[ Príspevkov: 25 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 02.07.2008 19:46 | chyba ,registracia....

<?php

$host = mysql.ic.cz;
$dbuser = ic_progaming_spo;
$dbpass = ********;
$dbname = ic_progaming_sports;

$connection = mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db = mysql_sellect($dbname,$connection);


$name = $_POST["username"];
$pass = $_POST["password"];
$pass_repeat = $_POST["pass_repeat"];
$email = $_POST["email"];
$ip = $_POST["ip"];


if($name == false || $pass == false || $pass_repeat == false || $email == false ) {echo "Vyplnte prosim vsetky udaje!";}

if($pass != $pass_repeat) {echo"Zadané heslá sa nezhodujú!";}

else(
$connection = mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db = mysql_sellect($dbname, $connection); //Tu my vypisuje ze tam nema byt ; ..... poradte pls....$sql = "INSERT INTO registracia (username,password,email,ip) VALUES ($name, $pass, $email, $ip)";
$result = mysql_query($sql);
echo"Ďakujeme za registráciu,mozete sa prihlasiť"; );




?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
chyba ,registracia....

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.07.2008 20:26 | chyba ,registracia....

taku funkciu ako mysql_sellect() nepoznam, poznam len mysql_select_db() ;)

tak isto aj v tomto riadku mas chyby - chybaju ti tam jednoduche uvodzovky:
Kód:
$sql = "INSERT INTO registracia (username,password,email,ip) VALUES ($name, $pass, $email, $ip)";


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 02.07.2008 20:31 | chyba ,registracia....

Po prvé:
Videl si už niekedy niečo takéto?
Kód:
if () {

}
else (

);


Ja teda nie, prvýkrát u teba. Oprav si to

Kód:
else {
$connection = mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db = mysql_sellect($dbname, $connection); //Tu my vypisuje ze tam nema byt ; ..... poradte pls....$sql = "INSERT INTO registracia (username,password,email,ip) VALUES ($name, $pass, $email, $ip)";
$result = mysql_query($sql);
echo"Ďakujeme za registráciu,mozete sa prihlasiť"; }


A ešte niečo, nemalo by byť náhodu namiesto mysql_sellect, mysql_select_db ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 02.07.2008 21:30 | chyba ,registracia....

a vyhviezdickuj si aj dbuser a dbname... uz len z principu


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 02.07.2008 23:02 | chyba ,registracia....

Kód:
<?php


$host = mysql.ic.cz;
$dbuser = *************;
$dbpass = ************;
$dbname = ***************;

$connection = mysql_connect($host, $dbuser, $dbpass);
$db = mysql_select_db($dbname,$connection);


$name = $_POST[username];
$pass = $_POST[password];
$pass_repeat = $_POST[pass_repeat];
$email = $_POST[email];
$ip = $_POST[ip];


if ($username == false || $password == false || $pass_repeat == false || $email == false)
echo "Vyplnte prosim vsetky udaje!";

if ($pass != $pass_repeat) echo"Zadané heslá sa nezhodujú!";

else{
$connection = mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db = mysql_select_db(ic_progaming_sports, $connection);
$sql = "INSERT INTO registracia (username,password,email,ip) VALUES ($name, $pass, $email, $ip)";
$result = mysql_query($sql);
echo"Dakujeme za registráciu,mozete sa prihlasiť";};



?>


Ludia nechapem..... vyhodi mi chybu....:
Kód:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'ic_progaming_spo'@'ic02.ic.cz' (using password: YES) in /home/free/ic.cz/p/progaming-sports/root/www/makeregister.php on line 9

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/free/ic.cz/p/progaming-sports/root/www/makeregister.php on line 10
Vyplnte prosim vsetky udaje!
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'ic_progaming_spo'@'ic02.ic.cz' (using password: YES) in /home/free/ic.cz/p/progaming-sports/root/www/makeregister.php on line 26

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/free/ic.cz/p/progaming-sports/root/www/makeregister.php on line 27

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/p/progaming-sports/root/www/makeregister.php on line 29

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/free/ic.cz/p/progaming-sports/root/www/makeregister.php on line 29
Dakujeme za registráciu,mozete sa prihlasiť


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.07.2008 23:56 | chyba ,registracia....

zadavas zly login k mysql


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 03.07.2008 10:53 | chyba ,registracia....

ae ved na ic mam presne tieto udaje.....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 02.03.07
Prihlásený: 29.07.09
Príspevky: 70
Témy: 1 | 1
Bydlisko: Košice[JZR]
NapísalOffline : 03.07.2008 15:31 | chyba ,registracia....

Co tak to dat do uvodzoviek??? :x :jaw:
Kód:
$host = "mysql.ic.cz";
$dbuser = "ic_progaming_spo";
$dbpass = "********";
$dbname = "ic_progaming_sports";

a username ma byt ic_progaming_spo, urcite, nie ic_progaming_sports? Neviem, len sa pytam :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 03.07.2008 18:07 | chyba ,registracia....

ja este dodam k tej funkcionalite celeho kodu
by som dam pridal aj nejake osetrujuce blbosti
mas tam sice ze vipise ze nezadal vsetky udaje ale stale potom davas podnet na vpisanie do db

staci ze zada heslo a overenie hesla a uz mame na svete podnet na vkladanie


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 03.07.2008 20:46 | chyba ,registracia....

xdom moc diki :) uz to ide....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 04.07.2008 13:06 | chyba ,registracia....

Upravene :)

Kód:
<?php


$host = "mysql.ic.cz";
$dbuser = "**********";
$dbpass = "**********";
$dbname = "*********";

$connection = mysql_connect($host, $dbuser, $dbpass);
$db = mysql_select_db($dbname,$connection);


$name = $_POST[username];
$pass = $_POST[password];
$pass_repeat = $_POST[pass_repeat];
$email = $_POST[email];
$ip = $_POST[ip];


if ($username == false || $password == false || $pass_repeat == false || $email == false)
echo "Vyplnte prosim vsetky udaje!";

if ($pass != $pass_repeat) echo"Zadané heslá sa nezhodujú!";

if ($username == true && $password == true && $pass_repeat == true && $email == true && $pass == $pass_repeat )
{
$connection = mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db = mysql_select_db(ic_progaming_sports, $connection);
$sql = "INSERT INTO registracia (username,password,email,ip) VALUES ($name, $pass, $email, $ip)";
$result = mysql_query($sql);
echo"Dakujeme za registráciu,mozete sa prihlasiť";};


?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 04.07.2008 17:03 | chyba ,registracia....

PRosim vas spravil som aby mi vypisovalo co neni doplnene.....ae nejak mi to tam nevypisuje.... poradte pls..... bud kde mam chybu alebo ako by som to spravil.......



Kód:
<?php


$host = "mysql.ic.cz";
$dbuser = "**********";
$dbpass = "*******";
$dbname = "**********";

$connection = mysql_connect($host, $dbuser, $dbpass);
$db = mysql_select_db($dbname,$connection);


$name = $_POST[username];
$pass = $_POST[password];
$pass_repeat = $_POST[pass_repeat];
$email = $_POST[email];
$ip = $_POST[ip];



if($ok){

if ($username == false && $password == true && $pass_repeat == true && $email == true)
echo "Zadajte prosim váš nick!";

elseif ($password == false && $username == true && $pass_repeat == true && $email == true)
echo "Zadajte prosim vaše heslo!";

elseif ($pass_repeat == false && $username == true && $password == true && $email == true)
echo "Zadajte prosim overenie hesla!";

elseif ($email == false && $username == true && $password == true && $pass_repeat == true)
echo "Zadajte prosim vaš email!";

elseif ($username == false && $password == false && $pass_repeat == true && $email == true)
echo "Zadajte prosim vaš nick a heslo!";

elseif ($username == false && $pass_repeat == false && $password == true && $email == true)
echo "Zadajte prosim vaš nick a overenie hesla";

elseif ($username == false && $email == false && $password == true && $pass_repeat == true)
echo "Zadajte prosim vaš nick a email!";

elseif ($password == false && $pass_repeat == false && $username == true && $email == true)
echo "Zadajte prosim vaše heslo a overenie hesla!";

elseif ($password == false && $email == false && $username == true && $pass_repeat == true)
echo "Zadajte prosim vaše heslo a email!";

elseif ($pass_repeat == false && $email == false && $username == true && $password == true)
echo "Zadajte prosim overenie hesla a email!";

elseif ($username == false && $password == false && $pass_repeat == false && $email == true)
echo "Zadajte prosim vaš nick ,heslo a overenie hesla!";

elseif($username == false && $password == false && $email == false && $pass_repeat == true)
echo "Zadajte prosim vaš nick ,heslo a email!";

elseif ($password == false && $pass_repeat == false && $email == false && $username == true)
echo "Zadajte prosim vaše heslo ,overenie hesla a email!";};


if ($username == true && $password == true && $pass_repeat == true && $email == true && $password == $pass_repeat ){

$connection = mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db = mysql_select_db(ic_progaming_sports, $connection);
$sql = "INSERT INTO registracia (username,password,email,ip) VALUES ($name, $pass, $email, $ip)";
$result = mysql_query($sql);

echo "Dakujeme za registraciu";};


?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 04.07.2008 17:15 | chyba ,registracia....

Oh my god, zložitejšie si to nevedel spraviť? :lol:

Kód:
<?php

$host = "mysql.ic.cz";
$dbuser = "**********";
$dbpass = "*******";
$dbname = "**********";

$connection = mysql_connect($host, $dbuser, $dbpass);
$db = mysql_select_db($dbname,$connection);

function osetri($vstup) {

 $vstup = addSlashes($vstup); // pridá spätné lomítka
 $vstup = strip_tags($vstup); // odstráni tagy
 $vstup = htmlspecialchars($vstup)

 return $vstup;

}

$name = osetri($_POST[username]); // ošetrenie vstupu
$pass = osetri($_POST[password]); // ošetrenie vstupu
$pass_repeat = osetri($_POST[pass_repeat]); // ošetrenie vstupu
$email = osetri($_POST[email]); // ošetrenie vstupu
$ip = $_POST[ip]; // prečo odosielaš IP adresu cez formulár????

// náhrada: $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];



if($ok){

$msg = null;

if (empty($username)) {
 $msg .= ' nick,';
}

if (empty($pass)) {
 $msg .= ' heslo,';
}

if (empty($pass_repeat)) {
 $msg .= ' overenie hesla,';
}

if (empty($email)) {
 $msg .= ' e-mail,';
}

if (!empty($msg)) {
 $msg = 'Zadajte prosím '.$msg;
 $msg = substr($msg, 0, -1).'.';
 $error = true;
}
else {
 $error = false;
}

if (!$error){

$connection = mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db = mysql_select_db(ic_progaming_sports, $connection);
$sql = "INSERT INTO registracia (username,password,email,ip) VALUES ($name, $pass, $email, $ip)";
$result = mysql_query($sql);

echo "Ďakujeme za registráciu";

}
else {

echo $msg;

}




Netestoval som, daj vedieť, či ide. Za chyby sa dopredu ospravedlňujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.07.2008 18:39 | chyba ,registracia....

$vstup = htmlspecialchars($vstup)

chyba tam bodkociarka...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.07.2008 19:10 | chyba ,registracia....

tak ked ste mi zmazali prispevok ohladom toho hasovania tak nieco k teme nemate niekto link na registracny script ale kde sa userovi posle na mail s aktivacnym linkom??? pozeral som nieco podobne na linuxsoft lenze tam to nebolo moc dobre lebo tam nebolo heslo hasovane a taktiez zadavalo sa tam iba jedno heslo a neporovnavali sa....a niesom si isty ci sa tam kontorolovalo ci uz heslo v db je...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 04.07.2008 19:24 | chyba ,registracia....

Kontrola hesla v DB? To akože pri registrácii skontrolovať, či už dané heslo niekto používa? :lol: Žartuješ.

Porovnávanie hesla + jeho hash:
Kód:

//vytvorenie
$heslo1 = md5($_POST['heslo1']);
$heslo2 = md5($_POST['heslo2']);

if ($heslo1 == $heslo2) {
 //pokračovanie
}
else {
 //chyba
}

Pri prihlásení:
Kód:
$heslo = $_POST['heslo'];
$heslo = md5($heslo);

// V prípade výberu z databázy by sa teda porovnával už uložený hash a heslo zadané užívateľom pri prihlasovaní.


Toto sú jednoduchý príklad. Ak chceš aj viac, resp. všetko dohromady, skús použiť pre niektorých stále neznámu:

http://www.google.com/search?q=PHP+user ... ion+script

Viac o funkciách, ktoré budeš potrebovať:
http://sk.php.net/manual/en/function.mail.php
http://sk.php.net/manual/en/function.md5.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.07.2008 19:40 | chyba ,registracia....

to ci sa niekde uz nepouziva to bolo myslene na meno len som to zabudol napisat tam :) sry


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 04.07.2008 19:42 | chyba ,registracia....

pepek92 píše:
Oh my god, zložitejšie si to nevedel spraviť? :lol:

Kód:
<?php

$host = "mysql.ic.cz";
$dbuser = "**********";
$dbpass = "*******";
$dbname = "**********";

$connection = mysql_connect($host, $dbuser, $dbpass);
$db = mysql_select_db($dbname,$connection);

function osetri($vstup) {

 $vstup = addSlashes($vstup); // pridá spätné lomítka
 $vstup = strip_tags($vstup); // odstráni tagy
 $vstup = htmlspecialchars($vstup)

 return $vstup;

}

$name = osetri($_POST[username]); // ošetrenie vstupu
$pass = osetri($_POST[password]); // ošetrenie vstupu
$pass_repeat = osetri($_POST[pass_repeat]); // ošetrenie vstupu
$email = osetri($_POST[email]); // ošetrenie vstupu
$ip = $_POST[ip]; // prečo odosielaš IP adresu cez formulár????

// náhrada: $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];



if($ok){

$msg = null;

if (empty($username)) {
 $msg .= ' nick,';
}

if (empty($pass)) {
 $msg .= ' heslo,';
}

if (empty($pass_repeat)) {
 $msg .= ' overenie hesla,';
}

if (empty($email)) {
 $msg .= ' e-mail,';
}

if (!empty($msg)) {
 $msg = 'Zadajte prosím '.$msg;
 $msg = substr($msg, 0, -1).'.';
 $error = true;
}
else {
 $error = false;
}

if (!$error){

$connection = mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db = mysql_select_db(ic_progaming_sports, $connection);
$sql = "INSERT INTO registracia (username,password,email,ip) VALUES ($name, $pass, $email, $ip)";
$result = mysql_query($sql);

echo "Ďakujeme za registráciu";

}
else {

echo $msg;

}




Netestoval som, daj vedieť, či ide. Za chyby sa dopredu ospravedlňujem





Vypisuje chybu :)

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/free/ic.cz/p/progaming-sports/root/www/makeregister.php on line 211


a tolko riadkov tam ani nemam :D:D:D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 04.07.2008 19:46 | chyba ,registracia....

Ja viem, že som to skoro napísal ja, ale tú chybu by si si mal nájsť aj sám.

daj jedno } pred

Kód:
 if (!$error){


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 04.07.2008 19:50 | chyba ,registracia....

coo?? sak tam je ne?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 04.07.2008 19:51 | chyba ,registracia....

Ja o tom viem, neuzavrel som jednu podmienku. Pridaj tam jedno }.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 04.07.2008 19:57 | chyba ,registracia....

nj uz to ide.... ae ked secko zadam spravne tak pise ze zadajte nick, heslo ,overenie hesla :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 04.07.2008 20:08 | chyba ,registracia....

Kód:
<?php

$host = "mysql.ic.cz";
$dbuser = "**********";
$dbpass = "*******";
$dbname = "**********";

$connection = mysql_connect($host, $dbuser, $dbpass);
$db = mysql_select_db($dbname,$connection);

function osetri($vstup) {

 $vstup = addSlashes($vstup); // pridá spätné lomítka
 $vstup = strip_tags($vstup); // odstráni tagy
 $vstup = htmlspecialchars($vstup);

 return $vstup;

}

$name = osetri($_POST[username]); // ošetrenie vstupu
$pass = osetri($_POST[password]); // ošetrenie vstupu
$pass_repeat = osetri($_POST[pass_repeat]); // ošetrenie vstupu
$email = osetri($_POST[email]); // ošetrenie vstupu
$ip = $_POST[ip]; // prečo odosielaš IP adresu cez formulár????

// náhrada: $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];



if($ok){

$msg = null;

if (empty($name)) {
 $msg .= ' nick,';
}

if (empty($pass)) {
 $msg .= ' heslo,';
}

if (empty($pass_repeat)) {
 $msg .= ' overenie hesla,';
}

if (empty($email)) {
 $msg .= ' e-mail,';
}

if (!empty($msg)) {
 $msg = 'Zadajte prosím '.$msg;
 $msg = substr($msg, 0, -1).'.';
 $error = true;
}
else {
 $error = false;
}
}
if (!$error){

$connection = mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db = mysql_select_db(ic_progaming_sports, $connection);
$sql = "INSERT INTO registracia (username,password,email,ip) VALUES ($name, $pass, $email, $ip)";
$result = mysql_query($sql);

echo "Ďakujeme za registráciu";

}
else {

echo $msg;

}
?>


Skús teraz, ešte som tam dal zlý názov pre jednu premennú.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 04.03.08
Prihlásený: 12.03.15
Príspevky: 68
Témy: 27 | 27
Napísal autor témyOffline : 04.07.2008 20:45 | chyba ,registracia....

este tam je chyba..... stale mi pise ked zadam secko spravne...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
chyba ,registracia....

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.07.2008 21:01 | chyba ,registracia....

Kód:
<?php
  $nick = htmlspecialchars(addslashes($_POST['nick']));
  $heslo = htmlspecialchars(addslashes($_POST['heslo']));
  $hesloKontrola = htmlspecialchars(addslashes($_POST['hesloKontrola']));
  $mail = htmlspecialchars(addslashes($_POST['mail']));
  $meno = htmlspecialchars(addslashes($_POST['meno']));
  $datum = Date("j.m.Y H:i:s", Time());
  $aktiv = md5($datum);
  $nastavenia = "n";
  $chyby = "";
  $uprNick = preg_replace("~[^-a-zA-Z0-9_.]+~", "", $nick);
  $rank = "user";
  $origoHeslo = $heslo;
 
  if (!$nick){ $chyby.="Nevyplnili ste prihlasovacie meno<br>"; }
            elseif (strlen($nick) < 4) { $chyby.="Prihlasovacie meno má menej ako 4 znaky<br>"; }
            elseif (strlen($nick) > 18) { $chyby.="Prihlasovacie meno má viac ako 18 znakov<br>"; }
            elseif ($nick != $uprNick) { $chyby.="Prihlasovacie meno má nepovolené znaky. Povolené sú: _,.<br>";}
            elseif ($nick == "admin" || $nick == "administrator" || $nick == "Admin" || $nick == "Administrator") { $chyby.="Chceš sa hrať na administrátora?<br>";}
  if (!$heslo){ $chyby.="Nevyplnili ste heslo<br>"; }
            elseif (strlen($heslo) < 4) { $chyby.="Heslo má menej ako 4 znaky<br>"; }
            elseif ($heslo != $hesloKontrola) { $chyby.="Zadané heslá niesú rovnaké<br>"; }
  if (!$mail){ $chyby.="Nevyplnili ste e-mail<br>"; }
            elseif (!eregi('^[a-zA-Z0-9_\-\.]+@[a-zA-Z0-9\-]+\.[a-zA-Z0-9\-\.]+$',$mail)) { $chyby.="Zlý formát emailu<br>"; }
     
     //overenie jedinecnosti
      $query2 = "
      SELECT *
      FROM tabulkaClenov
      WHERE nick='$nick'
      ";
        $result2 = mysql_query($query2);
        $pocetRiadkov = mysql_num_rows($result2);
        if($pocetRiadkov == 1) { $chyby.="Toto prihlasovacie meno už je použité.<br>"; }
      $query2 = "
      SELECT *
      FROM tabulkaClenov
      WHERE mail='$mail'
      ";
        $result2 = mysql_query($query2);
        $pocetRiadkov = mysql_num_rows($result2);
        if($pocetRiadkov == 1) { $chyby.="Tento e-mail už je použitý.<br>"; }
           
  if ($chyby == "") {
     
      $heslo = md5($heslo);
      $vlozit = "INSERT INTO tabulkaClenov
      ( nick, heslo, mail, meno, datum, aktiv, rank, nastavenia )
      VALUES
      ( '$nick', '$heslo', '$mail', '$meno', '$datum', '$aktiv', '$rank', '$nastavenia' )";
      $vysledok = mysql_query( $vlozit );
      if ($vysledok) {
                  $idUzivatela = mysql_insert_id();
                  // odosielanie mailu
                  $komu = $mail;
                 
                  $predmet = "predmet";
                  $headers = "Content-Type: text/html; charset=utf-8\n";
                  $headers .= "From: mail\r\n";
                 
                  $telospravy = "
                  sprava
                  ";
                 
                 
                  if (mail($komu, $predmet, $telospravy, $headers )) {
                  echo "
                    Zaregistrovali ste sa.
                    <script>
                    window.location.replace(\"presmerovanie\");
                    </script>";
                  exit();
                  } else {
                  $chyby.="Vyskytol sa problém s odosielaním mailu. Skúste znova, alebo kontaktujte administrátora";
                 
                  }
     
      } else {
       echo mysql_error();
       $chyby.= "Vyskytla sa chyba s databázou. Skúste znova, neskôr, alebo kontaktujte administrátora<br>";
    }
   
  }
?>


kompletna registracia co som robil ja..

-porovnonanie dvoch hesiel
-zistenie, ci uz je meno v db
-md5 hash na heslo
-poslanie aktivacneho mailu a dorob si este aj aktivacny mail, nech pekne -posle dobry link a potom nech mu to aktivuje, ak chces, dam ti to sem..
-zobrazuj pomocou if isset premennu chyby, tam sa budu vypisovat chyby, ktore nastanu...

dufam ze chapes...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 25 ] 


chyba ,registracia....



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Neznáma chyba.

v Sieťové a internetové programy

0

2394

26.02.2011 11:36

000kiko000

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba

v Operačné systémy Microsoft

19

1069

12.08.2007 20:06

SpOxPeR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v Operačné systémy Microsoft

6

559

13.06.2008 12:19

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba ?

v PHP, ASP

1

433

07.05.2009 22:10

lio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v PHP, ASP

2

471

25.02.2008 20:05

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v PHP, ASP

17

880

18.09.2008 6:55

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba

v Redakčné systémy

1

747

20.08.2006 15:39

scooby

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba?

v Správy pre vedenie fóra

2

932

28.05.2008 19:38

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v Správy pre vedenie fóra

8

1021

24.07.2008 7:54

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v Operačné systémy Microsoft

2

400

26.02.2008 19:00

zilooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba?

v Redakčné systémy

3

1003

24.05.2006 22:18

raven

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v Operačné systémy Microsoft

2

374

15.05.2008 14:55

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v Operačné systémy Microsoft

2

456

21.07.2008 22:34

Kosak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba?

v Pevné disky a radiče

2

553

16.02.2008 12:14

Iqwak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba

v Ostatné

4

448

24.05.2012 20:13

bartSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba?

v Audio programy

10

130

30.08.2014 20:15

Marcoso



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF