[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
NapísalOffline : 10.05.2010 16:54 | registrácia

mala registrácia ahoj mám problem...robim si registráciu a stále mi vypisuje na registracia.php že Užívateľa sa nepodarilo registrovať
registracia.html
Kód:
<h2>Registrácia</h2>

<form action="registracia.php" method="post">

Uživatelské meno: <input type="text" name="reg_meno"/><br>
Krstné meno: <input type="text" name="meno"/><br>
Priezvisko: <input type="text" name="priezvisko"/><br>
Email: <input type="text" name="email"/><br>
Heslo: <input type="password" name="heslo"/><br>
Ulica:<select name="ulica"> 
<option>Bratislavská</option>
<option>Nálepková</option>
<option>Športová</option>
<option>Budovatelská</option>
<option>Veterná</option>
<option>Družstevná</option>
<option>Hydinárska</option>
<option>Dunasjká</option>
<option>Iná..</option>
</select><br>
<input type="submit" /></p>
</form>

registracia.php
Kód:
<?php
include_once("mysql.php");

$reg_meno = $_POST['reg_meno'];
$meno = $_POST['meno'];
$priezvisko = $_POST['priezvisko'];
$ulica = $_POST['ulica'];
$email = $_POST['email'];
$heslo = sha1($_POST['heslo']);
$cas = sha1(Time());
$datum = sha1(date("d.m.Y"));

mysql_query("INSERT INTO uzivatelia(reg_meno,meno,priezvisko,ulica,email,heslo,cas,datum) VALUES('$reg_meno','$meno','$priezvisko','$ulica','$email','$heslo','$cas','$datum')")
or die("Užívateľa sa nepodarilo registrovať. <a href=registracia.html>Späť</a>");


?>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
registrácia

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.05.2010 16:56 | registrácia

Daj si vypisat mysql_error(), co to hlasi?
Preco pre cas a datum pouzivas sha1()?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 10.05.2010 16:59 | registrácia

ako mam dať vypísať ten eror?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
registrácia

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.05.2010 17:02 | registrácia

Hm, ako sa v PHP vypisuje text, co ja viem :rolleyes:
Mozes to spravit aj takto:
Kód:
mysql_query("tvoja_query") or die(mysql_error());
Ale ked aplikaciu nasadis do prevadzky, je lepsie nevypisovat cele znenie chyb, len nejaku hlasku, aku tam mas doteraz.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 10.05.2010 17:05 | registrácia

uz to mam diky mal som zlu databazu v registracia.php

ale tereaz mi furt vypisuje že nesprávne heslo prečo??
login.html
Kód:
<h2>Prihlásenie</h2>
<form action="login.php" method="post">
<p>Prihlasovacie meno: <input type="text" name="meno"/></p>
<p>Prihlasovacie heslo: <input type="password" name="heslo"/></p>
<p><input type="submit" value="Prihlásiť" /></p>
</form>
 

login.php
Kód:
<?php

include("mysql.php");

$meno = $_POST['meno'];
$heslo = sha1($_POST['heslo']);

$result = mysql_query("SELECT heslo FROM registracia WHERE meno='$meno'") or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_row($result);

session_start();
if($heslo == $row[0])
{
   $_SESSION['prihlaseny'] = 'ano';
}
else
{
   echo "Zadali ste neplatné meno alebo heslo!";
}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
registrácia

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 10.05.2010 21:18 | registrácia

skus pozriet do obsahu tej databazy ci ta naozaj registrovalo..
este ma napadlo, ci nahodou nemas dlzku VRACHAR alebo do coho to ukladas nastavenu mensiu nez je dlzka generovaneho retazca sha1


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 11.05.2010 8:59 | registrácia

všetko je hore uvedené ...vypis tabulky som si dal a tam mi to vypisalo.....daj si že vypis_tabulky.php


Offline

Správca fóra
Správca fóra
registrácia

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.05.2010 9:30 | registrácia

spusti si ten vygenerovany select priamo v db a uvidis, ci ti to vrati spravny vysledok... nechapem, preco nekontrolujes cez select aj heslo...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 11.05.2010 9:39 | registrácia

aha ...a jak mam zmenit ten skript aby to kontrolovalo cez select

nemozete to niekdo vyskúšať a oprviť? ;)
tabulka mysql je
Kód:
<?php

  include_once("mysql.php");

mysql_query("CREATE TABLE `uzivatelia` (
  `id` int NOT NULL auto_increment primary key,
  `reg_meno` tinytext NOT NULL,
  `meno` tinytext NOT NULL,
  `priezvisko` tinytext NOT NULL,
  `ulica` tinytext NOT NULL,
  `email` tinytext NOT NULL,
  `vek` tinytext NOT NULL
  `heslo` tinytext NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8
COLLATE=utf8_slovak_ci AUTO_INCREMENT=1;")

or die("Nepodarilo sa vytvoriť tabuľku!");

  ?>



Offline

Správca fóra
Správca fóra
registrácia

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.05.2010 17:25 | registrácia

v selecte pouzivas tabulku registracia a nam tu das strukturu tabulky uzivatelia, takze najskor si ujasni, co vlastne chces a potom sa pytaj ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 11.05.2010 18:09 | registrácia

ja už viem čo som spravil zle ja som mal podla registračného mena vyhladat heslo a ja som tam mal len meno ...prepáčte že som vás teda zaťažoval :roll:


 [ Príspevkov: 11 ] 


registrácia



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registracia

v PHP, ASP

9

887

13.05.2006 20:37

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registracia

v PHP, ASP

21

620

19.10.2010 14:24

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registrácia

v Sieťové a internetové programy

5

420

12.04.2008 13:31

Enermax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registracia

v HTML, XHTML, XML, CSS

28

705

02.02.2008 12:43

jato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registrácia

v PHP, ASP

2

132

08.03.2014 21:30

DessertBA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registrácia

v PHP, ASP

20

591

18.09.2010 12:58

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registracia

v PHP, ASP

4

265

11.07.2010 20:30

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registrácia

v Správy pre vedenie fóra

8

875

28.01.2008 22:25

_DanWer_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba ,registracia....

v PHP, ASP

24

700

04.07.2008 21:01

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registracia WIFI

v Siete

3

288

09.01.2009 0:11

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registracia online

v Obchody, reklamácie a právo

3

299

18.08.2010 13:42

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BGSLEVI-registracia

v Obchody, reklamácie a právo

5

1161

30.07.2008 20:56

Cruel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Metin2 registracia

v Počítačové hry

3

1047

09.05.2010 12:49

InVader

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hadanka registracia.

v Krčma

12

634

02.12.2008 19:25

Palinhoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registrácia domény

v Domény

6

565

14.12.2009 12:59

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WindowsLive registracia

v Herné konzoly

4

454

18.12.2011 20:04

Luks



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF