[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 04.02.2009 6:52 | nacitavanie fotiek

tak skusim popisat oco mi ide:
na FTP cez klienta uploadujem dajme tomu 100 fotiek s nazvami 1.jpg, 2.jpg .... a su v zlozke /galeria_foto/

da sa nejako docielit aby mi to vsetky fotky ktore su v subore spocitalo alebo zobralo to cislo z nazvu a potom ho cez premennu samo vsadilo do linku? aj tie linky by malo robit samo tolko kolko je fotiek aby som nemusel 100x kopirovat ten isty link ..

mohol by niekto kod? dik


Offline

Správca fóra
Správca fóra
nacitavanie fotiek

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.02.2009 8:16 | nacitavanie fotiek

myslis vytvorit link na dany obrazok, ci ako? mozes pouzit napr. glob() alebo skupinu funkcii na citanie obsahu adresara...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 04.02.2009 8:30 | nacitavanie fotiek

no mam namysli nieco take:

do adresara foto_galeria napr nahram 100fotiek a potom niekde v rootu bude subor ukaz_foto.php v ktorom bude funkcia ktora z adresara foto_galeria nacita vsetky fotky a vytvori z nich linky aby som nemusel manualne stale robit linky na tie fotky.
cize ak v foto_galeria bude napr 1.jpg, 2.jpg, 3.jpg a otvorim v prehliadaci www.nieco.sk/ukaz_foto.php tak tam uz budu automaticky vytvorene linky na tie fotky z toho adresara.
v tomto niesom moc doma tak ak vies mohol by si sem nieco napisat? dik


Offline

Čestný člen
Čestný člen
nacitavanie fotiek

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.02.2009 8:48 | nacitavanie fotiek

Kód:
<?php
$vsetky = glob('foto_galeria/*.jpg');
foreach ($vsetky as $foto)
{
     echo "<a href=\"$foto\">$foto</a><br />\n";
}
?>
Nie som doma, takze neviem, ci to funguje, skus.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 04.02.2009 11:29 | nacitavanie fotiek

dik funguje ale neviem si to upravit na tvar aby mi nacitalo fotky aj zo zlozky foto_galeria/mini a foto_galeria/orig

ked to urobim tak mi nacita aj zo zlozky mini aj origi len poslednu fotku a nie vsetky zaradom

tu je moj upraveny:
Kód:
<?php
$mini = glob('foto_galeria/miniatury/ko_fotky/*.jpg');
foreach ($mini as $link1)
$orig = glob('foto_galeria/original/ko_fotky/*.jpg');
foreach ($orig as $link2)
{
     echo "<a href=\"$link2\"><img src=\"$link1\" alt='foto'></a>\n";
}
?>


problem je v tom ze premennu link2 nacitava dobre ale v link1 je odkaz len na poslednu fotku v zlozke a nie na vsetky ako v link2


Offline

Čestný člen
Čestný člen
nacitavanie fotiek

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.02.2009 13:24 | nacitavanie fotiek

Aha, ty chces, aby sa zobrazila miniatura a po kliknuti na nu cely obrazok? Skus...
Kód:
<?php
$orig = glob('foto_galeria/original/ko_fotky/*.jpg');
foreach ($orig as $obr)
{
   $mini = 'foto_galeria/miniatury/ko_fotky'.strrchr($obr, '/');
   echo "<a href=\"".$obr."\"><img src=\"".$mini."\" alt=\"foto\"></a>\n";
}
?>
Samozrejme za predpokladu, ze obrazok a miniatura sa volaju rovnako.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 04.02.2009 21:44 | nacitavanie fotiek

toto mi trebalo .. fakt dik


 [ Príspevkov: 7 ] 


nacitavanie fotiek



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

172

03.11.2012 18:58

Ravokman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie stránok

v Siete

5

273

22.04.2011 18:56

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie prvkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

233

31.05.2010 18:29

DARSON

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitavanie obrazku

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

250

28.11.2009 23:19

pogo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie windowsu

v Operačné systémy Microsoft

3

99

24.05.2014 9:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie premenných

v PHP, ASP

7

408

17.09.2007 15:59

pitrik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdlhave nacitavanie Windowsu

v Operačné systémy Microsoft

2

221

16.04.2009 18:19

Warrick

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdĺhavé načítavanie windowsu

v Operačné systémy Microsoft

28

2082

16.04.2009 10:49

booom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 - dlhe nacitavanie

v Operačné systémy Microsoft

0

333

23.12.2009 14:38

zawin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win XP pomale nacitavanie

v Operačné systémy Microsoft

16

1433

25.08.2008 21:27

desann

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie obrazkov do galerie

v PHP, ASP

7

422

09.07.2008 16:02

ambrel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomale načitavanie pri spusteni

v Operačné systémy Microsoft

2

219

14.04.2008 12:58

trojsky.kon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7,neustale nacitavanie.

v Operačné systémy Microsoft

2

157

25.05.2012 20:08

Custos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fibernet pomale nacitavanie stranok

v Poskytovatelia internetu

10

805

21.11.2007 18:40

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdĺhavé načítavanie v prehliadači

v Sieťové a internetové programy

2

216

26.05.2010 19:14

krsoprd

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nekonečné načitávanie na win8

v Operačné systémy Microsoft

5

110

28.01.2017 8:28

shiro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF