[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Načítavanie premenných

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
NapísalOffline : 17.09.2007 12:40 | Načítavanie premenných

Ide v PHP načítavať premenné z externého súboru? :-) Ak áno tak mi plix napíšte ako :) A ešte či je možné používať premenné medzi tagmi
Kód:
<style> a </style>
:)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Načítavanie premenných

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.09.2007 13:42 | Načítavanie premenných

ako myslis ze nacitavat? includnes si subor s premennymi a mozes ich pouzivat:

config.php
Kód:
<?php
$prem = "hodnota premennej";
?>

index.php
Kód:
<?php
include_once("config.php");
echo $prem;
?>

ano, prikazy php mozes vkladat do html kodu, ak chces vypisat hodnotu premennej, pouzijes echo (a jemu podobne):
Kód:
<style><?php echo $prem2; ?></style>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Načítavanie premenných

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 17.09.2007 15:19 | Načítavanie premenných

ano to prvé som potreboval vedieť lebo doteraz som to robil
Kód:
<?php
$blurp="Ahoj"
?>

Kód:
<?php
echo $blurp
?>

ale medzi tagmi style mi php nefunguje :-(

Kód:
<body class="body">
<style>
.body
{ background-color: #494633;
margin: 0px;
padding: 0px;
color: <?php echo $fontcolorN ?>;
font-weight: <?php echo $fontweightN ?>;
font-size: <?php echo $fontsizeN ?>;
font-family: <?php echo $fontfamilyN ?>; }
</style>

<center>
<table cellpadding="0" cellspacing="0" class="tabulka">
<style>
.tabulka
{ position: relative;
top: 0px;
margin: 0px;
color: <?php echo $fontcolorN ?>;
font-weight: <?php echo $fontweightN ?>;
font-size: <?php echo $fontsizeN ?>;
font-family: <?php echo $fontfamilyN ?>; }
</style>
skúška
<tr>






<?php
$fontcolorN="#ecddb4";
$fontweightN="normal";
$fontsizeN="11px";
$fontfamilyN="Verdana";
/* normal text settings */
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Načítavanie premenných

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 17.09.2007 15:23 | Načítavanie premenných

mozno to bude aj tym ze si nemal php tagy uzatvorene botkociarkou
<?php echo $fontweightN; ?>


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Načítavanie premenných

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 17.09.2007 15:26 | Načítavanie premenných

bokociarka sa nemusí použivať ak je v php použitý len 1 operátor. ak je ich viac tak až potom je nutná :)

a nefachá to ani v tomto:
Kód:
<html>
<head>
<title>
mnau
</title>
</head>
<body>
<div class="cele">
<style>
.cele {
      position: relative;
      top: 0px;
      margin: 0px;
      text-align: left;
     
      color: #ecddb4;
        font-weight: normal;
        font-size: <?php echo $more; ?>;
        font-family: Verdana;
        text-decoration: none;
      }
</style>
ahoj ako sa máš?

<?php
$more="225px";
?>
</body>
</html>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Načítavanie premenných

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.09.2007 15:29 | Načítavanie premenných

echujes prazdnu premennu a az potom jej priradujes hodnotu ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Načítavanie premenných

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 17.09.2007 15:35 | Načítavanie premenných

hehe lol teraz som si vsimol

fakt lol

sa potom nediv nieco take by si mohl roby myslim pri ajaxe ale aj tam nie vzdy

PS: lepsie mat zvyk ktory neuzkodi ako ho nemat a uskodi(dufam ze si to pochopil, bolo to myslene k ten bodkociarke)


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Načítavanie premenných

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 17.09.2007 15:59 | Načítavanie premenných

aha dikes :-) ja som to robil ako css, že najprv určím názov toho čo tam má byť a až potom napíšem obsah toho :)

//all is goin' !


 [ Príspevkov: 8 ] 


Načítavanie premenných



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prenasanie premennych

v PHP, ASP

25

519

17.10.2012 22:25

Lier

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java - zoznam premennych

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

449

29.12.2008 17:12

1231dodo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybne spracovanie premennych

v PHP, ASP

2

131

22.08.2012 9:56

Wor3d

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JS viac premennych

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

473

07.08.2008 19:08

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obor premenných v Javascripte????

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

552

18.12.2009 0:07

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos premennych medzi funkciami

v PHP, ASP

6

318

27.08.2012 4:26

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

predavanie premennych medzi strankami

v PHP, ASP

8

419

26.02.2011 14:20

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Matlab script inicializácia premenných

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

90

16.05.2017 12:10

beastiq

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie dvoch premennych typu VARCHAR

v PHP, ASP

11

198

02.06.2014 12:37

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C - rozdelenie textu do premenných

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

231

29.04.2013 11:41

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapisat 25.01.2008 do 3 premennych

v PHP, ASP

8

221

25.01.2008 22:24

Matho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitavanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

172

03.11.2012 18:58

Ravokman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie prvkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

234

31.05.2010 18:29

DARSON

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitavanie obrazku

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

250

28.11.2009 23:19

pogo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitavanie fotiek

v PHP, ASP

6

352

04.02.2009 21:44

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie stránok

v Siete

5

273

22.04.2011 18:56

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF