[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 03.02.2009 16:52 | Upload suborov - princip

Upload obrazky:

potrebujem to hlavne jednoducho vysvetlit ... clovek pride na web objavz sa mu input da odoslat ... a obrazok sa zobrazi na stranke.

Kód:
<input type="file" name="obrazky_inzercia">
<input type="submit" value="pridaj foto">


poradi mi niekto ako spravit jednoduchy php kod na odoslanie obrazku a nasledne zobrazenie obrazku na stranke ?

//upraveny nazov (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 03.02.2009 17:10 | Upload suborov - princip

skus pouzit http://www.pcforum.sk/search.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 03.02.2009 21:55 | Upload suborov - princip

dik za radu ale problem je v tom ze tomu nerozumiem a potrebujem jednoduchy priklad aby som to pochopil ... potom budem google a search. Pretoze skripty ktore su tu su mi nanic ken im nerozumiem ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload suborov - princip

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 03.02.2009 22:13 | Upload suborov - princip

Kód:
<form enctype="multipart/form-data" action="index.php?p=upload" method="post">
<input type=hidden name=MAX_FILE_SIZE value=1500000>
<input type=hidden name=completed value=1>


a nasledne spracovanie:

Kód:
$newname1 = uniqid("kaparzo").".jpg";
move_uploaded_file($_FILES['mailfile']['tmp_name'],
"screen/$newname1");


$newname1 = novy nazov fotky
move_uploaded_file = presunie fotky do adresara screen a ulozi ju pod novym menom...


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 03.02.2009 23:27 | Upload suborov - princip

No trochu si mi to pbjasnil .pouyil som toto a nefunguje mi to: neodosiela neukazuje nic/
Kód:
<?
if (session_id() == "") session_start();
 
if(!(isset ($_SESSION['prihlaseny']))) {
   Header("location:prihlasenie.php");
   }
?>

<html>
<head>
<title>Pridať nový inzerát</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
</head>

<?php
include "databaza.php";
session_start();
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
   endif;
   
   //upload obrazku
  $newname1 = uniqid("kaparzo").".jpg";
  move_uploaded_file($_FILES['mailfile']['tmp_name'],
  "obrazky/$newname1");
   //koniec upload
   
   $datum_inzercia = date("Y-m-d");
   $cas_inzercia = date("H:i:s");
   $status_platnost = "1";
   if ($_POST['action'] == 'send_form') {
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $inzerciatabulka VALUES
   ('', '".$_POST['typ_inzercia']."',
    '".$_POST['titulok_inzercia']."',
    '".$_POST['popis_inzercia']."',
    '".$_POST['cena_inzercia']."',
    '".$_POST['status_poloha']."', 
    '"."$prihlaseny"."',
    '"."$datum_inzercia"."',
    '"."$cas_inzercia"."',
    '"."$status_platnost"."')");
   }
   MySQL_Close($spojenie);
?>

<body bgcolor="#D1EFD6">
<div id="inzercia">
<center><b><font size="4">Pridanie nového inzerátu (Komisionálny predaj)</font></b></center>
<table>
<form enctype="multipart/form-data" action="inzercia.php" method="post">
<tr><td><font size="2">Typ:</font></td><td><input type="radio" name="typ_inzercia" value="Predám" checked="checked"><font color="red" size="2">Predám <input type="radio" name="typ_inzercia" value="Kúpim">Kúpim <input type="radio" name="typ_inzercia" value="Vymením">Vymením</font></td></tr>
<tr><td><font size="2">Názov inzerátu:</font></td><td><input type="text" name="titulok_inzercia" maxlength="30"></td></tr>
<tr><td><font size="2">Popis inzerátu:</font></td><td><textarea name="popis_inzercia" cols="51" rows="6" maxlength="255"></textarea></td></tr>
<tr><td><font size="2">Cena:</font></td><td><input type="text" name="cena_inzercia" maxlength="10"> € s DPH</td></tr>
<tr><td><font size="2">Poloha:</font></td><td><select name="status_poloha"><option value="Súkromný">Súkromný</option><option value="Predajňa">Predajňa</option></select> <font size="2">Vyberte prosím možnosť.</font></td></tr>
<tr><td><font size="2">Obrazok:</font></td><td><input type="file" name="image"> <font size="2">Môžete vložiť obrázok</font> <font color="red" size="1">(obrázky zatiaľ nefungujú.)</font></td></tr>
<input type="hidden" name="action" value="send_form">
<tr><td></td><td><input type="submit" value="Odoslať inzerát"></td></tr>
</form>
</table>

<?
if (!$vysledok):
  echo "";
  else:
  echo "<center>Ďakujeme <b>$prihlaseny</b>, Váš inzerát bol úspešne vložený do databázy. Môžete zrušiť toto okno.</center>";
endif;
?>

</div>
</body>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.02.2009 11:23 | Upload suborov - princip

nepouzivaj <? ale <?php

session_start(); musi byt na uplnom zaciatku cize

Kód:
<?php
session_start();
.
.
.
.
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 04.02.2009 11:48 | Upload suborov - princip

Poviem presnejsie kde som :

-Mam input FILE
-Ked to dam odoslat do databazi ukaze odosle to ale v databazi ukazuje [BLOB - 59 Bajtov]
-Ked dam vypisat tak vypise ikonku obrazku ktory nevie najst a ked dam vlastnosti vypise mi moju URL/tu linku ku obrazku ktory som dal odolat.
A tu som skoncil nechapem ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.02.2009 12:09 | Upload suborov - princip

Kód:
move_uploaded_file($_FILES['mailfile']..

preco mailfile? ved input sa vola image


 [ Príspevkov: 8 ] 


Upload suborov - princip



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload súborov

v PHP, ASP

12

504

19.08.2010 19:38

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload súborov

v PHP, ASP

1

127

23.02.2015 10:06

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suborov-uprava

v PHP, ASP

10

590

01.08.2010 20:14

rover218

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload súborov v Mediawiki

v Redakčné systémy

0

364

21.10.2007 13:27

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload suborov do MySQL

v Databázy

2

372

18.12.2011 19:33

lukas15

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suborov na server

v Ostatné

1

1010

28.01.2006 10:54

2010

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suborov na stránku

v Webhosting a servery

2

147

05.07.2013 0:35

SnakeBack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload iba PHP súborov

v PHP, ASP

4

553

02.09.2009 20:56

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako na upload velkych suborov

v PHP, ASP

2

727

24.07.2009 16:54

jozef.rusnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suborov na inu domenu

v PHP, ASP

1

271

15.11.2010 20:14

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje mi script na upload suborov

v PHP, ASP

9

526

22.02.2008 20:44

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload 2 suborov do 2 dirov (pomoc)

v PHP, ASP

2

207

27.12.2009 14:00

rEnEeK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

princíp dual-chanel

v Pamäte

13

4439

29.01.2012 19:18

patro16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

princip tvorby menu - jednoducha stranka

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

586

23.11.2012 22:44

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nove prispevky - princip ako na phpBB

v PHP, ASP

2

207

31.01.2010 0:48

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat zopar suborov do image *.nrg suborov?

v Ostatné programy

7

787

30.08.2007 12:33

paulix



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF