[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 30.08.2007 16:39 | Galérie

Chystám sa hodit si na stranku zopar videi, ktore by som chcel pravidelne doplnat-aktualizovat. Co by ste mi poradili...ako spravit galeriu, tak aby bola potom s nou co najjednoduchsia manipulacia, resp. najvhodnejsie.. Ale malo by to byt robene, tak ze by sa tie videa mali dat prezerat len po stiahnuti, takze by zrejme bolo vhodne php... teda aspon si myslim... A tiez pristup na stranku bude az po zaregistrovani, takze by nemal mat k tomu pristup hoci kto, len registrovany uzivatelia... :D


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galérie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.08.2007 16:46 | Galérie

skus skombinovat existujuce riesenie galerie s vlastnym doplnenim kodu podla potreby, to by bolo asi najjednoduchsie...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 30.08.2007 18:20 | Galérie

Dik. Mas na mysli uz nejaky hotovy script?
nie je to zly napad, ale vies ako to je... Najlepsie je, ked si to vymyslis sam... Potom sa lahsie opravuju chyby... :shock: Ja len potrebujem "nakopnut" tym spravnym smerom...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Galérie

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 30.08.2007 19:19 | Galérie

Nuž tak spraviť si systém na správu užívateľov (registrácia, úprava vlastných profilov, administrátorské zásahy - mazanie profilov...) a potom samotnú galériu.

Nejak jednoducho, každé video je jeden prvok, malo by nejaký popis, možno nejaké počítadlá stiahnutí, alebo komentáre...

Inak mi napadlo, mal by si sa pozrieť na svoj hosting, koľko ti PHP dovolí maximálne uploadovať (napr. ja mám len 2Mb, na bežnú prax to stačí, ale na video možno nie), aby si to nemusel cez FTP.

Alebo cez statické HTML s HTTP autentifikáciou. :)


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 30.08.2007 20:49 | Galérie

No s tym priestorom na hosting by nemal byt problem... problem vsak vidim v niecom inom...totiz, ked som si vytvoril galeriu s videami, no a po kliknuti na video mi ho zacalo automaticky prehravat..neponuklo mi moznost stiahnut.. No a teraz som si nie isty cim to moze byt. Najprv ma napadlo, ze by to mohlo byt, tym, ze vlastne mam to video ulozene na disku. No potom (ked uz som sa zacal pomaly prehryzavat PHP-čkom), som sa dostal k prikazom : " header " a tiez " readfile " . Ale este som tieto prikazi nepouzival, takze neviem ako sa to vlastne cele bude spravat...
Ked som sa totiz predtym snazil najst v nejakych knihach (aj na jakpsatweb.cz, internete) nieco k "videam" tak sa tejto teme nikde nevenuju...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galérie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.08.2007 21:00 | Galérie

ked chces dosiahnut toho, aby sa ti zobrazil dialog pre stiahnutie suboru, mozes pouzit nasledovne:
Kód:
header("Content-Type: application/typ_suboru");
header("Content-desposition: attachment: filename=nazov_suboru");
header("Content-Length: velkost_suboru");
readfile("nazov_suboru_aj_s_cestou");


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Galérie

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 30.08.2007 22:43 | Galérie

Nuž, dnes sa video skôr prehráva vo flashi (formát FLV). Myslím, že to celkom expanduje a nie len YouTube a jeho klony, ale celkove aj SW a pod. Predsalen, pustiť video rovno v prehliadači je trochu dostupnejšie ako sťahovať ho. A flashplayery zadarmo rastú ako huby po daždi (ok, viem o jednom, ale je celkom schopný :) ).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 31.08.2007 15:20 | Galérie

Jednoznačne MYSQL a script na upload obrázku.
Ja tak mám riešenú fotogalériu
Teda urobiš si script (nie je to ťažké) ktorý by ti uploadoval video do istého priečinku a zároveň by ti aj zapisal do MYSQL informáciu o názve videa (prípadne popisu ...) a potom by ti už len stačil fakt lahký script na to aby ti to vedel vypisať
teda použiješ: SELCT * FROM [tabulka]
a script: <a href="adresar/."$vysledokdopytu["Meno"]."">


// Velmi stručne som to opísal skus ssa pohrať keď nebudeš vedieť napíš dodám komlet scripty ale ako vravíš najlepšie je keď si to spravíš sám ...


 [ Príspevkov: 8 ] 


Galérie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie galerie

v PHP, ASP

2

183

25.06.2012 14:57

Slavci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galerie obrazkov...

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

472

27.09.2009 23:26

ssssss

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WP - galerie

v Redakčné systémy

6

132

04.12.2014 19:15

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jQuery galerie-problem

v JavaScript, VBScript, Ajax

10

370

21.07.2011 20:39

Murtagh

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie obrazkov do galerie

v PHP, ASP

7

422

09.07.2008 16:02

ambrel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Server na graficke galerie

v PC zostavy

0

230

22.09.2008 21:13

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Avatary do galerie pre uzivatelov.

v Redakčné systémy

2

348

10.12.2006 22:38

altt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vhodna technologia na tvorbu galerie

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

192

12.03.2015 10:31

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Design GALERIE (galeria.navrchol.sk)

v Webdesign

11

752

26.01.2011 11:45

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránka Slovenskej Národnej Galérie za 25 000€

v Novinky

22

815

31.12.2011 8:20

Axel005



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF