[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 28.06.06
Prihlásený: 20.09.07
Príspevky: 48
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Petrzka
NapísalOffline : 03.07.2006 0:35 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

takze v skratke:

potrebujen vediet, ako ulozit (s tym by az taky problem nebol) a nasledne nacitat obrazok z MySQL

dobri ludia plz pomozte
THX vopred


_________________
szuppa web programmer :lammer:
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 03.07.2006 7:52 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

do databazy mysql ukladas len nazov obrazku, a potom
Kód:
<img src="<?php echo($nazov); ?>">


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 03.07.2006 9:30 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

formulár na načítanie obrázku do DB (názov súboru napríklad uploader.php)
Kód:
<form action="engin.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="obrazok">
<input type="submit" name="submit" value=" Pridaj obrázok ">

a toto je script, ktorý to spracuje (engin.php):
Kód:
<?
$obrazok_name = ($_FILES["obrazok"]["name"]);
$obrazok_type = ($_FILES["obrazok"]["type"]);
$obrazok_tmp = ($_FILES["obrazok"]["tmp_name"]);

//táto časť ti nahrá obrázok do určeného adresára
if (is_uploaded_file($obrazok)) { if ($obrazok_type == "image/jpeg" OR $obrazok_type == "image/pjpeg" OR $obrazok_type == "image/png" ) {
      if (move_uploaded_file ($obrazok_tmp, "../tvoj_adresar/$obrazok_name")) { print "OK"; }
   else {print "CHYBA!"; } }  else { print "MIME FAILURE!"; } }

// a táto časť uloží názov obrázku do DB do tabulky s názvom tabulka
$write = mysql_query("INSERT INTO tabulka VALUES ('','obrazok_name')");{
   if(!$write) {echo "CHYBA - zápis nebol vykonaný";}
}
mysql_close();
?>

a toto je scriptík na zobrazenie obrázku
Kód:
<?
//výber všetkých položiek z DB z tabulky s názvom tabulka zoradené podľa ID
$read = mysql_query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY ID ");{   
   if(!$read) { echo " CHYBA - výpis sa nepodaril !";}
}

//vypíše jednotlivé položky z DB z tabulky s názvom tabulka
while ($rd = mysql_fetch_row($read))
{
echo "$rd[0], $rd[1], $rd[2],.... $rd[xx]";
}
while(false);
mysql_close();
?>
samotné zobrazenie si už musíš oštriť napr. html tagmi


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 28.06.06
Prihlásený: 20.09.07
Príspevky: 48
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Petrzka
Napísal autor témyOffline : 03.07.2006 10:46 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

no tak sa bojim, ze ste ma nejako nepochopili. ..
preto este raz:

je nechcem ulozit obrazok do nejakej zlozky a nazov do db, ja chcem priamo obrazok hodit do db a odtial ho nacitavat. ..

dickey :)


_________________
szuppa web programmer :lammer:
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 03.07.2006 11:21 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

tak jedine co som vyGoogle-oval je
http://www.zive.sk/h/TestCentrum/AR.asp?ARI=102449


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.07.2006 13:58 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

ronny píše:
je nechcem ulozit obrazok do nejakej zlozky a nazov do db, ja chcem priamo obrazok hodit do db a odtial ho nacitavat. ..
aky ma vyznam zatazovat zbytocne takymito vecami db?


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 03.07.2006 14:20 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

JanoF píše:
aky ma vyznam zatazovat zbytocne takymito vecami db?

rychlejsie, jednoduchsie, prehladnejsie

//dodatok:http://interval.cz/clanky/prace-s-obrazky-v-databazi-mysql/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 28.06.06
Prihlásený: 20.09.07
Príspevky: 48
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Petrzka
Napísal autor témyOffline : 04.07.2006 1:06 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

THX seckym, dickey moc


_________________
szuppa web programmer :lammer:
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 06.07.2006 7:19 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

wlacho píše:
rychlejsie, jednoduchsie, prehladnejsie

//dodatok:http://interval.cz/clanky/prace-s-obrazky-v-databazi-mysql/

prečítaj si aj príspevky k tomu článku, potom možno budeš pochybovať o správnosti autorových slov, ja som si vybral ten spôsob, ktorý tu aj uvádzam, a som spokojný


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 06.07.2006 7:39 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

mokus píše:
prečítaj si aj príspevky k tomu článku, potom možno budeš pochybovať o správnosti autorových slov, ja som si vybral ten spôsob, ktorý tu aj uvádzam, a som spokojný

ako to vezmes, ten co to pise asi vie ci a preco je to lepsie, tie prispevky su od uzivatelov....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 06.07.2006 9:47 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

veď hej, každý si môže vybrať spôsob ktorý mu lepšie vyhovuje


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

Registrovaný: 28.06.06
Prihlásený: 20.09.07
Príspevky: 48
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Petrzka
Napísal autor témyOffline : 06.07.2006 9:58 | ukladanie a nacitavanie obrazkov z db

mne sa na projekt, co teraz robim konkretne hodi ulozit obrazky do db, ale ten dalsi co uz mam pripraveny urcite nevyuzijem tuto metodu, bo by to asi nebolo na mieste.
ved preco by sme mali vzdy pouzivat len jednu metodu, ja si vyberam podla toho, co je pre dany projekt lepsie.


_________________
szuppa web programmer :lammer:
 [ Príspevkov: 12 ] 


ukladanie a nacitavanie obrazkov z db



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie obrazkov do galerie

v PHP, ASP

7

422

09.07.2008 16:02

ambrel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

gmail - ukladanie obrázkov

v Služby a webstránky

3

293

31.05.2009 13:38

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rýchle ukladanie obrázkov

v Grafické programy

1

1144

06.12.2009 21:22

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie obrazkov z videa pri grabovani

v Video programy

0

503

26.03.2007 20:23

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomale nacitavanie obrazkov v Exploreri 8 - prazdne okna.

v Sieťové a internetové programy

1

349

22.09.2010 23:40

Milanese

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

172

03.11.2012 18:58

Ravokman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie stránok

v Siete

5

273

22.04.2011 18:56

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie premenných

v PHP, ASP

7

408

17.09.2007 15:59

pitrik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie prvkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

236

31.05.2010 18:29

DARSON

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitavanie fotiek

v PHP, ASP

6

352

04.02.2009 21:44

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie windowsu

v Operačné systémy Microsoft

3

102

24.05.2014 9:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitavanie obrazku

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

250

28.11.2009 23:19

pogo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdlhave nacitavanie Windowsu

v Operačné systémy Microsoft

2

221

16.04.2009 18:19

Warrick

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdĺhavé načítavanie windowsu

v Operačné systémy Microsoft

28

2086

16.04.2009 10:49

booom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdĺhavé načítavanie v prehliadači

v Sieťové a internetové programy

2

217

26.05.2010 19:14

krsoprd

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win XP pomale nacitavanie

v Operačné systémy Microsoft

16

1433

25.08.2008 21:27

desann



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF