[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 01.02.2009 16:41 | prpiojenie k mysql databaze

dobry den,


chcem sa pripojit k db, a vyhadzuje mi to chybu ze

Unknown MySQL server host 'SQL_HOST' (11001). To znamena ze si mam zmenit port na 11001?

skripty si otvaram normalne cez localhost/nazovskriptu


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prpiojenie k mysql databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.02.2009 16:43 | prpiojenie k mysql databaze

nie, ako host si tam daj localhost


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 01.02.2009 16:51 | prpiojenie k mysql databaze

stenley píše:
nie, ako host si tam daj localhost


to tam mam...

mam takto definovane konstanty:

Kód:
if($_SERVER["SERVER_ADDR"] == "localhost"):
  define("SQL_HOST", "localhost");
  define("SQL_DBNAME", "rocproj");
  define("SQL_USERNAME", "peterpan");
  define("SQL_PASSWORD", "rpai");
else:
  define("SQL_HOST", "....");
  define("SQL_DBNAME", "....");
  define("SQL_USERNAME", "....");
  define("SQL_PASSWORD", "....");
endif;


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prpiojenie k mysql databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.02.2009 16:57 | prpiojenie k mysql databaze

ok a ako to mas pouzite v mysql_connect? mozno bude problem tam... je ta konstanta dostupna?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 01.02.2009 17:14 | prpiojenie k mysql databaze

subor s konstantami je samostatny, v subore kde sa pripajam do databazy ho includujem, cize to vyzera asi takto:

Kód:
include("config.php"); // konstanty
mysql_connect("SQL_HOST", "SQL_USERNAME", "SQL_PASSWORD") || die("Nepodarilo sa pripojiť k MYSQL");
  mysql_error();
  mysql_selectdb("SOL_DBNAME") || die ("Nepodarilo sa vybrať požadovanú databázu" . mysql_error());
[/code]


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prpiojenie k mysql databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.02.2009 17:20 | prpiojenie k mysql databaze

ok, takze tie uvodzovky si daj odtial (mysql_connect) prec, pri pouziti konstant tam nemaju co robit...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 01.02.2009 17:30 | prpiojenie k mysql databaze

nepomohlo...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prpiojenie k mysql databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.02.2009 17:35 | prpiojenie k mysql databaze

stale to iste ti vypisuje alebo co? musi to ist:
Kód:
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 01.02.2009 17:42 | prpiojenie k mysql databaze

ja uz viem kde je problem, len neviem co s tym... :(

musim si nadefinovat server, password a db aj v else vetve suboru s konstantami, ale to nechapem... ked som else vetvu zakomentoval, nepomohlo...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prpiojenie k mysql databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.02.2009 17:50 | prpiojenie k mysql databaze

inak, $_SERVER["SERVER_ADDR"] obsahuje v pripade localhostu ipcku 127.0.0.1, takze preto ti chcelo vykonat else vetvu, lebo podmienka nebola splnena... oprav si to a uz ti to urcite pojde...


Naposledy upravil stenley dňa 01.02.2009 17:51, celkovo upravené 1

_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 01.02.2009 17:51 | prpiojenie k mysql databaze

stenley píše:
stale to iste ti vypisuje alebo co? musi to ist:
Kód:
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD)


uz mi to ide len som musel zmenit opravnenia pre pristup k db... :)


 [ Príspevkov: 11 ] 


prpiojenie k mysql databaze



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

da sa to vôbec?(pripojenie k mysql databaze)

v Databázy

5

624

16.09.2009 18:34

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mozem mat v 1 MySQL databaze 2 redakcne systemy?

v Databázy

2

360

11.04.2010 11:21

maťo*

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databáze OC

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 5, 6, 7 ]

v Biosy a ladenie výkonu

187

24859

27.11.2014 5:30

blabla630

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie v databaze

v Databázy

4

354

10.06.2011 10:31

general667

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladanie v databaze

v PHP, ASP

2

525

12.03.2010 14:05

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kategorie v databaze

v PHP, ASP

8

332

13.03.2008 20:53

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Coppermine - prenos databaze

v Redakčné systémy

2

358

08.09.2007 17:57

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymena zaznamov v databaze

v PHP, ASP

6

362

05.11.2009 23:02

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie v databaze - excel

v Databázy

2

588

25.01.2008 14:30

asken

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databáze OC GK ATi

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4, 5 ]

v ATI/AMD grafické karty

145

21903

30.11.2017 21:47

dixi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Websupport - pripojenie k databaze

v Webhosting a servery

4

1049

30.03.2011 12:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Digitaly sign databaze access ???

v Ostatné programy

0

363

02.02.2007 10:17

chenile

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena údajov v databáze

v Technológia .NET

2

1244

03.10.2009 15:56

danciwo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sifrovanie dat v databaze

v PHP, ASP

4

183

25.10.2014 19:53

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spočítanie hodnôt v databáze

v Databázy

15

1355

25.08.2009 14:40

bmatias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybné zoradenie záznamov v databáze

v Databázy

24

1857

18.04.2008 22:05

peter555



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF