dostal som spravit nasledovne zadanie a uprimne, neviem s tym ani pohnut...doteraz som moc neprogramoval a zrazu je toho neuveritelne vela...nanestastie mam dnes deadline a potrebujem to spravit...no uz asi 5 hodin skusam aj nemozne a nic ma nemoze napadnut...ak by sa niekomu dalo, nemohol by mi trosku pomoct ako to mam spravit?
Riešte problém, ktorý umožní používateľovi zadať prvky štvorcovej matice A s rozmermi 4x4, prvky sa načítavajú v dvojkovej sústave zo súboru. Potom pre každý prvok program vypíše jeho prevod do desiatkovej sústavy a či je tento väčší ako prvok v tom istom riadku na diagonále. Prvky matice sú celé kladné čísla a program vytvorte tak, aby rozmer matice bolo možné jednoducho meniť. Na načítanie matice a načítanie prvku v dvojkovej sústave použite funkcie.
Nacitas subor, vytvoris si pole[x,y], je otazne ako mas maticu v subore nadefinovanu ale to je v podstate jedno, budes postupne nacitavat subor a dane hodnoty budes ukladat do toho tvojho pola, kazdy novy riadok suboru = novy riadok v poli, takto by som na to siel asi ja.
A kde je problem, to podla mna nie je myslene tak ze program nebude dopredu vediet aku maticu budes mat, ale ze v kode zmenis len globalne premenne a program je hned pouzitelny na iny typ matice.
tak pre niekoho kto ma pri tom stravenych niekolko desiatok mozno stoviek hodin to zlozite neni...ale pre niekoho kto ma za sebou akurat tak programy typu ,,hello world,, to je zlozite dost