[ Príspevkov: 22 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.03.11
Prihlásený: 07.12.14
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 08.03.2011 19:55 | Prihlásenie

Pre prihlásenie mám tento kód:

Citácia:
<?php
session_start();
$_SESSION['username'] = $_POST['user'];
$_SESSION['userpass'] = $_POST['pass'];
$_SESSION['authuser'] = 0;

//over užívateľské heslo a meno
if ( ( $_SESSION)['username'] == 'Peter') and
($_SESSION)['userpass'] == 'abcd'))
{
$_SESSION ['authuser'] = 1;
} else {
echo "Nemáte oprávnenie k prezeraniu tejto stránky!";
exit();
}
?>


Pri prihlasovaní mi vypisuje chybu v zvýraznenom riadku. V čom je chyba?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prihlásenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.03.2011 20:06 | Prihlásenie

namiesto ($_SESSION)['xyz'] daj $_SESSION['xyz']


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.03.11
Prihlásený: 07.12.14
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.03.2011 20:15 | Prihlásenie

stenley píše:
namiesto ($_SESSION)['xyz'] daj $_SESSION['xyz']


Díky.

Ale vypisuje mi, že nemám oprávnenie k prezeraniu stránky


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prihlásenie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.03.2011 20:34 | Prihlásenie

Neplati podmienka, ktoru si tam uviedol, takze pravdepodobne si zadal do formularu nespravne udaje. Vypis si data, ktore prisli POSTom, napriklad pomocou var_dump($_POST).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.03.11
Prihlásený: 07.12.14
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.03.2011 20:45 | Prihlásenie

Ďuri píše:
Neplati podmienka, ktoru si tam uviedol, takze pravdepodobne si zadal do formularu nespravne udaje. Vypis si data, ktore prisli POSTom, napriklad pomocou var_dump($_POST).


do formuláru som skúšal zadávať údaje viackrát a pomaly. Určite som sa nepomýlil.

Vypisuje mi - array(0) { }
Neviem ale či som správne funkciu použil


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prihlásenie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.03.2011 20:47 | Prihlásenie

Ziadne udaje si podla tohto vystupu neodoslal.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prihlásenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.03.2011 20:54 | Prihlásenie

Vloz sem cely kod aj s formularom, lebo takto sa daleko nedostaneme...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.03.11
Prihlásený: 07.12.14
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.03.2011 21:05 | Prihlásenie

Ďuri píše:
Ziadne udaje si podla tohto vystupu neodoslal.


ako by som mal funkciu - var_dump($_POST)
použiť?

// pridané po 10 minútach od posledného príspevku

stenley píše:
Vloz sem cely kod aj s formularom, lebo takto sa daleko nedostaneme...


Kód:
<?php
session_unset();
?>
<html>
 <head>
  <title></title>
 </head>
 <body>
<?php include 'hlavicka.php'; ?>
  <form method="post" action="moviel.php">
   <p>Meno:
    <input type="text" name="username"/>
   </p>
   <p>Heslo:
    <input type="password" name="userpass"/>
   </p>
   <p>
    <input type="submit" name="submit" value="Potvrdiť"/>
   </p>
  </form>
 </body>
</html>


//zdrojak patri do code! (stenley)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prihlásenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.03.2011 21:16 | Prihlásenie

odkial chces ziskat $_POST['user'] a $_POST['pass'], ked vo formulari mas prvky s name = "username" a "userpass"?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.03.11
Prihlásený: 07.12.14
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.03.2011 21:22 | Prihlásenie

stenley píše:
Vloz sem cely kod aj s formularom, lebo takto sa daleko nedostaneme...


formulár

<?php
session_unset();
?>
<html>
<head>
<title>Please Log In</title>
</head>
<body>
<?php include 'hlavicka.php'; ?>
<form method="post" action="moviel.php">
<p>Meno:
<input type="text" name="username"/>
</p>
<p>Heslo:
<input type="password" name="userpass"/>
</p>
<p>
<input type="submit" name="submit" value="Potvrdiť"/>
</p>
</form>
</body>
</html>

moviel.php

<?php
session_start();
$_SESSION['username'] = $_POST['user'];
$_SESSION['userpass'] = $_POST['pass'];
$_SESSION['authuser'] = 0;

//over užívateľské meno a heslo
if ( ( $_SESSION['username'] == 'Peter') and
($_SESSION['userpass'] == '12345'))
{
$_SESSION ['authuser'] = 1;
} else {
echo "Nemáte oprávnenie k prezeraniu tejto stránky!";
exit();
}
?>

moviesite.php

<?php
session_start()
//over, či je užívateľ prihlásený pomocou platného hesla.
if ( ($_SESSION['authuser'] != 1) {
echo "Nemáte oprávnenie k prezeraniu tejto stránky!";
exit();
}
?>

// pridané po 4 minútach od posledného príspevku

stenley píše:
odkial chces ziskat $_POST['user'] a $_POST['pass'], ked vo formulari mas prvky s name = "username" a "userpass"?


Dáta sú cieľovej stránke posielané metódou POST, ktorá je určená vo formulári pomocou atribútu method


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prihlásenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.03.2011 21:25 | Prihlásenie

nepochopil si... aby si mohol pristupovat k $_POST['user'] a $_POST['pass'], musis mat vo formulari definovane prvky s name = "user" a "pass", co ale v sucasnoti nemas... preto ti to ani nefunguje

a zdrojaky vkladaj do code!


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.03.11
Prihlásený: 07.12.14
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.03.2011 21:37 | Prihlásenie

stenley píše:
nepochopil si... aby si mohol pristupovat k $_POST['user'] a $_POST['pass'], musis mat vo formulari definovane prvky s name = "user" a "pass", co ale v sucasnoti nemas... preto ti to ani nefunguje

a zdrojaky vkladaj do code!


zmenil som vo formulári prvky s name na user a pass a stále vypisuje, že nemám oprávnenie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie

Registrovaný: 22.01.11
Prihlásený: 03.11.11
Príspevky: 83
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 08.03.2011 21:42 | Prihlásenie

mas nastavene pri mene myslim v dabaze authuser hodnotu 1 ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prihlásenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.03.2011 21:50 | Prihlásenie

ardzun píše:
zmenil som vo formulári prvky s name na user a pass a stále vypisuje, že nemám oprávnenie

v tom pripade zrejme zadavas zle udaje, lebo ked som si upravil tvoj kod podla vyssie uvedenych instrukcii a vyskusal ho u seba, tak to fungovalo bez problemov...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie

Registrovaný: 22.01.11
Prihlásený: 03.11.11
Príspevky: 83
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 08.03.2011 21:56 | Prihlásenie

stenley píše:
v tom pripade zrejme zadavas zle udaje, lebo ked som si upravil tvoj kod podla vyssie uvedenych instrukcii a vyskusal ho u seba, tak to fungovalo bez problemov...


jj to je tiez mozneee :) ze tam robii chybu :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.03.11
Prihlásený: 07.12.14
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.03.2011 22:14 | Prihlásenie

johnny04501 píše:
mas nastavene pri mene myslim v dabaze authuser hodnotu 1 ?


súbor moviel.php sa už načítal a ďalej po kliknutí vypisuje, že v ďalšom súbore je chyba
celý súbor moviel.php

Kód:
<?php
session_start();
   $_SESSION['username'] = $_POST['user'];
   $_SESSION['userpass'] = $_POST['pass'];
   $_SESSION['authuser'] = 0;
   
   //over užívateľské meno a heslo
   if ( ( $_SESSION['username'] == 'Peter') and
      ($_SESSION['userpass'] == '12345'))
   {
       $_SESSION ['authuser'] = 1;
       } else {
       echo "Nemáte oprávnenie k prezeraniu tejto stránky!";
       exit();
       }
?>
<html>
 <head>
  <title>Nájsť obľúbený film!</title>
 </head>
 <body>
<?php include "hlavicka.php"; ?>
<?php
   $oblubenyfilm = urlencode('Život Briana');
   echo  "<a href="moviesite.php?oblfilm=$oblubenyfilm">";
   echo 'Ďalšie info o obľúbenom filme!';
   echo  '</a>';
?>
<br />
<a href="moviesite.php?pocetfilmov=5">
    Mojich päť najobľúbenejších filmov.
</a>
<br />
<a href="moviesite.php?pocetfilmov=10">
    Mojich desať najobľúbenejších filmov.
</a>       
 </body>
</html>


v štvrtom riadku vypisuje chybu

Kód:
<?php
session_start()
  //over, či je užívateľ prihlásený pomocou platného hesla.
   if ( ($_SESSION['authuser'] != 1)  {
   echo "Nemáte oprávnenie k prezeraniu tejto stránky!";
       exit();
       }
 ?>       
<html>
 <head>
  <title>
  <?php
   if (isset($_GET)['oblfilm'])) {
      echo ' - ';
      echo $_GET['oblfilm'];
      }
 ?>   
</title>
 </head>
 <body>
<?php include "hlavicka.php"; ?>
<?php
 $oblfilmy = array('Život Briana'),
                   'Pianista',
                   'Kráľ rybár',
                   'Svatý grál',
                   'Matrix',
                   'Terminátor',
                   'Hviezdne vojny',
                   'Jánošík',
                   'Pelíšky',
                   'Smrtonosná pasca';
 
   if (isset($_GET)['oblfilm'])) {
      echo 'Vitajte na našom webe.';
      echo 'Prihlásený užívateľ:' . $_SESSION['username'];
      echo '<br />';
      echo 'Mojím obľúbeným filmom je ';
      echo $_GET)['oblfilm'];
      echo '<br />';
      $hodnotenie = 5;
      echo 'Tento film hodnotím známkou: ';
      echo $hodnotenie;
   } else {
      echo 'Mojich 10 najobľúbenejších filmov:<br />';
     
  if (isset($_GET)['zoradit'])) {
       sort($oblfilmy);
      }
      echo '<ol>';
      foreach ($oblfilmy as $film) {
           echo '<li>';
      }    echo $film;
           echo '</li>';
           echo '</ol>';
 
       echo $_GET['oblfilm'];
      }
     }
?>
 </body>
</html>
     


// pridané po 7 minútach od posledného príspevku

stenley píše:
v tom pripade zrejme zadavas zle udaje, lebo ked som si upravil tvoj kod podla vyssie uvedenych instrukcii a vyskusal ho u seba, tak to fungovalo bez problemov...


tak to je zaujímavé, že tebe to funguje


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Prihlásenie

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.03.2011 22:43 | Prihlásenie

a tebe tam nevybije tá chyba oko? poriadne sa na ten riadok pozri


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.03.11
Prihlásený: 07.12.14
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.03.2011 22:50 | Prihlásenie

walther píše:
a tebe tam nevybije tá chyba oko? poriadne sa na ten riadok pozri


asi máš na mysli zátvorku (. Dal som ju preč a teraz tam je

Kód:
if ($_SESSION['authuser'] != 1)  {


a stále vypisuje chybu na tomto riadku


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Prihlásenie

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.03.2011 23:00 | Prihlásenie

a AKÚ chybu ti to vypisuje?
pri session_start() nemáš dvojbodku napr... človeče, musíš byť pozornejší keď programuješ ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie

Registrovaný: 22.01.11
Prihlásený: 03.11.11
Príspevky: 83
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 08.03.2011 23:02 | Prihlásenie

walther píše:
a AKÚ chybu ti to vypisuje?
pri session_start() nemáš dvojbodku napr... človeče, musíš byť pozornejší keď programuješ ;)


jj vidis to som si ani nevšimol :D:D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.03.11
Prihlásený: 07.12.14
Príspevky: 19
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 08.03.2011 23:18 | Prihlásenie

walther píše:
a AKÚ chybu ti to vypisuje?
pri session_start() nemáš dvojbodku napr... človeče, musíš byť pozornejší keď programuješ ;)


Máš pravdu. Mal som tam ešte zopár ďalších chýb, ale už to ide. Díky za rady všetkým.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Prihlásenie

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.03.2011 23:26 | Prihlásenie

ak sa ti to stáva často, skús pouvažovať nad nejakým IDE, ktoré by malo kontrolu syntaxe. ušetríš si tým kopu času čo by si strávil takýmto hľadaním každej prkotiny


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 22 ] 


Prihlásenie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v Operačné systémy Microsoft

3

573

20.01.2006 8:12

michal.h

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v PHP, ASP

4

376

19.04.2011 18:14

Gropi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v Databázy

1

710

28.07.2007 15:09

eiger33

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasenie

v Redakčné systémy

4

394

29.11.2007 16:23

pleso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasenie

v Redakčné systémy

5

338

12.02.2007 8:46

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v PHP, ASP

1

111

17.02.2014 21:57

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

login - prihlasenie

v PHP, ASP

27

345

28.11.2013 10:58

Elrohir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skype prihlásenie

v Sieťové a internetové programy

1

15115

13.11.2008 22:24

hermivova

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie uzivatela

v PHP, ASP

4

470

10.08.2009 23:50

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session - prihlasenie

v PHP, ASP

17

989

14.07.2008 10:47

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie uzivatela

v PHP, ASP

8

406

17.06.2009 20:44

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlásenie veterána

v Automobily, motorky

7

1207

06.04.2015 16:57

Laky21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

administratorske prihlasenie

v Operačné systémy Microsoft

2

668

06.02.2006 10:02

p4ra

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc-prihlásenie

v Ostatné

8

357

13.04.2010 17:29

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win10 prihlasenie

v Operačné systémy Microsoft

5

148

10.04.2017 18:28

Echo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Facebook, prihlásenie

v Sociálne siete

5

289

05.01.2017 19:56

shiro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF