[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
NapísalOffline : 02.11.2009 17:20 | Vymena zaznamov v databaze

Ahojte.
Mam otazocku. Potreboval by som v databaze pomocou formularov menit poradie zaznamov. Tabulka v databaze vyzera asi takto:
id| meno | priezvisko|
1| zaznam1 | nieco1 |
2| zaznam2 | nieco2 |
3| zaznam3| nieco3 |
Potreboval by som dosiahnut nieco taketo:
id| meno | priezvisko|
1| zaznam2 | nieco2 |
2| zaznam1 | nieco1 |
3| zaznam3| nieco3 |
Este som to nerobil a neviem ako zacat. Tu ani na google som nic podobne nenasiel. Postaci mi len myslienka ako na to.Dik.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vymena zaznamov v databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2009 17:33 | Vymena zaznamov v databaze

pridaj si do tabulky novy ciselny stlpec, na zaklade ktoreho budes zoradovat jednotlive zaznamy

priklad, ktory si uviedol, je vlastne posun riadku zaznam2 o jedno miesto vyssie... ak ti staci menit poradie susednych zaznamov, jednoducho im vymenis cisla poradia... ak vsak chces menit poradie "skokom", nie postupne o 1, bude to o nieco zlozitejsie, lebo budes musiet updatnut poradie vsetkych zaznamov, ktore su presunom ovplyvnene...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 02.11.2009 18:09 | Vymena zaznamov v databaze

Budem potrebovat menit poradie rozne. Aj o 1, aj skokom. V tom pripade si dane 2 zaznamy skopirujem a potom update-ujem iba tie dva?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vymena zaznamov v databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2009 20:15 | Vymena zaznamov v databaze

tyka sa to sice komentarov, ale potrebny update tam mas nacrtnuty: http://php.vrana.cz/diskuse-s-reakcemi.php


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vymena zaznamov v databaze

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 02.11.2009 20:48 | Vymena zaznamov v databaze

http://emer.grafika4u.sk/clanky/php-mys ... z-databazy


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Vymena zaznamov v databaze

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 02.11.2009 21:20 | Vymena zaznamov v databaze

Otazne je ako to chces riesit... moznosti je viac, kazda ma svoje vyhody a nevyhody...
Nacrtnem 3:
1. umoznit pomocou dvoch buttonov presuvat jednotlivy zaznam nahor a nadol (vyhodou je jednoduche naprogramovanie, nevyhodou je ze presunut jeden zaznam o viac pozicii znamena pre uzivatela vela klikania
2. umoznit uzivatelovi do texfieldov priamo zadavat poradie (vyhodou je znova relativne jednoduche prevedenie, nevyhodou je ze uzivatel moze pozadavat kadejake somariny /viac krat rovnake cislo/ a osetrovanie bude narocnejsie)
3. urobit pekny interface, kde uzivatel pomeni poradie systemom drag&drop (javascript). vysledok potom ulozis tak ze updatnes poradie vsetkym elementom (vyhodou je velmi intuitivna pohodlna prace pre uzivatela, nevyhodou je pracnost)

Ak to zvladnes, urob moznost 3, ak nie, rozhodni sa medzi 1 a 2 (pricom ja osobne by som z prvych dvoch preferoval dvojku)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 05.11.2009 23:02 | Vymena zaznamov v databaze

Dik za rady.
Spravil som to podla GoodWill druha moznost. Osetrenie je naozaj trochu zlozite.
Dik.


 [ Príspevkov: 7 ] 


Vymena zaznamov v databaze



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybné zoradenie záznamov v databáze

v Databázy

24

1857

18.04.2008 22:05

peter555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Array - porovnanie zaznamov

v PHP, ASP

2

765

10.01.2007 12:41

Papulka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počítanie záznamov poľa

v Delphi, Visual Basic

10

823

22.12.2007 21:34

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber nevyhovujucich zaznamov (JOIN)

v Databázy

1

319

26.01.2010 22:02

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Update viacerých záznamov naraz.

v PHP, ASP

24

951

05.04.2012 13:23

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

totálne vymazanie záznamov z registrov

v Operačné systémy Microsoft

4

4846

23.12.2007 8:18

konig

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ponechanie 20 zaznamov kazdemu userovi

v Databázy

2

298

03.02.2010 19:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql zistenie počtu rôznych záznamov

v Databázy

4

607

28.12.2008 16:40

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber poslednych zaznamov z 2 tabuliek

v Databázy

2

122

13.04.2013 17:02

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL join 1 riadok (viac zaznamov)

v Databázy

4

583

14.06.2009 23:20

marek26

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - triedenie podla jednotlivych poloziek záznamov

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

515

08.02.2009 19:25

tominoZA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vlozenie MAX 3 zaznamov na den

v Databázy

1

506

15.09.2010 11:41

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymazanie zaznamov starsich ako 30 dni

v Databázy

10

249

15.01.2015 11:02

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presmerovanie DNS zaznamov na iny hosting

v Webhosting a servery

3

1097

13.11.2009 11:58

pedro91

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Doména zadarmo s možnosťou editácie DNS záznamov

v Domény

1

295

20.05.2013 17:20

Black Scorpion

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Evidencia zaznamov v PHP (html?) na sieti

v PHP, ASP

1

499

15.11.2012 22:45

shaggy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF