[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 21.10.2009 9:09 | Taka drobnost

Ahojte aky je pls spravny zapis :
potrebujem urobit test ci sa vlozene cislo nachadza v mnozine od 1 - 9 ... dakuejm

Kód:
if($test) == '[1-9]' {
echo "nachadza sa";
}
else {
echo "nenachadza sa";
}


//PORADI NIEKTO ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 21.10.2009 10:01 | Taka drobnost

v pripade ze uz vies ze ide o cislo
if ($test >= 1 && $test <=9)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 21.10.2009 10:05 | Taka drobnost

No ja by som to chcel tak spravit ze cislo sa odosle s formulara

Kód:
<?php
if($_GET['test'] == 'go') {
if($_GET['text'] == '[1-9]') {
$vystup = "HURA";
}
}

echo "<form action='test.php' method='GET'>";
echo "<input type='text' name='text'>";
echo "<input type='submit' name='test' value='go'>";
echo "</form>";

echo "$vystup";
?>


a ak odoslane cislo bude cislo 1 az 9 vypise hura ... ak nie nevypise nic, nieje nejaky zapis co len skontroluje v mnozine ci sa cislo nachadza nieco taketo [1..9] napr. alebo tak ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 21.10.2009 10:09 | Taka drobnost

Kód:
<?php
if($_GET['test'] == 'go') {
   //
if (is_numeric($_GET['text']) && $_GET['text'] <=9 && $_GET['text'] >=1){
$vystup = "HURA";
}
}

echo "<form action='test.php' method='GET'>";
echo "<input type='text' name='text'>";
echo "<input type='submit' name='test' value='go'>";
echo "</form>";

echo "$vystup";
?>


...neviem naco to pouzivas ale pozor pracuje aj z desatinnymi miestami
ak to nechces pouzi radsej is_int


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 21.10.2009 10:15 | Taka drobnost

Aha dikes ... ale nieje nieco jednoduchsie napr. [1..9] alebo tak ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 21.10.2009 10:18 | Taka drobnost

neviem co je natom zlozite ale ak taky zapis najdes daj mi vediet.
a este taka drobnost predtym ako budes zdokonalovat zapisi, v pripade ze nesplnis podmienku tak nemas zadefinovany $vystup takze si daj pred podmienky $vystup='';
:|


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 21.10.2009 10:22 | Taka drobnost

No zlozite to nieje ale na porovnavanie obsahu mnoziny cisel by mohlo mat php aj nieco original jednoduche ... ak nieco najdem dam vediet ale dakujem velmi si mi pomohol.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.12.08
Prihlásený: 24.06.14
Príspevky: 59
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 21.10.2009 11:06 | Taka drobnost

ja to robim tak ze si spravim pole
$digits = array (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9);

a potom uz len skontrolujem

if (in_array($_GET['text'], $digits) == true)
{ pokracuj...}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 21.10.2009 11:10 | Taka drobnost

jtomcik píše:
Aha dikes ... ale nieje nieco jednoduchsie napr. [1..9] alebo tak ?

ano je to tiez sposob ale myslim ze mu ide skor o skratenie zapisu z 20char a 2podmienok na 5. a jednu podmienku Vytvarat pole mi nepride jednoduchsie
PríspevokZaslal: St 21.10.09 11:06 Odpovedať s citátomNávrat horeOznámenie



if (in_array($_GET['text'], $digits) == true)
{ pokracuj...}

==

if (in_array($_GET['text'], $digits))
{ pokracuj...}


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Taka drobnost

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.10.2009 11:27 | Taka drobnost

Kód:
if(preg_match("/^[1-9]$/", $_GET['text'])) {
      echo "HURA";
}

samozrejme, musis este skontrolovat, ci dany index existuje...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 10 ] 


Taka drobnost



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

taka hlaska

v Operačné systémy Microsoft

9

450

21.02.2008 13:56

yaJohny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pascal-taka blbost

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

305

10.06.2009 11:46

klaudia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

taka blba otazka

v Ostatné

23

827

28.12.2007 13:26

Skyro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

existuje taka redukcia ?????

v Optické zariadenia

4

416

02.11.2010 13:20

dj-666

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

taka blba otazka

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

419

11.02.2009 21:24

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Len taka otazocka....

v Procesory

23

1144

07.01.2008 19:27

marmare

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Existuje taka Hra?

v Počítačové hry

16

889

21.05.2007 22:28

Homer J Simpson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Taka hlupa otazka ohladne zvuku

v Zvuk

29

671

14.09.2008 17:37

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Len taka stranka. Nazor prosim

v Webdesign

6

472

02.08.2007 10:56

HAE07

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Taka specialitka pre skusenejsich, asi... :-)

v PHP, ASP

4

254

10.05.2009 15:10

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

taka mala vecicka - namiesto bydliska trieda

v Redakčné systémy

4

274

14.12.2006 20:59

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jenom taka zostava pre nas smrtelnikov ’07 :)

v PC zostavy

13

489

28.01.2007 16:43

Jeremi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vesmir nemoze byt nekonecny - taka halucinogenna uvaha

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 7, 8, 9 ]

v Vesmír, veda a technika

264

15359

12.11.2013 13:01

marian_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chcel by som vedieť či neexistuje taká hra...

v Počítačové hry

2

418

13.03.2009 14:26

riki137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mini recenzia lcd vw195u (vs lg L194wt-sf) taka lamerska :D

v Články

8

1852

31.05.2008 0:09

piskvorko



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF