz ulozeny v databaze. a mas tam stlpce id, text v tom pripade ti staci pouzit nieco taketo:

Kód:
$result = mysql_query("SELECT text FROM tabluka_kde_mas_text WHERE id = " . addslashes($_GET['id']));
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
    echo '<form method="post">
          <textarea name="text">' . $row['text'] . '</textarea>
          <input type="submit" name="sent" value="Edit">';
    if(isset($_POST['sent']))
    {
        $sql = "UPDATE tabluka_kde_mas_text SET text = " . addslashes($_POST['text']) . " WHERE id = " . addslashes($_GET['id']);
        $result = mysql_query($sql);
    }
}


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 01.03.2008 10:40 | uprava dat v db

vl4kn0 píše:
no budeme predpokladat ze ten text mas uz ulozeny v databaze. a mas tam stlpce id, text v tom pripade ti staci pouzit nieco taketo:

Kód:
$result = mysql_query("SELECT text FROM tabluka_kde_mas_text WHERE id = " . addslashes($_GET['id']));
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
    echo '<form method="post">
          <textarea name="text">' . $row['text'] . '</textarea>
          <input type="submit" name="sent" value="Edit">';
    if(isset($_POST['sent']))
    {
        $sql = "UPDATE tabluka_kde_mas_text SET text = " . addslashes($_POST['text']) . " WHERE id = " . addslashes($_GET['id']);
        $result = mysql_query($sql);
    }
}


neviem preco ale ukazuje mi iba bielu obrazovku nic mi nenajde..inak
Kód:
while($row = mysql_fetch_array($result))
nema byt takto?
Kód:
while($row=@mysql_fetch_array($result))
lebo ked som to mal tak ako ty tak mi tam hadzalo chybu..a taktiez aj prvy riadok
Kód:
$result =@mysql_query("SELECT text FROM uvod WHERE id = " . addslashes($_GET['id']));
ak sa mylim tak sry ja sa iba pytam lebo som iba zaciatocnik...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 01.03.2008 10:47 | uprava dat v db

chybu ti hadzalo, pretoze mas nejaku chybu v spojeni s databazou. znak @ nezaruci, ze ti to bude fungovat, ale iba to, ze ti nevyhlasi chybu, ak v tom riadku nastane. najlepsie bude, ak sem napises ako sa vola tvoja tabulka a ake stlpce chces menit a urcite sa to tu vyriesi ;)


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 01.03.2008 10:50 | uprava dat v db

aha mno ok..tak sry...no tabulka sa mi vola "uvod" a chcem prepisovat riadok "text"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 01.03.2008 11:38 | uprava dat v db

vytvor si tabulka.php:
Kód:
<?php
  session_start();
  mysql_connect(host, user, pass);
  mysql_select_db("uvod");
 
  if (!$_POST['vyber']) {
  echo("Vyber si ID v tabulke:
        <form method=post>
        <input type='text' name='idcko'>
        <input type='submit' name='vyber'>
        </form>");}
 
  if($_POST['vyber']) {
  $_SESSION['idcko'] = $_POST['idcko'];
  $result = mysql_query("select * from uvod where id=" . $_SESSION['idcko']);
  while($row = mysql_fetch_object($result)) {
    echo("<form action='update.php' method=post>
          <textarea name='text'>" . $row -> text . "</textarea>
          <input type='submit' name='sent'>
          </form>");
  }
  }
?>


a potom update.php, kde sa ti vykona update:
Kód:
<?php
  session_start();
  mysql_connect(host, user, pass);
  mysql_select_db("uvod");
 
  if(mysql_query("update uvod set text='" . $_POST['text']. "' where id=" . $_SESSION['idcko']))
  echo("Uspesny update"); else echo("Neuspesny");
?>


skusal som to, mne to funguje s mojimi tabulkami. len si tam samozrejme daj svoj host, usera a password.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 01.03.2008 11:50 | uprava dat v db

diki moc djsulo funguje mi to...este si to budem musiet trosku poupravovat ale moc si mi pomohol...diki moc


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 02.03.2008 14:13 | uprava dat v db

cawko..mam mensi problem..ked si chcem urcit ktory text s konkretnym id chcem upravit tak mi to hadze chybu v 14 riadku kod je tu :

Kód:
<?php
  mysql_connect(localhost, root, xxx);
  mysql_select_db("clanok");
 
  $result = mysql_query("select text from uvod where id='1'");
  while($row = mysql_fetch_object($result)) {
    echo("<form action='update.php' method=post>
          <textarea name='text' rows='20' cols='50'>" . $row -> text . "</textarea><br>
          <input type='submit' name='sent'>
          </form>");
  }
}
?>


pls kuknite kde je chyba

// edit uz som si nasiel chybu...mal som tam o jednu zatvorku viac :oops:


 [ Príspevkov: 9 ] 


uprava dat v db



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chcem dať môj JS projekt na github, ako tam dať obrázky?

v Ostatné

10

417

27.03.2014 21:56

Kamahl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uprava XviD

v Video programy

5

688

08.05.2006 18:31

XPM

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uprava DVD

v Video programy

8

527

25.06.2011 12:42

kati123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Shoutbox/úprava

v JavaScript, VBScript, Ajax

10

581

01.11.2007 11:33

Tomik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uprava videa

v Video programy

5

1260

13.03.2009 10:57

Dzin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uprava videa

v Video programy

1

296

14.04.2012 21:24

vychytraly

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava videa

v Video programy

3

360

02.10.2012 9:15

maban

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

úprava videa

v Video programy

5

1162

31.03.2010 19:51

Scorpion4444

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava PC

v PC zostavy

13

670

07.12.2007 20:20

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava kódu :)

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

293

12.07.2009 17:20

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava videii

v Ostatné programy

2

224

04.04.2012 22:20

Dzin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava obrázkov

v Grafické programy

2

246

29.04.2010 17:52

percussor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

úprava pdf

v Ostatné programy

5

569

09.03.2010 21:28

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava čísla

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

334

04.07.2009 18:50

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rychla uprava

v Grafické programy

2

242

08.05.2010 18:21

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jpg uprava

v Grafické programy

6

715

03.09.2008 14:20

don jebot



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF