[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitavanie obrazkov do galerie

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 04.01.12
Príspevky: 69
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 20.06.2008 16:01 | Nacitavanie obrazkov do galerie

Zdravim... Pred nedavnom som na nete nasiel presne taky skript na galeriu, aky som hladal. /jednoduchy, bez databazy, administracia obrazkov cez FTP,.../ Ma ale jednu chybu: cez opendir() nacitava obrazky z tej zlozky, v ktorej sa nachadza. Prehladnejsie by to bolo, keby nacitaval obrazky z nejakej zlozky, napr. ./fotky/ To sa mi ale nepodarilo vyriesit. Pytam sa teda vas...
Kód:
 // dakujem

<?
$settings["thumbsdir"]="thumbs/"; // thumbnails directory with trailing slash
$settings["imagesperpage"]=9; // must be an even number (pair numbers don't work well)
@$dirhandle=opendir('.');
while ((@$filename=readdir($dirhandle))!==false)
      {
      if (ereg("jpg|gif|png|JPG|GIF|PNG",$filename))
         {
         $files[]=$filename;
         // Create thumbnail, if no thumbnail exists
         if (!file_exists($settings["thumbsdir"].$filename))
            {
            if (ereg("jpg|JPG",$filename)) $image=imagecreatefromjpeg($filename);
            elseif (ereg("gif|GIF",$filename)) $image=imagecreatefromgif($filename);
            elseif (ereg("png|PNG",$filename)) $image=imagecreatefromjpeg($filename);
            $width=imagesx($image); $height=imagesy($image);
            $thumbw=$width/10; $thumbh=$height/10;
            $image2=imagecreatetruecolor($thumbw,$thumbh);
            imagecopyresampled($image2,$image,0,0,0,0,$thumbw,$thumbh,$width,$height);
            if (ereg("jpg|JPG",$filename))
               {
               imagejpeg($image2,$settings["thumbsdir"].$filename,80);
               }
            elseif (ereg("gif|GIF",$filename))
               {
               imagegif($image2,$settings["thumbsdir"].$filename);
               }
            elseif (ereg("png|PNG",$filename))
               {
               imagepng($image2,$settings["thumbsdir"].$filename);
               }
            }
         }
      }
sort($files);
if (isset($_GET["image"])) $key=array_search($_GET["image"],$files);
else $key=0;
list($width,$height)=getimagesize($files[$key]);
echo '<img src="',$files[$key],'" height="',400,'" alt="',$files[$key],'" /><br />';
?>
</div>
<div id="position">
<?
$totalfiles=count($files);
echo '<span>',$key+1,'/',$totalfiles,'</span>';
?>
</div>
<div id="thumbnails">
<?
$halfperpage=floor($settings["imagesperpage"]/2);
if ($key<$halfperpage)
   {
   $start=0;
   $end=$settings["imagesperpage"]-1;
   }
elseif ($key+$halfperpage>$totalfiles-1)
   {
   $start=$totalfiles-$settings["imagesperpage"];
   $end=$totalfiles-1;
   }
else
   {
   $start=$key-$halfperpage;
   $end=$key+$halfperpage;
   }
for ($i=$start;$i<=$end;$i++)
   {
   echo '<a href="index.php?image=',$files[$i],'"><img src="',$settings["thumbsdir"],$files[$i],'" alt="',$files[$i],'" height="',50,'" /></a>';
   }
?>
</div>
<div id="navigation">
<?
if ($key) echo '<a href="index.php?image=',$files[$key-1],'">&lt;&lt; Späť</a> | ';
if ($key+1<count($files)) echo '<a href="index.php?image=',$files[$key+1],'">Ďalej &gt;&gt;</a>';
?>
<br />Strany:
<?
$totalpages=ceil($totalfiles/$settings["imagesperpage"]);
for ($i=0;$i<$totalpages;$i++)
   {
   $pagekey=$i*$settings["imagesperpage"];
   echo '<a href="index.php?image=',$files[$pagekey],'">';
   if ($settings["imagesperpage"]==1) echo $files[$pagekey];
   else echo ' ',$i+1;
   echo '</a>';
   if ($i<$totalpages-1) echo ' | ';
   }
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitavanie obrazkov do galerie

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 20.06.2008 16:10 | Nacitavanie obrazkov do galerie

tak zmeň @$dirhandle=opendir('.'); na @$dirhandle=opendir('./fotky/');

ale potom aj $settings["thumbsdir"]="thumbs/"; musíš zmeniť na $settings["thumbsdir"]="fotky/thumbs/";.. alebo premiestniť adresár


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitavanie obrazkov do galerie

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 04.01.12
Príspevky: 69
Témy: 17 | 17
Napísal autor témyOffline : 20.06.2008 16:48 | Nacitavanie obrazkov do galerie

Ano, ved o to ide... Prave potom vypisuje chybu.

Kód:
Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: Unable to access DSC_4916.JPG in /home/html/mp2.sk/public_html/peto/index2.php on line 31

Warning: imagecreatefromjpeg(DSC_4916.JPG) [function.imagecreatefromjpeg]: failed to open stream: Permission denied in /home/html/mp2.sk/public_html/peto/index2.php on line 31

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/html/mp2.sk/public_html/peto/index2.php on line 34

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/html/mp2.sk/public_html/peto/index2.php on line 34

Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /home/html/mp2.sk/public_html/peto/index2.php on line 36

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/html/mp2.sk/public_html/peto/index2.php on line 37

Warning: imagejpeg(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/html/mp2.sk/public_html/peto/index2.php on line 40

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: Unable to access DSC_4922.JPG in /home/html/mp2.sk/public_html/peto/index2.php on line 31

Warning: imagecreatefromjpeg(DSC_4922.JPG) [function.imagecreatefromjpeg]: failed to open stream: Permission denied in /home/html/mp2.sk/public_html/peto/index2.php on line 31 ....
/chybova hlaska pokracuje ... /


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitavanie obrazkov do galerie

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 20.06.2008 17:00 | Nacitavanie obrazkov do galerie

to preto, lebo v premennej $filename je uložený iba názov obrázku ( napr. obrazok.jpg) tak rpeto to musíš previesť na fotky/obrazok.jpg ...

takže do podmienky if (!file_exists($settings["thumbsdir"].$filename))
daj na začiatok ešte $filename="fotky/".$filename;

Kód:
$files[]=$filename;
         // Create thumbnail, if no thumbnail exists
         if (!file_exists($settings["thumbsdir"].$filename))
            {
             $filename="fotky/".$filename;
            if (ereg("jpg|JPG",$filename)) $image=imagecreatefromjpeg($filename);
......atd.....


a do tej podmienky zato, lebo keby to dáš skôr, mal by si zas problémy s tou podmienkou.. file_exists($settings["thumbsdir"].$filename.. ale to hádam chápeš


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitavanie obrazkov do galerie

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 04.01.12
Príspevky: 69
Témy: 17 | 17
Napísal autor témyOffline : 20.06.2008 17:15 | Nacitavanie obrazkov do galerie

este predsa len niekde musi chybat "fotky/" , lebo stale pise chybu...

BTW: cele znenie je na http://mp2.sk/peto/index2.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitavanie obrazkov do galerie

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 20.06.2008 17:27 | Nacitavanie obrazkov do galerie

Kód:
<?
$settings["thumbsdir"]="thumbs/"; // thumbnails directory with trailing slash
$settings["imagesperpage"]=9; // must be an even number (pair numbers don't work well)
@$dirhandle=opendir('./fotky/');
while ((@$filename=readdir($dirhandle))!==false)
      {
      if (ereg("jpg|gif|png|JPG|GIF|PNG",$filename))
         {
         $files[]=$filename;
         // Create thumbnail, if no thumbnail exists
         if (!file_exists($settings["thumbsdir"].$filename))
            {
            if (ereg("jpg|JPG",$filename)) $image=imagecreatefromjpeg("fotky/".$filename);
            elseif (ereg("gif|GIF",$filename)) $image=imagecreatefromgif("fotky/".$filename);
            elseif (ereg("png|PNG",$filename)) $image=imagecreatefromjpeg("fotky/".$filename);
            $width=imagesx($image); $height=imagesy($image);
            $thumbw=$width/10; $thumbh=$height/10;
            $image2=imagecreatetruecolor($thumbw,$thumbh);
            imagecopyresampled($image2,$image,0,0,0,0,$thumbw,$thumbh,$width,$height);
            if (ereg("jpg|JPG",$filename))
               {
               imagejpeg($image2,$settings["thumbsdir"].$filename,80);
               }
            elseif (ereg("gif|GIF",$filename))
               {
               imagegif($image2,$settings["thumbsdir"].$filename);
               }
            elseif (ereg("png|PNG",$filename))
               {
               imagepng($image2,$settings["thumbsdir"].$filename);
               }
            }
         }
      }
sort($files);
if (isset($_GET["image"])){ $key=array_search($_GET["image"],$files);}
else{ $key=0; }
list($width,$height)=getimagesize("fotky/".$files[$key]);
echo '<img src="',"fotky/".$files[$key],'" height="',400,'" alt="',$files[$key],'" /><br />';
?>
</div>
<div id="position">
<?
$totalfiles=count($files);
echo '<span>',$key+1,'/',$totalfiles,'</span>';
?>
</div>
<div id="thumbnails">
<?
$halfperpage=floor($settings["imagesperpage"]/2);
if ($key<$halfperpage)
   {
   $start=0;
   $end=$settings["imagesperpage"]-1;
   }
elseif ($key+$halfperpage>$totalfiles-1)
   {
   $start=$totalfiles-$settings["imagesperpage"];
   $end=$totalfiles-1;
   }
else
   {
   $start=$key-$halfperpage;
   $end=$key+$halfperpage;
   }
for ($i=$start;$i<=$end;$i++)
   {
   echo '<a href="index.php?image=',$files[$i],'"><img src="',$settings["thumbsdir"],$files[$i],'" alt="',$files[$i],'" height="',50,'" /></a>';
   }
?>
</div>
<div id="navigation">
<?
if ($key) echo '<a href="index.php?image=',$files[$key-1],'">&lt;&lt; Späť</a> | ';
if ($key+1<count($files)) echo '<a href="index.php?image=',$files[$key+1],'">Ďalej &gt;&gt;</a>';
?>
<br />Strany:
<?
$totalpages=ceil($totalfiles/$settings["imagesperpage"]);
for ($i=0;$i<$totalpages;$i++)
   {
   $pagekey=$i*$settings["imagesperpage"];
   echo '<a href="index.php?image=',$files[$pagekey],'">';
   if ($settings["imagesperpage"]==1) echo $files[$pagekey];
   else echo ' ',$i+1;
   echo '</a>';
   if ($i<$totalpages-1) echo ' | ';
   }
?>

treba ti tento subor (index.php) potom v tom pricinku kde subor mat aj adresar fotky a thumbs

/edit:: všimol som tam chybu jednu, opravena :)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitavanie obrazkov do galerie

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 04.01.12
Príspevky: 69
Témy: 17 | 17
Napísal autor témyOffline : 21.06.2008 9:52 | Nacitavanie obrazkov do galerie

Vdaka ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitavanie obrazkov do galerie

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 04.01.12
Príspevky: 69
Témy: 17 | 17
Napísal autor témyOffline : 09.07.2008 16:02 | Nacitavanie obrazkov do galerie

Chcem sa este opytat, ci by sa toto dalo upravit na skript, ktory by vytvaral thumbs, zobrazil by ich // ako doteraz // a po kliknuti na niektory nadhlad by sa otvoril obrazok cez lightbox. je to mozne/realizovatelne?

vdaka


_________________
Nie je všetko web 2.0, čo sa blyští...
 [ Príspevkov: 8 ] 


Nacitavanie obrazkov do galerie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galerie obrazkov...

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

472

27.09.2009 23:26

ssssss

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

v PHP, ASP

11

1167

06.07.2006 9:58

ronny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomale nacitavanie obrazkov v Exploreri 8 - prazdne okna.

v Sieťové a internetové programy

1

349

22.09.2010 23:40

Milanese

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galérie

v PHP, ASP

7

577

31.08.2007 15:20

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie galerie

v PHP, ASP

2

183

25.06.2012 14:57

Slavci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WP - galerie

v Redakčné systémy

6

132

04.12.2014 19:15

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jQuery galerie-problem

v JavaScript, VBScript, Ajax

10

370

21.07.2011 20:39

Murtagh

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Server na graficke galerie

v PC zostavy

0

230

22.09.2008 21:13

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vhodna technologia na tvorbu galerie

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

192

12.03.2015 10:31

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Design GALERIE (galeria.navrchol.sk)

v Webdesign

11

752

26.01.2011 11:45

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Avatary do galerie pre uzivatelov.

v Redakčné systémy

2

348

10.12.2006 22:38

altt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránka Slovenskej Národnej Galérie za 25 000€

v Novinky

22

815

31.12.2011 8:20

Axel005

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

172

03.11.2012 18:58

Ravokman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitavanie fotiek

v PHP, ASP

6

352

04.02.2009 21:44

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie windowsu

v Operačné systémy Microsoft

3

100

24.05.2014 9:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitavanie obrazku

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

250

28.11.2009 23:19

pogo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF