[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 25.03.2010 16:15 | upload suborov-uprava

Nazdarek. Nasiel som na nete script na upload suborov, ktory vyzera asi takto:
Kód:
<script>

var upload_number = 2;
function addFileInput() {
    var d = document.createElement("div");
    var file = document.createElement("input");
    file.setAttribute("type", "file");
    file.setAttribute("name", "attachment"+upload_number);
    d.appendChild(file);
    document.getElementById("moreUploads").appendChild(d);
    upload_number++;
}
</script>

<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">

<input type="file" name="attachment" id="attachment" onchange="document.getElementById('moreUploadsLink').style.display = 'block';" />
<div id="moreUploads"></div>
<div id="moreUploadsLink" style="display:none;"><a href="javascript:addFileInput();">Attach another File</a></div>


<input type="submit" name="odoslane" class="button" value="Odoslať">
</form>


No a potreboval by som poradit, ako upravit tento script, aby som s nim mohol pracovat dalej..resp. aby som mohol upravovat, spracovavat kazdy odoslany subor zvlast...Nejako logicky :D sa mi natiska moznost pouzit pole resp. funkcia foreach, ale neviem ci je to dobry napad..resp. neviem ako presne v tomto pripade vypisat do pola jednotlive nazvy suborov.. Neporadil by mi niekto??


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
upload suborov-uprava

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.03.2010 17:43 | upload suborov-uprava

Upravil by som ten javascript. Namiesto
Kód:
file.setAttribute("name", "attachment"+upload_number);
Kód:
file.setAttribute("name", "attachment[]");

V php sa ti bude ľahšie postupovať


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 26.03.2010 12:22 | upload suborov-uprava

no upravil som ten javascript, fungovat to funguje, to pridavanie dalsich inputov..ale stale neviem prist na to, ak potom spracovavat jednotlive odoslane inputy..


Offline

Čestný člen
Čestný člen
upload suborov-uprava

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 26.03.2010 13:10 | upload suborov-uprava

Daj si v PHPcku
Kód:
var_export($_FILES)
a z vypisu to pekne uvidis.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 26.03.2010 13:23 | upload suborov-uprava

Ďuri..pozrel som tu , pre mna novu, funkciu..teda pouzil som ju..a vypisalo mi to vsetky udaje o odosielanych suborov..nieco take:

Kód:
array ( 'attachment' => array ( 'name' => array ( 0 => 'DSC00020.jpg', 1 => 'DSC00021.jpg', ), 'type' => array ( 0 => 'image/jpeg', 1 => 'image/jpeg', ), 'tmp_name' => array ( 0 => '/domains1/xxxxx/public/tmp/php1mNccd', 1 => '/domains1/xxxx/public/tmp/phpKaB83L', ), 'error' => array ( 0 => 0, 1 => 0, ), 'size' => array ( 0 => 99728, 1 => 101822, ), ), )


No absolutne netusim, ako to zakombinovat do toho mojeho kodu.. aby som mohol vyuzit tie polia...Lebo pozeral som aj na nete ohladom tej funkcie, no vsade su priklady pouzitia, ked uz su zname prvky pola..a z toho pola je volana ta funkcia..Lenze ja neviem ako mam naplnit to pole, tymi udajmi z formulara (inputov).. :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 28.03.2010 14:21 | upload suborov-uprava

Prosim vas,to sa tu nenajde nikto, kto by mi bol ochotny pomôct a ukazat mi, ako dostat ti imputove hodnoty do pola, resp. ako ich dalej upravit??? Lebo ja som uz fakt z toho zufali.. :(


Offline

Čestný člen
Čestný člen
upload suborov-uprava

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 28.03.2010 15:12 | upload suborov-uprava

zaciatocnik
Vies, ako funguje v PHPcku foreach?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 28.03.2010 19:37 | upload suborov-uprava

Takze pridavam sem uz upraveny a fungujuci script (vdaka Ďurimu ;) ). Navyse je upraveny aj ten script na pridavanie inputov, tak aby bolo mozne obmedzit ich pocet.

upload.php
Kód:
<script>
var input_count = 0, //kolko inputov je na zaciatku
   max_inputs = 10;
function addFileInput() {
   if (input_count >= max_inputs) {
      return; //ak je maximum dosiahnute, ukonci fciu
   }
    var d = document.createElement("div");
    var file = document.createElement("input");
    file.setAttribute("type", "file");
    file.setAttribute("name", "attachment[]");
    d.appendChild(file);
    document.getElementById("moreUploads").appendChild(d);
    input_count++;
}
</script>


<?
if (isset($_POST["odoslane"])) {

$subory = array();
foreach ($_FILES['attachment'] as $key => $images)
{
   foreach ($images as $num => $img)
   {
      if (!isset($subory[$num])) $subory[$num] = array();
      $subory[$num][$key] = $img;
   }
}
// je vytvorene pole $subory s vhodnym usporiadanim
foreach ($subory as $subor) //kazdy jeden subor
{
   echo 'Subor '.$subor['name'].' ma velkost '.$subor['size'].' bajtov.<br>';
}

 }

?>

Formular:
Kód:
<form action="?site=upload" method="post" enctype="multipart/form-data">

<input type="file" name="attachment[]" id="attachment[]" onchange="document.getElementById('moreUploadsLink').style.display = 'block';" />
<div id="moreUploads"></div>
<div id="moreUploadsLink" style="display:none;"><a href="javascript:addFileInput();">Pridať ďalší súbor</a></div>


<input type="submit" name="odoslane" class="button" value="Odoslať">
</form>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.08.10
Prihlásený: 12.01.17
Príspevky: 14
Témy: 4 | 4
Bydlisko: Nitra
Vek: 32
NapísalOffline : 01.08.2010 13:21 | upload suborov-uprava

asi blbá otázka, ale kam tie súbory ukladá ???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload suborov-uprava

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 01.08.2010 13:35 | upload suborov-uprava

do temporary.. treba to este presunut pomocou move_uploaded_file()


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.08.10
Prihlásený: 12.01.17
Príspevky: 14
Témy: 4 | 4
Bydlisko: Nitra
Vek: 32
NapísalOffline : 01.08.2010 20:14 | upload suborov-uprava

možeš mi to napisať do toho kodu ?


 [ Príspevkov: 11 ] 


upload suborov-uprava



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload súborov

v PHP, ASP

12

504

19.08.2010 19:38

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload súborov

v PHP, ASP

1

127

23.02.2015 10:06

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload suborov - princip

v PHP, ASP

7

915

04.02.2009 12:09

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hromadna uprava suborov

v Webdesign

10

811

01.12.2007 20:42

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suborov na stránku

v Webhosting a servery

2

147

05.07.2013 0:35

SnakeBack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload iba PHP súborov

v PHP, ASP

4

553

02.09.2009 20:56

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload suborov do MySQL

v Databázy

2

372

18.12.2011 19:33

lukas15

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suborov na server

v Ostatné

1

1010

28.01.2006 10:54

2010

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload súborov v Mediawiki

v Redakčné systémy

0

364

21.10.2007 13:27

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suborov na inu domenu

v PHP, ASP

1

271

15.11.2010 20:14

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako na upload velkych suborov

v PHP, ASP

2

727

24.07.2009 16:54

jozef.rusnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava hlasitosti u .avi súborov

v Video programy

1

732

08.02.2010 21:18

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje mi script na upload suborov

v PHP, ASP

9

526

22.02.2008 20:44

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uprava vsetkcyh .xls suborov v danej zlozke

v Ostatné programy

0

215

09.05.2011 19:29

martinNM

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload 2 suborov do 2 dirov (pomoc)

v PHP, ASP

2

207

27.12.2009 14:00

rEnEeK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat zopar suborov do image *.nrg suborov?

v Ostatné programy

7

786

30.08.2007 12:33

paulix



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF